Алергия към куче - възможно ли е съжителство

• 8 881
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
От известно време малката ми дъщеря /6г./ има нещо като задна хрема - някакъв секрет в носоглътката. Носът не тече, не се запушва. Никакви други симптоми.
През нощта си спи добре.

Вкъщи имаме куче на близо 9 месеца - голдън ретривър.
Започнах да се съмнявам да не е алергия към кучето.

Тръгнахме по доктори.
Пуснахме изследване на микробиология, за да изключим бактерии - беше чист.
След това изкарахме 2 седмици на противоалергични, които според педиатърката, ако беше алергия щеше да се повлияе поне малко. Не се повлия. Днес сме на УНГ да гледа за трета сливица. После вече сигурно и до алерголог ще стигнем.
Принципно докторите изказват мнение, че ако беше алергия, щеше да има кихане, сърбеж в носа и очите, сълзене на очите. А тя ги няма. Но всичко е възможно...

Много се притеснявам да не е алергия към кучето. Обичаме си го и ще ни е трудно да се разделим с него. Но ако се налага, ще го направим.

Някой има ли личен опит с подобна алергия?
Напълно ли е невъзможно съжителството с куче? Някакви идеи?

# 1
  • На земята, която е всъщност звезда.
На алерголог ходихте ли? Там правят тестове за различни видове алергии, вкл. за куче/котка.

# 2
Не, но имам опит със задна хрема без куче.    Отдавна беше, но точно  трета сливица искаха да махат.

# 3
На мои близки на детето откриха алергия към куче, като беше по-малко /около 3-4-годишно/ и им препоръчаха да си вземат вкъщи да гледат куче. Вече 10-ина години имат и детето няма алергия.  Peace

# 4
Аз бях с елергия към кучета, но имам куче и не можах да го махна, защото си го гледам от 8 години, махнах го за седмица и пак го прибрах. Излекувах алергията с помощта на алерголог и биене година и половина на инжексии  по схема всяка седмица. Това е един вид имунизация и се прави индивидуално след изследвания. По време на лечението лекарката каза да не  съм посмяла да седя близо до кучета, тъй като лечението нямало да помогне. След година и половина каза, че няма помен от алергията и че не може да повярва, че напълно съм я преодоляла. После казах на медицинската и сестра, че не съм махнала кучето и тя каза, че според нея така съм изградила имунитет. Все още си го имам кученцето и не пия нищо вече, но нямам проблеми засега, мина  една година вече без лечение.

# 5
При алерголог и тест ще покаже има ли алергия.
Теста не е болезнен и отнема 15 мин.  Peace

# 6
Последните вируси, които ни пуснаха, тия с болките в ушите, са все със задна хрема.

# 7
Виждам, че темичката ми се е раздвижила и затова ще пиша :

Слава Богу, преодоляхме я някак тази задна хрема. Не знам как... Със зимата си замина и тя.  Grinning До изследвания за алергии не стигнахме.
Кучето все още си е с нас. След 1 ден става на годинка.  Laughing

Педиатърката ни сподели, а и аз също четох подобна статия, че според последните схващания е препоръчително като превенция на алергиите човек да си вземе именно куче вкъщи. По този начин с времето наистина се изграждал някакъв имунитет и организма ставал по-устойчив и на други дразнители.

Една позната също ми каза за нейни близки, на които детето било с алергия - посъветвали ги докторите да си вземат куче и така и станало.

# 8
Каква хубава новина. Родителите ми имат куче, а ние сме всеки ден при тях. Детето ми не боледува много. Имаше някакви хреми, но не мисля, че от него са били. Поне зная, че с кучето могат да съжителстват без проблем!  Mr. Green Wink

# 9
за малки деца (а и не само) тестуването за алергии не е много подходящо, защото и да нямаш - може да отключи. алерголог ще прецени има ли нужда. първо си изчистете други варианти, сливици и т.н., не го свързвай с кучето.

# 10
Аз бях с елергия към кучета, но имам куче и не можах да го махна, защото си го гледам от 8 години, махнах го за седмица и пак го прибрах. Излекувах алергията с помощта на алерголог и биене година и половина на инжексии  по схема всяка седмица. Това е един вид имунизация и се прави индивидуално след изследвания. По време на лечението лекарката каза да не  съм посмяла да седя близо до кучета, тъй като лечението нямало да помогне. След година и половина каза, че няма помен от алергията и че не може да повярва, че напълно съм я преодоляла. После казах на медицинската и сестра, че не съм махнала кучето и тя каза, че според нея така съм изградила имунитет. Все още си го имам кученцето и не пия нищо вече, но нямам проблеми засега, мина  една година вече без лечение.

# 11
За кой алерголог става въпрос във вашия случай?Имам подобен проблем!

Общи условия

Активация на акаунт