На колко години станахте майка?

• 67 736
  • 675
  •   1
Отговори
# 420
Все пък се сблъскват две поколения тук- на 20, и на 40 годишните.
Малцина в темата са премерените и трезвомислещите.

# 421
  • Драгоман
 runaway varna щом се мислиш за толкова умна и грамотна , обясни ни нещата професионално, след като от думите ми блика невежество и неграмотност Wink Нямам нищо против да ме светнеш  Mr. Green

Аз само да те "светна" - Удръжа, Удръжки..  като ще се ограмотяваме  Peace

Благодаря за забележката, но съгласете се с мен, че всеки може да допусне правописна грешка, едва ли на някоя от вас това не ви се е случвало никога. И това, че сме млади, не значи задължително неграмотни или циганки нали така?

# 422
Не е вярно, че майките на по 20 получават размера на минималната работна заплата. Когато родителите имат граждански брак от общината дават 100 лв., което се води помощ.
Когато аз родих също получавах 100 лв. помощ за 1 година, а след това пратих малкия на ясла и от тогава работя.
Всеки месец имам удръжки от заплатата в размер на 115 лв., а това е вече от 2 години и половина.
Мисля, че съм възвърнала това, което съм получила.   bouquet

# 423
Вълшебство, току-що, след проверка в Интернет, установих, че вече има синоним на удържам и той е одържам   #Crazy #Crazy #Crazy Това, вероятно, е направено в съответствие с идеята да бъде премахнат пълният член в българския език, защото много го бъркали  Joy Joy Joy

Тук връзката в члена не я разбрах. Ще го Одържат ли? Ще го Удържат ли този ...хм...член? Embarassed

# 424
  runaway varna щом се мислиш за толкова умна и грамотна , обясни ни нещата професионално, след като от думите ми блика невежество и неграмотност Wink Нямам нищо против да ме светнеш  Mr. Green

Учи, че тези дечица трябва даги научиш на нещо повече от това да родят на 20
Защо смяташ, че да родиш на 20 е някакъв върховен провал?
И аз това не разбирам - какъв е този двоен стандарт?На 40 браво,чудесно,само така - всички трябва да правят като теб,всеки има право на мечти.На 20+ - тъпа и неграмотна,нищо няма да стане от тях,само им плащаме,провалила се.
Не съм против 40 годишните първескини,на всеки живота е различен...но защо трябва да се плюят така,тези които са си преценили и решили да родят в нормалната според медицината възраст?
В крайна сметка си иска повече смелост и решителност да родиш на 20+ ,отколкото на 40.Казвам го защото съм на 20+ и не мога да родя сега.На 40 със сигурност имаш сигурен договор,пък ако те уволнят,може да си доплатиш за пенсия(не ми е потвърдена информацията,не се наемам да твърдя,че е напълно вярно) ,със сигурност родителите ако са живи,с пенсионери и могат да помагат,ако съпругът е по-голям - излиза скоро в пенсия и може да поеме грижи и т.н.

# 425
Не е вярно, че майките на по 20 получават размера на минималната работна заплата. Когато родителите имат граждански брак от общината дават 100 лв., което се води помощ.
Когато аз родих също получавах 100 лв. помощ за 1 година, а след това пратих малкия на ясла и от тогава работя.
Всеки месец имам удръжки от заплатата в размер на 115 лв., а това е вече от 2 години и половина.

А това е такава натворена невежест, че думи нямам.

# 426
  • Драгоман

Точно затова говорех и аз!  Peace Дано сега е станало ясно какво искам да кажа  ooooh!

# 427
  • Sofia
Ако приемем, че всяка жена иска 2 деца, то дали ще роди на 20 или на 40, няма никакво значение за държавата и осигуровките. Трудовият и стаж ще е еднакъв Peace

# 428
  • SF
Някои имат ли представа как става осиновяването на дете от жена, която е закъсняла или не е успяла да роди преди 45?
Отговор: Никак!
Трябва да има съпруг до себе си и дълго, дълго да ги проучват.
Ако е сама - гори!
Така че, по-полека със съветите "Да не ражда, а да осинови!" По-лесно е да се напъне и да роди, ако има мъж до себе си, отколкото да осинови.
А толкова дечица чакат и искат, ама...

# 429
Относно 40 годишните - не виждам какъв е проблемът една жена да роди на 40.
Най-добрата ми приятелка е на 40, по- голяма е от мен с 16 години, на тази възраст жените никак не изглеждат като бабички, даже напротив по-голямата част от  съвременните жени на тази възраст изглеждат чудесно. Освен това са много зрели, с много по-голям опит в живота....
А пък и защо е този безсмислен спор. Това кога да стане майка,  е право на избор на всяка жена. Както за едни е нормално на 20, така за други е нормално на 40.

# 430
  • Драгоман
Ако приемем, че всяка жена иска 2 деца, то дали ще роди на 20 или на 40, няма никакво значение за държавата и осигуровките. Трудовият и стаж ще е еднакъв Peace

Е, явно по-възрастните се чувстват използвани, затова че някоя мама не е бачкала като тях 20 години, а взима майчинство. Не се замислят, че тя с годините ще си работи и ще й се Удържат осигурвки за фонд майчинство, въпреки че тя вече няма да ражда.  Peace

# 431
  • SF
Относно 40 годишните - не виждам какъв е проблемът една жена да роди на 40.
Най-добрата ми приятелка е на 40, по- голяма е от мен с 16 години, на тази възраст жените никак не изглеждат като бабички, даже напротив по-голямата част от  съвременните жени на тази възраст изглеждат чудесно. Освен това са много зрели, с много по-голям опит в живота....
А пък и защо е този безсмислен спор. Това кога да стане майка,  е право на избор на всяка жена. Както за едни е нормално на 20, така за други е нормално на 40.

Съгласна съм с това, което си написала, но отново напомням, че дали да родиш на 20 или на 40, не винаги опира до личен избор.
Почти няма момичета, които да си кажат "Аз като стана на 40 и тогава ще родя." Или ако има, то процентът е пренебрежимо малък.
При някои просто това става на 40. Никой обаче не се замисля върху това. Тук всички са захапали клишето "Въпрос на личен избор".
Въпрос на личен избор е какъв цвят блузка искаш да си купиш. Не е въпрос на личен избор обаче дали да родиш на 33 или на 34. Е, да, секс можеш да си правиш - то си е въпрос на личен избор.

# 432
Темата изби в обратната крайност. Не бих се наела да коментирам 20 годишните майки, всичко си е до човек, среда, възможности, желание и т.н.
Съжалявам, че ще се потретя - младостта не е порок, но дразнещата неграмотността със сигурност!!

# 433
Вълшебство, току-що, след проверка в Интернет, установих, че вече има синоним на удържам и той е одържам   #Crazy #Crazy #Crazy Това, вероятно, е направено в съответствие с идеята да бъде премахнат пълният член в българския език, защото много го бъркали  Joy Joy Joy

Тук връзката в члена не я разбрах. Ще го Одържат ли? Ще го Удържат ли този ...хм...член? Embarassed

сАжЕлявам  Joy Joy Joy, връзката е следната - щом масово се е наложил грешен правопис, начинът да бъде избегнато това не е да ограмотим грешащите, а да направим грешката правило , това ми беше мисълта  Wink

И аз това не разбирам - какъв е този двоен стандарт?На 40 браво,чудесно,само така - всички трябва да правят като теб,всеки има право на мечти.На 20+ - тъпа и неграмотна,нищо няма да стане от тях,само им плащаме,провалила се.
Не съм против 40 годишните първескини,на всеки живота е различен...но защо трябва да се плюят така,тези които са си преценили и решили да родят в нормалната според медицината възраст?
В крайна сметка си иска повече смелост и решителност да родиш на 20+ ,отколкото на 40.

За двойния стандарт - погледни първия пост на авторката на темата, от него ще разбереш, че този стандарт, но в обратната посока, е зададен изначално в тази тема  Naughty Ще си позволя да цитирам със съкращения  Mr. Green

Здравейте,
Видях,че има подобна стара анкета,НО там годините са по друг начин и няма отговор "над 50",а мен чисто статистически много ме вълнува това.
Моля,дами,кажете кога родихте децата си?И според Вас има ли някаква граница на годините?До кога е нормално да се ражда?Не само физически до кога един организъм би се справил,а за малките човешки неща в живота-да се осигури нормален живот на детето?
bouquet
Та авторката, която чисто статистически се вълнува до кога е нормално да се ражда, сама е въвела този критерий - нормално и ненормално, морално и неморално  Crossing Arms Въпреки че анкетата и статистиката на каква възраст са родили по-голямата част от жените в България или част от потребителките във форума няма връзка с морала и етиката  Wink Това, че повечето са родили в "идеалния" от медицинска гледна точка период, не прави другите - възрастните първескини ненормални и неморални  Mr. Green

И да, съгласна съм, че препоръчителната от медицинска гледна точка възраст за раждане на дете е там някъде - от 24 до към 30 години  Naughty И да обясня защо съм написала 24, а не 20 г. за долна граница - защото е научен факт, че процентът на бебета с хромозомни аномалии (най-често срещаната като Даун, например) е по-висок при 20 годишните, отколкото при 24 годишните. Защото няколко пъти беше споменато в темата, че над 30-35 г. се увеличава рискът от Даун, което също е научен факт  Peace

А това за смелостта на 20 годишните  Grinning - моля ви се значи, прочетете някои актуални теми във форума, за да разберете за какво става дума  ooooh! - невръстна девойка  Wink за една седмица е правила секс, първо, два пъти със случаен "приятел", който бил свършвал в нея ( Naughty), но тя се била подмивала, а след тези 2 "случайни" пъти е правила секс няколко пъти и с постоянното си гадже, бременна е, не знае кой е бащата - случайният или постоянният, но много си иска бебето и търси съвет във форума какво да прави  Laughing Та за каква смелост говорим  newsm78

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 17:09 от genovevam

# 434
Тази тема е бисер до бисера, мила, моя, майнольо.

Първо, това със социалното майчинството. Пълни глупости написа една потребителка.
Второ, това с осиновяването от сама жена, е тотална дезинформация, която е редно Esmee да изтрие, защото кой знае коя кукувица ще й се върже.

Общи условия

Активация на акаунт