Домакини 49/ Великденска

• 45 946
  • 736
  •   1
Отговори
# 600

За вас, моля - сервирано! Хубав ден и да си починете - особено Мако от чистенето, Фло и Писето от агрофитнеса и Тити от всичко - спри се бе, жена!
Днес имам 9 часа #Crazy, то какво друго да кажа...

# 601

Добро утро   bouquet
Писенце  bouquet на мен в тази влага и без слънце само здравеца ми е като твоя  Joy за това имам бял, розов и червен, но още не са цъфнали. Бързо да си оправяш ръката, че имаш да вдигаш наздравици по бала!
Фло екипа ти е трепач! Трябва да си го направим на униформа!!! То дали цветя, дали трева, дали домати...все си иска грижата.
Креми  Heart Eyes лудетино две сме вече в залаганията за 14-ти  Joy Сега със сигурност няма да ти забравя рд! Кога планува отпуска? Как е Сашко на градината?
Ма ко за мен всеки ден е почивен  hahaha и всеки ден правя едно и също - готвене, чистене, разходка на кучо. Каква беше тази мръсотия - колкото повече чистя, толкова повече за чистене има.... Иначе беше разкошно време за разлика от тази сутрин - имаше слънце и 3 перални изсъхнаха, та днес имам гладене в този дъжд  Joy
Дами с лекота да преминеш тези часове! Грабвам си от кафето ти, че се сблъскахме на входа  Joy
Тити движи се момиче, браво! Колкото повече се движиш - по-лесно се ражда - ей я на и херцогинята - отиде в болницата, след 2 часа роди и след още 8часа я изписаха усмихната и гримирана! Не прави глупости - малкото човече ще излезе когато е готово!!!  Heart Eyes
Изкарах си стария тефтер с рецепти от ученичка и правих едно позабравено пандишпаново туло със мармалад и за днес смятам едни сладки калии да направя - много бяха модерни на времето и на всеки празник ги правехме - не съм ги правила от тогава  Joy
Много усмивки ви изпращам, че слънце няма как  Joy валииииии

# 602
  • София
Добро утро, момичета!

Калинче, чудесно кафе със още по-невероятно пожелания, благодаря! Успех с правенето на сладки. Ти стар тефтер вадиш, а аз правя нов - моичкият. Wink

Дамчо и от твоята закуска няма да се откажа, сервирано рано и перфектно Hug Пожелавам да изкараш тези 9 часа с лекота! И да стана така както искаш!!!

Писенце , бързо да си оправяш ръката, както каза Калинка - да вдигаш наздравици по бала!

Фло екипа ти е супер! Агрофитнеса на токчета! Вчера все говориш за тез кИфтаци, днес и аз ще направя Peace Всеки ден ти е почивен значи Joy.... И аз така. Hug

Креми, много работа имаш. Жалко, че нямаш път насам. Вариант някой ден да отскочим до ПлофдЮф. За батковците няма какво да питам - живота е пред тях, а как е Сашко?

Ма ко, почини бе душа, всеки ден по-малко... Май повечето от жените сме така... Laughing Чистене до дупка, после няколко дена нИ моЕм да мърдаме Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тити, браво че се движиш. Правим залаганията, ама бебето си знае работата. Майка ти кога ще се връща? Кой ще ти помага след раждането?

Ста ди, хубаво да си изкарате празниците Peace

Вио, как е Ванко днес? По-добре ли е? За гърлото бих ти предложила едно питие, ама не знам дали ще иска да го пие, защото не е много вкусно - горещо мляко(колкото може за да не се опари) + 1/2 чаена л. сода + лъжица мед. Минава много бързо с този лек и кашлицата и гърлото... Аз моите не мога да ги накарам - предпочитат лекарства засега.

Джейми, дано всичко бързо се оправи и при теб Hug

На Славчето и Марчето - хубава почивка в Гръцко! Ще чакаме разкази и снимки!

# 603
  • при късмета
Добро утро!
Дами, леко да ти мине деня
Люска, не мога да си почина, защото много закъснях тази година с основното чистене. Трябва все пак да го свърша.
Стигнах най-после да прозорците, едните са готови, малко почивам преди да се хвана с друга стая.
За тефтера не е лоша идея. Аз до сега само в компютъра трупам рецепти, че ми е по-лесно. Уж съм ги слажила на място, където да не могат да се загубят, но знае ли човек, и харда сдава багажа по някога. Трябва да ги напиша някъде на ръка и аз

Вбесиха ме тези от градината на шефа вчера. Изкопали са карамфилчетата, които насадих  #Cussing out Прекопавали градинката и тях барабар с всичко. Изрично показах къде са и предупредих, че отначало ще изглежда, че изсъхват, но от долу, от пръчката в земята ще тръгнат нови клончета. Бясна съм. Днес като хвана госпожата която знаеше къде са, хубаво ще я насоля.
Като има нещо за правене в градината все съм там. Вече ще им кажа дори да не ме уведомяват и да не ме предвиждат за нищо.  Crossing Arms
Оплаках се.

Ставам и продължавам с офанзивата, че мен чака.
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 604
  • София
Имам спанак... Ровичках се в нета да видя какво мога да направя с него, защото никой не го яде... и попаднах на една спаначена торта Shocked

Ще пробвам днес-утре...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=600004;topicrefid=5

# 605
Здрасти и от мен!
Днес си хванах автобуса и ходих до съседен квартал на пазар.Хапнах  и сега лежа.
Лус никой няма да помага.Майка ми има две деца за гледане луди пубертети.Рисковано е да ги остави сами.А свекърва ми не я искам и без това ако дойде ще обикалям и нея.
Моля се само да родя нормално.Каквото стане ако се наложи мм няма да ходи на работа известно време.
Ако се наложи девера ще вземе Емо от училище.

# 606
Ма ко вкъщи обичаме спанак с ориз и доматен сос.

# 607
Ей ме и мен! С тридневно главоболие... Не минава от аналгин, кафе и аулин. Ама то не е и точно главоболие. Нали си имам дискови хернии на врата и нещо жилите там са доста сковани и болезнени, и оттам нещо като стягане се получава. Сега ще правя картички за Жоров ден утре...

Креми, Вио - да стискам ли още палци? Проверихте ли резултатите?  Praynig

После ще чета и дочитам какво сте писали.  Heart Eyes

# 608
Мноого изморена разпускам с чаша розе. Лус, точно днес я видях в мамата тази зелена торта и й се чудя...
Калинче, благодаря за "Хаваната" - ще го изтегля да го гледам пак!
Наздраве на всички!

# 609
  • София
Ей сега сложих да се пече спаначената торта... Началото не беше успешно... имах само 3 яйца, затова чаената чаша ми е по-малка, изгоря ми блендера (просто престана да върти) - не можах човешки да блендирам спанака, та че ще има "рога и копита" в тортата, първо сипах  1 чаша захар, после видях, че са 2... Добавих още една чаша вече в готовата смес за печене... Какво ще излезе... newsm78 Thinking ooooh!

# 610
Привет Simple Smile
Аз почти съм готова за утре, току що сглобих френска селска торта и оставих да отлежава до утре, дроб сармата опечена че и дегустирана ( друго не измислих за вечеря) остава утре да сложа рано сутринта да се пече бутчето и ако някой се излъже да ни гостува има какво да сложа на масата.Иначе в тъмни доби водих мъжете да гледаме заря , тя си беше на пристанището , но ние тук от квартала и се наслаждавахме, утре ще посетим фрегатата, от сега се вълнуват ...едвам ги накарах да легнат.Аз ще се пробвам да погледам тв и ще поспя че трябва рано да стана да опека агънце багънце за да може да миткаме след това Simple Smile

# 611
  • София

ЧЕСТИТ ДА Е СВ. ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ИМЕТО НА СВЕТЕЦА. ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ, УСПЕХИ И ПОБЕДИ ВЪВ ВСИЧКИ НАЧИНАНИЯ. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И НА ДОБЛЕСТНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

Момичета, пиша по нощите, защото утре, макар, че е празник, заминавам на село да довърша започнатото. Тревата не чака, расте с все сила и ако се помотая още малко, после с коса ще трябва да се коси, а това не го мога Simple Smile

МА КО, моля те, кажи как ги правиш твоите картофени кюфтета и защо ли толкова бавно стават. newsm78 Предай опита си, а аз от благодарност ще ти извадя един зъб hahaha

ЛУСС, съчувствам ти за неудачите Hug. Има такива дни Mr. Green. Кажи какво се получи все пак. Много ми е Ентересно.

J_M_M направо си отличник smile3501

Лека нощ на всички и приятни сънища  sleepuu

# 612
  • при късмета
Добро утро!
Честит празник на всички празнуващи!
Много здраве, късмет и победи
Фло, отнемат ми толкова време, защото като се захвана правя много. И друг път съм казвала как ги правя
Скрит текст:
Мерките са ми на око и според зависи от картофите. Сварявам първо тях и ги минавам през преса за да видя колко са водни. Сварявам и половин шепа ориз. В намачканите картофи слагам 1-2 сурови яйца, сол, подправки на вкус (аз слагам магданоз и чер. пипер) Ако са по-водни и лепкави картофите изцеждам ориза много хубаво и слагам и него. Ако са прекалено сухи и тестото стои на трохи, слагам ориза с малко от водата. Целта е тестото да стане средно твърдо нито да е сухо и ронливо, нито прекалено водно и лепкаво. Като направиш кюфте, трябва да си държи формата и да не се разпада сурово. След това пържа кюфтетата оваляни само в яйце
Джей, честит ви празник и хубаво изкарване!
Лус, какво стана с тортата?

Допивам си кафето и ще излезем с шефа да се възползваме от времето.
Хубав и слънчев празничен ден на всички  Hug

# 613
Честит празник на всички, на имениците - да им е здраво името и всичко край него!
Не се сещам за по-прекрасен поздрав от този:
https://www.youtube.com/watch?v=bStwaOGxy_Q

# 614

Честит празник на всички и най-вече на Джейми и Стади   bouquet
Джейми малко си ми на далече, иначе на тази маса, която приготвяш с удоволствие идвам!
Лус и аз така готвя понякога  Joy но моите щом е сладко - изяждат всичко  hahaha
Смърфи дано днес си по-добре!
Вио как е Ванко?
Фло за тревата имам изпитан метод - голямо куче и дете на 10г. - не пониква  hahaha - направо са ми бетонирали половината градина и имам трева за косене съвсем малко по края  Joy Да унищожиш трева и то в Англия си е направо изкуство  Joy
Ма ко дано се е оправило времето и да имате хубава разходка!
Вале къде ще ходите за празника?
Дами   bouquet
Ще мятам агнешкото да се пече на бавен огън, но десерта не съм го измислила - вчера така и не направих калиите, та или тях ще правя, или крем "дипломат".
Хубав ден ви пожелавам  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт