ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 429
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
[quote author=poooh
А към коя клиника си се насочила за  би ли споделила Simple Smile

В Щерев съм. Simple Smile

# 706
Здравейте, момичета.
Страшно ви благодаря за отговорите!
Съжалявам, че реагирам, чак сега.
Моето притеснение идва повече от това, че след операцията не съм се лекувала. И знаете какво означава това - чудене всеки месец дали ендометриозата не се е развихрила пак. Всъщност възможно ли е ендометриозата да не се върне само ако има операция, но не и инжекции? Май би било по-скоро чудо, нали?
Скоро ставам на 34. На ММ материалът наистина се колебае. Без добавки е под всякакви норми, а с добавки става много много добре с морфология 7%, която никой лекар не ми казва ОК ли е или не за естествен резултат. Тръбите са проходими. Хормоните са в норма. Само ТСХ пак се е качило на 2. Бях малко разочарована, когато лекарката ми каза да се консултирам с ендокринолог за него. Според мен тя трябва да знае какво да правя в случая. Дали само не ме разпращат по кабинетите, за да им правя оборот?

За така нареченото лечение което не си провела, не го мисли. То не те лекува и само отлага във времето опитите за забременяване. Ако операцията ти е направена добре, ендометриозата няма да се върне толкова скоро.  Рано или късно се връща обаче. Обърни внимание на ТСХ и иди при ендокринолог, хубаво ти е казала лекарката. Жените с ендометриоза имат тироидни проблем. На 34 си още млада и ако яйцеклетките не са ти засегнати от ендото, имаш шанс. Имаш и години пред теб които може да използваш в опити. Зависи колко искаш на чакаш. Аз също започнах опити на 34 и тогава открихме ендото.

# 707
  • София
Да, Мagnollia, съгласна съм с теб. Заради това написах клиника в София. Може би трябваше да уточня "някои от големите клиники в София". Идеята ми беше да не губи една година в чакане единствено да започне самофинансиран опит. Това се опитвах да споделя.

Благодаря ви момичета bouquet bouquet bouquet

Магдалена, /и на мен от любимите ми имена  Simple Smile/
Надявам се, че не съм прозвучала грубо  Hug Просто понякога момичетата от бързане се оказват с пропилени средства /лично финансиране/ и много по-дълго време без резултат. Трябва да се проучи клиниката, когато се запишеш да преценят какви изследвания да направят, кои да зачетат /от направените/ какъв е проблема,  как да се застраховат. Инвитро на конвеир много клиники напоследък практикуват и резултата е нулев. Това имах предвид. Аз приемам нещата така: записване - до месец, месец и половина преглед, после още около месец -два процедури и изследвания, /цветна снимка, биопсия на матката и т.н./ после стартиране на инвитрото. И пак е много индивидуално, защото, ако някъде ще те прегледат след три - четири месеца, но клиниката е с реноме бих я предпочела, защото два-три месеца не са много време, но могат да спестят пари, раьочаование и болка.

# 708
Мagnollia, изобщо не ми е прозвучало грубо, напротив. Опитваме се да помагаме с каквото можем.

Съгласна съм и с последния ти постинг, явно опитът си казва думата Simple Smile

# 709
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета.
Страшно ви благодаря за отговорите!
Съжалявам, че реагирам, чак сега.
Моето притеснение идва повече от това, че след операцията не съм се лекувала. И знаете какво означава това - чудене всеки месец дали ендометриозата не се е развихрила пак. Всъщност възможно ли е ендометриозата да не се върне само ако има операция, но не и инжекции? Май би било по-скоро чудо, нали?
Скоро ставам на 34. На ММ материалът наистина се колебае. Без добавки е под всякакви норми, а с добавки става много много добре с морфология 7%, която никой лекар не ми казва ОК ли е или не за естествен резултат. Тръбите са проходими. Хормоните са в норма. Само ТСХ пак се е качило на 2. Бях малко разочарована, когато лекарката ми каза да се консултирам с ендокринолог за него. Според мен тя трябва да знае какво да правя в случая. Дали само не ме разпращат по кабинетите, за да им правя оборот?

За така нареченото лечение което не си провела, не го мисли. То не те лекува и само отлага във времето опитите за забременяване. Ако операцията ти е направена добре, ендометриозата няма да се върне толкова скоро.  Рано или късно се връща обаче. Обърни внимание на ТСХ и иди при ендокринолог, хубаво ти е казала лекарката. Жените с ендометриоза имат тироидни проблем. На 34 си още млада и ако яйцеклетките не са ти засегнати от ендото, имаш шанс. Имаш и години пред теб които може да използваш в опити. Зависи колко искаш на чакаш. Аз също започнах опити на 34 и тогава открихме ендото.

Здравей, Алинеа, благодаря ти много за включването и надеждата, която ми даде!

Скрит текст:
Лапарото го правих при д-р Калчев от Малинов и много се надявам да е било качествено Simple Smile

# 710
И аз имах проблеми с червата и съответно същата "диагноза" за "психологическата" основа на моите симптоми. Бях се амбицирала да се тествам за чревно носителство. Изследвах: хеликобактер пилори, йерсиния, имаше и други които ги забравих - нищо не излезе. Всичко беше отрицателно. Когато хапвам лук или чесън болките се засилваха. Когато пиех пробиотици под формата на хранителни добавки: лактобацили 3 месеца и бифидус 3 месеца се чувствах много по-добре. Така че и аз съм в задънена улица относно храносмилателния тракт. Вече ми се върти в главата да не би това да са някакви гъбички, знам ли вече и аз. Няма изследване в Бг за антитела за гъбички, но може чрез фекална проба да се тестват. Ще ми се ако е възможно да разбера кое е това нещо, което ми тормози чревния тракт.

Обясненията от сорта "от ендометриозата е" не са ми достатъчни.

Магдалена, отговарям малко късно, но и мен ме е провокирал същия въпрос - според мен също става въпрос за кандида - прилагам един тест от интернет, не знам дали си успяла с фекалните проби

# 711
Здравейте,
И аз съм с предположение за ендометриозна киста- когато ми го казаха ви изчетох всички теми, писах, депресирах се... бях се зарекла повече да не чета нищо и да си действам според лекарските препоръки. Обаче пак имам нужда да споделя, макар че знам, че решението си е в моите ръце.
От зимата досега си нося киста,предполагаемо ендометриозна в десния яйчник- следя я изоткъсо-
след цикъл е около 2мм, преди цикъл- 3мм. Не ми създава физически дискомфорт. Няма да ви кажа колко гинеколози обиколих- и наблюдаващи, и опериращи, и все още не мога да кажа, че съм намерила лекаря, на когoто напълно да се доверя.
Пих 6м. оргаметрил, за да пробвам все пак нещо докато се тюхкам- не е изчезнала пустата му киста, стои си.
В дилема съм дали да продължавам да се наблюдавам и да се тровя психически- все пак средно 2мм не е тревожен размер.
Или да действам с лапарото- макар че четейки мненията ви, малко се обезкуражавам от възможностите за рецидиви и от хормоналното лечение, което ще предстои
Нямам планове за бременности.
Опериращите гинеколози са  да се маха (ходих при най-добрите в София и Варна за които четох при вас). Други казват, че макар и по-щадяща лапароскопията не е безобидна интервенция и трябва да е краен вариант (ако кистата тръгне да расте) и ми препоръчват засега наблюдение.
А ако е такава, че няма да изчезне, каквито са ендо-кистите- какво да я наблюдавам още...?
Пия разни билки междувременно и се ядосвам, че не мога да разгадая кое е най-доброто за организма ми

Изследвала съм само туморен маркер; абсолютно всички лекари ми казаха, че няма смисъл от други изледвания, които поисках, а аз все си мисля дали хормоните нямат нещо общо...

И така..пооплаках ви се, тъй като днес ми беше поредния преглед и ... просто исках да споделя...

# 712
airy, първо гледай да не се шашкаш, за да запазиш трезвата си преценка. Много е трудно това. Не съм намерила още вярната рецепта.

Искам да те питам дали не става въпрос за печатна грешка в твоя пост за размерите на кистата "около 2мм, преди цикъл- 3мм". Да не би да е 20 мм и 30 мм съответно?

# 713
Airy,в момента,в който чух предположението на гинеколога,че имам ендометриозна киста и ми предложиха лапаро,за да потвърдят съмнението(също в реномирана клиника),не съм се колебала и за миг и приех.Преди това изобщо не съм и предполагала,че я имам,нямах никакви симптоми.Не зная и какви размери е била,но на самото лапаро са видели срастванията по корема и червата.Махнаха я.Притесняваш се от лапароскопията и евентуални проблеми след това...моето мнение е по-добре да се маха тая гадина,отколкото да стои и да прави порази,какво по-обезпокоително може да има от това?
Ти сама трябва да вземеш решение и знам,че не ти е лесно,но понякога се налага.
Надявам се да не съм прозвучала прекалено назидателно,само споделям моя опит,а сигурно и другите момичета ще се включат със съвет. Simple Smile
И напълно те подкрепям за споделянето,в такива моменти човек има нужда да бъде подкрепен и разбран.Горе главата! Hug

# 714
  • София
Тази киста ако наистина е енсометриозна и стои там, само ще прави поразии. И аз съм за лапарото!

И да ви споделя, че въпреки тежката ми ЕМ на 27.10 се роди второто ни чудо - Яна! Желая на всички това щастие!

# 715
  • София
Весе, честито второ чудо  bouquet. Да ти е жива и здрава и да расте щастлива, безгрижна и обичана от цялото семейство  Hug.

# 716
  • София
Весе честито, това е страхотна новина, дай боже повече бебета в темата  bouquet

# 717
Весе, Честито! Simple Smile Да ви е жива и здрава и много, много да ви радва Simple Smile

# 718
Магдалена, отговарям малко късно, но и мен ме е провокирал същия въпрос - според мен също става въпрос за кандида - прилагам един тест от интернет, не знам дали си успяла с фекалните проби

lady_Joy, не съм пуснала този тест все още, защото имам по-важни неща сега и просто не е все още на дневен ред. Ще ви пиша задължително с резултатите.

Сетих се за гъбичките, защото отдавна са ми правили тестове за алергии към разни препарати и аз помолих също и за кожен тест за кандида. Коментарът беше, че е толкова голямо зачервяването все едно, че в момента съм с хронична кандидоза, а не че имам алергия към тях. От тогава ми свети една лампичка за кандидата. Още повече, че гинеколозите винаги "виждат" кандида, а изследванията от микробиологията ми излизат отрицателни. Има "нещо".

# 719
  • София
Весе, такива новини са най-чакани в темата  Hug
Да е жива и здрава малката и много да се гордеете с нея  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт