Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бургаски мами-раждане през 2015г.

 • 63 848
 • 130
 •   1
Отговори
 • Мнения: 49
        stork-girl 1stroller newsm30 newsm07

            Здравейте момичета!
      Отварям тема за всички дами ,на които им предстои да станат майки през 2015г.
 Бременна съм в 6 г.с.очакван термин 23.11.2015г.
Изчетох почти всички коментари от предишни теми относно АГв Бургас-разнородни отзиви получих и сега съм  объркана.
Някаква информация за Черноморска относно специалисти,цени на раждане и др.
Вие къде планувате раждане и при кои специалисти?
Някой има ли информация др.Нина Добрева дали още практикува в Бургас и къде е кабинета и? EFP Misc Baby Bottle newsm32 preggo preggo preggo

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 2 350
Аз явно ще съм първа  Laughing

Бременна съм в 35 г.с. с термин 09.05.2015
С Бургаските болници няма как да не си объркана и не вярвам, че това ще се промени и след тази тема.
С тази бременност лежах и в Окръжна и в Девата. От Черноморска за съжаление нямам никакви впечатления. След голяма чуденка, аз лично избрах ЖК да ми следи д-р Недялков, а раждането живот и здраве да е в Дева Мария! Успех на теб при избора и лека бременност  Hug

# 2
 • Мнения: 1 700
Нина Добрева няма ли кабинет в Зорница  newsm78 ти доволна ли си от нея,защото аз съм ходила в Поморие при нея докато практикуваше там за гъбички и не ми хареса нейното отношение към мен лично пък и 300 зора да и измъкна думите от устата  #Crazy не съм от Бургас,но живея тук и тук ще раждам.не зная как са болниците особено Черноморска.Мисля да раждам в Мбал-а.на ЖК се следя при д-р Гавазова в 4 Поликлиника и съм доволна от нея.Аз също бих предложала д-р Недялков за Девата,а за Черноморска д-р Лазарова за тях знам че има доволни.Успех и от мен ,защото избора е голям.Лека бременност   bouquet

# 3
 • Мнения: 49
 


   Да аз имам впечатления от нея при първото ми раждане.То беше преди 10г.Тя проследи цялата ми бременност в Оксиком,и родих при нея.Доволна съм от отношението й,отзова се при раждането,. Родих нормално .
От тогава са направени две нови болници-Дева и Черноморска, като условия са далеч по добри от  държавната болница ,в която раждах.Но ми се щеше да разбера как е от гледна точка на специлисти.
Защото все пак си е доста време. preggo preggo preggo

# 4
 • Мнения: 479
Здравей, на мен ми предстой раждане скоро. Аз съм си избрала Девата, бях на Ден на отворените врати, но се надявам скоро живот и здраве да споделя  преки впечатление от там.
Лека бременност!  Hug

# 5
 • Мнения: 188
Здравейте бургаски майчета, от кога чакам да видя такава тема. Дай боже всичко да е наред и аз ще се наредя сред бургаските мами през 2015.

viiikiii ние с теб сме горе долу заедно, аз в 8 г.с седмица с вероятен термин по калкулаторите из интернет 11.11.2015г.
Аз ходя при д-р Татарова в девата много съм доволна от нея , страхотна е.

Надявам се да се заформим групичка , че да си обменяме опит !

# 6
 • Мнения: 49
 Ами много се радвам ,че явно темата ми ви допадна .Тъй като аз през всичките тези години следях темите ,четейки,но никога не се осмелих да пиша . preggo
Лека бременност на всички ви и безпроблемно раждане. smile3525 smile3525

# 7
 • Мнения: 49
    Здравейте
днес бях на първи преглед в Девата- Ветрен.
Случи се на смяна доктор Минчев.Направи ми добро впечатление.Потвърди наличие на бременност 6-7 седмица.
Мисля да продължа на ЖК при  него ,само,че следващата консултация ще е в Света София,там ме вика.
Момичета имате ли повече информация за доктора,тъй като попаднах на него случайно.
Аз при първото раждане родих нормално ,бих искала ако всичко бъде наред пак да родя нормално.
Но като цяло отзивите за докторите  във форумите  повече се отнасят за секцио.И така не мога да получа много информация.
Имам чувството,че такива като мен май са изключение. newsm51

,

# 8
 • Мнения: 479
Здравей, на мен ми предстой раждане скоро. Аз съм си избрала Девата, бях на Ден на отворените врати, но се надявам скоро живот и здраве да споделя  преки впечатление от там.
Лека бременност!  Hug
Моника би ли ми казала:ти насочи ли се към конкретен АГ в Девата за раждането т.е.доплащаш ли за избор на екип или не?
И ако да това кога се прави непосредствено преди раждането ли?
 Безпраблемно раждане!!
Да с избор на АГ ще бъда, точно д-р. Минчев е моя избор. Да доплаща се за избор на екип, в сайта на болницата има заявление за раждане и там можеш да видиш всички цени. За избор на АГ, мисля че беше 250лв, а на акушерка 150лв. 

# 9
 • Мнения: 11
        stork-girl 1stroller newsm30 newsm07

            Здравейте момичета!
      Отварям тема за всички дами ,на които им предстои да станат майки през 2015г.
 Бременна съм в 6 г.с.очакван термин 23.11.2015г.
Изчетох почти всички коментари от предишни теми относно АГв Бургас-разнородни отзиви получих и сега съм  объркана.
Някаква информация за Черноморска относно специалисти,цени на раждандане и др.
Вие къде планувате раждане и при кои специалисти?
Някой има ли информация др.Нина Добрева дали още практикува в Бургас и къде е кабинета и? EFP Misc Baby Bottle newsm32 preggo preggo preggo


Вики аз съм горе долу с теб термина ми е на 27.11.2015г Simple Smile Момичета аз много се чудя какво да правя , чух че за Девата ако се запиша да ми се води бременността от някой генеколог там , раждането после е безплатно , но искат към 500лв за следенето на цялата бременност . Това вярно ли е? Някой има ли идея общо колко излиза нормалното раждане там. Другото което чух е ,че много момичета отиват да раждат нормално , но накрая все излизало някакво усложнение и ги прекарвали секцио. Демек да ги одерат повече пари. От друга страна пък казват ,че в МБАЛ Бургас било мизерно и не обръщали никакво внимание на родилките, акушерките били злобни. Моля някое момиче което се е записало в Девата да даде малко информация за някой читав лекар там и за каква сума става въпрос.

# 10
 • Мнения: 49


     kremi12
  относно това колко ще ти струва раждане в Девата попълни това примерно заявление каклулатор  и ще разбереш http://www.devamaria.com/bg/medical/birthcalculator/
Аз лично го попълних няколко пъти с няколко различни варианта и ми стана ясно .


А това ,което казваш за секциото е много лошо дано да не е вярно,но допускам да е истина ,защото звучи логично и за съжаление това е масова практика по болниците .Ако се лекуваш  по здраввна каса правят от ,,мухата слон"за да източат повече пари от здравна каса.А в случая за да платиш по- добре .
Леле ужас.
Аз бих се съгласила на секцио единствено ако е крайно необходимо,но ако те поставят в такава ситуация?!Въпреки ,че това ще ми е второ раждане дилемата ми е била: нормално раждане с упойка или нормално раждане без упойка.А секцио само по медицински показания.

Момичета като се замисля всички мои познати жени ,които са раждали в Девата са раждали само секцио.Моля пишете ако имате информация за нормално раждащи.
Защото ако това наистина е практика по добре пак да си раждам в МБАЛ.

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 2 350
Терминът ми е 09.05. Съвсем скоро ще ви дам прясна информация  Laughing
Насочена съм към Девата за нормално раждане от моя лекар, който ми води ЖК , без абсолютно каквито и да е причини за секцио, нооо ще видим.
Иначе ако си водите ЖК при някой от лекарите в Девата, нормалното раждане е безплатно. Не знам, ако поискате упойка тя дали се плаща. Иначе за следенето на бременността пари не са ми вземали. Следя се в Св. София.

# 12
 • Мнения: 1 033
Малко да побутна темата.
Раждах преди година и половина в Окръжна болница със секцио. Имах медицински причини, потвърдени от 3 лекари. Като цяло условията не са много лоши. Все пак се бях настроила, че отивам в болница, а не на хотел. Условията бяха по-лоши в реанимацията, но след това стаите са след ремонт, баните са нови и всичко чисто и е съвсем приемливо. Лошо отношение не съм имала от никого. Никой не е бил злобен или арогантен. Много съм доволна от АГ  д-р Ангелов. Бях с избор на екип. Акушерките бяха мили и отзивчиви. Факт е, че няма кой да ти обръща внимание през цялото време, но и нужда съм нямала.
Сега съм бременна в 17 г.с. Водя си ЖК при д-р Гамишев (Черноморска). Имам приятелки, които ви го препоръчаха, а и от болницата са доволни. За Девата знам, че условията са добри, но от всички АГ бях чувала само Минчев и то нищо хубаво. Като цяло всички са доволни от него по време на бременността, но след това при раждането се разочароват. Аз като слушам разказите им за водене на ЖК не бих била доволна въобще - няма теглене, мерене, кръвно. На едната ми приятелка на първия преглед й пусна кръвни изследвания и това беше за цялата бременност. Да не говорим, че не й беше казал нищо за контракции, а тя с първа бременност не знае, че има. Та понеже аз имах и й споделих и тя установи, че също има. Обажда му се веднага, а той "Нормално е", а тя в 6 месец. Абе не ми е вариант тоя Минчев.
Ще се радвам и други майки и бременни да се включат.

# 13
 • Мнения: 49
 
Biskvitka87
 Благодаря за информацията ,която даваш.Всеки има различно мнение по въпроса ,но това му е хубавото на форумите да получиш обективна информация,която да ти служи.
Кажи ,какво имаш точно в предвид като казваш,че ,,по време на консултацията са доволни а на самото раждане не са"-какво на самото раждане ги е разочаровало?И друго като им  е водил д-р Минев консултациите,накрая те  него ли са избрали за раждането ,тоест платили ли са за избор на екип,защото според мен и това има значение или просто той се е случил.

# 14
 • Мнения: 1 033
Тази, за която по-конкретно говоря, имаше насрочена дата за секцио. Щеше да е с избор на екип - Минчев. Но бебето тръгна да се ражда по-рано и той не се е отзовал. Втората е била за нормално раждане. Била е на преглед при него понеже е имало вече индикации. Казал й е да си върви. След 1 час обаче я започват болките и тя му се обадила. Той хич не се е сетил за кого става въпрос. Третата се записа при друг лекар в 8ми месец.
Не искам нищо лошо да кажа за човека. В крайна сметка и лекарите са хора и  не могат да са на разположение винаги и безусловно. Мен по-скоро несериозен ми се вижда начина на водене на ЖК. За раждането никой не може да ти даде 100% гаранция, че ще е на разположение. Всичко се случва.
Надявам се при тези от вас, които са при него, прави всички необходими изследвания и следи всичко необходимо.

# 15
 • Мнения: 479
Аз ходех другаде на ЖК, а при Минчев 3-4 пъти на преглед и после си го избрах за раждането. Еми доволна съм, въпреки всички предпоставки и не леко раждане, човека ме остави за нормално, а не ме вкара за секцио. Аз съм доволна от него. Досега не бях чувала лоши мнения за него.

# 16
 • Мнения: 49


Monicaaa честито бебенце!

Радвам се ,че всичко е минало добре.
Радвам се ,че си доволна от доктора.
Моля всички ,който имат лични впечатления от д-р Минчев да пишат !

# 17
 • Мнения: 56
Здравейте! Някой да се е насочил към Черноморска или да има информация за раждането там?
Ще се радвам да сподели.Simple Smile

# 18
 • Мнения: 11
Момичета защо се насочвате към Черноморска или към Поморие, според мен в МБАЛ Бургас си е най-добре, поне там имат всякакви апаратури, ако нещо не дай си боже се получи някакво усложнение с родилките при раждането ги карат в спешното в Бургас с линейки, така съм чувала. Аз след дълго умуване сметнах ,че според мен де, всеки си има свое мнение е най-добрия вариант да си родя в родилното в МБАЛ Бургас с избор на екип. Проверих струва 550 лв. , а присъствието на баща е 80лв. Избрах си д-р Добрин Иванов да ми води жк , има само хубави мнение за него а и мой познати са много доволни и лично ми го препоръчаха. В нашето родилно може и да не са блестящи условията , но това не е най-важното. Бях се насочила към Девата в началото , но просто много вече станаха хората които ме отказваха. Най-вече заради това ,че прекарват родилките секцио за да им вземат повече пари, просто не открих момиче което да си е родило нормално там, уж всички отивали за нормално , но уви накрая операция.

# 19
 • Мнения: 1 033
Креми, първия път раждах в Окръжна точно заради апаратурата и неонатологията. Не че не съм доволна от секциото или от лекаря, който си бях избрала, но сега реших в Черноморска. Просто си е мъка в Окръжна. След секциото ни жива, ни умряла с още 4-5-6 момичета в реанимация. Родилното е на 10 метра и по цяла вечер крещят родилки, та не можеш да мигнеш. Тоалетната е на далеч, а не се знае дали ще има акушерка да ми помогне да отида, а първите 24 часа сава не мога да стана. Леглата супер високи и с мъка се качваш и слизаш. И в крайна сметка никой не ме погледна. Дадоха ми бебето чак на 4тия ден. Връчиха ми го и не се вяснаха повече. Аз памперс не бях сменяла, да не говорим за миене на дупе, преобличане, кърмене. Може би след нормално раждане няма да е зле.
На мен лично тези 5 дни в болницата ми бяха най-ужасни. Стана ми ясно защо някои изпадат в следродилна депресия. Аз лично реших, че няма да си го причиня този път.

# 20
 • Мнения: 11
Бисквитка кога ражда ти?

# 21
 • Мнения: 1 033
Преди 1г и 6 месеца.

# 22
 • Мнения: 1 700
като бях на ден на отворените врати в МБАЛ-а разгледах добре родилното.става според мен.прави ли са някакви подобрение,иначе леглата са си все същите от ония дългите и високите.не ми ясно как ще се качвам на тях понеже съм ниска,защото мисля там да раждам  ooooh! не че очаквам нещо кой знае какво,все пак няма да ходя на почивка там.ама поне да ти покажат първоначално как се къпе,преоблича бебето.в Поморие не бих раждала,нищо че съм отраснала там пак предпочитам да е в Бургас.

# 23
 • Мнения: 11
Бисквитка , не знам съжалявам ,че се е получило така при теб , може би след секцио е по-трудно, сестра ми беше секцио в окръжна и да ти кажа се оплакваше единствено от мизерията, не толкова от отношението, но тя ражда преди 7 год. сега са направили тук там ремонти и по бива. Аз се надявам да си родя нормално живот и здраве. Впрочем днес е празник на акушерките, честито!! И по този въпрос някой да знае някоя читава акушерка в окръжна?

# 24
 • Мнения: 56
Креми, първия път раждах в Окръжна точно заради апаратурата и неонатологията. Не че не съм доволна от секциото или от лекаря, който си бях избрала, но сега реших в Черноморска. Просто си е мъка в Окръжна. След секциото ни жива, ни умряла с още 4-5-6 момичета в реанимация. Родилното е на 10 метра и по цяла вечер крещят родилки, та не можеш да мигнеш. Тоалетната е на далеч, а не се знае дали ще има акушерка да ми помогне да отида, а първите 24 часа сава не мога да стана. Леглата супер високи и с мъка се качваш и слизаш. И в крайна сметка никой не ме погледна. Дадоха ми бебето чак на 4тия ден. Връчиха ми го и не се вяснаха повече. Аз памперс не бях сменяла, да не говорим за миене на дупе, преобличане, кърмене. Може би след нормално раждане няма да е зле.
На мен лично тези 5 дни в болницата ми бяха най-ужасни. Стана ми ясно защо някои изпадат в следродилна депресия. Аз лично реших, че няма да си го причиня този път.
Бисквитка, моята история с първото раждане доста прилича на това, което и ти описваш, като изключим, че беше преди 7 години. Самата обстановка в окръжна и липсата на внимание, като за първо раждане, ми донесе голям стрес, който все още помня. Сега съм се насочила и аз към Черноморска. Ти имаш ли представа там кога дават бебетата, дали им правят стандартните изследвания за новородени - трансфонтанелна ехография и т.н., дали акушерките помагат след секциото - за кърмене и т.н.?

# 25
 • Мнения: 1 033
Креми, аз бях в момент когато очакваха посещение от министърката. Та абсолютно всички бяха много ангажиране с чистене, лъскане и т.н. Вясваха се за по 5 мин и постоянно повтаряха как имат много работа. Като съм говорила с други майки обаче май и по принцип не обръщат повече внимание. Иначе от отношението им към мен и бебето не мога да се оплача.
За Черноморска - имам няколко приятелки раждали там. Знам че са доволни, но без подробности. Смятам сега да ги разпитам подробно. Като знам повече ще пиша. Знам само, че веднага след секциото местят в стаите и няма престой в реанимация.

# 26
 • Мнения: 13
Здравейте, да попитам в Бургас ли си правихте биохимичния скрининг или някъде другаде. Днес ходих в лаборатория Лина , но казаха , че не пращат нищо никъде, а сами си разчитат резултатите

# 27
 • Мнения: 479
Здравейте, да попитам в Бургас ли си правихте биохимичния скрининг или някъде другаде. Днес ходих в лаборатория Лина , но казаха , че не пращат нищо никъде, а сами си разчитат резултатите
Аз го правих в Маджуров. Но там само вземат кръв и ги изпращат в София. След 10 дни ми бяха готови резултатите, а в сайта май и по-рано. До колкото съм запозната БХС(т.е. резултатите от него) ги разчитат само в Националната Генетична лаборатория, която е в Майчин Дом в София. Кой ти е следящия лекар?

# 28
 • Мнения: 13
Здравейте, да попитам в Бургас ли си правихте биохимичния скрининг или някъде другаде. Днес ходих в лаборатория Лина , но казаха , че не пращат нищо никъде, а сами си разчитат резултатите
Аз го правих в Маджуров. Но там само вземат кръв и ги изпращат в София. След 10 дни ми бяха готови резултатите, а в сайта май и по-рано. До колкото съм запозната БХС(т.е. резултатите от него) ги разчитат само в Националната Генетична лаборатория, която е в Майчин Дом в София. Кой ти е следящия лекар?
Да и аз знам , че само в София ги разчитат и за това се учудих , аз съм при Кироваков , мислех и него да питам следващия път , но много хора ми казаха за Варна и Пловдив и за това от по-рано търся информация

# 29
 • Мнения: 100
Момичета защо се насочвате към Черноморска или към Поморие, според мен в МБАЛ Бургас си е най-добре, поне там имат всякакви апаратури, ако нещо не дай си боже се получи някакво усложнение с родилките при раждането ги карат в спешното в Бургас с линейки, така съм чувала. Аз след дълго умуване сметнах ,че според мен де, всеки си има свое мнение е най-добрия вариант да си родя в родилното в МБАЛ Бургас с избор на екип. Проверих струва 550 лв. , а присъствието на баща е 80лв. Избрах си д-р Добрин Иванов да ми води жк , има само хубави мнение за него а и мой познати са много доволни и лично ми го препоръчаха. В нашето родилно може и да не са блестящи условията , но това не е най-важното. Бях се насочила към Девата в началото , но просто много вече станаха хората които ме отказваха. Най-вече заради това ,че прекарват родилките секцио за да им вземат повече пари, просто не открих момиче което да си е родило нормално там, уж всички отивали за нормално , но уви накрая операция.
kremi12, съветвам те да не разчиташ на 100% на Д-р Добрин Иванов. Моя близка приятелка миналата година се уговаря с него за раждането, обещала му да му плати, не само за избора на екип, ами и на него наръка пари да даде, тъй като при него се следяла бременността. Накрая като почнало раждането му звъннала да каже че отива към болницата и той с цялата си наглост и казал "А така ли? Ами на лов съм сега, няма да дойда. Да те поеме дежурният". След това няма да казвам какво е ставало. Важното е че сега си има здраво бебе, ако какво е преживяла само тя си знае. Имай си резервен вариант  Peace

# 30
 • Мнения: 11
gerry_g1
Направо ме хвърли в тъча, сестрата на моя мъж ми го препоръча , тя го познава лично и всичките и приятелки са раждали при него и са страшно доволни, но винаги има две страни, силно се надявам да нямам проблеми с него. И аз смятам да си уговарям раждането с него и на вече, защото знам ,че е привърженик на нормалното раждане.

# 31
 • Мнения: 14
Хайде и аз да се запиша сред мамите през 2015 Simple Smile
Живот и здраве ще раждаме през август, още не знам как, тепърва ще ми каже лекарят как препоръчва.
Аз ходя при д-р Люцканов - прегледите води в Маджуров, а изражда в МБАЛ.
Не мога да кажа нищо лошо за него, мил е, усмихнат, отговаря на всичките ми въпроси и по всяко време вдига телефона, ако не е успял ми прозвънява. Единственото е, че при всеки преглед си плащам 25лв.
Мисля да раждам с него, та се чудех някой ще даде ли мнение, което е чул за него. Аз лично го избрах след две-три горещи препоръки от приятелки.
Хайде мами, успех и ще следя темата с интерес, тъй като вече ме тресе вълнението и страхът.

# 32
 • Мнения: 479
Хайде и аз да се запиша сред мамите през 2015 Simple Smile
Живот и здраве ще раждаме през август, още не знам как, тепърва ще ми каже лекарят как препоръчва.
Аз ходя при д-р Люцканов - прегледите води в Маджуров, а изражда в МБАЛ.
Не мога да кажа нищо лошо за него, мил е, усмихнат, отговаря на всичките ми въпроси и по всяко време вдига телефона, ако не е успял ми прозвънява. Единственото е, че при всеки преглед си плащам 25лв.
Мисля да раждам с него, та се чудех някой ще даде ли мнение, което е чул за него. Аз лично го избрах след две-три горещи препоръки от приятелки.
Хайде мами, успех и ще следя темата с интерес, тъй като вече ме тресе вълнението и страхът.
Аз ходех при него, всичко беше ок(уж). Накрая като му каза, че няма да раждам в първа имах доста нерви, но както и да е, след като си избрала да раждаш при него за теб това не е от значение. По-важното е, че последнит месеци имах доста силно бяло течение. Когато му казах, не стига че ми се изсмя и ме убеждаваше, че било нормално (не ми направи микробиология). Е накрая се оказа, че не е било нормално и имаше поаледствия за бебка, за щастие не бяха сериозни. Та моя съвет е, настоявай за микробиология, ако имаш съмнения. На мен започнаха да ми взимат по 25лв за ехо, когато се смениха сестрите. Успех и лека бременност.

# 33
 • Мнения: 14
Хайде и аз да се запиша сред мамите през 2015 Simple Smile
Живот и здраве ще раждаме през август, още не знам как, тепърва ще ми каже лекарят как препоръчва.
Аз ходя при д-р Люцканов - прегледите води в Маджуров, а изражда в МБАЛ.
Не мога да кажа нищо лошо за него, мил е, усмихнат, отговаря на всичките ми въпроси и по всяко време вдига телефона, ако не е успял ми прозвънява. Единственото е, че при всеки преглед си плащам 25лв.
Мисля да раждам с него, та се чудех някой ще даде ли мнение, което е чул за него. Аз лично го избрах след две-три горещи препоръки от приятелки.
Хайде мами, успех и ще следя темата с интерес, тъй като вече ме тресе вълнението и страхът.
Аз ходех при него, всичко беше ок(уж). Накрая като му каза, че няма да раждам в първа имах доста нерви, но както и да е, след като си избрала да раждаш при него за теб това не е от значение. По-важното е, че последнит месеци имах доста силно бяло течение. Когато му казах, не стига че ми се изсмя и ме убеждаваше, че било нормално (не ми направи микробиология). Е накрая се оказа, че не е било нормално и имаше поаледствия за бебка, за щастие не бяха сериозни. Та моя съвет е, настоявай за микробиология, ако имаш съмнения. На мен започнаха да ми взимат по 25лв за ехо, когато се смениха сестрите. Успех и лека бременност.


И аз имам бяло течение, но като му кажа ми предписва глобули. Не ми се е изсмивал за нищо досега, дава ми адекватна информация, о да ти кажа честно вече направо не зная останаха ли добри лекари, за всеки чувам ужасни неща - било Гамишев, Душепеев, Калчева (особено)..., скоро приятелка беше приета с болки ниско долу в болницата и казва, че всички лекари са се изредили на дежурства - вика от смешник нагоре са. За Девата пък не ми се и споделя какви разкази чувам на родили там момичета, които още се изчистват след калпаво секцио от Минчев. Та направо не зная вече какво да правя. Не е нормално това нещо в нашата страна, за нещо нормално и естествено, като раждането да се молиш на всички богове да оцелееш и бебчето ти да е добре!!!!!

# 34
 • Мнения: 1 033
Да кажа аз какво чух за Черноморска. Сменили си собствениците и направили реформи. В резултат Томова (детски лекар доколкото разбрах) заедно с екипа си напуснала и отишла в Окръжна. И сега имало проблем с неонатологията - нямало педиатри. Това го знам от вече 2 момичета, които си водят ЖК при Гамишев. Когато наближава времето за раждане, той сам им е казал за проблема и им е препоръчал да отидат в друга болница. Аз също си водя бременността при него, но сега влизам в 6ти месец, та имам време до раждането. Ако до август не се променят нещата ще трябва пак в Окръжна да ходя.

# 35
 • Мнения: 479
Carisima, и на мен ми ги изписваше глобулите. Те спират течението, но явно не го лекуват. Ако имаш възможност потърси второ мнение, но както казваш, не останаха лекари. Аз от Минчев съм доволна, но понякога и той кара по съкратената процедура от бързане. Аз съм доволна само от Троянчев, ходих на последната ФМ при него. Много отдаден на работата си.

# 36
 • Мнения: 79
Здравейте, момичета. Simple Smile
Аз съм мамче януари 2016, но следя темата Ви, тъй като търся инфо за лекари и болници. Simple Smile
През 2006 г. родих нормално първото си дете в МБАЛ при д-р Гамишев (той ми се падна при приемането в болницата). За щастие не се наложи да се намесва, освен, че накрая ме заши. Останах много доволна от отношението (и от тегелите в последствие Simple Smile ) и смятам при него да си водя ЖК. С първото си дете ходих на ЖК в 3-та поликлиника при д-р Златев, от който не останах доволна и се наложи да го сменя последния месец. Затова се наложи да мисля за нов наблюдаващ този път. Мисля, че акушерката също е много важна при раждането, понеже като видях при първото си раждане как някои навикват и обиждат родилките (дори такива, които не бяха лигави и пискащи)...Но се плаша много като Ви чета коментарите. Оставам с впечатление, че няма безпроблемно раждане в Бургас. Това е доста потискащо! Мисля, обаче, да се насоча към МБАЛ. Много е важно болницата да има добра неонатология (доколкото е възможно). Все пак ние сме си мили, но трябва да има възможност за адекватни грижи и за детенце като се появи.
Пожелавам на всички, които още очакват своето ангелче - леко, безпроблемно и щастливо развитие на събитията!  Simple Smile

# 37
 • Мнения: 14
Не е до Бургас, цялата ни система е такава за съжаление!
И аз като теб смятам, основавайки се на всичко, което чух последните месеци, че в МБАЛ имат най-добра неонатология и че колкото и  да е мизерно и потискащо си има добри лекари.

# 38
 • Мнения: 1 033
Факт! Единствено в Окръжна неонатологията е на ниво (какво ниво не знам, но по-добре от частните). Според нашата педиатърка само в Окръжна има реанимация за бебета (каквото и да значи това) и при нужда от такава, бебетата от другите болници се транспортират с линейка до там.

# 39
 • Мнения: 14
А някакви мнения за акушерка Мирянова?

# 40
 • Мнения: 14
Няма май много активност по темата  Rolling Eyes

# 41
 • Мнения: 3
Здравейте
Предстои ми първо раждане началото на месец Октомври, а не съм от Бургас и ми е много объркващо както и на повечето относно лекари, болници... Наложи се да лежа в болница в самото начало и избрах Дева Мария Останах доволна като цяло от обслужване, обстановка и от д-р Татарова, която в момента следи и протичането на бременността ми. Мисля живот и здраве да родя там.  Имам впечатления и от доктор Минчев - добър е също

# 42
 • Мнения: 263
Здравейте, мами! Моят термин е юли месец и ще раждам в МБАЛ, само че нямам възможност да отида до там на отворените врати и ме интересува някой има ли списък за родилното?

# 43
 • Мнения: 1 033
Списъкът го има в сайта им, като отидеш на Родилно отделение. Отделно ако ходиш там на тонове могат да ти го дадат.

# 44
 • Мнения: 263
Ами точно в сайта нещо не ми се връзва- 2-3 бр. ританки, камизолки и чорапи? Ританки с чорапи и без боди ли, затова питам тук да не би нещо да са объркали?

# 45
 • Мнения: 1 033
Ами ти ако искаш си вземи боди вмисто камизолка. Аз така бях направила. Абе като цяло си вземи дрехи за бебето. То си го обличаш както искаш, а те дават само насоки.

# 46
 • Мнения: 18
Списък на необходимите неща за болницата:

Документи:
--> лична карта
--> направление за раждане
--> документ за кръвна група
--> амбулаторна карта
--> термометър

За майката:
--> лигнин-1 кг
--> еднократни чаршафи-5 бр
--> лични принадлежности
--> нощница-2 бр

За бебето при 3 дневен престой:
--> памперси-12-15 бр
--> хавлия-1 бр
--> комплект дрешки-2-3 бр ританка,камизолка,чорапки

 

# 47
 • Мнения: 4
Здравейте Simple Smile
Включвам се тук, защото искам да подаря дрешки от моето бебе, което се роди миналата година - запазени са, някои дори не са обличани, за момче, летни. Подарявам също и корито със стойка, активна гимнастика и кенгуру. Ако някоя от вас проявява интерес, може да се свърже с мен на телефон 0899859866. Лека бременност и живи и здрави бебчета желая на всички ви!

# 48
 • Мнения: 1 033
Чудесен жест! Надявам се, че ще се възползва някой, който наистина има нужда! Поздравявам те

# 49
 • Мнения: 4
Благодаря, ще се радвам да помогна!

# 50
 • Мнения: 2 142
Не раждах в Бургас. Бременността си следях в Сливен (в Евата) при Йорданов и там родих с планувано секцио и козметичен шев. Платих всичко на всичко 48лв. Отношение и удобства 100%. Нищо не съм носила нито за мен, нито за бебето - всичко си беше осигурено ОТ-ДО.
След мен някои от моите близки приятелки също родиха там и също бяха очаровани. Ниво-високо, заплащане-смешно!

# 51
 • Мнения: 26
ТРОЯНЧЕВ идва в Бургас само за пари,взе ми изследване за микробиология и не го изпратил в лаборатория само взе парите и каза нищо ти няма но не беше така правих изследване наново плащах наново на друг лекар и когато му казах на ТРОЧЕВ каза с назидателен глас ами елате наново госпожо въпреки всичките ми ходения и плащания и загубеното време доктор пари е.В Пловдив са го хванали с подкуп лежал е в ареста може да видите във вестниците им за това идва в Бургас.Става за за ФМ

# 52
 • Мнения: 1 700
Ще допълня списъкa зa Мбaлa понеже рaждaх нaчaлото нa месецa вземе си копие от Вaсермaн,Спин и Хив и бележкa от нотaриус зa признaние нa бебето aко нямaте брaк.също си вземете мокри кърпи зa бебето.и дa обличaт ги тaкa боди,ритaнки,чорaпки или кaмизолкa,ритaнки,чорaпки.вземете си с дълго ръкaвче въпреки че е лято.нa мен пaмперсите не ми стигнaхa зaщото ни прaвихa процедури и ни искaхa.aко имaте други въпроси относно рaждaнето в Мбaлa ми пишете нa ЛЧ.
Зa мен неонтологиятa тaм е нa много добро ниво.

# 53
 • Мнения: 1 898
Здравейте момичета Simple Smile
Виждам няколко познати имена , което може само да ме радва   bouquet

Ще се радвам ако някой може да ме насочи и да отговори на въпросите ми.
Бременна съм почти в 7мия месец с близнаци след ин витро процедура , която правихме във Варна. Принципно до момента ходих паралелно с ЖК и на прегледи при доктора във Варна , който ми прави процедурата , като в началото бяхме говорили да родя там с планово секцио. Да .. ама не ! На последния преглед доктора ми сервира , че вече не изражда и категорично ми отказа. Каза да ходя да си говоря в отделението там и да мисля някакъв вариант. Така в момента се оказвам в положение което малко ме притесни. За какво да ходя да раждам във Варна след като няма да раждам при моя доктор?! Просто ми се струва безсмислено.  Та поради тази причина пиша тук с надеждата да получа съвет или насока. Чудя се към коя болница ще е най добре да се насоча.... Все пак искам да е добра неонатологията понеже бебетата са две и това е главното ми притеснение. Като цяло имам лека бременност и до мента съм нямала проблеми. Ще съм благодарна на всички мнения и насоки  Hug

# 54
 • Мнения: 1 033
Здравей, Ниана. Неонатологията е най-добра в Окръжна болница. Имайки в предвид, че си с близнаци, аз на твое място не бих отишла другаде в Бургас.

# 55
 • Мнения: 1 898
Бисквитка Благодаря ти за мнението Simple Smile И аз съм чувала за неонатологията на окръжна , но знам ли някак си не ми се иска там... Аз си мислех евентуално за Девата , че доста добри отзиви получавам , но повечето мами са с по едно дете . Ще се радвам да се включат и други момичета.

# 56
 • Мнения: 1 700
Бисквитка Благодаря ти за мнението Simple Smile И аз съм чувала за неонатологията на окръжна , но знам ли някак си не ми се иска там... Аз си мислех евентуално за Девата , че доста добри отзиви получавам , но повечето мами са с по едно дете . Ще се радвам да се включат и други момичета.
Нианка да ти кажа точно пък за Девата мой познати мамчета не са останали особено доволни.аз раждах в Мбала и съм доволна.най-вече от неонатологията.идваха всеки ден по 2 пъти  педиатърките задавах въпроси на които ми се обясняваше всичко Simple Smile за мен не беше толкова важно за мен къде ще се ражда колкото грижата за малкият и да ми се обясни някои работи понеже съм първескиня  Simple Smile

# 57
 • Мнения: 1 898
shinzou Благодаря ти  Hug Смятам скоро да отида до МБАЛ и да разпитам. За мен също е най важно бебетата да са добре и в сигурни ръце.

# 58
 • на морето
 • Мнения: 239
Ниана, здравей!
И аз съм бременна с близнаци в 4 месец -инвитро в Сф. Следя се и в Сф и в Бс. Като цяло и аз обмислям възможността за раждане в Бс, като най-важното и за мен е неонатологията. Има доста мами с близнаци, родили в МБАЛ. За Девата нямам наблюдения. Стискам палци и сподели впечатления.

# 59
 • Мнения: 56
Момичета, някой да ме насочи къде е ходил на кардиолог - става въпрос за задължителния преглед през деветия месец?...

# 60
 • Мнения: 1 033
Аз раждах в Окръжна и там ходих на анестезиолог и кардиолог.

# 61
 • Мнения: 1 700
аз в 9 месец не съм ходила на анастезиолог и кардиолог.каза ми само че при секцио се ходило и на кардиолог ако има някакви проблеми  newsm78

# 62
 • Мнения: 30
Здравейте !
Първо искам да се извиня,ако някоя мама е писала за това.
Искам да попитам някоя от Вас знае ли цените в МБАЛ Черноморска за раждане?
Благодаря предварително!:)

# 63
 • Мнения: 26
Нормално-300лв....Секцио-700лв  Simple Smile

# 64
 • Мнения: 30
Благодаря:)

# 65
 • Мнения: 14
Момичета, време е да помисля за педиатър, но държа да е в района на Изгрев, за да ми е близо.
Ще се радвам на мнения!

# 66
 • Бургас
 • Мнения: 69
И аз се записвам да следя темата, тъй като терминът ми е за Декември. Ще се радвам, ако има и други бъдещи мами за този месец. Първото си дете родих в Дева Мария 2010г. и съм много доволна - отидох само с няколко документа и малко лични вещи. Обслужването и храната също бяха на ниво. Сега съм на кръстопът - всеки ме агитира за различна болница. Ще следя темата и дано има повече мнения, за да мога да преценя!

# 67
 • Мнения: 278
Здравейте и от мен, аз съм с термин 13.11.2015. ЖК ми я води д-р Люцканов, добър и съвестен, но лошото е че изражда в дъежавната болница. Това което знам за него е че е изключително внимателен при израждане... и мн ми се иска да съм при него... но още се колебая дали да не избера МБАЛ Дева Мария. В Девата съм чувала добри отзиво само за др. Минчев. Вие взехте ли окончателно решение?

# 68
 • Мнения: 1 898
Здравейте и от мен, аз съм с термин 13.11.2015. ЖК ми я води д-р Люцканов, добър и съвестен, но лошото е че изражда в дъежавната болница. Това което знам за него е че е изключително внимателен при израждане... и мн ми се иска да съм при него... но още се колебая дали да не избера МБАЛ Дева Мария. В Девата съм чувала добри отзиво само за др. Минчев. Вие взехте ли окончателно решение?
Здрасти. Аз съм с термин 07.10 но съм бременна с близнаци и по договорки с лекаря щом вляза в 9тия месец в началото на Септември ще ги изкарат. Аз също съм се насочила към Девата , но ходя на прегледи при Татарова и съм много доволна. Много е сдържана и няма лигави изпълнения ,говори точно и по същество.Много внимателно оглежда бебетата и ми назначи още куп изслесвания освен тези които ми пуска АГ-то от ЖК.

# 69
 • Мнения: 14
Здравейте, момичета!
Ето ме, вече с дъщеричка у дома Simple Smile
Родих точно на термина в МБАЛ.
Когато ми започнаха болките отидох до болницата и ме приеха. Казах им, че имам уговорка с Люцканов и на 4 см. разкритие ми казаха да му звъня, защото не е работа да дойде, като вече съм на родилната маса, а да ме следи. Послушах ги и звъннах за втори път, но беше 3 през нощта. Казах му, че имам някакво разкритие и дали ще дойде да родим заедно, каза да, но ще му трябва време да дойде, ми... викам аз съм тук. В 5.30 пристигна видимо ядосан. Аз имах агонизиращи контракции през две минути от 23,00 часа до този момент. Казвам му - събудих ви, а той - ДА. И започна да обикаля из болницата, да се шегува със сестрите, а аз виех като куче (много ме болеше, така ми олекваше ли не зная, но бях много зле). Няколко пъти дойде и ми каза - вместо да крещиш толкова силно се опитай да дишаш, а аз само му повтарях - не мога повече, не мога повече. Не помня точно, но мисля, че чух нещо от типа на - "друга глупост?". Както и да е, пукна ми водите, помогна за по-бързото разкритие и започнаха напъните, най-страшното, което чух от не го беше - НИЩО НЕ СТАВА, НИЩО НЕ ПРАВИШ, ДАВАЙ, НИЩО НЕ ПРАВИШ. Тези думи ме обезкуражаваха много, но аз напъвах с целия вътък на душата си. Казвам му - много се старая, докторе, а той с най-ироничния тон - ОЦЕНЯВАМ ГО ИСКРЕНО! Преместиха ме на родилната маса и след епизиотомия моята прекрасна дъщеричка се роди. Болеше ме и докато ме зашива, казах му, че упойката не ме хвана, но ми се намекна, че се преструвам, та стиснах зъби и изчаках този ад да свърши.
Цялото това отношение си заслужих срещу заплащане, като избор на лекар. След това се качи няколко пъти да ме види, беше далеч по-внимателен. Дали беше ядосан, че го събудих, но имахме уговорка и каза да му звъна по всяко време, а и си платих.

Това за лекаря. За болницата - след като ни преместиха горе не мога да ви опиша колко прекрасно се държат всички акушерки. Три пъти на ден минава визитация, която следи мамите. После минават педиатри, теглят, гледат бебчетата, питат имате ли притеснения, оплаквания. След това идват да ги къпят. Въобще страшно очарована съм от следродилното.

# 70
 • Мнения: 278
Радвам се много, че си родила живо и здраво бебе. Само където започнах да се плаша от др. Люцканов. По принцип винаги е бил мн внимателен при прегледите, но не ми се иска раждането на бебчето ми да се превърене в кошмар.... сега съм пред дилема дали да избера именно него или да се обърна към някой друг... поне имам още 2месеца да помисля...

# 71
 • Бургас
 • Мнения: 723
Carisima всичко е зад гърба ти и  вече си имаш най-милото в ръцете Hug

Да споделя и аз :
Родих в МБАЛ на 8,08 нормално в 10,10ч,
в последствие плацентата се наложи със спешно секцио да се изроди-
та имам поглед и в/у реанимация и в/у 3-ти етаж.(имам 8банки разни течности
 /глюкоза , окситоцин и тн/+2банки плазма и 2банки кръв.)
Навсякъде се отнасяха добре и ни питаха как сме и имаме ли нужда от нещо.
Горе докторите и сестрите от неонатология са чудесни-дават съвети и насоки,
отговарят на въпроси .
Много доволна съм от тяхната ел.помпа.С нея изцеждах ,за да стимулирам кърмата.
Синът ми беше с жълтеница,съответно на терапия с лампа - даваха ми информация
как е ,какво предстои и тн./беше на лампа (май 4 печения) +вливания ./
Навсякъде е чисто и аз нищо лошо не видях  Peace
Родих при акушерка Андонова(дребничка, много мила, малко над 40те) и при Душепеев.
Доволна съм от избора на съдбата,като се има предвид развитието на раждането ....
Душепеев е странен и хумора му е адски дразнещ и доста обиден на моменти,
НО като опериращ лекар е идеалният избор!
Ходих за шевовете -той ги махна и ме повика още веднъж,
за да огледа и как заздравява раната от дренажите.
Операцията още първият път беше на 6   Peace

Абсолютно нищо не съм платила.
Никой не ми е намеквал дори за почерпка.
Този път дори и кабелна не съм плащала-
с дружката по стая си говорихме и нямаше нужда от ТВ.
Реално раждането на Борис си е напълно безплатно  Grinning

Ако се навием за трето(при печалба от тотото Mr. Green) пак тук бих родила.

# 72
 • Мнения: 1
Здравейте, предстои ми раждане в окръжна, секцио, искам да попитам кога дават на майката да види бебето си

# 73
 • Мнения: 1 033
Здравейте, предстои ми раждане в окръжна, секцио, искам да попитам кога дават на майката да види бебето си
Преди 2 години като раждах ми го донесоха чак на втория ден вечерта. Таткото вече го беше виждал няколко пъти.

# 74
 • Мнения: 11
Здравейте, момичета!
Ето ме, вече с дъщеричка у дома Simple Smile
Родих точно на термина в МБАЛ.
Когато ми започнаха болките отидох до болницата и ме приеха. Казах им, че имам уговорка с Люцканов и на 4 см. разкритие ми казаха да му звъня, защото не е работа да дойде, като вече съм на родилната маса, а да ме следи. Послушах ги и звъннах за втори път, но беше 3 през нощта. Казах му, че имам някакво разкритие и дали ще дойде да родим заедно, каза да, но ще му трябва време да дойде, ми... викам аз съм тук. В 5.30 пристигна видимо ядосан. Аз имах агонизиращи контракции през две минути от 23,00 часа до този момент. Казвам му - събудих ви, а той - ДА. И започна да обикаля из болницата, да се шегува със сестрите, а аз виех като куче (много ме болеше, така ми олекваше ли не зная, но бях много зле). Няколко пъти дойде и ми каза - вместо да крещиш толкова силно се опитай да дишаш, а аз само му повтарях - не мога повече, не мога повече. Не помня точно, но мисля, че чух нещо от типа на - "друга глупост?". Както и да е, пукна ми водите, помогна за по-бързото разкритие и започнаха напъните, най-страшното, което чух от не го беше - НИЩО НЕ СТАВА, НИЩО НЕ ПРАВИШ, ДАВАЙ, НИЩО НЕ ПРАВИШ. Тези думи ме обезкуражаваха много, но аз напъвах с целия вътък на душата си. Казвам му - много се старая, докторе, а той с най-ироничния тон - ОЦЕНЯВАМ ГО ИСКРЕНО! Преместиха ме на родилната маса и след епизиотомия моята прекрасна дъщеричка се роди. Болеше ме и докато ме зашива, казах му, че упойката не ме хвана, но ми се намекна, че се преструвам, та стиснах зъби и изчаках този ад да свърши.
Цялото това отношение си заслужих срещу заплащане, като избор на лекар. След това се качи няколко пъти да ме види, беше далеч по-внимателен. Дали беше ядосан, че го събудих, но имахме уговорка и каза да му звъна по всяко време, а и си платих.

Това за лекаря. За болницата - след като ни преместиха горе не мога да ви опиша колко прекрасно се държат всички акушерки. Три пъти на ден минава визитация, която следи мамите. После минават педиатри, теглят, гледат бебчетата, питат имате ли притеснения, оплаквания. След това идват да ги къпят. Въобще страшно очарована съм от следродилното.


Много съжалявам ,че така са се случили нещата при вас, все повече се уверявам ,че всичко е на късмет.
Но нищо нали си имаш здраво и прекрасно детенце. Аз също ще раждам в МБАЛ на 27.11 нормално с екип д-р Д. Иванов,също момиченце, надявам се да не се поучи както при теб и се радвам ,че не съм попаднала на този Люцканов. А как е сега , сигурно е прекрасно да си имате бебенце? Аз вече нямам търпение да се роди. Simple Smile

# 75
 • Мнения: 14
Чувството е неописуемо!
Още като излезе и си казах "всичко си струваше".
Просто продължавам да се възмущавам, че си платих и получих такова отношение. Много ме разочарова този лекар. Изключително несериозно проследяване на бременността и отношение към жените. Аз бях с гъбички от петия месец, нито веднъж не ме погледна, нито веднъж не ми направи микробиология, само предписваше глобули и Гиназол. Абе...разочарована съм.
Благодаря само на Бог, че имам здраво и хубаво бебче!

# 76
 • Мнения: 18
Здравейте, предстои ми раждане в окръжна, секцио, искам да попитам кога дават на майката да види бебето си

Родих преди месец в МБАЛ и видях бебето си на втория ден преди обед. Акушерка беше извадила малката ни принцеса и я беше показала на таткото веднага след, като се е родила, както и когато са я отнасяли към детското отделение, а по-късно я е видял и в самото отделение на обед /в приемните часове от 12 до 1/. След като ме качиха в родилно отделение на третия етаж на третия ден ми дадоха бебенцето и се гледахме двете до изписването на петия ден.

# 77
 • Мнения: 278
Честито на всички родили мами,нямам търпение и аз да споделя тази новина, но ще си почакам до ноември Simple Smile

# 78
 • Мнения: 11
Честито на всички родили мами,нямам търпение и аз да споделя тази новина, но ще си почакам до ноември Simple Smile

И аз така Simple Smile newsm10 newsm10

# 79
 • Мнения: 5
Има ли мами с вече родени бебенца желаещи да се запознаем и да ги разхождаме заедно докато времето все още е горе долу хубаво... Понеже аз нямам познати с малки деца.. На 17 съм термина ми беше на 08.08. Но родих на 02.08.2015 .. Simple Smile
П.П. от Братя Миладинови сме

# 80
 • Мнения: 5
Чувството е неописуемо!
Още като излезе и си казах "всичко си струваше".
Просто продължавам да се възмущавам, че си платих и получих такова отношение. Много ме разочарова този лекар. Изключително несериозно проследяване на бременността и отношение към жените. Аз бях с гъбички от петия месец, нито веднъж не ме погледна, нито веднъж не ми направи микробиология, само предписваше глобули и Гиназол. Абе...разочарована съм.
Благодаря само на Бог, че имам здраво и хубаво бебче!
А кой беше лекаря ти?

# 81
 • Мнения: 5
Струва ми се че идеята нещо не ви допада .. За първи път се реших да пиша тук.. Досега само четох но явно няма да си намеря някое мамче да излизаме заедно..

# 82
 • Мнения: 54
Здравейте момичета,родих моята малка принцеса преди21 дни в окръжна.Останах много доволна от отношението и вниманието на всички лекари и акушерки,бях без избор на екип или лекар и родих съвсем нормално и безпроблемно.Преносих 7дни и родих с помощто на система,нод-р Душепеев беше брилянтен и ми помогна да се сдобия с моето малко съкровище и вдичко това не ми струваше истотинка.Водих си ЖК при д-р Татарова в Света София ,но за раждането предпочетох окръжна.

# 83
 • Мнения: 14
Чувството е неописуемо!
Още като излезе и си казах "всичко си струваше".
Просто продължавам да се възмущавам, че си платих и получих такова отношение. Много ме разочарова този лекар. Изключително несериозно проследяване на бременността и отношение към жените. Аз бях с гъбички от петия месец, нито веднъж не ме погледна, нито веднъж не ми направи микробиология, само предписваше глобули и Гиназол. Абе...разочарована съм.
Благодаря само на Бог, че имам здраво и хубаво бебче!
А кой беше лекаря ти?


Люцканов

# 84
 • София
 • Мнения: 565
Здравейте, сигурно не ми е за тук въпросът, но все пак може ли някой да ми каже каква е таксата за кръщене и за сватба на остров Анастасия. Съжалявам за спама, но ми трябва спешна информация

# 85
 • Мнения: 18
Здравейте момичета! На мен терминът ми е на 28.10 и ще раждам в Девата без избор на екип Simple Smile Има ли още октомврийски майчета сред вас?

# 86
 • Бургас
 • Мнения: 69
Не, аз съм за Декември. 😊

# 87
 • Мнения: 26
от всичко което прочетох и от казаното от лекар инфекциозни болести в Бургас и в МБАЛ и в Черноморка има стрептококи и повечето бебета имат жълтеница,някой да каже как е в Девата там поддържат ли строга чистота защото в майчин дом Варна дори в стаите има лампи за премахване на бактерии.....................

# 88
 • Мнения: 4 783
от всичко което прочетох и от казаното от лекар инфекциозни болести в Бургас и в МБАЛ и в Черноморка има стрептококи и повечето бебета имат жълтеница,някой да каже как е в Девата там поддържат ли строга чистота защото в майчин дом Варна дори в стаите има лампи за премахване на бактерии.....................
Аз пък съм чувала такива неща точно за Дева Мария, докато за МБАЛ-а и Бургасмед не съм чувала за инфекции. Дори познавам не едно бебета изписани от Девата съсстрептококи, кандидози и т.н. А сега кой крив, кой прав...

# 89
 • Мнения: 188
Tony_an аз съм с термин 11.11 ,нооо не се знае може и да се засечем и аз ще раждам там в девата

# 90
 • Мнения: 18
Скорпиончета значи  Party Ти при кой си водиш ЖК ? Аз съм при Костова но смятам да раждам естествено , без избор на екип

# 91
 • Мнения: 188
Водя ж.к при д-р Татарова , но аз също за сега нямам препопръки за секцио, така че и аз смятам за нормално без избор, надявам се така да си остане

# 92
 • Мнения: 18
Дано , и аз така Simple Smile Че това секцио бая ме плаши. Ако всичко тръгне нормално най-много да си поискам епидурална и до там, хич не ми се иска да ме режат

# 93
 • Мнения: 1
Здравейте!
Бих искала да се включа и аз, тъй като ми предстои избор на АГ за ЖК в Бургас. Проблема ми е, че не знам към кой да се насоча. Досега ходих при Вълкадинова на частно, но тя приема по здравна каса само 2 дни в седмицата и то до обяд. Притеснявам се, че ако избера нея ще трябва да чакам много за преглед. Някой може ли да препоръча друг добър специалист в Бургас, по възможност в района на центъра?

# 94
 • Мнения: 26
[quote author=Aprilmoon link

В центъра по каса са Гамишев и Дорийска има и други.

# 95
 • Мнения: 124
За Гамишев знам, че ще го няма известно време (май в чужбина бил около 2 месеца), защото момичета, които се следят при него, се чудеха къде ще ходят докато го няма Simple Smile
Аз мога да препоръчам моят АГ при който ходя на ЖК - Веселина Костова, преглежда в Св. София, доволна съм. А иначе и аз преди това бях при Вълкадинова няколко пъти и нямам наблюдение за други. Знам че Милена Мануелян е много добра (тя ми прави феталната морфология), но нямам представа къде й е кабинетът  newsm78

# 96
 • Burgas, Bulgaria
 • Мнения: 534
Аз съм при М. Мануелян, преглежда по ЗК в трета поликлиника в определени дни и в болницата в М.Рудник. Но имайте в предвид, че и тя е бременна и ще работи до Нова Година. Отличен лекар, даже от София ми я препоръчаха. Гамишев не знам дали се е върнал от Германия. Мърмърова , с която си делят кабинета май преглежда по ЗК.

# 97
 • Мнения: 26
на 8 четвъртък ще ходя за един болничен при Гамишев и ще кажа дали се е върнал

# 98
 • Мнения: 41
Момичета,бих искала да ви попитам,имате ли наблюдения относто Димитър Михайлов?

# 99
 • Мнения: 165
Здравейте, мами Simple Smile

Бременна съм и ми предстои да се запиша на ЖК и съм в голяма чуденка...
Първата ми бременност ЖК ми води др Мърмърова до 6-я месец , след това се разболя (2009 г)  и се прехвърлих при Нина Добрева, за която ще кажа само,че като и отказах да раждам при нея ми забави оформянето на документите и ме разкарва няколко пъти.Раждах в Евата в Сливен при др Йорданов.
От др Мърмърова съм доволна, пускаше ми всички изследвания, проблема е, че не изражда, а сякаш предпочитам доктора да е запознат с историята на бременноста.
Ходих преди няколко дни до Девата при др Минчев за установяване (5г.с. ), но той ме отряза, че е много рано и не може да ми потвърди, общо взето ме претупа за няма и 5 минути, въпреки че бях на платен преглед и ми каза да отида след 15/11  Shocked Иначе изглежда свестен доктор, позитивно излъчване имаше Simple Smile

И сега приемам мнения и съвети Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 16:19 от tаnkata

# 100
 • Мнения: 26
Можеш пак да си ходиш при Мърмарова ако ти харесва тя е с Гамишев и ако и се наложи той ще я замести а той е чудесен лекар.Понякога в 5 седмица е рано и за това те вика по късно.Спокойно при мен пусла се видя 7-8 седмица.В 5 седмица Парушева беше написала наличие на плоден сак без ембрион.Така че се отказах да ходя при нея след като ме шокира така.Доста злокобно звучи а след нея отидох при Дорийска защото Гамишев го нямаше доста време в командировка в Германия,та Дорийска видя ебриона.Нищо че в клиниката на Калчева са с по-хубав апарат това не им попречи да не видят нещо и да ме притеснят.Може би е случайност но ми носи не добри спомени и не искам всеки път като чакам там да имам смесени очаквания.Успех Танитка

# 101
 • Мнения: 165
Можеш пак да си ходиш при Мърмарова ако ти харесва тя е с Гамишев и ако и се наложи той ще я замести а той е чудесен лекар.
Благодаря, за сега си запазих час при др Мърмърова за след 10 дни, след това, живот и здраве ще взема решение при кой да се запиша Simple Smile
За Гамишев съшо имам добро мнение - сега се сетих, че като прокървих с първата бременност той беше дежурен в Мбал-а и много ме успокои - толкова се бях шашнала, за щастие всичко беше наред.

# 102
 • Мнения: 4 783
Момичета, може ли някой да ми каже дали Гамишев води естествени раждания? По едно време чух, че се съгласява само секцио, а аз искам нормално да раждам и вече е време да се ориентирам към лекар.  newsm78

# 103
 • Мнения: 26
Гамишев води естествени раждания беше на смяна докато имаше 2 такива и ги разсмиваше.Много весел и готин доктор.

# 104
 • Мнения: 4 783
Това в Бургасмед ли? Аз може би не си зададох въпроса правилно - имам предвид дали можеш с него да се уговориш и дори да не е на смяна когато раждаш да дойде да ти води естествено раждане  newsm78 Ясно, че се плаща избор на екип...

# 105
 • Мнения: 26
в Бургасмед да,за нормално раждане там се плаща 300 лева това е питай го кога е на работа но ако е нормално как ще предвидиш,ще ти се падне който е на смяна.

# 106
 • Мнения: 94
Здравейте!
Бих искала да се включа и аз, тъй като ми предстои избор на АГ за ЖК в Бургас. Проблема ми е, че не знам към кой да се насоча. Досега ходих при Вълкадинова на частно, но тя приема по здравна каса само 2 дни в седмицата и то до обяд. Притеснявам се, че ако избера нея ще трябва да чакам много за преглед. Някой може ли да препоръча друг добър специалист в Бургас, по възможност в района на центъра?
Д-р Иванка Ковачева!!! Няма по-добър човек и лекър от тази жена!!!!

# 107
 • Бургас
 • Мнения: 69
Аз пък съм на точно обратното мнение за тази жена - Ковачева. Дори "лекар" не искам да я наричам, защото за да работиш тази професия трябва да си хуманен, човечен и добър специалист! Аз ходих на консултация при нея и тя все за пари говореше... много намръщена, студена... накрая ме попита къде ще раждам. И като й казах, че съм избрала Дева Мария, тя направо си ме изпъди от кабинета. Повече каза да не идвам при нея.
Преглеждаше с по-добро отношение само видимо познати на нея мами. Виждаше се различното отношение към всяка отделна жена. Това е непрофесионално! Няма да разказвам какво е говорила на една друга моя позната...
Това е моето мнение за тази жена. Всеки сам си преценя за себе си.

# 108
 • Мнения: 256
подкрепям горното мнение Peace на  patriccia

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 11:16 от charlie

# 109
 • Мнения: 94
Аз пък съм на точно обратното мнение за тази жена - Ковачева. Дори "лекар" не искам да я наричам, защото за да работиш тази професия трябва да си хуманен, човечен и добър специалист! Аз ходих на консултация при нея и тя все за пари говореше... много намръщена, студена... накрая ме попита къде ще раждам. И като й казах, че съм избрала Дева Мария, тя направо си ме изпъди от кабинета. Повече каза да не идвам при нея.
Преглеждаше с по-добро отношение само видимо познати на нея мами. Виждаше се различното отношение към всяка отделна жена. Това е непрофесионално! Няма да разказвам какво е говорила на една друга моя позната...
Това е моето мнение за тази жена. Всеки сам си преценя за себе си.
Разбира се всеки има свое мнение... Аз ходих при нея през цялото време, тя ме изроди в Девс Мария, не ми е говорима нито веднъж за пари, тов, което ме очарова беше, че след операцията не спря да се интересува от мем и да ми се обажда! Дори вече два месеца по-късно все още се обръщам към нея за съвети.. Такова и беше и отношението към момичето с което бяхме в една стая( и тя роди при нея). Когато отидох при нея я видяж за първи път така, че държанието и не е било хубаво от шуробаджанащина.... Не знам защо при вас така се е получило.... Но по-сигурна в ръцете на доктор не съм се чувствала а съм обиколила хиляди доктори по разни други причини!

# 110
 • Мнения: 1 033
И моето мнение е, че единственото, което вълнува Ковачева са паричкитее. Водих си првата бременност  при нея. Доволна съмм от отношението и как няма да бъда като всекии път ме изръсваше ту  40, ту 80 лв. Постоянно ми се правеха ненужни и супер скъпи процедури. Например 4 пъти ме гледа на 4Д... През цялата бременност ме шашкаше за всичко. Все  нещо не беше както трябва зарради мен. Имах от раано подготвителни контракции и тя заяви, че  ги имам понеже не ям достатъчно. Бебето изоставаааше с 1 седмица и пак  аз бях виновна, че не ям. Нямам думи просто!

# 111
 • Бургас
 • Мнения: 69
Мами, моля помагайте! Ще раждам Декември и се чудя какви дрешки да купя за бебето. По-точно с какво да го обличам вкъщи. Като се има предвид, че то ще е постоянно легнало и завито, с какви дрешки вие сте обличали вашите деца или ще обличате /става въпрос за новородени, а не такива, които се движат/. За болницата съм купила ританки и боди с дълъг ръкав. Но у дома пак ли само по това да остане или да сложа отгоре и още нещо ... ?

# 112
 • Мнения: 337
Има ли раждали мами в Девата,  споделете впечатления,  как се грижат за бебетата?   Simple Smile

# 113
 • Мнения: 11
Мами, моля помагайте! Ще раждам Декември и се чудя какви дрешки да купя за бебето. По-точно с какво да го обличам вкъщи. Като се има предвид, че то ще е постоянно легнало и завито, с какви дрешки вие сте обличали вашите деца или ще обличате /става въпрос за новородени, а не такива, които се движат/. За болницата съм купила ританки и боди с дълъг ръкав. Но у дома пак ли само по това да остане или да сложа отгоре и още нещо ... ?

Аз чакам бебе всеки момент. Всъщност за болницата искат камизолки , ританки и чорапки. Що се отнася за вкъщи какво има да се чудиш ,бодита, гащеризони , ританки...  с всичко може да го обличаш.

# 114
 • Мнения: 94
Има ли раждали мами в Девата,  споделете впечатления,  как се грижат за бебетата?   Simple Smile
Аз родих там август месец. Хигиената е на ниво, лекарите са добри... Отношението на мен лично ми хареса. Все пак колко може да му е хубаво на човек когато лежи в болница!?! Определено живот и здраве пак бих отишла там да раждам Simple Smile

# 115
 • Мнения: 256
в Девата помагат  ли за кърменето ,имат ли помпа за кърма или трябва да си носиш?

# 116
 • Мнения: 337
в Девата помагат  ли за кърменето ,имат ли помпа за кърма или трябва да си носиш?
На отворените врати казаха, че помагат. Имат помпа,но ръчна и също по ваша преценка си носите.

# 117
 • Мнения: 94
в Девата помагат  ли за кърменето ,имат ли помпа за кърма или трябва да си носиш?
На отворените врати казаха, че помагат. Имат помпа,но ръчна и също по ваша преценка си носите.
Помагат за кърменето. Помпа си носих и не ми се е налагало да искам та не знам....

# 118
 • гр.Бургас
 • Мнения: 334
Здравейте,момичета.Аз съм с термин февруари 2016.Първото си детенце родих в МБАЛ бургас,със секцио .Сега пак ще съм там Simple SmileСледя си при д-р Миринчев.Той ме изражда първия път и държа пак на него.Въпроса ми е за спиналната упойка-дали се заплаща или е по каса,и имали раждали с такава упойка в бургаската болница?

# 119
 • Мнения: 46
Здравейте бургаски мами, следя тази тема с интерес, живот и здраве ще раждам февруари 2016. За сега съм се насочила към Бургасмед и в часност д-р Недялков, въпреки че не ми води той ЖК, а д-р Габровска, от която съм много доволна, но тя не изражда, пратих му запитване на сайта и ми отговори буквално за минути - кога мога да отида на  преглед.  Ако имате впечатления за Бургасмед бих се радвала да ги споделите и особено, ако са в периода на 2015г. Благодаря.

П.С НА 05.12.15 г. в х-л Бургас - Конферентна зала ще има презентация с начален час 13:00 ч. Каня всички, които имат желание да се запознаят с продукти изцяло произведени от алое вера,които са на достъпни цени, доказано качество и изключително полезни за цялото семейство. Презентацията ще трае около 2 часа и малко, с една кафе пауза, аз вече съм присъствала на една в по-тесен кръг, ще посетя и тази. Напълно безплатен вход, това е и възможност за завързване на нови социални контакти, никой няма да ви задължи да купувате, необходимо е само вашето внимание. При интерес, моля свържете се с мен на ЛС, за да ви дам допълнителни насоки. Simple Smile Благодаря, че прочетохте това съобщение.

# 120
 • Мнения: 79
А на 3.12 от 11:00 ч. в МБАЛ "Бургасмед" ще има училище за бременни на тема "Безпроблемно раждане. Подготовка" След края - отворени врати. Ще се мине и през родилна зала, така че който е избрал тази болница може да отиде да види за какво иде реч. Аз съм за Окръжна, но мислех да отида от любопитство. Ще видим Simple Smile

# 121
 • Бургас
 • Мнения: 35
Момичета , моля споделете при кой лекар правихте БХС , в 12 седмица съм и нямам много време за лутане ....

# 122
 • Мнения: 27
Момичета , моля споделете при кой лекар правихте БХС , в 12 седмица съм и нямам много време за лутане ....

Аз правих БХС и ФМ във Варна, Майчин дом.

# 123
 • Мнения: 4 783
Аз си правих БХС + ФМ при д-р Мануелян и съм изключително доволна, но тя вече е в болничен. В Бургас съм чувала още едно-две имена, но нямам наблюдения.
Ако сега трябваше да си правя такова изследване сигурно щях да отида до Св. Петка в София.
Успех!  Peace

# 124
 • Мнения: 30
Здравейте мами!Искам да Ви попитам нещо ....по точно тези които са родили скоро в Бургасмед.Можете ли да ми кажете какво трябва да се носи за раждането за майката и бебето ?

# 125
 • Burgas, Bulgaria
 • Мнения: 534
ФМ и БХС в 12 г.с. първо правих в София в клиника Надежда. Беше твърде неточно и се наложи излишно да дам 1600 лв за Пренатест. На следващия ден ден го правих в Св.Петка при д-р Стратиева. Там вече всичко беше много точно видяно и обяснено. Повторих в 21г.с.  и януари в 32г.с. съм пак там. Там ми беше и ехокардиографията. В Бургас нямам доверие на никой. Може би само на д-р Мануелян, но тя вече не работи защото също е бременна. Скоро имам записан час и при д-р Панайотова в Девата, тя също прави ФМ и ще видя как работи. Между другото и двете са обучавани и от д-р Стратиева в Св. Петка в София. От там ми ги препоръчаха за Бургас и съм склонна да им се доверя.

# 126
 • Бургас
 • Мнения: 35
Да,исках и аз да си направя БХС при д-р Мануелян,но вече е в болничен...от Девата ми препоръчаха именно д-р Панайотова...това май е единственият ми вариант.Не ми се иска да пътувам,защото съм на прогестерон и нош па заради болки и леко кървене преди седмици,та терапията  още не е спряна,затова трябва изследването да е в Б-с....Ще се радвам на още мнения... Стеф джи при кой лекар си прави там БХС , предварително ли си запази час? Моля те сподели!

# 127
 • Мнения: 27
Да,исках и аз да си направя БХС при д-р Мануелян,но вече е в болничен...от Девата ми препоръчаха именно д-р Панайотова...това май е единственият ми вариант.Не ми се иска да пътувам,защото съм на прогестерон и нош па заради болки и леко кървене преди седмици,та терапията  още не е спряна,затова трябва изследването да е в Б-с....Ще се радвам на още мнения... Стеф джи при кой лекар си прави там БХС , предварително ли си запази час? Моля те сподели!

Бях си записала час при д-р Яков в Майчин дом.Може и без час но рискуваш много часове да чакаш.

# 128
 • Мнения: 46
ФМ и БХС в 12 г.с. първо правих в София в клиника Надежда. Беше твърде неточно и се наложи излишно да дам 1600 лв за Пренатест. На следващия ден ден го правих в Св.Петка при д-р Стратиева. Там вече всичко беше много точно видяно и обяснено. Повторих в 21г.с.  и януари в 32г.с. съм пак там. Там ми беше и ехокардиографията. В Бургас нямам доверие на никой. Може би само на д-р Мануелян, но тя вече не работи защото също е бременна. Скоро имам записан час и при д-р Панайотова в Девата, тя също прави ФМ и ще видя как работи. Между другото и двете са обучавани и от д-р Стратиева в Св. Петка в София. От там ми ги препоръчаха за Бургас и съм склонна да им се доверя.

Д-р Панайотова е изключителна, много силно я препоръчвам, високо компетентен специалист и много съвестен човек. Помогна ми много в Шейново миналия декември по това време, извън маточна бременност, а сега съм бременна в 7ми месец и в 28 седмица я посетих в Девата - прави ми доплер, също съм много доволна. Няма да съжалявате.

# 129
 • Бургас
 • Мнения: 35
А д-р Панайотова колко пъти месечно е в Девата , някой знае ли . Ако не се лъжа от регистратурата ми казаха че при идването си в Бургас казва кога пак ще идва...хубаво би било да има месечен график...

# 130
 • Мнения: 5
Здравейте, препоръчвам никога да не си правите БХС в Бургас, отидете в София,Варна където и да е, но на и  в Бургас казвам го от личен опит. Д-р Панайотова ми прави ФМ в 16г.с. и след това амниоцентеза в 17 г.с.(така се наложи от лъжливи резултати от БХС правен в Бургас). Много съм доволна д-р Панайотова и я препоръчвам горещо. Тя е гостуващ лекар в Девата, но работи в Шейново.

Общи условия

Активация на акаунт