Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 571
  • 913
  •   1
Отговори
# 300
  Хапчето се пие след изследването!

# 301
  • София
Добре, аз също мисля че е така , но когато нямаш жлеза и хапчето е нещото което поддържа хормона в норма.....защо трябва да го изпиеш след изследването?
Когато питах лаборантката , тя всъщност ми каза ,че точно в този случай  хапчето може да си го изпиеш спокойно преди да ти вземат кръв.

Ендокринологът ми е казал да пия хапчето след изследването, но защо не зная.
Премахната ми е цялата жлеза.

# 302
  • Варна
И моя така каза,но ми излезе космическа стойност.Все пак явно така трябва да е.

# 303
  • Милано
  Фри не си най-старата и аз съм в редиците на 50г.За едно съм съгласна с теб т.е. килограмите,голям бич са.Аз ги натрупах след едно лечение на анемия/всички ми казваха ,ами яж-грешка/.Но сега трудно се свалят, ама много трудно.
    Но за друго не съм съгласна-човешкия организъм е едно цяло и всичко е свързано.А щитовидната жлеза има огромна роля в организма и едно хапченце не може да я замести.И ако имаш някакво заболяване, то още повече се усложнява от липсата на жлеза.При нас имало някакъв ендокринолог от Германия/аз скоро научих /,който е посъветвал моя позната да не бърза с операцията/тя вече е била насочена за операция/.Той и казал,че в Германия не бързат с операциите,те са в краен случай!
  И тук в Италия не бързат...жалко,че аз си бях в БГ когато ми откриха възлите и нали съм от бързите,за 2 седмици се оперирах..Но сега не се оставям на самосъжаления!Моя приятелка е без жлеза от момиче и е толкова дейна и позитивна...а и хубавица!

# 304
И аз съм чула, че само в България бързат да оперират защото операцията за премахване на жлеза е лесна и бърза и само тук печелят толкова много в сравнение със стандарта на живот в страната. Като се замисли човек, медицината в БГ е сигурно в топ 5 от индустриите - мисля че сигурно има области в страната, където 50% от парите влизат от болнични дейности. Всеки ден във всяка една болница в страната се правят поне 3 операции на щитовидна жлеза - това са - колко годишно? 5000? 20000?
Малко са такива като Пандев, които казват, че не е нужна операция за момента.

# 305
  Преди доста години сина ми имаше проблем със сливиците и ни насочиха за операция,тогава един добър специалист ни посъветва да не бързаме/каза ни че в соцвремето масово са обезсливили хората и това е грешка/.След време сина ми се оправи.Но кога ще дойде време и за щитовидната жлеза  да не се бърза Rolling Eyes.Скоро от  моя позната лекарка разбрах и че тя също е с възли,но няма да се оперира.Каза, че както са се появили ,в определен момент могат и да изчезнат.Следи състоянието си 2 пъти годишно.

# 306
и аз съм горе-долу така - на операцията са ми изрязали 5 възела и един са "пропуснали"... голям 2 см! Вече почти 4 години - 2 пъти годишно изследвания и прегледи. ТСХ е в норма, всички др. резултати -също. Ендото все ми казва да се оперирам в МД, но аз не бързам.

# 307
Момичета,пак се включвам с въпрос.. Усещали ли сте задушаване и болка ниско долу в около самата жлеза? Може ли да се дължи на възелчетата?

# 308
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, отдавна следя този форум и от него разбрах за проф. Пандев. От 14 г имам възел който наблюдавам редовно.От известно време се е увеличил и са се появили няколко по малки около него и естествено веднага ме изпратиха за операция. От форума разбрах за професора ,посетих го, неговото мнение беше да се изчака, да се следи динамиката на промените и ако се наложи чак тогава да се оперира.
Изцяло му се доверявам, изключителен човек! Ако трябва операция той ще бъде.
Поздрави и успешен ден!

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 07:04 от kari_63

# 309
  • Варна
Теди,трябва да те прегледа лекар....ние не можем да кажем от лкакво се дължи задиуха и болката ти!

Момичета,как сте?.....

# 310
  • Варна
Как да сме,ши....но.Направо ми омръзна с това да се занимавам.Понеделник пак изследвания,пак притеснения,че София,че.......
Все още трудно дишам,не знам дали е от операцията.Взех да се панирвам.В болницата ми правиха снимка на бял дроб ама знае ли човек.Офффф параноята пак ме хваща

# 311
От операцията е спрете се и не се шашкайте вече. Ще мине, аз съм по добре вече, ама съм седми месец след нея, казано си е 6 месеца болничен. С дишането де и с гласа, иначе с хормона и с калция май не съм, лесно няма да стане, ако въобще стане. На мен тези жлези май няма да ми проработят за съжаление, мравучкам, изтръпвам и ми трепери пред погледа, какво да се прави. Задъхването е само като се уморя, гласа ми е добре, а надвиквам ученици Hug Hug Hug. Да сте добре, пак ме боли малко гърло , от грипа и аз имах спазъм на белия дроб,ама  не съм се снимала....
П.П. И да не ми говорят тези дето имат и 5% жлеза , че се лигавим , защото без жлеза е съвсем различно, направо си е ада под слънцето и да не ме учат как са се върнали на работа след 20 дни и как сега са си екстра, защото самата жлеза има функция да се разраства и сама да си поема функциите , ако е орязана,  а като я нямаш и клетки от нея как да стане ....

# 312
Сиси, добре, няма .... а може би да добавиш и нещо успокоително към терапията, да не плашиш учениците...  Grinning

Момичета,пак се включвам с въпрос.. Усещали ли сте задушаване и болка ниско долу в около самата жлеза? Може ли да се дължи на възелчетата?
На мен ми се случва периодично - при повече нерви, проблеми и стрес, някой път доста ме боли, почвам да си пия бетаблокера няколко дни и ми минава.

# 313
Никой не плаша, казах си в прав текст, не съм по  добре от преди операцията и щях да я отложа до последно, ако съм сега на тоя акъл....

# 314
  • Варна
Сискоооо,не се впрягай толкова!Верно различни хора различни организми!
Познавам жена с моята диагноза......ми тя цъфти бе,нищо и няма не се оплаква.....
Аз примерно се скапах....няма ви казвам какви неща се случват,но преди всичко не трябва да всяваме паника в новодошлите "колежки".
Аз не съм имала избор.......или не ,имах,...или си с рак или без него!

Ъъъ,болиме жлъчката...кажете някаква диета?

Общи условия

Активация на акаунт