Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 574
  • 913
  •   1
Отговори
# 255
Щом ти е в норма като пиеш хормон как ще го спираш, нали ще ти излезе от норма, това ендото трябва да реши Peace. Какво точно да правиш, спреш ли го тсх ще се качи над норма. колко еутирокс пиеш....

# 256
  • Варна
Това вече ендокринолога ще ти го каже.Би трябвало това което имаш да компенсира работата на липсващата част от жлезата,но кога ,как и защо ще прецени доктора който те следи!

Момичета,таз г
лава не е моята ....идва ми да я откача от раменете си и да я ритам  SadТо бива главоболие,бива,ама цяла седмица ме мъчи.....то това на нищо не прилича.Освен това реших ,че ще играя в нов сериал......сега на дневен ред е холестерола,реших че в висок,по този повод цялото семейство  е на диета PeaceВ нас мисля ме мразят,забраних колбасите,кашкавалите и тестата....тъпча децата с плодове ,зеленчуци и разни варива/милите виждам ги че искат свястна храна ...ама тва е положението/Естествено това сама го реших,без да съм си пуснала изследвания Laughing.....абе поне ще отслабнем малко

# 257
skabiela , мила кръвното мери с качествен апарат или лекар да ти го премери. Аз миналата година бях така, беше високо кръвно, а моят апарат си го мереше екстра #2gunfire. Сега няколко дни главоболие и пак беше кръвното, сега пак си пия лекарствата за кръвно, бях ги спряла, ама сега пак по половинка берлиприл пия. Hug

# 258
И аз като skabiela мислех че щом имам част от жлезата и хормона е влязъл в норма ще се отърва от еутирокса но явно  ще трябва да почакам #Crazy.В момента пия 50 мг и така до декември но като ви чета то моите са бели кахъри.Успех на всички а аз ще продължавам да ви чета и да ви съчувствам Hug

# 259
Здравейте, момичета! До сега само ви четях, но вече се регистрирах и аз, скоро ще бъда в отбора на оперираните от щитовидна жлеза (средата на м. май). Тук ще очаквам вашата морална подкрепа и отговори на въпросите, които ме интересуват. Предварително ви благодаря!!!  bouquet

# 260
Здравейте, момичета! До сега само ви четях, но вече се регистрирах и аз, скоро ще бъда в отбора на оперираните от щитовидна жлеза (средата на м. май). Тук ще очаквам вашата морална подкрепа и отговори на въпросите, които ме интересуват. Предварително ви благодаря!!!  bouquet

Вече имам и въпрос: Колко болничен ми се полага след операция на щитовидната жлеза и кой го издава?

# 261
Зависи - каква е операцията, как си и колко болничен искаш.
Аз на 10-я ден бях на работа, има хора и с по 6 месеца болничен.

бебовска - какви проблеми имаш, би трябвало да си добре, проблемите са изключение, не са обичайни.

# 262
резултата от ТАБ е хубав, т.е. няма нищо злокачествено, но лекарите са на мнение, че гушата е голяма и ще я махат цялата. Вчера бях на консултация при доц. Сечанов и ще ме оперира в Бургас, МБАЛ Дева Мария

# 263
резултата от ТАБ е хубав, т.е. няма нищо злокачествено, но лекарите са на мнение, че гушата е голяма и ще я махат цялата. Вчера бях на консултация при доц. Сечанов и ще ме оперира в Бургас, МБАЛ Дева Мария

Иначе, диагнозата ми е тереоидит на хашимото, нодозен вариант, еутиреоидна фаза

# 264
доц. Сечанов ми даде един дълъг списък с изследвания, които трябва да направя за операцията, те дали влизат в цената на операцията или трябва с направление от джипито да ги направя? Операцията ще ми струва 1000лв, но май това е без престоя в болницата.

# 265
Трябва джипито да ги направи, не по-рано от три дни преди операцията и да престоят не влиза 1000 лв са за избор на екип. Не очаквай бързо възстановяване щом ще ти махат цялата жлеза, аз имах хиляди проблеми и още ги имам. 4 месеца бях полагат се 6 , на мен от телка не ми се разправяше с тях вече, но като ме хвана грип 1,5 месеца болна , чак сега съм малко по добре, но ме боли бъбрека десният. Не бързай с работата, аз още не съм добре с калция и хормоните, не те плаша, но не съм по-добре отколкото преди операцията, това е.

# 266
Трябва джипито да ги направи, не по-рано от три дни преди операцията и да престоят не влиза 1000 лв са за избор на екип. Не очаквай бързо възстановяване щом ще ти махат цялата жлеза, аз имах хиляди проблеми и още ги имам. 4 месеца бях полагат се 6 , на мен от телка не ми се разправяше с тях вече, но като ме хвана грип 1,5 месеца болна , чак сега съм малко по добре, но ме боли бъбрека десният. Не бързай с работата, аз още не съм добре с калция и хормоните, не те плаша, но не съм по-добре отколкото преди операцията, това е.

Благодаря за отговора!
Да си призная малко ме уплаши, всички ми казват, че възстановяването след операцията е бързо. Какви усложнения евентуално да очаквам?

# 267
  • Варна
Е ,стига де ...ние не сме мерило!
Нищо няма да ти се случи ,не е задължително да имаш усложнения.Ако ти се загуби гласчето ....ще е за малко,ако тръпнеш ще си пиеш калция и пак ще си ок!
Не трябва да лягаш на операцоната маса с гадната настройка ,че ще се случи нещо неприятно.....всичко ще мине и замине,след месец два ще разтягаш локуми като нас.
И възтановяването след тази операция вярно е бързо!

# 268
  • Варна
Аз също имам проблеми,но гледам да не ги преписвам на пустата му липсваща жлеза...... Grinning

# 269
А за престоя в болницата (за операцията), какво трябва да нося? Пижама, дрехи, храна, вода, лични документи...? Оффф въобще не съм наясно, моля помагайте

Общи условия

Активация на акаунт