Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

WIZZ AIR 17

 • 63 660
 • 737
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 740
Добре дошли в новата тема за WIZZ AIR!Wizz Air

Често задавани въпроси
http://wizzair.com/bg-BG/useful_information/faq

ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, подробно описани ТУК, като ще направя някои допълнения за промени станали след оформянето на инструкциите.
Какво е новото:
1. WIZZ Discount Club -
Скрит текст:
разделено е вече на две категории: Стандартно членство и Групово членство. Накратко за разликите между двете: Стандартно - пътуват 1+1 с цена на членството 60лв. и получавате: отстъпка от 20лв. за цени над 39,99лв., отстъпка от 10лв. от всеки голям и чекиран багаж; Групово - пътуват 1+5 с цена на членството 100лв. и получавате същите отстъпки както при Стандартно членство.
Всички настоящи членове на Wizz Discount Club могат по всяко време да променят членството си на Стандартно или Групово(трябва да доплатят разликата от 40лв.), като срока на членството им в  Wizz Discount Club не се променя.
Повече за Wizz Discount Club ТУК

2. Такси за Багаж - има промяна, с която по-късното закупуване на багаж струва малко повече от закупуването по време на резервация!
Повече за Таксите за багаж ТУК

САЛОНЕН БАГАЖ
 
От 24 октомври 2012г. Wizz Air въведе нови правила за салонния багаж в цялата си мрежа*, за да насърчи пътниците да носят по-малък багаж на борда и качването на борда да става по-бързо и по-гладко.
(*Само за полети, оперирани от Wizz Air Унгария)

Стриктното правило на Wizz Air "една бройка салонен багаж на пътник” остава непроменено.
Каква е разликата между видовете салонен багаж? – РАЗМЕРА!
1. Малък салонен багаж:
Ако салонният Ви багаж е с размери 42x32x25 см или по-малък, можете да го вземете на борда безплатно. Той трябва да се побира под седалката пред Вас.
2. Голям салонен багаж:
Ако салонния Ви багаж надвишава размерите за малък салонен багаж, но не е над 56 x 45 x 25 см, можете да го вземете на борда срещу такса. Той трябва да се побира в багажника над седалките. Трябва да можете да го поставите в багажника над седалките без чужда помощ

Повече за багажа ТУККошарката за проверка на багажа е вертикална-снимка:


Видео за багажа
Скрит текст:


Пренасяне на алкохол и тютюневи изделия в ЕС

Разпределени места
От 19-ти май за всички полети на Wizz Air ще се прилага услугата разпределени места.
По време на резервацията автоматично, без допълнително заплащане, ви се предоставя място, което се изобразява на картата на местата. Възможно е да промените предоставените места за всички пътници в резервацията срещу такса, като изберете различни места. За повече подробности ТУК
Карта на местатаКонтакти  с WIZZ
Телефон в България:
От стационарни телефони - 0900 630 22 (Разговорите се таксуват по BGN 0,96 на минута.Разговорите от мобилни мрежи може да се таксуват на по-висока тарифа.)

e-mail: callcentre.hu@wizzair.com

Телефон на летището за спешни случаи: 024917048

Жалби
http://wizzair.com/bg-BG/Claims

Старите теми:
16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 98765,   4321

Приятно пътуване!

# 1
 • Мнения: 770
Сега аз с един блондински въпрос.  Embarassed
Значи след като резервацията ми е от 4.04., това означава, че мога да се чекирам буквално предния ден и да избера места безплатно ли? За август става дума.

# 2
 • Мнения: 2 740
Сега аз с един блондински въпрос.  Embarassed
Значи след като резервацията ми е от 4.04., това означава, че мога да се чекирам буквално предния ден и да избера места безплатно ли? За август става дума.

Безплатните места не се избират. Те се разпределят автоматично от системата. Ако не ти харесва автоматичното разпределение - можеш срещу допълнителна такса да си избереш нови места от наличните.
Понеже резервацията ти е преди 8 април, може автоматичното разпределение да го направиш и преди или по време на чекин, както решиш.
Как да стане това:
При вече съществуваща резервация
1. Влизаш в профила си
2. Моите резервации - показват се Текущи резервации
3. Преглеждане на резервация
4. Дава ти, че статусът ти е потвърден
5. Добавяне на услуги
6. Продължи
И се появява схемата с местата

Ако правиш нова резервация е точно след като си попълнил данните на пътуващите, багаж, вид чекин и т.н...
Ето това представлява схемата:


След чекин четох, че може само веднъж да правиш промяна (платена) на местата. Simple Smile

# 3
 • София
 • Мнения: 402
 Тук е моментът да кажем, че ще има 20% отстъпка за всички полети само за членовете на Wizz Discount Club, резервирани в периода 10.04 - 12.04.2015. Приятно пътуване Laughing

# 4
 • София
 • Мнения: 510
Ex, с тези места ,може пък да е за добро  bouquet

# 5
# 6
 • Sofia
 • Мнения: 1 468
Хайде и аз по блондински  Grinning
Имаме резервиран полет, но сме с отделни резервации. Полетът е далечен и има доста време до чекиране. Това означава ли, че можем безброй пъти /преди чекирането/ да добавяме места докато "се случи" да ни дадат безплатни съседни?

# 7
 • Мнения: 2 740
Хайде и аз по блондински  Grinning
Имаме резервиран полет, но сме с отделни резервации. Полетът е далечен и има доста време до чекиране. Това означава ли, че можем безброй пъти /преди чекирането/ да добавяме места докато "се случи" да ни дадат безплатни съседни?

noshtna_ptica  Hug
Може да влезеш и да видиш къде се падаш (автоматично), ако не завършиш процеса не си запазил мястото. Ако го завършиш може да го промениш само срещу заплащане. Вероятност за съседни места при автоматично разпределение и при различни резервации е голяма, ако ги правиш паралелно (поне така мисля Laughing) или бързо последователно.
Последователността на запълване на местата на ред е следната CBADEF, а редовете 21, 22 може би до 30 и след това мисля, че ще се запълва от 20 към по малките цифри.
noshtna_ptica може да добавиш места само срещу заплащане. Безплатно е само автоматичното разпределение. След него промените са платени. След чекин също може да направиш платена промяна, но само веднъж.

# 8
 • Мнения: 6 031
 Woman^In^White, чудесно си се справила!   bouquet
Май не съм се изказала, но аз лично съм доволна от новата промяна, свързана с местата в самолета.

# 9
 • Мнения: 18 458
ооо
пак намаление

# 10
 • Мнения: 953
Браво на неуморните момичета с новата тема. Тя се очертава една от най-популярните теми в пътуванията за чужбина. Аз също съм доволна от тази промяна с местата. Поне няма да има голяма бутаница.Аз ще летя с уиз чак есента, та ще изчакам малко, но мисля да си купя места.

# 11
 • Мнения: 86
Благодаря за нвоата тема  Hug Hug Hug

# 12
 • Мнения: 425
В навата тема се записвам с въпрос  Laughing
И все пак ние  пътуващите  за първи път,без запазени места в голямата блъсканица кои места да целим?Къде е най-добре?Надявам се покрай дъщеря ни да  имаме поне минимално предимство.
Между другото приготвили сме 4 бутилки ракия за чекирания багаж,може ли след ренгена да имаме проблем?

# 13
 • Мнения: 133
Честита нова тема, прекрасна е   bouquet
Аз също съм доволна с новината за местата, но при симулация и проверка на по-рано купени билети и ние сме на 21 ред  Grinning

# 14
 • Мнения: 18 458
пращат ми напомняне за полет след 2 седмици с подканяне да избера ново място  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт