Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои препоръки за колички за бременни?
Какви са препоръките за магнезий по време на бременност и прием на магнезиев диаспорал?
Какви са препоръчителните прегледи и ултразвукови изследвания по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои препоръки за колички за бременни?
Много майки споделят положителен опит с количките на марки като ABC Design Viper 4S, Bebe confort High Trek, Buggster S и Quinny Zapp. Триколките се считат за по-подходящи за българския терен, тъй като колелата им не се запират, както при четириколките. Полските марки колички, като Adbor Nemo 3 в 1, също получават положителни отзиви.
-
Какви са препоръките за магнезий по време на бременност и прием на магнезиев диаспорал?
- Някои бременни жени приемат магнезий профилактично, за да предотвратят контракции. Важно е обаче да се внимава, тъй като приемът на магнезий може да причини разстройство. Препоръчително е да се консултирате с лекар преди започването на приема на магнезий или други добавки. Магнезиевият диаспорал може да се приема по време на бременност, но е важно да се консултирате с вашия лекар относно дозировката. Някои жени могат да поемат по-големи дози, без да изпитват странични ефекти, докато за други по-ниска доза може да е по-подходяща.
-
Какви са препоръчителните прегледи и ултразвукови изследвания по време на бременност?
Много бременни жени споделят своя опит с различни видове прегледи по време на бременност, като фетална морфология (ФМ) и биохимичен скрининг (БХС). Важно е да се консултират с лекар за оптималния график на прегледите, като се вземат предвид индивидуалните нужди и рискове на всяка бременна жена. Редовните прегледи и ултразвукови изследвания по време на бременност са от съществено значение за проследяване на здравето както на майката, така и на бебето. Тези процедури помагат за ранно откриване на потенциални проблеми и предприемане на подходящи действия.
-
Кои са някои от препоръките за избор на училище за първокласник?
-
Какви са препоръките за възглавница за кърмене?
запазих си час за втората ФМ на 2 юни, тогава ще съм 20 та седмица, при др.Искалиева. изписаха ми магнезиев диаспорал, някой пие ли го? Казаха ми да го почвам още от сега, сега съм в 15 и 4 дена. В момента чакам за консултация с кардиолог. По кантар съм качила цели 2 килограма за един месец, а не съм напълняла, и ми казаха да внимавам с килограмите. Смея да твърдя, че се храня здравословно и освен на корема не знам къде ми се лепнали тези кила. Засега това е от мен. Иначе при мен има силно главоболие меря си кръвното, и се оказва че е високо. За последния месец три пъти вдигам кръвно придружено с адско главоболие. 
предния път толкова много оттичах, че краката ми можеха да стреснат някого 

Честито на всички,които са разбрали пола,и браво за хубавите резултати от прегледи само за такива да споделяме
В последните дни не знам,какво се случва с килограмите ми както бях качила само 2 изведнъж станаха почти 4кг
Предполагам,че може да е и от задържана вода,защото видимо не съм качила.Споделете вие как сте с килограмите.
и това за около седмица. Представям си в 9-тия месец как ще се търкалям и ще пращам мъжа ми да спи на друго легло, че нашето е широко само 1.2м.
и какво да видя - коремчееее.... пък и бях с една по - прилепнала блуза.
Вече просто няма как някой да си помисли, че просто съм напълняла - личи ми, че съм бременна от километри