На колко години станахте майка?

• 67 762
  • 675
  •   1
Отговори
# 345
Само да търсите как да се заядете. Никъде не съм казала, че съм с висше,а в момента го карам, така че преди да създам детето съм си помислила за всичко.  Злобейте през компютъра, това показва вие колко сте зрели   Laughing
Елислава тези хора тук това не могат да го разберат...... newsm78

Възможно е да си нa 20 и да се издържaш сaм, дори да учиш и да имaш дете. Имaм приятелкa, която сега ще нaвърши 31,има три децa, първото го роди преди 10 години, второто, когaто аз родих и минaлaтa годинa третото и за всичките тези години е рaзчитaлa сaмо на себе си и съпругa си. Сaми сa си гледaли децaтa, тя учеше и ходеше на изпити с тях, тaкa че стигa човек да не го мързи може и сaм да се спрaви.

# 346
Относно това колко близки са децата, то и с 3-4 години разлика може да не са най-близки. Ние с брат ми сме така, след като се...ОЖЕНИ! А разликата ни е само 1 година... Laughing

# 347
  • Драгоман
   Всичко си зависи от човека, от начина на мислене, от здравословно сътстояние. Моята братовчедка си походи с нейния бивш съпруг добре, около 8 години и на 28 сключиха брак. Резултата след 4 години - развод и тя сега е на 32, без деца, без приятел... Сега наново трябва да започва всичко. И това, че не е родила на 20 не значи, че има висше образование. Просто тя реши, че няма да учи. Много хора си мислят, че щом си родила млада, значи си проста и неграмотна, неспособна, неопитна и какво ли още не.
   Друг пример от моето обкръжение - мои приятели на по 40 г. от 5 години са женени и правят опити за бебе, но нещата не им се получават. Жената пие шепа лекарства - за щитовидната жлеза, за високо кръвно, има наднормено тегло и 2 години поред си чупи лошо десния крак, така се е обездвижила, че едва ходи. Аз много ще се радвам те да си имат рожба, защото страшно много го искат, но ми е трудно да си представя как ще го износи и ако всичко мине нормално, после как ще го гледа, как ще тича покрай него като проходи...
    А това, че много млади хора чакат на родителите до 30г. също го има, защото е по-лесно да те гледат мама и тате, а ти да си харчиш заплатата за маркови дрешки, бижута, глезотиики, екскурзиики, партита Wink Не им се поема отговорност на хората, затова стандарта за по-късно раждане е на мода Wink

# 348
Аз пък имам приятелка роди на 20 и след 2 години се разведе, заради мъж с 30 години по-възрастен от нея, а преди 4 години си роди дете от новия съпруг, с 10 години по-голямо от първото. Щастливо, интелигентно и сплотено семейство са, много им се радвам (мъжът й не е някой милионер, да не си помислите).
Може някои да чакат да родят дете заради марковите дрешки, други път градят кариера, пътуват в чужбина, учат езици и работят върху себе си. Хайде да не си сравняваме средата сега.

# 349
  • В древна страна на край света!!!
На 27 години  родих близначките, за сега не мисля да имам повече деца.

# 350
Темата не е тъпа . Всеки има право на мнение . Аз родих синът си на 26 . Сега съм бременна с второ и се очаква да родя живот и здраве на 28 . Не знам дали ще имам сили и възможност за повече деца . Аз лично за себе си бих искала да бях родила сина си малко по- рано , не че 26 е късно, но просто загубих години с предишна връзка която нямаше развитие.  Не осъждам никой който е родил късно .Мога да изказвам само лично мнение - съгласявам се , че една жена на 50 може да изглежда по- добре от 30 годишна , обаче това как изглеждаш няма връзка с това какво е вътрешното състояние на органите ти . И изобщо който не си дава сметка , че на 50 тялото вече започва да се захабява е много заблуден . Освен ако не си някаква мастър йога , дето цял живот се в хранила здравословно супер гени еми няма как на 50 да си сравняваш функционалността на органите с тези на 20 . Моят мъж е второ дете на баща си и съответно от втори брак . Баща му е бил на 45 . Има и брат 5 години по - малък . Говорим за баща не за майка , тя е доста по- млада ... Еми не на мъжа ми му е кофти . Казва че когато е бил на 10 примерно а баща му на 55 му е било кофти не е играел футбол с баща си щото той само се оплаквал какво го боли . И да има комплекси че баща му е стар -73 ( майката е 22 години по- млада ) като излизат по ресторанти хората мислят че тя му е дъщеря а децата внуци . Не че на него му пука . Сина ми е на година и три месеца . Онзи ден дядо му се вайкаше , че едва ли ще доживее да го види ученик ... Кофти е . И двамата му сина са притеснени ,че може скоро да ги напусне . Моите родители са на 55 . Мъжа ми все повтаря - ти не разбираш какво е , твоите родители са млади ...

# 351
Човек няма как да предвиди живота си и в това му е чара. Мама ме е родила на 20, на 23 е починала, отгледа ме баба и на 83 е жизнена. Може би е въпрос и на ген. Съседите ми са младо семейство, тя на 22 с диабет, той на 24 с дископатия, така, че всичко е строго индивидуално. Виждам майки на по 30, 40г., които изглеждат перфектно и тичат в парка с децата си, същевременно има момичета на по 20, пълни, отпуснати, мързеливи.

# 352
Човек няма как да предвиди живота си и в това му е чара. Мама ме е родила на 20, на 23 е починала, отгледа ме баба и на 83 е жизнена. Може би е въпрос и на ген. Съседите ми са младо семейство, тя на 22 с диабет, той на 24 с дископатия, така, че всичко е строго индивидуално. Виждам майки на по 30, 40г., които изглеждат перфектно и тичат в парка с децата си, същевременно има момичета на по 20, пълни, отпуснати, мързеливи.
30-40 не е 55  Peace

# 353
  • SF
Ms Smarty Pants, хайде отхапете ги вече тези 50-55-годишни желаещи да раждат!!! Ти за колко такива случая се сещаш? Някоя тук в темата да обяви, че е на 50+ и й се ражда? От къде ви хрумна да дискутирате числа с цифрата 5 отпред? Дори и така спряганият пример Юлиана Дончева (???) роди на 49. Ако познаваш повече от 1 жена, която отделя яйцеклетки на 55 години, пък нА!

# 354
Аз затова го казах поради ей тази причина
Виждам майки на по 30, 40г., които изглеждат перфектно и тичат в парка с децата си, същевременно има момичета на по 20, пълни, отпуснати, мързеливи.
На 20 може да са пълни,пък като станат на 30 да се стегнат.Време бол.Не виждам защо трябва да се сравнява 30 и няколко до 40 с 20.Обаче нагоре става вече различно.

# 355
 Grinning Искрено ме разсмя. Именно 20 годишните ''зрели'' майки бясно защитават тезата, че да родиш след 40 е глупаво, щото видиш ли на детето щели да му се подиграват в градината и дрън дрън. А по отношение на това, че двадесет годишните дебеланки имали време до 30 да се стегнат, бих казала, че живота е днес, за утре никой не дава гаранция, камо ли за след 10г. Разсъждения от сорта, че 40годишна майка щяла да доживее максимум до бала на детето си и т.н. граничи с глупост. Респект пред всяка жена последвала мечтата си и правото по природа да бъде майка, та ако ще да е на 60 като лекарката от Русе.

# 356
Аз си промених мнението малко относно възрастта - наистина не се знае кога и как.Но пък съм на мнение,че като стигнеш определена възраст (за мен е над 42-43) и все още нямаш човек до себе си,но искаш да си майка - трябва да го направиш и пак да търсиш мъж.Това е мое мнение.Защото накрая пак се стига до бабата - майка.А това за мен е извращение.Все пак и за децата трябва да се мисли.

# 357
На 27год. родих първото си дете, сега живот и здраве на 32 г. ще родя второто

# 358
рано рано на 20 Simple Smile  според мен 28 е страхотна възраст за дете Simple Smile

# 359
На 23 родих дъщеря ми сега съм на 24 и чака момченце!покрай мен има доста родили след 35 и полож е тежко прекалено мн се втелясват з всичко прекалено много го пазят!определено има значение годините!

Общи условия

Активация на акаунт