СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 554
  • 765
  •   2
Отговори
# 615
Успоредно получен отговор от катедра химия на ТУ София за задачата за калиевия йодид, калиевия бромид, водата и хлорната вода. Първо се слага хлорната вода в трите епруветки. В тази с водата няма промяна. В тази с калиевия йодид  поради протичащата заместителна реакция се отделя йод, който оцветява разтвора в кафяво. В същата епруветка се слага после и нишестето- стави синьо. В тази с калиевия бромид хлора измества брома от съединението му, от отделения бром разворът се оцветява червено. Решихме всички налични тестове от сайта на НПМГ по химия с много окуражаващ резултат.2 грешки при преходите за всичките тестове, и то вместо бромоводород газ е записал бромоводородна киселина, т.е единият етап го е спестил, другото е вместо калиев пероксид получил калиев оксид при взаимодействие на калий с кислород. Купила съм учебни тетрадки на 2 издателства по химия и продължаваме да решаваме преходи и задачи. По нищо друго нищо не сме гледали и няма да гледаме тази седмица.
Нашата родителска среща е утре.  Да видим какво ще е. Добре, че смениха датата. Преди щях да тичам от родителската среща за нощно с голямо закъснение и притеснение, сега няма да имам ограничения откъм време.
Е добре де, каква е файдата от "пукизма"? Изпит, всичко става, и далеч не всичко е в пряка връзка с нивото на подготовка.

# 616
  • Пловдив
Ън, по същата причина и моята няма да се яви на последния пробен по БЕЛ. Ще отиде на МАТ в ОМГ. Стига толкова.
Но и тя е от типа непуксити или поне това показва външно. Живее с мисълта, че матурите са фасулска работа.
Абе да се живи и здрави, няма да останат без училище. Като гледам сина на колежката ми колко е доволен от класа си в ПГ по хранителни технологии и техника, където се влиза с бал 24-25, се успокоявам някак си. Може и да е просто въпрос на късмет, но класът им се очертава като задружен, няма разправии между децата, учителите са доволни от тях, няма напрежение. Занимават се по разни клубове по интереси. Абе пълно спокойствие и за детето, и за родителите му.

# 617
Моята е от притеснителните, от сега и се бил свил стомаха, само гледала  календара и дните колко бързо минават и идва момента.Повече ме притеснява да не се гипсира и да обърка от притеснение отколкото от незнание.Всеки ден  и говоря колко е добра и че ще справи , резултатите в училище са и отлични , на пробните  е с 5.50 почти  на всички ,на  които е ходила и пак е страшно неуверена в себе си.Чудя се на изпитите дали не може нещо валериан или нещо билково да и да дам.

# 618
  • Варна
Чудя се на изпитите дали не може нещо валериан или нещо билково да и да дам.

diamondlady,  да не вземе пък прекалено да се успокои от валериана и да задреме на изпита newsm78

Моят външно не показва,че е притеснен, обаче когато е под напрежение просто не мисли какво чете и допуска глупави грешки. ooooh! После в спокойна обстановка, като види каво е сътворил и той се чуди. Shocked

Мисля,че е дошло времето на розмарина. Mr. Green МАмите в предни години май него ползваха в такива случаи. Laughing

# 619
  • Варна
Чудя се на изпитите дали не може нещо валериан или нещо билково да и да дам.

diamondlady,  да не вземе пък прекалено да се успокои от валериана и да задреме на изпита newsm78

Моят външно не показва,че е притеснен, обаче когато е под напрежение просто не мисли какво чете и допуска глупави грешки. ooooh! После в спокойна обстановка, като види каво е сътворил и той се чуди. Shocked

Мисля,че е дошло времето на розмарина. Mr. Green МАмите в предни години май него ползваха в такива случаи. Laughing
Розмарина мисля, че беше за акъл, а не за успокояване на нервите.Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 09:34 от don domat

# 620
  • Пловдив
тй, тъй, за памет.  Grinning Риба с розмарин, сушени кайсии и орехи.  Laughing

diamondlady, миналата година говореха за някакви хомеопатии. Или старото изпитано /от мен/ средство - вит. С, представено като успокоително /в нашия случай болки в корема/, плацебо ефект, дето се казва.  Peace

А валериана - за майките.  Laughing

# 621
  • Варна
На терасата пред стаята и в сандъче имам розмарин от 2 години. Зимата си зимува навън, нищо му няма. Тук четох да се споменава и така и не разбрах идеята:-))) Ама не го скубя де, не пречи.

# 622
  • Варна
Розмарина мисля, че беше ли за акъл, а не за успокояване на нервите.Simple Smile

Явно аз имам нужда освен от валериан и от розмарин. Hug
Flash, розмаринът подобрявал паметта. Mr. Green

# 623
  • No Line On The Horizon
Хомеопатичното лекарство е

Гелземиум се препоръчва за ученици и студенти преди изпит и за хора, изправени пред сериозни премеждия /на които предстои операция например/.

# 624
Поразрових се за Шуслеровите соли и намерих това:

Формула за изпит: В деня преди изпита, преди лягане детето трябва да вземе Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат D6, а на сутринта преди закуска – Шуслерова сол №5 калиев фосфат D6.

Сред есенциите на д-р Бах препоръчителни са Цветен био елексир трепетлика (Аspen №2) и Цветен био елексир мимулус (Mimulus №20).

# 625
Мами, моля ви, недейте да давате такива неща на децата си. Та това е само един изпит като един от многото, които са правили през годината. Не е нужно да се всява такава паника.

# 626
Мами, моля ви, недейте да давате такива неща на децата си. Та това е само един изпит като един от многото, които са правили през годината. Не е нужно да се всява такава паника.

Аз това го говоря всеки ден , че е поредната контролна или тест.

# 627
  • Пловдив

Какво им има на нещата? Хомеопатия, растителна основа. Ако това ще помогне на детето ми да е по-спокойно на изпит, дори успокоението да идва само от факта, че съм му дала нещо дори съвсем безобидно, ще ги изпие. Не съм чула някой да е пострадал от 5 таблетки шуслерови соли №5 примерно.

Да, това е един от многото изпити, но има деца, които точно заради притеснение могат да направят грешки повече от допустимото. Всеки си познава детето и сам може да реши дали ще пие нещо за успокоение или не.

# 628
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Всеки нека реши за себе си и детето си. Все пак зависи и от емоциалноста на детето. Аз си записах Гелземиума за всеки случай, ако се наложи да не ровя по темата.
Иначе аз давам един шоколад преди изпит. Laughing Така свикна. От малка преди някакво важно контролно или изпит взимам един шоколад според вкуса на детето. Така и тя се чувства по-силна, спокойна. Та и тоя път ще практикуваме така. Евентуално ако се наложи нещо по-сериозно- аптеката е под нас.

# 629
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Чай от мента също съм чувала че действа успокояващо или чай от лайка.
Аз имах колежки във университета дето преди всеки дори и лесен изпит изпадаха във абсолютен ужас. Трепереха и т.н. та не бяха тоалетни, валериани.

Общи условия

Активация на акаунт