На колко години станахте майка?

• 67 771
  • 675
  •   1
Отговори
# 255

Esmee ,благодаря ти Hug Hug HugСякаш описа мен Simple Smile

Принципно съм съгласна с Есме,но къде е границата?Коя е твоята лична граница за търсене на други решения?

# 256
Няма как всички да раждат на определена възраст. Обаче я се замислете защо една жена на 40+ се е решила да ражда толкова късно? И тук въобще не коментирам тези, които дълго време са се борили безрезултатно. Говоря за тези, които 20 години не са намерили уж подходящия. Отлагали са с мисълта, че сега им е рано и трябва да мислят за кариера и образование. Като ги постигнат намирането на партньор се оказва трудно. Тогава се успкояват, че и други жени раждат в късна възраст и като намерят "идеалния", се оказва че имат пролем. Тия младите дето са родили на по 25 какво си мислите, че са намерили най-прекрасния ли? Хората се събират и разделят? Каква е гаранцията, че понеже си срещнал някой на 43 и си много врял и кипял, той ще е последния?

# 257
...
На 39 направих сепсис и по спешност ме оперираха, едвам ме спасиха-загубих детеродните си органи-тотална хистеректомия.
Ами ако бях разсъждавала като 44- годишните си приятелки,които на 42 станаха майки? Щях да си остана без деца...

Майка ми едва са я спасили, когато е била на 23 - извънматочна бременност. За тези неща няма възраст. И на 18 годишни се случва сепсис, че и на по-малки. Съдба. Въобще не смятам, че може да се смята за мотив.
На теория наистина рискът от дете с увреждания е по-висок, но на практика сред моите познати Даун и др. дечица със здравословни проблеми са все при майки 20+. Така че плановете ни са едно, а животът нещо съвсем, ама съвсем друго...

...Каква е гаранцията, че понеже си срещнал някой на 43 и си много врял и кипял, той ще е последния?

Няма гаранция, разбира се. Въпросът е да срещнеш човек, от когото да искаш дете, пък после дали ще сте заедно никой не може да каже. Но ако до този момент не са имали сериозна връзка?

Според мен нарочно се всява истерия от страна на медиите, за да си направят сензацията. Става дума за изолирани случаи, не за нещо масово. И не е наша работа как ще си гледат децата, те са си тяхна отговорност  Peace

# 258
Като сме тръгнали, защо не коментираме и раждането на 12-13 при една по-тъмна раса?!?! Mr. Green
И там е проблемно.Но се предполага,че са необразовани и не ги взимат реално сами и не ги обмислят тези решения.Пък и на някои от тях може да им дойде умът в главата - имат време.Докато 45+ ги обмислят и в един момент се вманиачават и от благородно желание се изражда в егоистична мания.Аз така ги виждам нещата.И от двете страни на монетата е еднакво безумно.
Прекрасната,ти на колко си години и къде е твоята лична граница за спиране на АРТ процедури ако не се получава?

На 27 съм, имала съм в миналото с предишната връзка проблеми със забременяването, но не се стигна до АРТ. Сега съм омъжена и имам дете на 4 месеца, заченато от първият опит, за моя изненада, т.като си имам проблеми. Аз съм много импулсивен и нервен човек, имам и лека хипохондрия, така че може би нямаше да е висока границата за АРТ, нервите не биха ми издържали дълго и бих се отказала, за да дам шанс на дете от дом!

# 259
Като сме тръгнали, защо не коментираме и раждането на 12-13 при една по-тъмна раса?!?! Mr. Green
И там е проблемно.Но се предполага,че са необразовани и не ги взимат реално сами и не ги обмислят тези решения.Пък и на някои от тях може да им дойде умът в главата - имат време.Докато 45+ ги обмислят и в един момент се вманиачават и от благородно желание се изражда в егоистична мания.Аз така ги виждам нещата.И от двете страни на монетата е еднакво безумно.
Прекрасната,ти на колко си години и къде е твоята лична граница за спиране на АРТ процедури ако не се получава?

На 27 съм, имала съм в миналото с предишната връзка проблеми със забременяването, но не се стигна до АРТ. Сега съм омъжена и имам дете на 4 месеца, заченато от първият опит, за моя изненада, т.като си имам проблеми. Аз съм много импулсивен и нервен човек, имам и лека хипохондрия, така че може би нямаше да е висока границата за АРТ, нервите не биха ми издържали дълго и бих се отказала, за да дам шанс на дете от дом!
Благодаря ти за отговора.Аз съм с две години по-малка от теб.Нямам все още деца.На твоето мнение съм,въпреки че се определям като по-спокойна.От един момент нататък става изнасилване на природата и мъка за самото дете.
В момента чета тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497065.165;topicrefid=20 и наистина съм ужасена от отговорите.

# 260
То стана страшно, защото споменах, че познавам хора, които биха се борили до последно, но забравих да кажа, че аз не съм много съгласна с това! Аз дори сега искам да осиновя дете, но финансово няма да можем да си го позволим, това е единствената причина да не го направя, иначе други съображения нямам. Българина по принцип е зле настроен срещу осиновяването, не зная точно защо, всяко дете заслужава шанс в този живот. Иначе имам пример пред очите на майка на 38 на малко дете, има и други деца, и изобщо не и се занимава с него, даде го даже на ранна възраст на ясла, за да не го гледа тя, а пари имат. А жената, която роди на 40 си е мераклиика, т. като не е имала деца. Строго индивидуално е, но аз си представям живота си на 40+ по различен начин, отколкото да гледам бебета. Confused

# 261
Сега ми се издигаш в очите  Party От предишните ти постове останах с впечатление,че си от фанатиците бебе на всяка цена,независимо на каква възраст.
За осиновяването съм на същото мнение.Не знам дали има възрастова граница за осиновяване на деца под 2 годишна възраст,но ако има - тя сигурно също ще е около 50.Дефакто с натискане и изнасилване на организма,се пропуска шанса изобщо жената(семейството) да станат родители на малки дечица.
Иначе всяко дете заслужава шанс .А тези са вече родени,а не плод на някаква фикция ''Може и да стане''.
Това беше малко оффтопик.
Но трябва да има граница за АРТ процедурите - особено с донорски яйцеклетки.Изключително извратено егоистично спрямо децата,които биха се родили по този начин от твърде възрастни майки (около и над 50).

# 262
Сега ми се издигаш в очите  Party От предишните ти постове останах с впечатление,че си от фанатиците бебе на всяка цена,независимо на каква възраст.
За осиновяването съм на същото мнение.Не знам дали има възрастова граница за осиновяване на деца под 2 годишна възраст,но ако има - тя сигурно също ще е около 50.Дефакто с натискане и изнасилване на организма,се пропуска шанса изобщо жената(семейството) да станат родители на малки дечица.
Иначе всяко дете заслужава шанс .А тези са вече родени,а не плод на някаква фикция ''Може и да стане''.
Това беше малко оффтопик.
Но трябва да има граница за АРТ процедурите - особено с донорски яйцеклетки.Изключително извратено егоистично спрямо децата,които биха се родили по този начин от твърде възрастни майки (около и над 50).
По принцип на мен не ми дреме за хорското мнение и за това въпроси от сорта "това баба ти ли е" не могат да впечатлят, но е зле за детето, защото голямат възрастова разлика с родителите, ще го направят самотно, а едно самотно дете остава подтиснато за цял живот. Казвам го, т. като съм родена, когато мама е била на 24 и ми е била винаги верен приятел, разбирала ме е много и всичко съм споделяла, но дори с тази малка разлика, имаме различни възприятия относно кое е нормално, всяка водена от своето си време.

# 263
и 20 годишните и 40годишните и 60годиншните мислят първо и единствено за себе си.

Ако се мислеше за децата, едва ли щяха да се раждат. Първото и най-фундаментално е, че след живота следва смърт, независмо на каква възраст, второто - най-често на трудничък живот, макар, че това точно не е задължително. Така, че коментарите от сорта помислете за детето и на какво го обричаш са мноооого неоснователни.

# 264
и 20 годишните и 40годишните и 60годиншните мислят първо и единствено за себе си.

Ако се мислеше за децата, едва ли щяха да се раждат. Първото и най-фундаментално е, че след живота следва смърт, независмо на каква възраст, второто - най-често на трудничък живот, макар, че това точно не е задължително. Така, че коментарите от сорта помислете за детето и на какво го обричаш са мноооого неоснователни.

И защо да са неоснователни? Кое е нормалното на 60 г. да гледаш дете в пубертета? Това е нещото, върху което следва да се замислят тези, които си раждат децата след 45.

# 265
ти май не вникна в същитата на написаното...
а именно, независимо от възрастта си майките мислят от собствената си позиция, а не от тази на детето. Едва ли има дете, което веднъж като осъзнае факта, че е смъртен да е много щастливо от това. Нищо че майка му е била на 20 години, като го родила или пък на 60. Ама такова хиперболизиране с 60те години се случи в тази тема. В крайна сметка има една жена родила на толкова. 4-5 на около 50 за по-голямата част това са максимум 40-45.

# 266
И от мен поклон пред жените тук с 3 деца. Дай Боже все повече сред интелигентните българи.
Т.к. нямам все още деца а съм на почти на 33, все пак смятам че една добра възраст за раждане е от 26 до 40 години. Все пак и жената има нужда от социален живот и не е нужно да се занимава 100 години само с пелени. И с оглед на възрастта ми  един ден след като намеря правилния човек за баща на децата ми и той естествено е съгласен, бих желала две едно след друго.
А аз имам едно такова питане - какво смятате за мъжете на които им се раждат деца на около 50 години??? newsm78
Познавам доста мъже, които станаха отново бащи, когато бяха на +/- 50 т.к. както вече е модерно си хванали млада втора жена.
Баща ми стана дядо за първи път когато беше на 52г.  bouquet
Хем ми е странно, хем вече не мога да го отхвърля т.к. има голяма вероятност и на мен да се случи предвид годините ми.
А иначе все си мислех, че в последните години възрастта на раждаемост се е изместила, но явно само съм се самоуспокоявала.  Cry
Много ми харесва този въпрос - какво мислте за мъжете, накоито им се раждат деца на около 50 год? Защо все на жените това и онова е позволено до определена възраст, а  друго ни е забранено? А на мъжете всичко им е позволено до дълбока старост, вкл и да стават за резил? Вярно е, че жената износва плода и по-късната бременност крие рискове, но да не би техните сперматозоиди да стават по-качествени с годините??? Напротив, възрастен баща също си е сериозен риск, независимо колко млада е майката. Това обаче рядко се коментира.

# 267
  • Sofia
Първото си и единствено дете родих на 33. Не съм имала проблеми със забременяването, просто по-късно срещнах подходящия мъж. Чисто физически нямах никакви проблеми, нормална бременност, нормално раждане. Но според мен по-добре е жената да роди по-млада-23-28 години. Разбира се, говоря от собствената си гледна точка- сега , когато имам десетгодишна дъщеря, ми е много по-трудно, отколкото ако бях родила десетина години по-рано- нямам вече нито толкова търпение, нито физическа и емоционално издържливост, колкото ми е необходима, за да съм спокойната майка, която ми се иска да бъда.

# 268
Аз още не съм родила, но съм бременна и съм на 23 което значи, че ще родя на 24 сигурно когато родя ще направя подобна темичка с подобни въпроси!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 269
Много ми харесва този въпрос - какво мислте за мъжете, накоито им се раждат деца на около 50 год? Защо все на жените това и онова е позволено до определена възраст, а  друго ни е забранено? А на мъжете всичко им е позволено до дълбока старост, вкл и да стават за резил? Вярно е, че жената износва плода и по-късната бременност крие рискове, но да не би техните сперматозоиди да стават по-качествени с годините??? Напротив, възрастен баща също си е сериозен риск, независимо колко млада е майката. Това обаче рядко се коментира.

Чак пък за резил, говоря от наша гледна точка. Не съм очаквала такава положителна реакция от много хора, не че ме интересува хорското мнение. Лично моя мъж е с нормоспемия, а има много мъже на 25-30 години на които се налага с биопсия да вадят читави сперматозоиди.

Общи условия

Активация на акаунт