Чували ли сте за сребърната вода

 • 34 363
 • 42
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Мнения: 1 341
Дъщеря ми от няколко месеца се влачеше със сополче. Какво ли не й набутах в нослето, но уви без резултат. Преди три дни мъжът ми й капна по няколко капки сребърна вода в нослето и без да преувеличавам секрета секна от раз.
Някой знае ли нещо повече за тази сребърна  вода? Аз зная само това, което открих в нета. Дали е вредна?  Някой ползвал ли е?Съпругът ми тази зима щом усети, че се разболява си изжабурква устата с нея и е пресекъл вируса веднагически

Сребърната вода
е ясна, леко жълтеникава течност с изключителни антимикробни, антибактериални, антигъбични качества, както и качества за борба с общи инфекции и лечение на рани.

Нейното съдържание
са сребърни йонни микро-частици суспендирани в много чиста вода в съотношение около 5-15 частици на милион /ЧНМ/, направени чрез специален строго контролиран електролитен процес. Процесът позволява да бъде получено и измерено в минути "атомно натрупване"на сребро. Всички с положително зареждане /йони/, отблъскващи се един от друг и поради това стоящи в суспенсия.

Как действа?
Свързвайки се с виталните кислородни метаболизиращи ензими намиращи се в едноклетъчни бактерии, вируси и гъби, колоидните сребърни йони блокират патогена за няколко минути, предпазвайки го от репродукция.
Сребърните йони твърдо "шокират" както гъбите, така и вътрешните паразити /които се размножават чрез яйца/ когато те навлизат в едноклетъчно състояние по време на цикъла на своето размножаване и по този начин убиват патогена. Според Световната Здравна Организация един от трима души в западния свят има вътрешни паразити ! Вирусът нахлува в клетките на тъканите, като ги използува за размножаване. По време на този цикъл, се появява по-примитивно едноклетъчно състояние, което позволява на сребърните йони да обезвредят вируса. Лекарствените средства не се повлияват от колоидното сребро, което фактически може да действува синергетично с някои лекарства.Тестовете показват, че 95 % от сребърния излишек се елиминира в продължение на 24 часа. За разлика от антибиотиците, които се "влачат" в тялото много по-продължително време и могат да причинят увреждания на черния дроб и важни ензими. Също така, приятелската вътрешна флора /бактериите които живеят в тънките черва/, може сериозно да се изтощи от продължителна употреба на антибиотици, което води до проблеми, дължащи се на нарушено равновесие. Среброто, обаче, се абсорбира преди да достигне до дебелото черво, при положение че е приета нормална доза.
Д-р Бекер съобщава в своята интересна нкнига "Електричеството на тялото", че е използувал в своите изследвания изключително сребърни електроди /никои други от изпробваните метали не са дали задоволителни резултати/. Използувайки електрически ток, той стига до извода, че в присъствие на сребърни йони, растежът на костите и тъканта прогресивно води до бързо оздравяване с по-малки белези. Той също отбелязва, че никакъв от изследваните в неговата лаборатория патогени /микроби, вируси, гъби и дрожди/ не са могли да оцелеят в среда на сребърни йони.

Много медицински изследвания повтарят предишни открития. В резултат, лечение на сребърна база е широко използувано в отделения по изгаряне по цял свят.

Швейцарски биохимици изследват способността на среброто да блокира HIV /СПИН/ репродуктивно делене на клетките, а изследователите в областта на раковите заболявания отбелязват, че сребърните йони могат да дедиференцират клетките /включително раковите клетки/ - като ги връщат в предишното им състояние.

Понастоящем както НАСА, така и Русия използуват среброто за рециклиране на водата в космоса, също така нараства употребата на среброто за филтриране на водата в плувните басейни.
ИМУННАТА СИСТЕМА

Имунната система е изумителен и сложен механизъм, който предпазва тялото от потенциални опасни организми и безвредни субстанции. Бактерии, вируси и други патогени се блокират, унищожават и елиминират - обикновено, тотално и незабелязано.
Някои патогени, обаче, се изплъзват от мрежата, което води до заболяване или инфекция. Имунната система реагира бързо, идентифицира нападателя и избавя тялото от патогена. Здравата имуннна система е жизнено важна. Добрата храна, упражнения и начинът на живот включително по-малко ниво на стреса - всичко това е от важно значение.

Биохимици и изследователи са доказали, че ниски нива на сребро в тялото се уеднаквяват с лошото здраве.
Приложението на среброто е описано като "Да имаш втора имунна система".

Мощните антибактериални и антивирусни качества на среброто, специално в йонна форма улеснява натовареността на имунната система , като й позволява да действува по-бързо и по-ефективно - като й помага да изпълнява своята задача. Още повече, среброто е безвредно за човешките клетки и тъкани.
Първата линия на защитата.

Най-видимата част от имунната система - кожата , е важна част от имуннната система. Една от функциите на кожата е да представлява бариера за инфекции, причинени от бактерии и вируси. Епидермисът съдържа специални клетки наричани Лангерханс клетки, които са важни ранно предупредителни компоненти в имуннната система. Кожата също така секретира антибактериални субстанции - повечето бактерии и спори, които кацат върху кожата, умират бързо.

Носът, устата и очите също са очевидни места за вход на микроби. Сълзите и слузта /мукус / съдържат ензими, които преграждат пътя на много бактерии. Слюнката е също антибактериална.
Механизъм на вътрешната защита.

Вътре в тялото, лимфната система, белите кръвни клетки, костния скелет, тимусът, далакът, антителата и хормоните реагират на организмите нашественици по различен начин. Борейки се с инфекцията чрез съвместна работа, те идентифицират, маркират и унищожават вирусите, бактериите, мъртвите клетки и други нежелани подобни.
Съхранение: Съхранява се неизложена на директна слънчева светлина и в хладни помещения /не в хладилник/. Също така трябва да се държи далече от силни магнитни полета. Да не се допуска контакт с метали.

Безопасно ли е ?


Странични ефекти - Не са известни вредни странични ефекти. В частични случаи се забелязва слабо чувство на "неразположение" при първоначално приемане. Този симптом се дължи на високия брой патогени, елиминирани от тялото.

Лекарствените средства не се повлияват от колоидното сребро, което фактически може да действува синергетично с някои лекарства.

Тестовете показват, че 95 % от сребърния излишек се елиминира в продължение на 24 часа. За разлика от антибиотиците, които се "влачат" в тялото много по-продължително време и могат да причинят увреждания на черния дроб и важни ензими.
Също така, приятелската вътрешна флора /бактериите които живеят в тънките черва/, може сериозно да се изтощи от продължителна употреба на антибиотици, което води до проблеми, дължащи се на нарушено равновесие.
Как колоидното сребро се съпоставя с Антибиотиците ?
Известно е, че колоидното сребро унищожава 650 патогена. Да съпоставим тези цифри с половината дузина или нещо подобро, с които успяват да се преборят антибиотиците /антибиотиците са неефективни срещу вирусите/ !

Друг важен аспект - Бактериите не изграждат "устойчивост срещу среброто", противно на много бактерии устойчиви срещу антибиотиците.

# 1
 • Мнения: 68
Здравей,
чувала съм и съм давала на малкия и аз също съм пила и ползвала. Води се като естествен антибиотик. Наистина има много благотвотно действие.
Инфото, което си дала за сребърната вода е точно и аз няма какво да добавя. Тук се продава по аптеките, но не мога да се сетя как се казваше.

# 2
 • Мнения: 1 564
http://www.apmakc.com/main_files/immune.htm.
За това ли става въпрос Би ли ми казала колко струва?

# 3
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 739
Една позната ми препоръча сребърна вода. Каза, че е много доволна и всяка вечер кара малката да си прави гаргара с нея. Мисля и аз да взема да пробвам. Каза ми, че не е скъпа - до 5 лв. ми се върти като цена.

# 4
 • Мнения: 1 564
Това за което питам ли представлява тази вода?

# 5
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 739
Ами явно Армакс е нещо подобно, но не е точно сребърна вода.

Това е цитат от сайта, който даде:
Една значителна част от използваните сребърни съединения (обикновено соли) са толкова агресивни или вредни, че могат да се използват само локално. Типичен пример в това отношение е сребърният нитрат ("сребърна вода", който съдържа нитрати и е непригоден за пиене а освен това и цапа. Армакс не е агресивен, не съдържа вредни съставки и може да си приема без проблеми през устата и да се прилага локално.

А относно цената:
Ако се използва АРМАКС, тези разходи са не-повече от 8 - 15 лева

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 765
За първи път чувам за 'сребърна вода', но ми звучи някак си прекалено хубаво за да е истина. Ще следя темата с интерес.

Някой ползвал ли е Армакс?

# 7
 • Мнения: 1 341
ами аз не знам колко струва защото мъжът ми я прави. 

# 8
 • София
 • Мнения: 2 251
ами аз не знам колко струва защото мъжът ми я прави. 

И каква е рецептата newsm78?

# 9
 • Мнения: 1 341
Негови клиенти го запалиха по идеята. Две сребърни пластинки проба 9 и с определена височина дебелина и т.н.  се поставят в съд с вода и през тях се пуска ток. Та така, нищо сложно, но дали е добро newsm78 Те това е въпроса?

# 10
 • Мнения: 984
 капките коларгол представляват сребърен нитрат и натриев хлорид

# 11
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 739
Вчера купих Arcol от аптеката. Струва 2,80лв./10 мл
Ето повече информация: http://www.arcol.hit.bg/
Аптекарката също ми каза, че коларгола се прави със сребърен нитрат. Още не съм пробвала действието на сребърната вода, защото лекувам децата с хомеопатия, а не съм сигурна дали няма да се антидотира лечението. Някой ако знае да каже.

# 12
 • Мнения: 1 341
ами ние също сме само на хомеопатия. Ама аз вече се изнервих и пробвах и успях и сега ми е супер. Не знам дали се е антидотира. Ако не сте на някакво продължително лечение няма проблем. Ние не лекуваме нещо сега (освен сополите) и реших да пробвам. Преди лекувахме алергия към белтъка на кравето мляко и тогава не си правех експерименти
По принцип съм питала стария ни хомеопат за сребърната вода и той каза, че ако искам да се тровя, да я пия. Ама той беше страшно краен. Не даваше да се намажеш с нещо, искаше да се къпя с глицеринов сапун и тем подобни безмислени изнервящи глупости.

# 13
 • Мнения: 1 493
Много е ефикасна !

# 14
 • София
 • Мнения: 11 149
Не бях чувала, но ми хареса написаното ...

http://mnd.atspace.com/SreburnaVoda.html

# 15
 • СОФИЯ
 • Мнения: 601
Ицко го лекувам вече втори месец с хомеопатични лекарства /на Бойрон/. Когато прочетох тази тема се сетих, че и аз навремето пиех сребърна вода и вчера я купих от първата аптика. След консултация с хомеопатката почнах да капвам на Ицко в нослето, защото последните дни е малко хремав и според мен има ЕФЕКТ, който пролича още през нощта. Днес му давах и да пие, както е оказано на шишето.
Мисля, че АД Ликуида съдържа сребро....

# 16
 • София
 • Мнения: 11 149
Искам да попитам тези които са ползвали "сребърна вода", има ли някакво описание за прилагане ? Питах в една аптека предложиха ми 2 вида едниния е готва вода, другия е за разреждане с вода, но нямаше описание ...
Не мога на своя глава да дозирам и т.н.

# 17
 • Мнения: 1 682
в ADLiquid for kids има колоидно сребро, в ADLiquid immune support няма.

# 18
 • Мнения: 1 341
в ADLiquid for kids има колоидно сребро, в ADLiquid immune support няма.
прости за невежеството, но какво точно е това. Не съм много наясно с лекарствата и тем подобните, защото сме само на хомеопатия и сребърна вода Mr. Green

# 19
 • Мнения: 1 639
Аз знам ,че всъщност "светената вода" от църквите е на този принцип и затова е лекувита.

# 20
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 739
Искам да попитам тези които са ползвали "сребърна вода", има ли някакво описание за прилагане ?

Погледни тук http://www.arcol.hit.bg/

в ADLiquid for kids има колоидно сребро, в ADLiquid immune support няма.
прости за невежеството, но какво точно е това. Не съм много наясно с лекарствата и тем подобните, защото сме само на хомеопатия и сребърна вода Mr. Green

Тук http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=6 има информация за ADLiquid for kids

# 21
 • София
 • Мнения: 11 149
Фроска, благодаря ти !  Hug

# 22
 • Мнения: 1 341
Аз знам ,че всъщност "светената вода" от църквите е на този принцип и затова е лекувита.

да, така е, но най-вече вярата в Бога лекува (дано не звуча като кукавела). Винаги когато съм се молила и съм вярвала Господ ми е помагал.

# 23
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 10 387
Сори, че пак повдигам темата, но....Днес купих "Аркол". Чета в нета описанието и дозировката, но не ми стана ясно дали е едно и също при възрастни и деца..... newsm78

# 24
 • Мнения: 319
 И аз вчера си купих Аркол и си капнах снощи в носа - нали първо да пробвам аз, пък после на дребосъка. Имам една хрема от два месеца - бях се побъркала направо - дори вчера сутринта си говорихме с мъжа ми, че секретите, които излизат от носа ми са толкова обилни и зелени, каквито не съм имала от най-ранните си детски години. Може и да е съвпадение, хора, но днес нямам сополи, камо ли обилни и зелени. Факт! Няма как да си го въобразявам, защото това поне се вижда!

Сори, че пак повдигам темата, но....Днес купих "Аркол". Чета в нета описанието и дозировката, но не ми стана ясно дали е едно и също при възрастни и деца..... newsm78

Леля Ог, явно това чудо се води не точно лекарство, защото описанието му е доста "фриволно", ако мога така да се изразя. Пише какво действие има и как се ползва - накапване, намазване и пр. Вероятно питаш за случаите, когато се пие. Имаше някаква дозировка, написана там, но не знам дали и децата могат да я пият тази доза. Що не видиш на сайта, който е упоменат на опаковката?

# 25
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 10 387


Сори, че пак повдигам темата, но....Днес купих "Аркол". Чета в нета описанието и дозировката, но не ми стана ясно дали е едно и също при възрастни и деца..... newsm78

Леля Ог, явно това чудо се води не точно лекарство, защото описанието му е доста "фриволно", ако мога така да се изразя. Пише какво действие има и как се ползва - накапване, намазване и пр. Вероятно питаш за случаите, когато се пие. Имаше някаква дозировка, написана там, но не знам дали и децата могат да я пият тази доза. Що не видиш на сайта, който е упоменат на опаковката?

Аз точно там четох, но не ми е много ясно. Както и да е, ще давам "на око". Не вярвам да прекаля. В сайта пише, че няма такъв вариант. Ха, дано.

# 26
 • Мнения: 2 082
момичета от къде да си набавя ср.вода -поръчах си по интернет но не ми се обадиха.аз съм от ст.загора.една приятелка проверила в софия в някои аптеки,но и там нямало

# 27
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 10 387
момичета от къде да си набавя ср.вода -поръчах си по интернет но не ми се обадиха.аз съм от ст.загора.една приятелка проверила в софия в някои аптеки,но и там нямало

Купих я от първата възможна аптека, изпречила се на пътя ми. И цената не е лоша- 2.30лв.

# 28
 • Мнения: 319
И аз от първата аптека я купих, беше някъде толкова 2,30 - 2,40 лв. Аркол се казва - не могат ли, ако я нямат налична, да я поръчаш и да ти я доставят. В Софето така процедират почти във всички аптеки.

# 29
 • Варна
 • Мнения: 1 383
И аз не мога да я намеря във Варна. Питах на няколко места и все ме гледат  Shocked  Ако има някоя мама от Варна, която е купувала такава вода, моля да каже.

# 30
 • Мнения: 24
Здравейте! Вчера прочетох в понеделнишкия Доктор как се прави сребърна и сребърно медна вода. Преди си слагах сребърните бижута в каната за варене на вода и си правих чай например. Сега съм сложила в една стъклена кана сребърни и медни листчета и чакам да йонизира водата. За добър йонизатор беше посочена сребърна лъжичка с добре навита на нея медна тел. В комбинация с мед среброто действало по-добре. Не съм внимавала до сега какъв е ефекта, но сега ще внимавам.  Това за хремата ми хареса много, ако действа така.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 31
 • Мнения: 955
Дозировката за деца я има в описанието на продукта Аркол - за деца 1 чаена лъжичка в 20-30 мл.вода. Пие се 3 пъти на ден.
За възрастни - 1 супена лъжица в 20-30 мл.вода. пак 3 на ден.

# 32
 • Мнения: 350
Да супер е сребърната вода!!!! М<Ного е полезна и убива тези гадинки, които са много резистентни.
ПОлзваме родовно - купихме апаратче на bg фирма  - джобен формат само за 90лв. Имат и за мивки. Много сме доволни. Тази зима никои не е бил болен от грип.
Виж имат сайт:
www.argomfilters.com

за поръчка се обадихме на тел. на инж. КОлева - президент на фирмата : 856 6744.

# 33
 • Мнения: 490
Сребърният нитратAgNO3 e токсичен , аз всеки ден го използвам в работата си !Незнам обаче в ниски концентрации и медицински пречистен може да е и полезен? newsm78
Светената вода в църквите се прави на принципа парченца сребро престояват във вода едно денонощие и водата ставала лековита-поне така казват!!!! newsm78

# 34
 • Мнения: 1 413
Миналата година бях пускала една тема, защото моя приятелка ми беше дала направена от нейни роднини сребърна вода. Тогава на лични ми отговори един потребител, че е безвредна и я дава на детето си и беше написал точно "аркол". Изтрих съобщението, защото обичам да разчиствам  Embarassed иначе щях да го пусна. Аз не посмях да я давам, но се замислям сега при толкова положителни отзиви!

# 35
 • Мнения: 24
Навиваш на сребърна лъжичка плътно медна тел и го пускаш в чашата или каната от която смяташ дя пиеш. Няколко часа трябва да стои. Във всеки случай няма да стане пренасищане. По-полезна е от само сребърната. Hug

# 36
 • Мнения: 1 063
Да и ние си я ползваме с мъжа ми, отдавна. Най-често при настинки.

# 37
Здравейте на всички!
Повече от месец давам на дъщеря ми, която е на 2 години и 9 месеца Сребърна вода"Вербена". Изписа ни я нашият лекар- д-р николов, който е хомеопат и ирисов диагностик.Момиченцето ми има атопичен дерматит.Всъщност , сребърната вода е мощен имуностимулатор и най-важното може да се справи със 650 бактерии.За това се прилага ,както вътрешно така и външно.За да се подсили организмът или при заболявания причинени от бактерии и микроорганизми се пие, а при охлузвания, рани ,обриви с маже мястото-за дезинфекция.На нас ни казаха да я пием десет дни само вечер по 1 к.лъжичка и после да направим 10 дни почивка. След десет дни отново да започнем да я пием.Цената й е към 3 лева ,но за съжаление не се продава във всички аптеки.Има я в аптека "Вербена", на ул."В.Юго", близо до Орлов мост.
Изчела съм всичко ,което пише в нета за сребърната вода, описани са само положителни ефекти ,без противопоказания за деца или конкретни заболявания. Има дори положително становище от доц. Байкова, която е национален консултант по хранене.Фирмата производител е сертифицирана, така че няма страшно.
 Simple Smile

# 38
 • Мнения: 1 021
Като видях темата и се сетих, че един мой познат ми беше казал, че купил на детето си сребърни лъжички и му давал да се храни с тях, разбърквал му чая и т.н и твърди , че имало ефект. т.е не чака да се , разболее , а постоянно.
Вие как мислите дали една сребърна лъжичка може да ни спести толкова много главоболия?

# 39
 • Мнения: 177
След всичко прочетено тук и аз днес купих ARCOL от билковата аптека.Ще пробвам да излекувам на малката хремата,че от десетина дена я мъчи.Капах какво ли не и не минава дано това помогне.

# 40
Някой ще ми каже ли дали наистина помага Аркола.Моят син почти цяла зима е хремав и сега като прочетох тук във форума за сребърната вода,реших и аз да опитам.Затова ако има някой желание да ми пише,дали има ефект. Praynig

# 41
 • Мнения: 1 341
ами аз пуснах темата и да ти кажа ефекта е странен. Понякога е бърз и веднага, понякога го няма никакъв, но аз продължавам да й давам. Когато има хрема й слагам в нослето, пък ако помогне, помогне.

# 42
 • Мнения: 177
Вече четири дни и капя в нослето от ARCOLA  и като,че ли има ефект.Хремата ни беше много обилна и упорита и просто нямаше свършване.Сега диша спокойно през нослето и почти няма нищо.Ще и слагам още ден -два докато напълно се изчисти.Голям проблем ни е тази хрема,защото не може да се храни,не може да спи,понякога от храчки в гърлото -повръща и заради всичко това за един месец не е наддала и грам.
Така,че си мисля,че наистина ARCOLA помогна,а и от два дни си възвърна и апетита.
Ако някой се интересува купих го от билкова аптека за 2.90лв.
Тук прочетох и за друга сребърна вода "Вербена"

Повече от месец давам на дъщеря ми, която е на 2 години и 9 месеца Сребърна вода"Вербена". Изписа ни я нашият лекар- д-р николов, който е хомеопат и ирисов диагностик.
 Simple Smile
Незнам дали има разлика между двете води,предполагам,че не трябва да има.

Общи условия

Активация на акаунт