На колко години станахте майка?

• 67 732
  • 675
  •   1
Отговори
# 360
На 23 родих дъщеря ми сега съм на 24 и чака момченце!покрай мен има доста родили след 35 и полож е тежко прекалено мн се втелясват з всичко прекалено много го пазят!определено има значение годините!

Годините имат значение, когато става въпрос за драстични отклонения- деца, раждащи деца или над 45-6. Но да обясняваш, че при родилите на 35 положението е тежко, е смехотворно. Колко такива познаваш? 2? 3? 5? И от тях правиш генерализации. Аз като познавам безмозъчни на по 20 и няколко, по твоята логика, би следвало да заключа, че при раждащите млади положението е много тежко. За протокола, първото си дете родих на 22.

# 361
На 23 родих дъщеря ми сега съм на 24 и чака момченце!покрай мен има доста родили след 35 и полож е тежко прекалено мн се втелясват з всичко прекалено много го пазят!определено има значение годините!

Годините имат значение, когато става въпрос за драстични отклонения- деца, раждащи деца или над 45-6. Но да обясняваш, че при родилите на 35 положението е тежко, е смехотворно. Колко такива познаваш? 2? 3? 5? И от тях правиш генерализации. Аз като познавам безмозъчни на по 20 и няколко, по твоята логика, би следвало да заключа, че при раждащите млади положението е много тежко. За протокола, първото си дете родих на 22.
не са 2-3-5 а повече и казвам за хора около мен не слагам никой под общ знаменател

# 362

Еееее thewishmaster, а щях да се включа с трактат за ранното майчинство и "любовта" към пунктоацията......

# 363
Първото си дете родих на 22 г., а второто - на 38 г. По ми хареса да стана майка на една по-осъзната, отговорна и всеотдайна възраст като втората. Иначе чисто физически втората бременност беше доста по-тежка от първата.

# 364

Имат значение годините, да. На 40 може и вече да си се научила да пишеш правилно, докато виж сега на 24 положението ти наистина е тежко....  Joy

# 365
  • Sofia
Първото го родих на 20, второто на 24, сега съм бременна и живот и здраве ще се появи когато съм на 28. Винаги сме искали три деца и се радвам, че ще си ги родя млада:) Майка ми също има 3 деца - на 22, 28 и 36. Според нея 36 е късничко - не се възстанови, матката трудно се прибра и то не съвсем, объркваха я с баба в детската градина...да не говорим, че сега е на 50 и и се иска да работи повече, да има време за себе си, а вкъщи има седмокласник...Съгласна съм също и с твърдението, че жените, които раждат първо след 32-33 години са изключителни орлици, което не винаги е добре за детето Rolling Eyes

# 366
Първото го родих на 20, второто на 24, сега съм бременна и живот и здраве ще се появи когато съм на 28. Винаги сме искали три деца и се радвам, че ще си ги родя млада:) Майка ми също има 3 деца - на 22, 28 и 36. Според нея 36 е късничко - не се възстанови, матката трудно се прибра и то не съвсем, объркваха я с баба в детската градина...да не говорим, че сега е на 50 и и се иска да работи повече, да има време за себе си, а вкъщи има седмокласник...Съгласна съм също и с твърдението, че жените, които раждат първо след 32-33 години са изключителни орлици, което не винаги е добре за детето Rolling Eyes

Този рефрен за объркването на майката с баба в детската градина се изтърка Simple Smile)) Даже напротив, скоро чух в детската градина как две лелки коментират една млада майка "виж го туй на 20г. роди, у тях са 6 човека в двустаен, ама сакън да не изпусне момчето". Така, че простотията по хората ходи и никой не е имунизиран Simple Smile Аз направих огромната глупост да родя на 21. Бях студентка. Гледах как моите състуденти се забавляват, имат време за всичко, а аз сменях памперси и четях по цели нощи за да мога да наваксам и да завърша. От изписаното по-горе разбирам, че зад ранното раждане стоят жени с по-ниско образование и тук там някоя, която се е объркала като мен и след това е носила две дини под една мишница. За възстановяването на матката няма да коментирам, защото не съм гинеколог, но съм забелязала, че жените родили след 30-40г., се подмладват и карат по-късно критическа. Като майки са много по-пълноценни, защото са стъпили здраво на земята и обикновено децата им са по-спокойни и уравновесени с богата обща култура.

# 367
  • Sofia

Този рефрен за объркването на майката с баба в детската градина се изтърка Simple Smile)) Даже напротив, скоро чух в детската градина как две лелки коментират една млада майка "виж го туй на 20г. роди, у тях са 6 човека в двустаен, ама сакън да не изпусне момчето". Така, че простотията по хората ходи и никой не е имунизиран Simple Smile Аз направих огромната глупост да родя на 21. Бях студентка. Гледах как моите състуденти се забавляват, имат време за всичко, а аз сменях памперси и четях по цели нощи за да мога да наваксам и да завърша. От изписаното по-горе разбирам, че зад ранното раждане стоят жени с по-ниско образование и тук там някоя, която се е объркала като мен и след това е носила две дини под една мишница. За възстановяването на матката няма да коментирам, защото не съм гинеколог, но съм забелязала, че жените родили след 30-40г., се подмладват и карат по-късно критическа. Като майки са много по-пълноценни, защото са стъпили здраво на земята и обикновено децата им са по-спокойни и уравновесени с богата обща култура.
Къде разбра това за нискообразованите жени? Аз си завърших образованието, сменях памперси и съм излизала с колегите си. Това за майка ми е вярно и бих приела съвет от жена родила в различни възрасти и има база за сравнение. Темата е за споделяне на мнение и мойто е такова.

# 368
Първото си дете родих на 22 г., а второто - на 38 г. По ми хареса да стана майка на една по-осъзната, отговорна и всеотдайна възраст като втората. Иначе чисто физически втората бременност беше доста по-тежка от първата.

И аз родих първото на 22. Точно бях завършила университета и носих две  дини под мишница, но като си млад по-лесно понасяш трудностите. Второто го родих на 35. Още не са ме бъркали с баба и, ама то е зашото съм УУУбавица. Mr. Green Харесаха ми и двата варианта. Разбира се, всеки си има плюсове и минуси. Стига да е в нормални биологични граници ( между 20 и 45/6/7), все е добре.

# 369
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Този рефрен за объркването на майката с баба в детската градина се изтърка Simple Smile)) ...

Joy Аз пък да се оплача  Crossing Arms ->
У дома сме с обратния "рефрен" по отношение на голямата Simple Smile
Като ме видят с трите щерки разни бегло познати хора, които не са виждали голямата от години ме питат: "Сестра ти ли ти е на гости?" ... А на два пъти,когато баща й я е прибирал от училище и е имало коментари от съучениички, че й е много "дърто" 25-6 годишното гадже  Joy То, вярно, че тренираме, хапваме здравословно и въпреки, че сме на по 37 с мъжОто ... много младеем, но и такива ситуации има  Wink

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 09:38 от Почти безобидн@

# 370
  • София/Севлиево
Е товa за млaдеенето е чудесно. И мен все още ме питaт дaли синът ми ми е брaтче, а аз все се смея. Ама кaкво да нaпрaвя кaто не се чувствaм 30+ ,а нaй - много ма 24-25 ,така и изглеждам,  съпругът ми също изобщо не ми приличa на почти 37 години, същият си е кaкто беше на 26,че дори и по- добре, слaб е, спортувa и се хрaни здрaвословно след едно мое подмятaне от преди 2 години, когaто беше стaнaл 95 килa и му кaзaх, че почва да прилича на чичко. Сегa е 79 и изглеждa супер ...
Колкото за мaйките орлици след 35,елaте да видите мен кaк пaзя сина си, а съм сaмо на 32,докaто другите децa около нас пaдaт, цепят си главите и т. н. аз си пaзя детето и то ме слуша. Кaто искa да се кaтери го водим в една зaлa за кaтерене и тaм след 1 чaс вече е щaстлив и предоволен ( а и в пaркa няма такива високи дърветa за кaтерене ).Що се касае до мен докaто могa ще го пaзя и нямa да позволя и косъм да пaдне от глaвaтa му...

# 371
Не влизам в спор с никого - само споделям:
Майка ми ме е родила на 25 , а брат ми на 44.
Тя ми е споделяла,че с мен и е било много по-лесно и личния и съвет ,като майка на дъщеря,беше да родя децата си до към 30 - 35 най-късно.Според нея така е по-добре ,защото с мен се е чувствала по-добре през бременността,имала е повече енергия и желание да се занимава и да си и грае с мен и не се е тревожела толкова за здравето ми (бременността и беше рискова и имаше много тревоги,дали брат ми ще се роди напълно здрав). Иначе е здрава,няма никакви хронични заболявания и не прилича на баба  Grinning

Не осъждам никого,само споделям гледната точка на една жена ,която го е преживяла  Peace
Възхищавам се на жените,борили се с години и преодолели много трудности,за да се сдобият с бебенце    bouquet

# 372
Май не разбирате смисъла на възраженията тук. Не става въпрос за това, кога е най-прекрасната възраст да станеш майка, а за това, че всяка жена има право да се бори за мечтите си!

# 373
Не става въпрос за това, кога е най-прекрасната възраст да станеш майка, а за това, че всяка жена има право да се бори за мечтите си!

С това съм съгласна, но е добре тази борба да е в разумни граници. 45/6/7 години ми се струват приемлива горна граница. И, честно казано, аз бих поставила интересите на детето си пред сбъдването на мечтите си.

# 374
Не става въпрос за това, кога е най-прекрасната възраст да станеш майка, а за това, че всяка жена има право да се бори за мечтите си!

С това съм съгласна, но е добре тази борба да е в разумни граници. 45/6/7 години ми се струват приемлива горна граница. И, честно казано, аз бих поставила интересите на детето си пред сбъдването на мечтите си.
И аз съм на същото мнение.Приемливи граници и за мен е до 45-6...оттам нататък вече си е вманиачаване и егоизъм.

Общи условия

Активация на акаунт