и честно да ти кажа ,винаги съм се чудела ,защо осиновените деца живяли в семейна,нормална среда,получили любов и образование в един момент започват да търсят биологичните си родители
и се чустват нещастни и онеправдани ЗАЩО изоставените и неосиновени деца по домовете нямали шанса да бъдат осиновени,живели в мизерия,неприласкани и нецелунати
неиздирват и непретендират,а се примиряват с положението!Мисля че точно те имат много по-голяма нужда да се подкрепят морално и обменят опит-кой как оцелява 
абсурд!
,но това е нож с две остриета,
дали ТЯ иска да бъде открита и как би реагирала на някой новопоявил се искащ да разклати сегашният и живот???Дано не останеш наранена!
Най-сетне да чуя едно осиновено дете да мисли като мен. Поздравления мила и успех- дано скоро да станеш майка!
Бъдете сигурна че това е най -добрия подход!Но може би като порастне и то ще иска да знае истината рано или късно.Съветвам ви да не го спирате! Отгледаха ме невероятни хора които обожавах.Винаги се съмнявах че са ме осиновили но непожелах да ги питам защото нямах нужда а и не исках да ги притеснявам [ знаете какви времена бяха] това беше срамно и тема табу.Защо мислите че някой ще бъде наранен? Когато и двете страни са добронамерени всичко би било много лесно.Никой не иска да разваля семейства!Когато детето е отгледано с любов от осиновителите си то не таи злоба и не търси някакво отмъщение.Просто иска да знае как изглежда майка му ,какво е наследило от нея,за роднини и още много други неща.За миг се поставете на наше място
Никой не се чувства онеправдан .Всичко е може би голяма доза любопитство не знам точно

Към ralissa- Подкрепям те изцяло и смятам че ще намериш правилното решение дали детето ти да знае.Права си че това му предрича пътя на търсенето но не се ли страхуваш че може да разбере от други хора?Тогава е много болезнено особено ако е в пубертета.Надявам се да има повече хора които да мислят като теб
Към catnadeen - Чудя се откъде тази злост при теб.Искам да ти кажа че е иэключително важно да се знае за гена от личен опит.Моята дъщеря има наследствена анемия и не знам от къде?Може би от мен...Какво толкова не разбираш- ти познаваш твоите близки добри или лоши .Знаеш кой какъв е бил какви заложби има.Майката е почти невъзможно да открие детето си.То е с ново ЕГН и ново име.Не казвай че тези жени са ЗАХВЪРЛИЛИ децата си.Много е грозно!!!Познавам жена която обстоятелствата са я принудили да изостави детето си преди 20г. и има желание да го види,да разбере какъв човек е станало и дали живее добре.Уверявам те че много съжалява.Казва че колкото повече време минава толкова й е по-трудно.Относно това какви грижи полагат в домовете не трябва ли да се държи сметка на отговорните лица!Щом като си загрижена което е похвално и имаш такава информация сигнализирай в съответните инстанции.Аз не смятам да се чувствам виновна за това че съм имала късмета да ме осиновят.Виждате колко хора искат дете но защо е толкова мудна процедурата не знам.Осиновяването е скрито по закон в цял свят-така е.Но в някои държави когато детето научи че е осиновено и е пълнолетно има право ако иска да отиде в социалната служба и да му дадат пълна информация за генетичните заболявания.Ако изяви желание да види майка си те първо се допитват до нея и ако и тя иска тогава му дават информация.Толкова е просто нали?В нашият семеен кодекс пише че детето може да иска информация ако ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ГО НАЛАГАТ!Обяснете ми какви са тези обстятелства?Подава се молба и се прави заседание на ЗАКРИТИ врати и други хора решават дали да ти дадат достъп до информация.Аз попитах дали наследствено заболяване на детето ми е достатъчно обстоятелство и ми казаха не!!!!!Ето за това става въпрос ако не си разбрала. Препоръчани теми