Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка на жилище

 • 29 241
 • 160
 •   1
Отговори
# 150
 • Мнения: 11 803
Повреди в канализацията много компании не покриват - всъщност не зная дружество, което да поема този риск.
Моята е такава. Има отбелязано и тръбопроводни щети
http://allianz.bg/site/CosyHome/index.php

"Тръбовопрод" не означава "Канализация" Виж си за по-сигурно общите условия. Масово водопроводните тръби влизат в застраховката, а канализационните - не.

# 151
 • Германия
 • Мнения: 60
 От години правя застраховка в Булстрад. До сега, цената беше около 65 лева, години наред, никога не съм ползвала нищо. Миналата година съседите отгоре ме наводниха, пуснах искане за щета, дойде оценител, изплатиха 470 лева в определения срок.
Всичко си протече нормално, без никакви ядове и забавяне по оценката и изплащане на щетата.
Сега, се оказа, че заради това, че съм имала плащане на щета, сумата, която, трябва да платя тази година е почти двойна - 105 лева. Ако през следващата година нямам изплатена щета, по-следващата ще платя с 10% по-малко, но от 105 лева.
Ако, обаче, отново имам изплатена щета, следващата сума, за годишна застраховка, ще е още по-висока от тази годишната.
Моля, по-запознатите да ми кажат - това практика във всички застрахователни компании ли е или ,само на Булстрад? Повишението на следващата такса за застраховка, имам предвид.

# 152
 • Мнения: 4 693
Винаги съм плащала една и съща цена към Армеец, един път имаше щета пак наводнения от съседите над нас, не повлия на цената

# 153
 • Мнения: 2 218
Потвърждавам за Армеец - от силни дъждове ни беше наводнено мазето, оцениха и платиха навреме, нямаше промяна в следващата такса. Друг е въпросът, че оценката на щетите не беше много адекватна, но не ни се разправяше.
Показаха ли ви някакъв документ, въз основа на който ви определят по-високата вноска? Къде е записано това условие? Аз бих си потърсила друг застраховател...

# 154
 • Мнения: 12
Плащането на щетите от застрахователите е или на база фактура или на база експертна оценка. Ако нямате фактура, с тяхната експертиза те винаги ще гледат да минат тънко.

# 155
 • Мнения: 2 218
Е нали си длъжен да ги извикаш на оглед веднага щом има застрахователно събитие, за да направят оценка? Фактура за какво трябва да имам - за закупени материали за ремонта? За извършена ремонтна работа? Нали трябва да видят и оценят първо щетите. Не разбирам

# 156
 • Мнения: 12
Така е, трябва да ги извикаш веднага. Но на самия оглед не се прави оценка, а само се оглеждат и описват щетите в протокол. Оценката я правят до 1-2 седмици след това.
На самия оглед ти дават възможност да избереш как да ти оценят щетите - на база фактура или на база експертна оценка. Ако ти е съсипано имущество за което имаш фактура - представяш и чакаш плащане. Ако трябва обаче тепърва да правиш ремонт, но не знаеш колко ще струва и избереш да ти платят на база фактура, трябва да ремонтираш, да се разплатиш с майстора, той да ти издаде фактура и ти чак тогава да я изпратиш на застрахователя за плащане.Няма гаранция обаче, че ще я платят на пълната стойност, застрахователите са наясно, че майсторите обикновено понадуват фактурите по молба на клиента 😉

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 09:30 от Mr.Smart Saving

# 157
 • Мнения: 6 620
Застрахователят не плаща за труда на майстора ,а материали

# 158
 • Мнения: 1
Добър Ден!
Интересувам се , ако апартаментът ми има някакъв проблем . Примерно ме е наводнил някой съсед , и го застраховам . След това мога ли да се обърна към застрахователя да се занимава със съседа ми за това ,че ме е наводнил или това , че застраховам помещението с проблем , означава ,че само при НОВ проблем , ще се обърне внимание от стреана на застрахователя .
Благодаря!

# 159
 • София
 • Мнения: 12 046
Само при нов проблем ще получите обезщетение, никой не изплаща щети, които са извън обсега на договора.
Имайте предвид, че експертите са наясно откога е един проблем. Ако се опитате да заведете минало събитие с настояща дата, ще получите отказ. Още повече, че се води застрахователна измама.

Ако съседът системно ви наводнява, може да заведете граждански иск към него. Първо се обърнете към домоуправител и поискайте общо събрание за изясняване на въпроса. Опитайте устно да оправите взаимоотношенията си.

# 160
 • Мнения: 2 479
Скрит текст:
Добър Ден!
Интересувам се , ако апартаментът ми има някакъв проблем . Примерно ме е наводнил някой съсед , и го застраховам . След това мога ли да се обърна към застрахователя да се занимава със съседа ми за това ,че ме е наводнил или това , че застраховам помещението с проблем , означава ,че само при НОВ проблем , ще се обърне внимание от стреана на застрахователя .
Благодаря!
С три думи - само при нов.
Отстраняваш си проблема, и тогава сключваш полицата.

Общи условия

Активация на акаунт