Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 567
  • 913
  •   1
Отговори
# 270
Усложненията са хипокалцемия, засегнати паращитовидни жлези, моите още не работят. Пиеш калций и витамин Д, при мен не овладяха нещата и получих гърч. Понесох трудно хормоналният дисбаланс, при някои няма проблем, аз имах на 20-я ден ТСХ ми беше 33. Не се чувствам добре без жлеза, прилошава ми, качих кг и т. н.
Носи си пижами с широко деколте, най добре с копчета, кърпи, бельо, чаша, прибори, чиния, може и анцуг , чорапи , тоалетни принадлежности,  такива неща.

# 271
  • Варна
Ти повече от 2 дена няма да си в болницата.Вземи си пижама или блуза с по широко деколте,по лесно се преобличаш,аз бях с превръзка и широката блуза ми беше идеална,лични принадлежности,вода/може и сламка да си вземеш/,всички документи които имаш от ендото си ,и не си забравяй личната карта.....
Храната трябва да ти е по мека ,те твойте хора ще ти донесат пюренце.Да не забреавиш да си вземиш стрепсилс за смучене,след интубацията ще те понаболява  гърлото.
В нашата болница нямаше термометър....та и тва си взех от нас.

# 272

бебовска - какви проблеми имаш, би трябвало да си добре, проблемите са изключение, не са обичайни.

Ами безсъние ,постоянна умора ,раздразнителност все такива приятни неща.Нощем се будя от топли вълни и после не мога да заспя, ендото казва че не би трябвало да имам такива оплаквания но са факт та затова и не и вярвам много а в нашия град друга няма.Преди пет години ми махнаха матката и яйчниците и тъкмо затихнаха вълните и ето нов прилив Mr. Green

# 273
  • Варна
zornica123, не се шашкай. Мъжът ми няма нито едно от оплакваанията, за които споделят момичетата тук. Аз все го подпитвам за всичко, което съм прочела в темата, той все ми казва "не".

Никакви проблеми не е имал с гласа след операцията.

Изчака да мине един месец и пак започна да спортува в къщи - набирания, скачане на въже,
коремни преси, лицеви опори,
свири на гайда,
планира да си купи колело и да върти педалите до Троян  Shocked

# 274
  • Варна
zornica123 хич не ги слушай тези глезли  Crossing Arms
Два часа след операцията скочих като младо яре след като чух,че мога да ям  Simple Smile
Малко проблеми имах с гласа,но се възстанових(мъжа и детето бяха толкова доволни,един скандал не можех да вдигна.Сега обаче си наваксвам).
Първия ти болничен ще го издаде хирурга за 35 дни,след това ще се явяваш на комисия.В болницата ще си 2-3 дни не повече.Всичките ти изследвания ще ти ги пусне личната.

бебовска колко ти е ТСХ.

# 275
ТСХ  3,11 след три месеца еутирокс 50 мг

# 276
  • Варна
ТСХ  3,11 след три месеца еутирокс 50 мг

Не е от него  newsm78
С нервите как си,депресийка нещо  Rolling Eyes

# 277
Не мисля че са нерви работата ми е много спокойна съпруга също е имам един тинейджър но нищо сериозно

# 278
Мисля че е от критическата но е възможно още да не съм преживяла операцията на ММ. Отиде за медицинско свидетелство за работа и му казаха че трябва спешно да му поставят изкуствена клапа на сърцето но това беше преди година и половина и сега е като нов.

# 279
  • Варна
Типични симптоми за ТСХ извън норми,но твоето е добре.Може би заради ендото ти е казала,че не би трябвало да ги имаш.

# 280
Благодаря на всички, които споделихте своя опит.
Дано всичко мине добре и при мен.
Има ли някой от вас, който да е опериран от доц. Сечанов в Бургас?

# 281
бебовска, и аз съм без яйчници от три години и без матка от 12 , категорично е критическа, но има и от жлезата. Аз съм с основни проблеми от нея. На мен лично са ми от хормоните проблемите. И аз имам вълни, но вече са по-слаби, но пък сърцебиене и кръво взех да имам пак. Пия лекарства, за сега овладявам положението със сърцето пък ще видим. За вълните доста ми намаляха като махнах жлезата, но може критическата да се върне като вълни и след години Peace

# 282
вълните и кръвното не са ви от жлезата  Stop ... Безсънието и сърцебиенето ако ТСХ е над 2 пак не са от жлезата, но те лесно се оправят. Уморяемостта, дали не ви е от повечкото кг? 20кг+ = почти една торба цимент да си я носиш цял ден, не е лесно.
missNoir аз си купих колело и карам 2-3 пъти седмично по 7-8 км, голям кеф е, ходя и на фитнес. Като ви слушам май съм най-стара тук, на 50г. почти, я да се стегнете  Laughing Сиситонс, този твоя лекар е за утрепване, честно. Ако месец и половина не може да те оправи от грип какъв лекар е егати...

# 283
Здравейте момичета  Hug Глухарче искам да те попитам как си след йода, в какви норми трябва да подържаш  TSH  сега . Моето падна на 0,081  , аз съм като парцал и незнам колко ще издържа . Също  ме интересува сцентографията в терапия ли я прави , по здравна каса ли е и ако не каква е цената .

# 284
Благодаря на всички, които споделихте своя опит.
Дано всичко мине добре и при мен.
Има ли някой от вас, който да е опериран от доц. Сечанов в Бургас?
  В добри ръце си и не се притеснявай.Първата операция ми прави Сечанов, но втората при отстраняване на цялата жлеза не.Добър хирург е и си взела правилното решение!

Общи условия

Активация на акаунт