Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 443
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 315
Нино, да е жив и здрав татко ти! Всичко най-добро му желая!

А как е готината баба? Simple Smile

Върнах се от пазар преди малко и сега си правя 3 в 1. Времето е ужасно. Мрачно, кално и мръсно.

# 316
  • София
И какво представлява точно УПК-то?

# 317
  • София
Сесил, чак пък ревностно защитаване, айде сега. Ми симпатична ми е, какво да направя.
Страхотна морална подкрепа ми даде миналата година при кандидатстването на сина ми в гимназия, на лични, без да вее байряка, ми беше страхотно рамо на финала и то без да ми е никаква.

И аз не знам какво е точно УПК.

# 318
Андариел може и да е много образована, но създава съвсем друго впечатление.
Само не ми е ясно това ревностно защитаване....от какво е породено.
То ясно, че всеки си има симпатии все пак....Simple Smile ама малко прекалено идва вече....

Няма ревностно защитаване. Просто погледнат от страни, спорът между двама души може да изглежда нелеп, защото страничният, незамесен човек мисли по-хладнокръвно. Има го и другия момент, че страничния човек, може да не забележи разни "стрелички". Приеми го като медиация, а не като защита.

Тонке, че то ако матрака не пази гърбът на мъжът трябва пак да го връщате  Joy.
Ох, хиля се аз, но знам че не ти е смешно след толкова чакане. Дано ви е удобен, защото моят не ми е хич, хем е $4К, а и го тествахме. Но май и от годините е вече, появяват се болежки. Нищо, имам си кайропрактор, млад и много добър Simple Smile.

# 319

Профил за някакъв занаят примерно. От общообразователните предмети доколкото помня учеха само БЕЛ, другото беше специализирано обучение по профила и много практика. Двете години (девети и десети клас) учеха в гимназия, а УПК-то в съответния техникум.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 13:35 от Анонимен

# 320
Бърди, да де, ясно че ти е симпатична по някакви причини. Simple Smile

На мен по други причини, не ми е. Simple Smile
Както и да я гледам отстрани, и без изобщо да съм в спора...пак изглежда зле, невъздържана, груба и невъзпитана.

# 321
  • дядовата ръкавичка

Ето тук, мога да отговоря, понеже съм завършила точно по времето на УПК-то, преди 1990 г. УПК означава учебно-производствен комплекс. На времето имаше гимназии, техникуми и обикновени училища. В гимназиите се учеше 8, 9 и 10 клас. В 11ти клас задължително се отиваше в някакво такова УПК, което ти даваше професионална подготовка. Аз например съм завършила езикова гимназия, а в УПК учих машинопис и стенография, което ми е много полезно и днес. Нямам спомен какви други възможности за усвояване на професия се предлагаха. В общи линии беше нещо като подготовка в техникум, но само за 1 година.

# 322
  • София
Да и аз това смятах, че е УПК, последната година в гимназията, затова се учудих на твърдението, че някой е завършил УПК.

# 323
В гимназиите се учеше след осми клас, не след седми. В техникумите също. След седми бяха само ЕГ и МГ. Всъщност "гимназиите" освен ЕГ и МГ се наричаха ЕСПУ. Единно средно политехническо училище. Защо политехническо - не знам.

Не е в гимназия последната година, Бърди. Ако си разпределена в УПК фризьорство отиваш там където се учи то - в техникум по шивачество и фризьорство. Ако си разпределен ДВГ - отиваш в Механотехникума, за готвач - в ТОХ. В УПК се събираха ученици от всякакви ЕСПУ, според желанията и класирането. Изпити нямаше, само по успех ги класираха. Накрая дипломата е от ЕСПУ, придружена със съответното свидетелство от УПК. Не знам дали в дипломата пише какво е то.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 13:42 от Анонимен

# 324
Ако ви кажа с какво свързвам Андариел ще се посмеете. Имах спор с анирам , която заяви, че за да си добра майка трябва да НЕ работиш. Съответно аз и ксзах, че такава цел могат да имат само определен тип жени (не го мисля, но спора вече минал добрия тон). И тогава анирам ми казва: по-добре млъкни, че ей сега ще викна Андариел от съседната тема  Laughing викам лелеееее това ще да е някой Торбалан  Laughing

# 325
  • София
Като има 2-3 кукувици като анирам и Андариел (тя беше Радостина едно време нали така или бъркам) и човек започва да го е срам да каже, че не работи, а си е вкъщи  Sunglasses

Темата за 3-те деца я мернах няколко пъти, но даже и не я отворих. Реших че вече ме познавате, та няма нужда да се фаля.... а то там за гимназии, кандидатстване и елитарност сте си говорели  Shocked

# 326
"Елитното " се кове в къщи, не се гради отвън. Wink

# 327
  • София
Благодаря за разяснението относно УПК-то. Никога не е късно човек да научи нещо ново.  Grinning

Аз като чуя "домакиня" и веднага образът на Краси ми изплува пред очите.  Flutter Много ми е любима.

# 328
  • София
Краси май нещо не пише напоследък. Или аз не съм я виждала.

Нино, честит ви рожденник! Жив и здрав и дълги години още да ви се радва и вие на него!

Аз нали ви казах че си имам гостенче... Дали да не им скрия таблетите на тия деца  newsm78 та белким се видят. В момента разговорите са: Аз имам 108! - А аз 184! - Ха! Направих ги 115! - Ааа! За малко да си подобря рекорда  Tired

# 329
И анирам я няма  Heart Eyes толкова да ми липсва нейната пита  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт