Отговори
# 555
Добро утро дами!
Дудинка, аз също нямам записан час за ФМ. На 18.05. съм на стандартен преглед и тогава щели да ми запишат за края на май или началото на юни. А относно болчиците и аз имам, ниско в ляво, но предимно като направя някое рязко движение или кихна. Болката я усещам като мускулна, сякащ нещо се опъва и схваща, много е неприятно. Вчера питах и ми казаха, че или е от разтягане на матката или имам някое срастване след секциото. Дано да е това. Казаха да пия но шпа и това е.
Много се срамувам, но ще задам един малоумен въпрос, особено за раждала жена. Как усетихте, че имате Бракстън-хикс контракции. Стягане на корема или? Извинявам се още веднъж за малоумието, но вчера ме питаха дали имам и аз отрекох, а после се сетих, че аз не съм усещала такова нещо и съм доста невежа. С предишната ми бременност само апарата хвана наличие на контракции, аз така и не усетих, а малко след това ме резнаха и така и не разбрах какво се усеща. И сега съм се замислила...
Едит: Мецани, на мен ми казаха 3 дни за кръв дадена в МД, а излязоха още на следващия, така че проверявай, ще станат по-рано.

# 556
Здравейте група, тъкмо излизам от преглед. Засега по предположение на докторката ще си имаме момиченце Simple Smile запазих си час за втората ФМ на 2 юни, тогава ще съм 20 та седмица, при др.Искалиева. изписаха ми магнезиев диаспорал, някой пие ли го? Казаха ми да го почвам още от сега, сега съм в 15 и 4 дена. В момента чакам за консултация с кардиолог. По кантар съм качила цели 2 килограма за един месец, а не съм напълняла, и ми казаха да внимавам с килограмите. Смея да твърдя, че се храня здравословно и освен на корема не знам къде ми се лепнали тези кила. Засега това е от мен. Иначе при мен има силно главоболие меря си кръвното, и се оказва че е високо. За последния месец три пъти вдигам кръвно придружено с адско главоболие.

# 557
оф и аз си живея с мисълта, че имам време да си запиша час за втората ФМ, най-много да ме изненадат неприятно .. да ми мине прегледа днес при ЖК, ще сметна долу горе кога ми се пада 20та седмица + някой друг ден и ще се обадя до Надежда да си запиша час, защото съм доволна ..

имам един малко по-друг въпрос: кръвта ми за БХС от Надежда я изпратиха в Майчин дом и ми дадоха упътване как да си видя резултатите след приблизително 10 дни .. моите 10 дни се падат точно на 1ви май, та въпроса ми е: да почакам до 04.05 и тогава да проверя или и на 30.04 има вероятност да са ми излезли резултатите?? някой да има наблюдения?? благодаря  bouquet
Mecani, резултатите излизат до 2 работни дни, аз бях така точно преди Великден-дадох кръв вторник вечер, сряда я транспортираха от Фемина до Майчин дом и четвъртък към 14 часа имах онлайн резултат. За дата на вземане на кръв си въвеждаш датата, на която са ти я взели, а не транспортирането  Peace

# 558
  • В къщурката на хълма на феите
Лейди ДжиДжи може би и ти като мен задържаш вода .. аз се напъхвам в абсолютно всичките си дрехи съвсем спокойно без да ми стискат и да са ми неудобни, но кантара ми твърди, че за последните 10 дни съм с 3 кила + .. тая сутрин едва си измъкнах халката от пръста Crossing Arms предния път толкова много оттичах, че краката ми можеха да стреснат някого Tired
Малачика много благодаря! между другото защо трябва да усещаш Бракстън-Хикс контракциите?! нали на тях това им е особеното, че ги има, но не ги усещаш .. малко странен ми се струва този въпрос Thinking

п.с. Ив и на теб благодарско, сега ще видя дали ще ме огрее днес да си занеса резултатите от ФМ и БХС при ЖК или ще чакам още две седмици, когато ще ми е следващия преглед ..

# 559
Добро утро и от мен HugЧестито на всички,които са разбрали пола,и браво за хубавите резултати от прегледи само за такива да споделяме HugАз също имам болки,и някакво придърпване но предполагам,че е от разтежа на матката.Запазих си,час за 1 юни при доктор Чавеева WinkВ последните дни не знам,какво се случва с килограмите ми както бях качила само 2 изведнъж станаха почти 4кг ooooh!Предполагам,че може да е и от задържана вода,защото видимо не съм качила.Споделете вие как сте с килограмите.
Хубав и слънчев ден на всички  bouquet

# 560
Здравейте момичета Simple Smile
Аз за сега съм качила 1 кг. То и предния път качвах основно във втория триместър, общо 12кг. Не ме тревожи това.
Малачика, не ти е тъп въпроса - аз миналата бременност имах контракции от 4-5 месец, постепенно започнах да ги разпознавам, до края си имах и дори като тръгнах да раждам не ми направи особено впечатление да са прекалено силни Simple Smile Simple Smile Ако не ми бяха изтекли водите щях да си стоя в нас  Laughing Laughing Да, като стягане на корема са, но се стяга матката. Онзиден при дпктора, например, усетих стягане, но малко по-нагоре и го питам - Това стягане какво е, а той се смее - Това ти е дебелото черво, каза.  Laughing
Сега не са ме питали, не са ми изписали и магнезий, още.
П.П. Как си правите лентички в БгМама? нещо не намирам от къде... искам да сменя моята

# 561
  • София
Скрит текст:
Радвам се, че ви е било от ползва! Аз го взех от този сайт с календарчето, което имат повечето гинеколози и по него следят дали всичко с размерите е нормално. Най-долу има и инфо Simple Smile  Hug

http://www.ladypill.com/calendar.php
ShikeR, благодаря за календарчето, много полезно нещо, наистина трябва да го качим на първа страничка в следващата тема   bouquet
При мен болките/опъването при кихане спря. Но имам друг въпрос, малко ми е неудобно, но забравих вчера от въодушевление да питам лекарката. Имате ли някакво по-засилено течение? Четох, че било нормално по време на бременност, но при мен някой път направо като напишкана се чувствам, с извинение  Embarassed А микробиологията уж ми излезе чиста  newsm78

# 562
  • В къщурката на хълма на феите
имам си резултатии Mr. Green Mr. Green Mr. Green освен че съм доволна, че имам резултати, съм доволна и от написаното в тях: комбинирания риск от Даун е 1:12000, а биохимичния и възрастовия съответно 1:2700 и 1:1100 .. PPAP-A 1.06 и Free-bCG 1.21 .. уфф вече мога съвсем спокойно да си подишам Mr. Green

# 563
Нормално е да има засилено течение, стига да няма миризма или сърбеж  Peace
Аз си ползвам ежедневни пр. на Натурела, че иначе ме дразнят другите.

# 564
Докато се радвах, че съм само 2 +, сутринта се мера +0.700 върху двата #Crazy и това за около седмица. Представям си в 9-тия месец как ще се търкалям и ще пращам мъжа ми да спи на друго легло, че нашето е широко само 1.2м.  Joy
А и да ви кажа, ти ветрини на магазините много лъжат. Минавм си вчера покрай една, поогледах се Blush и какво да видя - коремчееее.... пък и бях с една по - прилепнала блуза.  Mr. Green, а в къщи на огледалото не е така. Чак се чуда толкоеа народ около мен, как някои по-любопитни не са питали, иначе шефовете знаят.

# 565
  • София
Дудинка, аз пък коремче си имам отдавна и с всеки изминал ден става все по-голямо....не ми се мисли и на мен в 9 месец как ще е  Crazy Вече просто няма как някой да си помисли, че просто съм напълняла - личи ми, че съм бременна от километри  Grinning
За да не решите, че преувеличавам, прилагам снимков материал Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 10:25 от goldilocks

# 566
Скрит текст:
Радвам се, че ви е било от ползва! Аз го взех от този сайт с календарчето, което имат повечето гинеколози и по него следят дали всичко с размерите е нормално. Най-долу има и инфо Simple Smile  Hug

http://www.ladypill.com/calendar.php
ShikeR, благодаря за календарчето, много полезно нещо, наистина трябва да го качим на първа страничка в следващата тема   bouquet
При мен болките/опъването при кихане спря. Но имам друг въпрос, малко ми е неудобно, но забравих вчера от въодушевление да питам лекарката. Имате ли някакво по-засилено течение? Четох, че било нормално по време на бременност, но при мен някой път направо като напишкана се чувствам, с извинение  Embarassed А микробиологията уж ми излезе чиста  newsm78

И аз имам по - засилено течение, а микробиология още не са ми пускали, а четох че е сред задължителните изследвания в третия месец, но...
другия път ще питам доктора, иначе навсякъде чета че е нормално ако няма други симптоми, дано да е така  Peace

# 567
  • Сливен
Меци, много се радвам за резултатите  Hug
Аз нали ви бях казала, че имам гъби, след лечението засега съм добре - направо бях забравила какво е това да ти е комфортно без течение и сърбеж, родих се направо Simple Smile
Малачика, не ги знам тези контракции, за които говориш какви са, но последните дни и особено снощи имах някакви болки ниско, които много ми приличаха на контракции. Днес като че ли ги няма вече.

# 568
  • Пловдив
Рокси, а ти какво лечение проведе за гъбите, че и на мен едно парене ми се появи от няколко дни и направо съм настръхнала  Crazy
В четвъртък съм на преглед, микробиологията ми беше чиста предния път, сега ще видим има ли нещо или няма, но се чудих ако се мажеш с нещо дали и аз не мога да се мацна, че много ми пари  Embarassed

# 569
  • Сливен
Рокси, а ти какво лечение проведе за гъбите, че и на мен едно парене ми се появи от няколко дни и направо съм настръхнала  Crazy
  Гино Певарил 50, но това са глобули и са по лекарско предписание. Явно стават при бременност, защото и предният път с това ги лекувах през цялата бременност.

Общи условия

Активация на акаунт