На колко години станахте майка?

• 67 758
  • 675
  •   1
Отговори
# 240
Първото си детенце родих на 28 год,а второто на  34год.И двата пъти се чувствах прекрасно...Майчинството е най-голямото вълшебство... Heart Eyes

# 241
  • SF
Само за протокола...Simple SmileАборти нямам!Не всеки среща любовта на живота си на 20,30,35 години...Или трябваше да се омъжа за когото и да е,само и само да родя в подходяща възраст?..И щеше ли да бъде щастливо детето ми?...

Подходяща възраст?!??
Ако някой може да дефинира "подходяща възраст" и да се обоснове, да тича да си взима Нобеловата награда.
Подходяща възраст е възрастта, в която се влюбвате с подходящия партньор.

# 242

Е, сега, ами ако на 74 се влюбя в 82-годишен и точно той се окаже подходящият за мен? Всъщност, съгласна съм с написаното от теб, но бих го допълнила с "...в разумни биологични граници". Peace

# 243

Е, сега, ами ако на 74 се влюбя в 82-годишен и точно той се окаже подходящият за мен? Всъщност, съгласна съм с написаното от теб, но бих го допълнила с "...в разумни биологични граници". Peace
И аз това мисля.В крайна сметка трябва и за детето да се мисли.
Уточнение:40-42-43 до 45 приемам лично за себе си,въпреки че ще се постарая да не ми се случва.Става въпрос за около и над 50.
Къде е границата на ''Спираме АРТ и търсим други начини''?

# 244
''Спираме АРТ и търсим други начини''?

Където Ти Сам си Я поставиш. За едни е след първия опит ин-витро, за други и след петнадесетия не приключва. Другите начини са или сурогатство, или осиновяване. Начини, които не са предизвикателство за всяка душа и за всяка психика.

# 245
  • София
Аз мога да говоря от страната на дете на възрастни родители (майка-38, баща-48)
Един ден баща ми ме е взимал от детската градина и госпожата е казала, че дядо ми е дошъл, след този случай той повече не ме е взимал. На мен винаги ми е било неприятно да говоря на тази тема, но да оставим настрана хорското мнение. Има и един друг аспект, самата възрастова разлика между мен и родителите ми е много голяма и поставя една пропаст. Никога не съм била близка с тях, за мен те живеят в едно друго поколение, с други разбирания. Винаги ми е ставало тъжно,когато мои връстници коментират отношенията с родителите си. Отношенията с моите родители по- скоро приличат на такива между внуци с баби и дядовци. Отделно пък баби и дядовци нямаше, тъй като са починали още в ранна моя възраст. Знам че сигурно звучи ужасно, но просто така съм ги чувствала нещата аз. В никакъв случай не искам да кажа, че се отнася за всички, такъв е моят слуай. Освен това, аз не съм против всяка жена да ражда когато е готова и има възможност. Самата аз дори в момента съм на 27 и все още нямам дете, а бих искала да имам три деца, така че като нищо нещата ще се повторят. Просто аз се надявам и ще направя всичко по- силите си да не поставям възрастова пропаст между мен и децата ми.
Проблемното забременяване е нещо съвсем различно, в обкръжението си имам семейства, с много опити и все още без резултат. Пожелавам на всички борещи се да си имат дете без значение възрастта.

# 246
''Спираме АРТ и търсим други начини''?

Където Ти Сам си Я поставиш. За едни е след първия опит ин-витро, за други и след петнадесетия не приключва. Другите начини са или сурогатство, или осиновяване. Начини, които не са предизвикателство за всяка душа и за всяка психика.
Това ми е ясно.В крайна сметка ако е открит проблем на 27 ,ще се опитва доста повече,докато стане.
Говоря за границата като години.Или докато стане?

# 247
 koikoii, учител съм и работя с достатъчен брой деца, та смея отговорно да кажа, че малцина от родителите на учениците ми са наистина млади родители. Повечето бащи са над 40, майките гравитират в годините от 28 до 49. Децата ми са 6-годишни.

Ms Smarty Pants, законовата граница е сложена.

# 248
Момичета казва как се чувства с родители, които съгласно днешните ни разбирания са на възраст подходяща за деца. На теб учениците ти споделили ли са ти как се чувстват с такива родители. Най-вероятно на тази възраст няма как да ти споделят, защото все пак това е нещо, което децата осъзнават най-рано в тийнейджърска възраст.

# 249
  • София
Да, аз не споря за това, предполагам и моето време е било по различно. Като че ли вече нещата са други, няма вече толкова предразсъдъци. Както казах не е задължително и всяко дете да приема нещата, както аз съм ги приемала.

# 250
koikoii, учител съм и работя с достатъчен брой деца, та смея отговорно да кажа, че малцина от родителите на учениците ми са наистина млади родители. Повечето бащи са над 40, майките гравитират в годините от 28 до 49. Децата ми са 6-годишни.

Ms Smarty Pants, законовата граница е сложена.
В много страни в чужбина няма граница.Между другото смятам за интелигентно решение слагането на граница.Просто за мен над определена възраст (45-46) си е изнасилване на природата,без оглед и мисъл за детето,водена от жестока егоистичност.

# 251
  • SF

Ами, добре, добави го. То май е излязло, че от целия ми пост се разбира, че трябва да се ражда винаги и от всеки, в когото се влюбим. Ами не.

За примера за 74 години, дори ми е излишно да добавям каквото и да е. Но, ако ви липсва - добавете го.
Освен любовник, не трябват ли и яйцеклетки за забременяването?
Но, понеже питаш, ако се влюбиш на 74 и би могла да забременееш... ОК, затапи ме. Не знам какво да отговоря. Не бях помислила за такъв вариант.  Аз не разгледах също и въпроса какво правим, ако се влюбим на 12 години и половина. Но, гледам, и вие не сте се сетили да го зададете.

На практика е трудно да разгледаш абсолютно всички ситуации, момичета, момчета, жени и мъже, култури и възприятия. Но добавяйте, каквото ви интересува.
Всъщност пишех за семейство, за любов, за татко, но на вас ви стана интересно какво става, ако някой се влюбва на 74 в 82. То това трябва да се разреши като проблем, защото светът е засипан с подобни случаи. И понеже се нуждаете от повече пояснения - не казвам, че любовта на тази възраст е невъзможна. Казвам, че забременяването от консумирането на любовта на тази възраст не се получава (с изключение на изключителните случаи).

# 252
  • Пловдив
Аз мога да говоря от страната на дете на възрастни родители (майка-38, баща-48)
Един ден баща ми ме е взимал от детската градина и госпожата е казала, че дядо ми е дошъл, след този случай той повече не ме е взимал. На мен винаги ми е било неприятно да говоря на тази тема, но да оставим настрана хорското мнение. Има и един друг аспект, самата възрастова разлика между мен и родителите ми е много голяма и поставя една пропаст. Никога не съм била близка с тях, за мен те живеят в едно друго поколение, с други разбирания. Винаги ми е ставало тъжно,когато мои връстници коментират отношенията с родителите си. Отношенията с моите родители по- скоро приличат на такива между внуци с баби и дядовци. Отделно пък баби и дядовци нямаше, тъй като са починали още в ранна моя възраст. Знам че сигурно звучи ужасно, но просто така съм ги чувствала нещата аз. В никакъв случай не искам да кажа, че се отнася за всички, такъв е моят слуай. Освен това, аз не съм против всяка жена да ражда когато е готова и има възможност. Самата аз дори в момента съм на 27 и все още нямам дете, а бих искала да имам три деца, така че като нищо нещата ще се повторят. Просто аз се надявам и ще направя всичко по- силите си да не поставям възрастова пропаст между мен и децата ми.
Проблемното забременяване е нещо съвсем различно, в обкръжението си имам семейства, с много опити и все още без резултат. Пожелавам на всички борещи се да си имат дете без значение възрастта.

Ето това имах предвид в коментара си( и тази гледна точка-на детето)..а някои определиха изказването ми като злобно..
И друго, пак от моя си житейски пример ( родих на 24 и на 31 години)..
На 39 направих сепсис и по спешност ме оперираха, едвам ме спасиха-загубих детеродните си органи-тотална хистеректомия.
Ами ако бях разсъждавала като 44- годишните си приятелки,които на 42 станаха майки? Щях да си остана без деца..
Тогава,когато родих на 24 г., те ми се смееха"рано ни е, на нас ни се живее още, ходи ни се по дискотеки и заведения,още не искаме деца...има време и т.н. Сега гледат 17-годишната ми дъщеря и цъкат "кога порасна,блазя ти и т.н."
За протокола-реализирала съм се, имам висше образование+три магистратури след него ( и трите са свързани с уврежданията при децата) Така,че и за статистиката,че след 35-годишна възраст на майката ражданията на деца с увреждания нараства- пак е вярно..И съм го видяла в работата си..
Това е моята гледна точка.Който иска пак да я определя като "злобна".

# 253
  • Милано
Растем и гледната точка се променя с годините.
Когато едно момиче е на 18 г., най-често смята, че е хубаво да роди на +/- 23. Когато стане на 23 и още няма до себе си татко на бебето, решава, че до 30 има време. Когато е на 30 и все още не е срещнала татко, или работи, или учи все още, си мисли, че може и до 35 (не е късно, примери около нея колкото иска). Ако до 35 не се е случило семейството, вече малко неспокойна, но се надява, че и до 40 може. И така... Накрая все някога ражда. Но като я питате за готовност - цял живот е била готова. Просто първо е била момиче, после студент, после гаджетата тъпи, малки и ходещи по бригади в САЩ, после няма любов, после няма късмет да забременее бързо, после някакъв тъп развод, после пак нов приятел... и така родила на 30 и няколко. Не защото преди това не е била готова, а защото тогава се е случила любовта, желанието от двамата, красотата на цялата история.
Тук много наблягате на това кога физически една жена иска, може или трябва да роди. Почти никой не разгледа, че "готовността" идва с появата на още един (специален) човек.
За танго са нужни двама.
Esmee,благодаря ти Hug Hug HugСякаш описа мен Simple SmileБез развода,разбира се Wink

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 12:40 от K.Lera

# 254
Момичета казва как се чувства с родители, които съгласно днешните ни разбирания са на възраст подходяща за деца. На теб учениците ти споделили ли са ти как се чувстват с такива родители. Най-вероятно на тази възраст няма как да ти споделят, защото все пак това е нещо, което децата осъзнават най-рано в тийнейджърска възраст.

Ти вярваш ли, че някой нормален и възпитан човек ще попита шестгодишно дете, дали на тази си възраст майка му е по-подходяща да бъде баба?
А когато това шестогодишно дете стане тийн, родителите на съучениците му едва ли ще бъдат много по-млади или стари от неговите.
Няма как всички да родим на 23.

Общи условия

Активация на акаунт