За първи път със самолет

• 33 811
  • 141
  •   1
Отговори
# 45
  • Euskal Herria
Летяла съм почти само с България Ер. За всичко, което ме е интересувала, съм писала на имейла им за контакти. Много любезно и изчерпателно отговарят. Като полети и обслужване също нямам никакви забележки.
Отделно на страницата на летище София също подробно обясняват за изискванията.

# 46
И аз пътувах с лаптоп наскоро. Определено беше зареден, но никой не ме попита и в двете посоки. Дори не го извадих от кейса му, когато го пуснах през скенерите
   в сайта пише,че е за САЩ- на някои летища минава само през  скенера,но за САЩ ми  го сканираха с някакъв си техен отделен скенер, гледаха го...
 ако ви прилошава никакви вестници,списания и чудесии. пий Деган за всеки случай.
аз  по време на полета си слушах музика от телефона-не съм го изключвала.
облечи си дрехи без много колани,катарами,че има та те попипват и сканират....

# 47
Благодаря от сърце на всички за отговорите!   bouquet

# 48
Michaela_, извинявайте , но Вие ходите с "чисти и здрави" чорапи само когато минавате на проверка през летище София , защото може да Ви събуят обувките ли ? Едва ли е така , но внимавайте като правите необмислени изказвания , защото Ваш пост така прозвуча ! Grinning
Да, само на летище София обувам здрави и чисти чорапи. В края на лятото сигурно ще пътувам от Тегел най-вероятно, но за там ще предвидя мръсни или скъсани, а ако не се разсея и двете едновременно... ooooh!
Мисля, че си пролича, че се шегувам, ако не от тона, то със сигурност от емотикона, който ползвах, понеже няма как да си покажа интонацията в написаното. Радвам се, че уточнихме въпроса с моите чорапи.

Чета новината в 24 часа и се чудя дали ще го въведат правилото и за вътрешноевропейски полети скоро. Преди два месеца и половина летях от България с лап топа ми, който въобще няма батерия, понеже тя сдаде багажа преди две години и си го ползвам само с зарядното, а тук в момента нямам никаква възможност да си купя батерия. Ще видим какво ще стане, от една страна разбирам защо е необходимо това правило, от друга би ме поставило в неприятна ситуация.

# 49
Идеята за лаптопа е да може да се пусне, за да видят че е наистина лаптоп
Детското столче обикновено не се брои като багаж, т.е. щом сте с дете, имате право на столче, както и с количките... Сега, за такива, които гледат да приберат някой лев отвсякъде като Уиз или леко неадекватни понякога като Бг Еър не съм проверявал, но то си пише как е.
Аз имам ей такива столчета за пътуване http://www.boostapak.com/home.html много са удобни, но не са за съвсем малки деца

# 50
Другото което исках да попитам какво да хапна преди полет за да не ми прилошее?По принцип като съм пътувал със автобус като малък на екскурзии и прочие не ми е ставало лошо. , та бихте ли ми препоръчали и нещо профилактично да пийна за да не ми прилошее и да повръщам защото това ми е най-омразното и имам нещо като "страх" от повръщането (може и да е смешно , но .. ФАКТ)
Въобще не е смешно... Разбирам те напълно. И аз 15 км ако се налага да пътувам пия лекарства. От години използвам само Дименхидринат. Нищо друго не помага. С него се родих. Можеш да се храниш. Дори и в самолета можеш да хапваш. Притъпява обонянието, потиска повръщането при т.н. болест на пътуването,успокояващ  ефект.  Лошото.... Пия го половин час преди пътуване, но много приспива. Добре е по време на полета да си вземеш дрямката за да си добре след това. Да знам, че е силно лекарство, но нищо друго не ми помага. За сметка на това си пътуваш добре, спокойно, дори и в самолет. Аз пия по 1 на четири часа, но вече го ползвам от години. Една половинка ти е напълно достатъчна и пътуването ще е даже много приятно. И не забравяй все пак да се консултираш с лекар, за да прецениш подходящо ли е за теб. Лек полет newsm10

# 51
В кола ми става лошо, но в самолет - не.
По чорапи не са ме събували, но една така ми бръкна в гащите...ще трябва май да слагам чисти. Или без.

# 52
Много е вълнуващо,и искам пак!Хареса ми,возил съм се на голям самолет 2 пъти,все едно се возиш в автобус!! Simple Smile

# 53
  • София
В кола ми става лошо, но в самолет - не.
По чорапи не са ме събували, но една така ми бръкна в гащите...ще трябва май да слагам чисти. Или без.
И аз така - и за прилошаването в кола и за гащите Mr. Green. По чорапи събуват обикновено, ако си с ботуши.

# 54
Само жените събуват,поне когато аз бях на проверка. Simple Smile На мъжете само ги караха коланите да си махат. Simple Smile

# 55
По чорапи събуват, ако обувките ви имат някакви метални детайли...Мен не са ме събували, но приятелка беше с боти с метални капси тип метълски шипове и я събуха   Mr. Green

# 56
  • Euskal Herria
Събуването е по преценка на служителите. Мен във Виена австрийците ме накараха да си събуя маратонките - летен модел. Иначе при преминаване на скенер - пищяли са ми и фиби по главата, и банел в сутиена...
Пътуванията са ми леки и понасям добре полетите. Първия път се притеснявах, но то е нормално, все пак човек се плаши от неизвестното.

# 57
Е нормално,и аз първия път се притеснявах,че и носех кашкавал и сирене и т.н. в ръчния багаж и затова още повече се притеснявах,но вече др.пътища не ми пукаше,в смисъл вече съм видял какво е! Simple Smile

# 58
Какво количество са ампулите, които искаш да качиш в самолета като отделни опаковки и като общ обем?

Пулмикорт - 5 ампули*2 мл, опаковани заедно в запечатана опаковка от фолио. Вентолин - 20 мл. и физ. разтвор - най-много 1-2 ампули*5 мл за всеки случай.  Всичко друго и да се изгуби, мога да го купя и без рецепта, но тези са ми важни.  Аз повече се притеснявам за самия инхалатор, защото е машина все пак - да не е проблем, че е в ръчния багаж. От друга страна чета, че в регистрирания багаж нямам право да нося чупливи и скъпоструващи предмети.

Съмнявам се, че инхалаторът е толкова скъпоструващ предмет. Нашият инхалатор е един от най-скъпите на пазара, ама ръчният ми часовник струва доста повече от него, да не говорим за компютри, таблети, че дори мобилни телефони.

А на теб толкова ли ти е важно да мъкнеш инхалатор?! Не можеш ли да вземеш на заем там, където ще  бъдете. Когато сме в БГ, вземаме инхалатор от приятели, ако ни потрябва. Не си представям да помъкна нашия от Белгия - най-малкото доста тежи. Освен това всички аптеките в Белгия дават под наем инхалатори. Виж там, където ще ходите дали не е същото. Лекарствата, които си изброила, са за лечение на бронхиолит и бронхит - очакваш детето да бъде болно, да се разболее или...? Да носиш точно тези лекарства за всеки случай ми се вижда нецелесъобразно - казвам ти го като често пътуваща майка на дете с астма, т.е. наясно съм с бронхитите, бронхиолитите, астмата и лекарства като вентолин, пулмикор, атровент и фликсотид.

# 59
Трещерица сигурно се шегува, но на мен една наистина ми бръкна в гащите на летище София, че и направо ме хвана за чатала?! Имах метален цип, който не спря да пищи.
За телефоните се съобщава преди излитане как е разрешено да бъдат.

Общи условия

Активация на акаунт