На колко години станахте майка?

• 67 761
  • 675
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
А ако погледнем "бизнес интересите" на нашите работодатели, най-добрата възраст да се появят децата е докато майката учи. За да може към 25-26-27г да е приключила с раждането, следването и дори, ако може малко стажче да е натрупала с надомна работа, докато си гледа децата.....и да е готова да почва да бачка.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 331
  • Варна
С ММ сме  по на 20 години и какво от това все едно не можем да си гледаме детето, напротив мога да уверя всички, че си го гледаме много по-добре от хората, които са родили по на 30-40. Нямат значение годините в този случай, а отношението, възпитанието и т.н
В парка като изведем малкия гледам как някои деца викат своите майки да се заиграят с тях, а те дори се правят, че не ги и чуват и какво все едно си гледат добре детето, да имат нещо по важно от него....
Вкъщи като сме постоянно си играем с него, защото сме млади и имаме енергията , а не вече като си имаш на 30-40 дете да не можеш да го вдигнеш на конче, че те боли кръст и още куп неща  #Crazy
Човек създава дете, когато е готов и решен, че ще може да поеме тази отговорност и не мисля, че годините  са от значение

Това реален коменар ли е ??? #2gunfire Как може да слагаш под общ знаменател родителите на по 30 и 40 години. Ти направо старци ги изкара. По начина ти на мислене си личи, че си на 20.

# 332
Родих и двете си деца преди да стана на 30г. Исках да го направя по-късно, след 35, но мъжът ми е доста по-голям от мен и решихме да не се мотаем.

П.П. Още не го боли кръста hahaha

# 333
  • Варна
П.П. На 27 съм. Родих сина си един месец преди да ги навърша.
Темата не мисля да я коментирам, защото е доста глупава и е повод за поредното чесане на езици и изтъкване.
А, и спортувам редовно и не ме боли кръстът все още  Tired

# 334
  • Варна
Честит 8 ми март....мили дами!!!
На колкото и години да сте ви пожелавам една прекрасна и романтична вечер!!!

# 335
  • Варна
  Аз пък родих на 30, но кръста ме боли откакто станах на 18 и се сдобих с дископатия...
А сега, де Thinking

# 336
Не е удачно да се ползва възрастта като начин да засегнеш някого.
Както и не е удачно да се ползва като основен и краен аргумент в това да имаш дете.  Peace

Абсолютно съм съгласна, някъде да съм написала нещо по въпроса,например,че е удачно?   smile3506
Не казвам, че си го казала. Използвах го като контра аргумент срещу основната теза на младите майки - както на тези с акъл, така и на тези без.  Grinning

Аз пък родих на 30, но кръста ме боли откакто станах на 18 и се сдобих с дископатия...
А сега, де Thinking
Ами що не роди на 17  Mr. Green Mr. Green - щеше да можеш да си обгрижваш детето преди да те налегнат тези старчески тегоби Mr. Green

# 337
Кой съм обидила? Като казах, че на 22 е малка. Това само едно дете може да обиди.  Joy
Ами, малка е, това е факт, не обида. Комплимент, може би, ако така няма да засегна тънкообидните ви до вчера тинейджърски души. И без значение дали е родила на 22 или не, за ен ти път, да, малка е.
  Аз не се обиждам от думите ти, но не разбирам защо хората осъждат младите майки? Дали една жена на 30+ , която по цял ден седи по кафетата и пуши цигари, или скита по дискотеки всяка събота е по-мъдра от мен?! Какво като ще стане майка на 35 примерно?
   Това да си родител е вътрешно усещане, желание и обич към децата ти и не зависи толкова от възрастта! Защо е нужно да чакам да навърша 30, за да имам деца като имам прекрасен мъж, който иска семейство, има същата ценностна система като мен, достатъчно отговорен е. Като успях да си завърша образованието , въпреки бременността и детето след това, като имам работа ( е, не сме богати, но се справяме финансово, та дори изплащаме и жилище). Защо да си тече времето в монотонно ежедневие, когато сме готови да имаме поколение и го искаме?
   А по повод това, което казах за свекърите - не искам да ги осъждам хоратародили над 30г. , щом се нуждаят от помощ, ние им помагаме, но не е ли хубаво родителите да имат сили и да помагат на децата си  и да се радват на внуците си?
   Моята майка е на 46г. и има коренна разлика, може да ми даде съвет, подкрепа, но за жалост е далече, така, че представи си си гледам детето сама, та дори съм бременна и с второ  Laughing
   Така, че какво като съм млада, щом се справям с живота си , с децата си и сама Simple Smile
   Не бих искала да обидя никой с нищо! Всеки сам преценява кога иска да стане родител. Лошото е, че всеки съди другия вместо да гледа себе си. Както се казва "Разни хора, разни идеали" Wink
Никой не осъжда младите майки, напротив, много такива "добре" подредиха жените родили над 30г. На хора, като теб мога само да се възхищавам - първо пишеш грамотно, подредила си добре живота си, деца си родила, образовение, жилище. Само, че много жени нямат късмета да срещнат половинката си на 20, други пък я срещат, но имат проблеми, трети решават умишлено да поотложат децата и т.н.
Само за подкрепата и възрастта не мога да се съглася, има хора пенсионери на по 40 години (физически и духовно) и такива дето на 80 г. емигрират и започват живота си наново.
На мен пък темата почна да ми харесва, доста бисери изкачат!  Joy

# 338

С ММ сме  по на 20 години и какво от това все едно не можем да си гледаме детето, напротив мога да уверя всички, че си го гледаме много по-добре от хората, които са родили по на 30-40.

Мдам, сигурно сами се издържате и мама и татко не ви спонсорират. Вероятно сте високо образовани и високоплатени специалисти на по 20. То всеки може да се размножи на 20, стига да има кой да му плаща житието-битието.

# 339
  • Пловдив
[quote author
 Вероятно сте високо образовани и високоплатени специалисти на по 20. То всеки може да се размножи на 20, стига да има кой да му плаща житието-битието.
[/quote]

Това е супер гадно, недейте си разваля празника с такива коментари!

# 340
[quote author
 Вероятно сте високо образовани и високоплатени специалисти на по 20. То всеки може да се размножи на 20, стига да има кой да му плаща житието-битието.

Това е супер гадно, недейте си разваля празника с такива коментари!
[/quote]

За съжаление е реалистично, а размножаващи се 20-годишни и лежащи на издръжката от родителите си има не един и двама. Разбира се, ако случая с конкретните родители не е такъв, им дължа извинение.

# 341

С ММ сме  по на 20 години и какво от това все едно не можем да си гледаме детето, напротив мога да уверя всички, че си го гледаме много по-добре от хората, които са родили по на 30-40.

Мдам, сигурно сами се издържате и мама и татко не ви спонсорират. Вероятно сте високо образовани и високоплатени специалисти на по 20. То всеки може да се размножи на 20, стига да има кой да му плаща житието-битието.

hahaha Малееее колко завистлив народ  ooooh! Да, сами се издържаме и нямаме нужда от помощта на родителите, явно на която вие разчитате... Успяваме да съчетаем така нещата за да имаме образование и добър стандарт на живот  bouquet

# 342
Наистина бисерите ги има, при това не един  Wink

И да, не е задължително да си незряла майка само защото си млада  Grinning Но няма начин да си силно образована - повече от средно образование, ако си на 20   Mr. Green
И детето има нужда в един момент от нещо повече от бебешко-детските игри  Laughing

# 343
Гена как да не може, с частни учители от университе дето прелитат от някъде си до България и изучават особата, взема по 3 години за 1.  Ми 20 годишен вундеркинд, тъй - тъй щот сме дърти и някои работи не ги разбираме. Някои когато пишат гениални мисли, малко да се замислят, че не всички сме безмозъчен добитък  ooooh!

# 344
  • София/Севлиево
Възможно е да си нa 20 и да се издържaш сaм, дори да учиш и да имaш дете. Имaм приятелкa, която сега ще нaвърши 31,има три децa, първото го роди преди 10 години, второто, когaто аз родих и минaлaтa годинa третото и за всичките тези години е рaзчитaлa сaмо на себе си и съпругa си. Сaми сa си гледaли децaтa, тя учеше и ходеше на изпити с тях, тaкa че стигa човек да не го мързи може и сaм да се спрaви.
За по -възрaстните бaщи пък си спомням сестрa ми колко рев е изревaлa, когaто децaтa я питaхa за тaтко дали е дядо и, обaче сега пък гледaм вуйчо, който е на 52 и има дъщеря на 8 и зaбелязвaм колко рaзлично сa ми изглеждaли нещaтa преди и сега, т. е.  преди сa ми били стрaнни възрaстните родители, докaто сега ги приемaм напълно естествено. Спомням си, когaто мама беше на 35 зaбременя и мaхнa бебето, зaщото кaкво ще кaжaт хорaтa след кaто вече имa две децa едното на 17, другото на 12.Но аз никогa не бих си мислилa за хорaтa, единственото при тaзи голяма рaзликa между децaтa, което би ме притиснило е, че нямa да сa си толковa близки, колкото aко сa с 3-4 години разлика. Кaто гледaм и при моите децa рaликaтa ще иде достa голяма, но вaжното е скоро да се сдобия с второ дете. Синът ми вече няма търпение, пък и ние, но трябва да се преборим и да победим, а за хорското мнение хич няма да ми пукa. ..

Общи условия

Активация на акаунт