СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 567
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Около 300 по биология срещу около 700 по математика. Въпреки това, както писа biborana, ако има желание решенията са много.

# 661
На сайта на Дружба са качили отговорите, но не съм проверила моята какво е направила. Ако успея ще й ги проверя, ако не - ще чакаме резултатите.
П.п. Все пак го проверих - допуснати няколко адски глупави грешки, ако правилно съм сметнала ще има 83,5 точки. Интересно ми е къде се намира спрямо останалите, все пак имаше доста деца.

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 14:37 от naniika

# 662

Затова смятам, че решения има много, трябва и желание.
Скрит текст:
Готова съм да се хвана на бас, че ако имам мандат - ще реша въпроса за 1 ден - бавно, защото съм извън системата и ще ми трябва време да стигна до точните хора.
Спирам да пиша по темата.
[/quote]

Ще бъде добре ако успееш. Аз лично не съм оптимист.

# 663
  • София
А през 2013 какъв беше резултата? Промениха ли датите?

# 664
Rodi_r,
няма как да успея - не представлявам НПМГ и не мога да правя нищо от тяхно име. Скритият текст започва с "ако...". Ако имат желание, те са професионалисти, с контакти и изграден имидж, ще се справят и без мене.

Елл, през 2013 г. двата изпита бяха в 1 ден.
Малко статистика (може и да бъркам с някое число, но горе-долу беше така):
ТУЕС: брой записани за изпита 592, не се явили 10(11) деца. Прием: 4*26=104 деца
НПМГ: брой оценки (изпит + признати) 483 деца. оценка над 5 - 128 деца =>явили се на изпит от 355 до 483 (тук само НПМГ може да каже точния брой). Прием 3*28 деца = 84 деца.

Бях правила сметки за 2013 г. къде е по-голям шанса да се яви детето на изпит и излизаше НПМГ.
Принципът е следният - документите се подават в последния момент и на двете места (поне в ТУЕС), така по входящ номер в ТУЕС и предположение за НПМГ знаеш гору-долу колко се явяват. После гледаш бройки за прием и т.н.
За тази година се въздържам от прогнози, защото НПМГ сменят формата на изпита и нямам идея как ще се отрази на оценките - в смисъл колко деца на изпита ще изкарат над 5.00, т.е. конкуренция с признати оценки.
Общо взето тази прогноза е да кипи безсмислен труд - ако датите са различни няма смисъл от нея.  

# 665
Rodi_r,
няма как да успея - не представлявам НПМГ и не мога да правя нищо от тяхно име. Скритият текст започва с "ако...". Ако имат желание, те са професионалисти, с контакти и изграден имидж, ще се справят и без мене.

Елл, през 2013 г. двата изпита бяха в 1 ден.
Малко статистика (може и да бъркам с някое число, но горе-долу беше така):
ТУЕС: брой записани за изпита 592, не се явили 10(11) деца. Прием: 4*26=104 деца
НПМГ: брой оценки (изпит + признати) 483 деца. оценка над 5 - 128 деца =>явили се на изпит от 355 до 483 (тук само НПМГ може да каже точния брой). Прием 3*28 деца = 84 деца.

Бях правила сметки за 2013 г. къде е по-голям шанса да се яви детето на изпит и излизаше НПМГ.
Принципът е следният - документите се подават в последния момент и на двете места (поне в ТУЕС), така по входящ номер в ТУЕС и предположение за НПМГ знаеш гору-долу колко се явяват. После гледаш бройки за прием и т.н.
За тази година се въздържам от прогнози, защото НПМГ сменят формата на изпита и нямам идея как ще се отрази на оценките - в смисъл колко деца на изпита ще изкарат над 5.00, т.е. конкуренция с признати оценки.
Общо взето тази прогноза е да кипи безсмислен труд - ако датите са различни няма смисъл от нея.  

Не помня скоро двата изпита да са били в един ден. През 2013 г. единият е бил на 1 юни (ТУЕС), а друкият на 2 юни.

# 666
OK,
Трябва да се извиня публично и на всички, ако съм ви подвела Praynig. През 2013 г. моя приятелка се оплака, че изпитите са в 1 ден (тогава не ме интересуваше и не съм го проверявала) и правих сметките за нейното дете.
Наистина се извинявам (че не си проверих информацията преди да пиша).

# 667
Здравейте, rodi_r,
В конфликтна ситуация обикновено има няколко вероятни решения, повече или по-малко невъзможни  Wink
Мислим! Надявам се, че и колегите от ТУЕС мислят. Едно е сигурно: изходът от противоречивата ситуация може да се намери с взаимни усилия от всички засегнати.

Е. Василев, дежурен "НПМГ sysadmin"
Това е отговорът на мое запитване към НПМГ. Мове би проблемът все пак ще бъде решен. Laughing

# 668
Здравейте, rodi_r,
В конфликтна ситуация обикновено има няколко вероятни решения, повече или по-малко невъзможни  Wink
Мислим! Надявам се, че и колегите от ТУЕС мислят. Едно е сигурно: изходът от противоречивата ситуация може да се намери с взаимни усилия от всички засегнати.

Е. Василев, дежурен "НПМГ sysadmin"
Това е отговорът на мое запитване към НПМГ. Мове би проблемът все пак ще бъде решен. Laughing
И може би не биваше да се бърза с обвиненията.  Peace

В графика на страницата на НПМГ датите за изпитите по биология и математика вече за разменени.

http://npmg.org/wp-content/uploads/2015/04/grafik2015.pdf

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 19:19 от Анонимен

# 669
Ох, днес за втори път трябва да призная, че греша по отношение на неприятното съвпадение за изпитите по МАТ в ТУЕС и НПМГ.
Всъщност тези училища си заслужават похвала - дават добро образование и затова интересът към тях (и изпитите им) е висок. Тяхна работа е да обучават, а не да се молят за безплатни зали - за държавния план-прием.

Чия отговорност е приемът в държавни и общински училища след 7 клас, с чии заповеди се осъществява - МОН  и РИО-София град, Ами да свършат работата до край - осигуряването на зали за всички изпити трябва да е тяхна грижа. Имат задължението, имат и правото (властта) да се разпоредят за ползване на стаи в други училища. Но е по-лесно да кажат на двете училища - ам'чи кат' стИ толкоз добри, опра'йте се сами.

Замесена е и Софийска община (заради бюджети)  - например когато НПМГ е домакин на 2-ри кръг олимпиада по МАТ за (не помня кои) класове -  всички училища, включително общинските могат да ползват стаите на училището и да разчитат на перфектна организация. Но СО да отвори 2-3 училища в неделя - о, да проблемът не е техен.

Разбирам, че съм подвластна на емоциите (минала съм през кампанията и смятам, че всеки шанс е важен), но наистина живеем в Абсурдистан - как така няма да има безплатни зали в неделя, за да се проведе изпит за влизане в национално училище.  #Crazy

Отново се извинявам, че първоначално емоциите ми бяха насочени в грешна посока.

ПП. Дидева, писали сме едновременно - извинението ми е преди да видя промяната.
Браво на НПМГ.

# 670
  • София
Страхотно. Бързи са Simple Smile Аз бях сигурна, че ще коригират датата, единствено категоричния отговор от страна на НПМГ сисадмин, че не може да стане, ме разколеба. В смисъл - не само ние прибързахме.

Както и да е, от мен големи благодарности за бързата реакция Simple Smile

# 671
  • София
Biborana, на квесторите също се плаща, при това двойно през уикенда. И да не забравяме, че трудно се намират хора, на които да им се работи в неделя.

# 672
  • Пловдив
Много се радвам за благополучния изход. Браво! Все пак в името на децата беше редно да се коригират датите.

Винаги съм се удивлявала от НПМГ, защото е първото, а мисля и единствено училище с представител във форума, което дава информация на ученици и родители относно всички процедури по кандидатстването. Ех, защо няма повече подобни от цялата страна?

# 673
  • Пловдив
На сайта на РИО-Пловдив има качен план-прием и за общински, и за държавни паралелки.  Peace
След леко побутване по мейла.  Mr. Green

# 674
  • София
Супер, че са разменили датите!Така и на нас ни е по-удобно за изпита по Биология. Party Със сигурност обаче ще има и такива на които този вариант ще е по неудобен.Дето се вика "Пълно щастие няма"  Rolling Eyes Peace

Общи условия

Активация на акаунт