Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 578
  • 913
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Фри, браво! Адмирации!

# 286
   Фри не си най-старата и аз съм в редиците на 50г.За едно съм съгласна с теб т.е. килограмите,голям бич са.Аз ги натрупах след едно лечение на анемия/всички ми казваха ,ами яж-грешка/.Но сега трудно се свалят, ама много трудно.
    Но за друго не съм съгласна-човешкия организъм е едно цяло и всичко е свързано.А щитовидната жлеза има огромна роля в организма и едно хапченце не може да я замести.И ако имаш някакво заболяване, то още повече се усложнява от липсата на жлеза.При нас имало някакъв ендокринолог от Германия/аз скоро научих /,който е посъветвал моя позната да не бърза с операцията/тя вече е била насочена за операция/.Той и казал,че в Германия не бързат с операциите,те са в краен случай!

# 287
  • Варна
Щитовидната жлеза не е просто едно малко парченце тъкан,вярно тя отговаря за много неща в организма.Хормона нас не ни лекува,той ни подържа живи......представете си нямаш щитовидна жлеза и не приемаш хормон.....най- много месец и ще се разберат негативите от липсата му.
Мисля че и в бг не правят операцията просто щот хирурга го сърбят ръцете,а само когато е крайно наложително!
Фри ,говорим ........по -млада съм от теб ,но станах пълен тюфлкек,ни диета,ни кростренажор ни нищо не ми помага😕
Добчо,Глухито е вече на работа и не се включва много,аз до колкото знам пиеш йод и преди да те изпишат от болницата ти правят сцинтиграфията,не се плаща нищо ако си отишъл с портокола от комисията и са преценили ,че имаш нужда от йод.Хормонати е перфектен,точно в тез никакви граници трябва да е ...нали сме на супресивна терапия,за сега идеята е такава да подържаш ниво на Тсх близко до 0-та.Ще ти се наложи да издържиш ,няма де да ходиш......

# 288
Аз съм на 48 години. Вълните могат да са от жлезата придружени с кръвно и сърцебиене, моите точно от това бяха. Сега вече почти ги няма, но това е свързано с хиперфункция на жлезата. Аз не съм по-добре от колкото преди операцията и сега много бих мислила дали да се оперирам Peace. Прав е лекаря , само в краен случай, но моя май беше краен, имах възел зад хранопровода и вече много ми пречеше, все си мислех гърло. С килограмите е една страшна борба. Сега опитам ли се да се огранича, почва мравучкането, но не съм се отказала, много са ми килата. Ще го мисля някак, но сега така ме е завъртяла работата, че нямам време за нищо.
Фри, не ме лекува само един лекар бе, няколко бяха , някакви усложнения ли бяха не знам, май с моя мъж си се заразявахме взаимно, най напред той го донесе, после мисля аз го заразих от учениците , аз го донесох. Боля мв последователно гърло, хрема , синузит, ухо, пак гърло и накрая  бронхит. Ти имаш ли жлеза или въобще не ..., защото разликата без и тази с малко от нея е от небето до земята Hug

# 289
Ох, момичета мили. Аз съм от три седмици без лекарство и в очакване на диагностичния йод. Сега направих изследванията, още не мога да видя ТСХ, но туморния маркер е 52 при максимум 78...Сега влязох във филма отново, искам да съм спокойна, но въпреки всичко яко се сдухах. На мен по принцип и ТАТ ми е 4 пъти над допустимата норма –488 в момента и Пандев ми е казвал, че като не пия Л-тир, туморния маркер може би ще е висок. Има ли други от вас, които след лечението са минали отново през йод, скенери и т.н? Освен това онзи ден ми се схвана зверски задната част на крака и ме боля около 15 минути зверски, ама това го включвам към белите кахъри...Хубав слънчев ден на вас!  bouquet

# 290
Крака може да се схване от липса на магнезий или калций, често срещано , това да ти е яда Hug. Не го мисли толкова и това ще мине, знам че не е лесно, ама то нищо не е лесно Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 16:21 от sisitons

# 291
Крака може да се схване от липса на магнезий или калций, често срещано , това да ти яда Hug. Не го мисли толкова и това ще мине, знам че не е лесно, ама то нищо не е лесно Hug Hug Hug
Сигурно е от това, макар че дето викаш това да е, сега излезе и ТСХ-то, което е 85, пвече от миналата година, когато грам не ядох, но понеже Глухарчето ме поддържа постоянно с хранително-вкусови въпроси, та благодарение на нея, хем ям, хем ми е високо ТСХ-то. Аз съм все на крайностите, да му се не види  Crazy  Hug

# 292
Здравейте! Днес ходих при личната лекарка, за да я подготвя за направленията които трябва да ми даде за средата на м. май (за дългия списък от изследвания за операцията), но тя ми каза, че не може да ми пусне всички. Ще се наложи сама да се справям с: Ръо. скопия, кардиолог, УНГ, кръвна група с подгрупа, васерман и СПИН. Някой има ли идея колко ще ми ктруват всички тези прегледи и изследвания???

# 293
При мен УНГ не искаха , кардиограмата ми направи личната и нямаше проблем, това рьо скопия не знам какво е , кръвната група не я признават и ми я правиха наново в Александровска болница , казаха не , не можем и нямаме вяра на друг. Спин и васерман не са ми искали, какви са тия глупости...
П.П.всичко са длъжни в болницата да ти го направят, но ще се забавиш още два дни.

# 294
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на всички,аз също съм оперирана ,но за радост или не само половина жлеза ми е отсранена.Миналата година на 29.01 ми беше ОП. До края на май 2014 бях без L-Thyroxin,започнах го от началото юни започнах да взимам по 0,25 ,продължих да го взимам до края на октомври и от 01. ноември по 0,50 .Другата седмица си чакам резултатите за да видим с каква доза ще продължа.
Колкото до ендокринолозите в Германия /тук са много зле / Аз живея тук вече 10 години ,не съм доволна от здравното обслужване,ще ви разкажа какво ми се случи преди да ми открият заболяването.
Правих изследвания за инвитро процедура ,след като излязоха изследванията последва разговор с лекаря ,той каза ,че всики изследвания са добри и няма място за притеснение. Зарадвахме се,но след като ни обявиха цената ,решихме да отидем на друг лекар в друга държава. Прегледаха ме и разгледаха изследванията които бяхме занесли и там дойде голямата изненада./ запушени и деформирани тръби и TSH-0,05 / Казаха ,че първо трябва да лекувам щ.жлеза и тогава да започваме АРТ процедурите.
Тук ходих в 5 различни ендо.клиники и ми казаха имате базед и 4 възела,трябва да ви се премахне жлезата. Бях шокирана,не знаех какво да правя и към кого да се обърна #Crazy newsm78 .
Благодарение на всички в тази тема намерих правилното решение. Запазих си час при проф.Пандев ,взех си всички изследвания и се прибрах на България.След прегледа проф.Пандев ми каза ,че няма нужда да се оперира цялата жлеза ,защото десния лоб не е засегнат. След три месеца се прибрах в БГ за ОП,за мое щастие всичко мина без усложнения. След месец се прибрах в Германия отидох да си занеса епикризата на личния лекар,за да ме изпрати на специалист. Тук специалиста ми казва: цитирам / как може такова безобразие,Вие сте имали възли трябва да ви се отстрани цялата щ.жлеза . newsm78 след това ми каза,че съм имала рак на щ.жлеза,трябвало специално лечение / #Crazy ooooh!
Не го послушах ,раговарях с проф.Пандев и той ми каза продължаваш с L-Thyroxin + vigantoleten D3 .
Така и правя и за сега съм добре и без оплаквания. Единственото от което сега се оплаквам е килограмите ми ,сега с +11 кг. ( 71 кг )
 Това е от мен ,извинете ме за дългия пост.  bouquet

# 295
  • Варна
Здравейте момичета  Hug Глухарче искам да те попитам как си след йода, в какви норми трябва да подържаш  TSH  сега . Моето падна на 0,081  , аз съм като парцал и незнам колко ще издържа . Също  ме интересува сцентографията в терапия ли я прави , по здравна каса ли е и ако не каква е цената .
Все още не съм смъкнала толкова ТСХ,но вчера ми вдигнаха хормона.Толкова трябва да е около 0.Уффф сериозно ли зле се чувстваш  Sad
Лечението и сцинито ми беше по ЗК , но минавах комисия и т.н.Идея нямам каква е цената.То си и зависи де,на мен ми правиха на цяло тяло,но може и да е само на жлезата.В Терапията е отделението да.

LucyHope аз знам,че трябва да ти е високо ТСХ-то нали точно за това се спира хормона.Никакво гладуване.
Крака се схваща заради липса на магнезий.Тоз проблем го имах редовно през бременноста.
Недей да мислиш сега за ново лечение и т.н.Този ТАТ върти някакъв номер,но искам другия път да хванеш Пандев и добре да ти обясни за какво става въпрос,не може при всяко изследване да се шашкаш.

Angeli888 немските ендокринолози как разбраха,че имаш рак.Да не гледат на кафе.
А аз си мислих,че само нашите за нищо не стават  ooooh!

# 296
Оле като ви чета какви сериозни проблеми имате ме е срам да пиша.Понеже ме набедихте за дебелана Simple Smile  newsm51ще ви  кажа че за моите 50 навършени години и ръст 160 см -57 килограма не са толкова много.Смятам че моите проблеми са от критическата но след операцията се засилиха.Успех на всички Hug

# 297
  • Варна
бебовска та ти си си френско гадже.

Момичета бърз въпрос.Когато си изследвате ТСХ първо пиете хормона и изследвате или изследвате и тогава пиете хапчето ?

# 298
  • София
Момичета бърз въпрос.Когато си изследвате ТСХ първо пиете хормона и изследвате или изследвате и тогава пиете хапчето ?

Хапчето се пие след изследването.

# 299
  • Варна
Добре, аз също мисля че е така , но когато нямаш жлеза и хапчето е нещото което поддържа хормона в норма.....защо трябва да го изпиеш след изследването?
Когато питах лаборантката , тя всъщност ми каза ,че точно в този случай  хапчето може да си го изпиеш спокойно преди да ти вземат кръв.

Общи условия

Активация на акаунт