Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 579
  • 913
  •   1
Отговори
# 315
Ами да ти кажа Скаби, ядосвам се защото никой не е в тялото на другия, чета темата и не виждам никой да не му работят паращитовидните жлези, все има с по няколко , а аз май съм с николко....И някой да седне да ми говори , че видиш ли не се стягам е извинявай. ако си кръстосам краката без да се усетя ми изтръпват за 10 минути поне после не мога да стана . Ако се подпра на ръката палеца почва да ми подскача неконтролируемо, учениците викат , ама госпожо какво става. И някаква в ТЕЛКА ще ми вика нищо ти няма , аааа не. А и тук ще ми говорят аз след 20дена бях на работа какво толкова, аз не мога до нас да си ида , а сме на един км или 1,5 км. от работата ми. Става ми лошо и не знаят какво ми е и се притеснявам да не взема да падна на улицата, ама аз разбираш ли сеглезила и не съм се стягала. на предишните операции се стягах сега не  Mr. Green. Не мисля така, мисля, че това е много сериозна операция и това е много важна жлеза, мисля че живота без нея ххич не е лесен и който може да си остави поне парченце от нея да го направи, иначе не го чака нищо добро в дългосрочен план и хич няма да му е лесно....Само се надявам ако мине повече време да се адаптирам някак, защото сега нещата поне при мен не са розови и като гледам скоро няма и да станат. Освен вълните, изпотяванията, примъчняванията, гаденето, зрителните аномалии имам и изтръпвания и не знам кога да очаквам да се скова и да се върна в болницата. Та не ми се говори значи и да искам да им кажа истината , а не да ги плаша...

# 316
  • Варна
Оф Сисито,това за лигавенето го написах аз и съвсем в кръга на шегата.Не се връзвай де  Hug
Идеята ми беше да не шашкаме момичетата,изправени пред операцията.При тях може и да се появят такива проблеми,но може и не.Трябва ли със страх да очакват операцията.Да това е липсващ орган.Оказва влияние няма как,но трябва да се научим да живеем с неудобствата,които причинява липсата на жлезата.Изнервена си.Я по ведро   bouquet

# 317
Даже не съм видяла, че си ти, написах го по принцип и не се сърдя и не плаша никой, но искам всеки да знае какво го чака и много да мисли преди да решава. Аз съм изнервена, защото се уморих да съм зле... Hug Hug Hug

# 318
Ами да ти кажа Скаби, ядосвам се защото никой не е в тялото на другия, чета темата и не виждам никой да не му работят паращитовидните жлези, все има с по няколко , а аз май съм с николко....

Е това вече е личен избор на хирург.Малко по-напред в темата горещо беше препоръчвано името на доктор, чиито пациенти нямат подобни проблеми, но тогава "миришеше" на реклама.Всеки си носи последствията от решенията. И м/у другото преди време идеята на този форум беше да си помагаме и да си даваме кураж, за да може всеки да се справи с притесненията и страховете си, а не да плашим с резултатите от собствените си решения.
МЕА, Пепи, Гелика и всички други, които ми помогнахте - надявам се да сте добре и щатсливи.Драснете по нещо при възможност Hug Hug Hug Hug Hug
Честит ден на труда, момичета!

# 319
Хирурга е един от най добрите, с най-голям опит, не го рекламирам, не го виня, така се е случило, може аз да съм по-чувствителна, никога не съм казвала за името на някой , че е реклама Peace

# 320
Здравейте, момичета. Предстои ми операция юни при доцент Ненков във Варна. Някой правил ли е при него? Понеже до сега само по телефона разговаряме, ходих два пъти лично и после по телефона и се чудя няма ли да ме викне на още едно посещение да ми обясни колко пари ще ми струва, какви документи ще ми трябват, някаква друга подготовка нужна ли е? И имам един друг проблем: знам, че след операцията се пият хапчета сигурно до живот, зависи дали ще ми отстранят цялата жлеза или не, но доколкото знам трябва да е всяка сутрин на гладно, а аз работя нощни смени(дневна, нощна, две почивки) и за момента няма какво да направя по въпроса, и след операцията като почна тези хапчета, няма да имам проблем заради нощните, нали? И от работа могат да ме пуснат за 2 седмици, не се знае дали може повече, дали това време ще ми е достатъчно да се нормализирам и да мога да работя? Извинявам се за многото въпроси, просто съм малко объркана и много неща ме глождят.
Ще съм много благодарна за отговорите.
Пожелавам ви на всички да сте добре. Все пак няма какво да направим - трябва да се справим някак с тази проклета щитовидна жлеза.  Simple Smile

# 321
  • Варна
Здравей Ели Желева за доц.Ненков нищо не мога да кажа,аз се оперирах при д-р Славов в Окръжна б-ца.
За документите и изследванията той ще ти каже какво да носиш.Относно нощните смени няма да ти пречат на пиенето на хормон.Ще си наместиш часа,когато ти е удобно и няма да се храниш поне 30 мин. след това.Например в 5 часа(пиша го на посоки).Първият болничен от болницата ти е 35 дни. сигурна ли си че поне толкова няма да те пуснат.Все пак е операция.Не че ще се чувстваш зле,но организма има нужда от почивка да се възстанови,хормона трябва да се намести.Моя съвет е поне този болничен да ползваш,ако имаш възможност.

# 322
Ели Желева много си млада да се оперираш  Sad
Толкова ли си зле, не се ли повлияваш добре от никакво лечение?

# 323
  Sisitons, не се притеснявай ,не си само ти.Въпреки ,че изследванията ми са нормални/на ръба/ ,аз също често мравучкам, а и да кръстосам крака не 10, само 5мин и съм изтръпнала.Вечер често се събуждам ,ръката ми е вдървена.Но затова ги пишем тия неща ,че е хубаво човек да е информиран,не  е само избор.Не както аз направих грешка,първо се оперирах и после влязох във форума.Сигурно и досега щях да чета и да изчаквам.Защото последиците са много ,но за съжаление никой от лекарите  не ти казва,а и близките почват да влияят.
  Истината е една ,търпение и постепенно свикваш меко казано с неудобствата до колкото можеш!

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 14:43 от gia_n

# 324
Мила Ели, аз те съветвам да се консултираш с още поне трима лекари, горе писах оперирай само ако много се налага. Не видях колко си млада, но щом Фри пише значи си млада. Няма как на 15 ден да си на работа , това е сериозна операция по отношение на хормоните после, всичко се разбърква и не е лесно, самият разрез не е нищо. Дано всичко е наред , ако все пак решиш да се оперираш Hug Hug :hug
gia_n , благодаря за подкрепата Hug Hug. Хубаво е да си сверя часовника, че иначе само се притеснявам и все си мисля, че малките жлезички няма да проработят. Ще ги изследвам чак юли. Днес съм по-добре, не знам с какво е свързано, мисля че има значение храненето. Не трябва да се допуска да сме гладни, поне аз веднага се чувствам зле и почвам да мравучкам.
Хубава вечер на всички и да сте здрави... Hug Hug Hug

# 325
  • Варна
Ели Желева наистина си много млада.Добре че е Фри ,аз изобщо не обръщам внимание на профилите.
Още на 22 години да останеш без жлеза трябва наистина да ти е безнадеждно положението,за да се подложиш на операция.Ако не те притеснява сподели си диагнозата какъв е проблема,някое момиче може да е минало вече по твоя път и да даде съвет.

# 326
  • При розите и топлата вода ......!
Привет момичета!
Ели, послушай момичетата моля те, моля те! Много си млада за да останеш без жлеза, освен естествено ако не е наложително. Преди да стигнеш до категорично решение задължително си направи консултация с Пандев /от мен не може да прозвучи като реклама защото за мое съжаление не съм оперирана при него/. Направи го за да не съжаляваш цял живот. Пиши кое налага  операцията. Стискам ти палци!
Фри, gia_n, май аз водя по старшинство. Hug
sisitons не си сама в проблем с паращитовидни жлези. Само да ти кажа, че жлезите са премахнати, а не че не работят. Ако са си на мястото се възстановяват до месец. Не всеки става за хирург, а ние с теб попаднахме на такива. Cry
az_alexa Hug Дали някой приема съвета за реклама си е негова работа. Аз се чувствам спокойна като дам съвет от сърце и от позицията на пострадала. Ако успея да съм от полза на някое от момичетата ще се радвам. Wink
gia_n , правила ли си скоро изследвания. Как ти е калция?
МЕА, Пепи Hug Hug Hug

# 327
Благодаря на всички за отговорите. Ами да, и аз мисля, че съм млада и това ме плаши още от сега да съм без жлеза, но ще трябва да се примиря с идеята. Мнения от други лекари имам, до Пандев не стигнах де, но в София бях при Проф. Захариева, Шинков и Начев и той докато ми правеше ехографията ми говори. И положението е следното: нямам възли, не съм сигурна каква е правилната диагноза вече, мисля че трябва да е хашитоксикоза, доколкото разбрах Хашимото с хиперфункция (въпреки, че последния път Нели Ключкова като ми се караше, ми говореше за Базедова болест, ама както и да е аз при нея повече няма да стъпя!). От 2013 от март пия пропицил и се случва това, че фт4 от наднормен пада под нормата, а тсх тъкмо е тръгнал леко да се качва, но дори не се е приближил до нормата и айде намалят ми дозата. Правя нови изследвания и фт4 пак е над нормата, а тсх пак е почти недоловим, нещо от сорта на 0,0001 и ми вдигат дозата и пак същото става. И така вече две години и нещо. Казаха ми, че един ден ще искам да имам деца, а в това положение сега, с тези хормони и тези хапчета, ще е трудно. Още ми казаха, че пропицила бил вреден, аз си мисля че и после другото, което ще пия едва ли ще е безвредно, ама било по-малко вредно. По-лесно щяло да се следи после положението, само два пъти годишно с 1 хормон. И аз си казах и сега пия хапчета, ама нищо не е в норма, антителата ми е те не са мръднали, стоят си над 1000, фт3 се движи с фт4, ТРАК-а ми последно беше 7. Абе нищо не иска да влезе в норма. Надеждата ми, така и така ще пия хапчета, поне нещата да са в норма. Отидох при доцент Ненков, той пробва да спрем хапчетата за месец и половина, да видим какво ще стане, тогава фт4 тъкмо още беше в нормата и се движеше нагоре просто. И след тоя месец и половина, като си видях изследванията - аз все едно не съм се лекувала две години, стойностите бяха както като го откривах. Отидох при него и той каза, че рано или късно ще се стигне до операция и това е. Установи, че имам увеличени лимфни възли, някоя от вас може ли да ми каже какво значение има това за жлезата, или за операцията, понеже ми каза да му напомня като ходя за тях. Един път бях писала тук, когато лекарите почнаха да казват, че съм за операция и едно момиче беше писало, че е била подобен случай и Христозов още в началото и го е казал да се оперира, ама тя е отказала и 5 години си е пила хапчетата и после вече нямало смисъл май от операция или нещо такова. Посъветва ме да я направя, щом се налага. Не знам момичета, объркана съм, надявам се, че доцент Ненков, като ме отвори, след като нямам възли, да не премахне цялата жлеза, въпреки, че тя е видимо подута. Плаши ме и това за паращитовидните жлези, явно е много лошо, ако ти ги засегнат. Ох, и сега много ме плаши тази цялата работа и много се чудех дали не правя грешка, но ако продължа така не знам също дали има смисъл да си го пия пропицила и само да намалят и увеличават дозата и така до кога?
Аз май изписах цял роман, но наистина ми е каша, имам чувството, че нищо не знам по въпроса и се надявам да съм се доверила на правилния хирург. Благодаря ви, че помагате със съвети, ако някой има нервите да ми изчете разбърканата изповед и да коментира ще бъда много благодарна.  Grinning

Поздрави, момичета! И дай боже здраве!

# 328
  • Варна
Така и така идваш до Варна явно често,ходила ли си при д-р Райков?Той е един от най-добрите ендокринолози във Варна.
За паращитовидните жлези не се притеснявай предварително,моите например не са засегнати.

# 329
  • Варна
Ели ,
Може би защото си толкова млада си струва да отидеш на още по-добър  спецалист!
Въпреки ,че от това което пишеш операцията е неизбежна,вярно е че жлезата има мнооого важно функции за организма,но е вярно и че една не работеща правилно жлеза нанася огромни щети!
Това за паращитовидните...не трябва да те плаши,изобщо не е задължително да ти се случи,вярно е има много пострадали момичета......но както казаха,не е въпрос на късмет а на професионализъм!
Спомена пък и то е логично за децата след време,много по лесно ще забременееш и износиш дете с подържан хормон в граници ,отколкото с полудял хормон!
Така че мило момиче трябва да вземеш важно решение за здравето си и то трябва да бъде обосновано от възможно най- добрия специалист!
Кураж,всичко ще се подреди!

Общи условия

Активация на акаунт