Много благодаря за съветите, които ми даде. Наистина ги намирам за полезни. За подправките специално не се бях замислила, слава богу засега съм насадила розмарин, но май ще пробвам и чубрица. Една моя позната тази година ще слага сукуленти на терасата си с южно изложение, така че май това ще е решението. Непременно ще опитам тази година.
Поздрави
Колкото по-горещо е, толкова повече трябва да поливаш, но само вечер или сутрин по хлад.
Ползвай възможно най-големите саксии, за да не просъхват бързо. Мулчирай с нещо пръстта, или засади ниски почвопокривни сукуленти да пазят влагата. Самите саксии е добре да са малко засенчени, аз слагам отзад големите саксии и пред тях от слънчевата страна по-малки саксии, или сандъчета.
За временно засенчване през деня може да ползваш каквото имаш на терасата - маса, столове, шезлонг, чадър.
Саксиите да не стоят директно на горещия под, и да не са до стена, която ще задържа топлината през нощта.
И аз имам открита южна тераса, трудно е с цветята, но не и невъзможно. Най-важното е да намериш подходящите растения. При мен много държат на слънце мушкато, газания, сукулентите също. В краен случай кактуси.