Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 974 269
  • 19 781
  •   2
Отговори
# 19 380
  • София
Има ли активна тема за Декатлон? Търсачката на форума не ми помогна.

# 19 381
# 19 382
Кой ти пречи да гласуваш в анкета, без да го пишеш в темата? Благодарности и запис са спам.

# 19 383
Явно някой ме е докладвал, друго обяснение нямам, след като модераторите са твърде заети да четат всичко. Може ли да ми бъде отговорено дали съм докладвана (не искам да знам от кого)?
И дали благодарността плюс отговори по анкета в един постинг са забранени? И ако да, защо например следните постинги си стоят, макар да е изтрито учудването от новата тема?

Скрит текст:

Помогнете ми да се ориентирам, тъй като вече се обърквам!

# 19 384
Това за вицовете ме остави без думи.

Ами за Киркор и Гарабед може ли, за блондинките, за евреите. Ми за Иванчо и Марийка, може пък някой да се обиди (къде е емотикона дето се пляска по челото, уж обещаха да ги върнат Mr. Green )

# 19 385
От целия този спам само стана ясно, че мястото на вицовете с политически привкус е в политическите теми

Имам предложение. Да се добави в правилата, че може да се цитират макс два поста и всякакви копи пейст постове да се забранят. Особено ако са цели чаршафи

# 19 386
И като сложиш виц в политическата тема - ще го изтрият, защото темата не е за вицове LaughingLaughing

# 19 387
О, не , стана ясно, че всички вицове с политически привкус са забранени, но любовта към мръсните поговорки е позволена (независимо, че триещият не може да направи разлика за кого се отнася, той може би е просто ценител на циничното литературно творчество).

Аз искам да питам друго по темата.
Възможно ли е потребителите официално да бъдат информирани за списък и йерархия при модераторите, пр. на първа страница в тази тема?
Смятам, че всеки потребител има право да подаде оплакване от модератор на по-висшестоящ такъв.
Защото в конкретния случай мен ме интересува не какви са политическите пристрастия на strela, или любовта на bubanka към поговорките, а защо аз съм неправомерно изтрита, защото цитирам просташкия език на чуждо мнение, но то продължава да стои във форума. Абсурдизъм.
Така както всеки потребител има видим ранг, така и е много полезно да знаем с какъв статут се ползват модераторите.
Ще се радвам на подобна информация.
Благодаря.

# 19 388
Споменавано е тук мисля. Ако не си доволен от модератор, пишеш на администратор.
Модераторите помежду си не мисля, че имат йерархия, на едно ниво са.

# 19 389
  • София
Това с триенето на политически вицове никак не ми хареса, но по "свинската" тема мисля, че проблемът идва от подхвърлянето за запалване.

# 19 390
  • Телиш/Плевен
Аз искам да питам друго по темата.
Възможно ли е потребителите официално да бъдат информирани за списък и йерархия при модераторите, пр. на първа страница в тази тема?
Има отделна тема Какво е "Информирай модератор"? Кои са модератори/админи?

# 19 391
Все още нямам отговор на въпросите си, но за сметка на това имам предложение.

С цел подобряване на обратната връзка, би било чудесно ако след изтриване на постинг, се изпраща автоматично лично съобщение на 'прегрешилия'. Нещо от типа на "Докладван сте (ако е такъв случая)/За нарушаване на точка еди-коя-си от правилата и след разглеждане от модератор Еди-кой-си постингът Ви е премахнат." Премахнатите постинги да бъдат достъпни за потребителя в отделна категория на профила му.
И в случай на възражение да може да ги цитира и попита отговорния модератор, а след това евентуално и администратор, дали не е станала грешка.

Хубаво да се уточни в правилата кое точно се определя като спам и дали отговорите на анкети не/зависимо? от обема им спадат към него. Допустими ли са или не политически вицове. (Дано да са, защото иначе отиваме към едни по-мракобесни времена).

В посочената от Лале в дъжда тема има следното изречение:

Цитат
Всеки, който е нарушил правилата, получава съответното предупреждение на лични съобщения или ако нарушаването на правилата е прекалено грубо - директна забрана за достъп.

Подобни съобщения изпращат ли се (никога не съм получавала) и ако да - в кои случаи?

# 19 392
  • София
Аз получих съобщения на лични с предупреждение.
Получих обаче и бан, без преди това да имам предупреждение, но в него имаше автоматично обяснение и време на наложената мярка. ОК е за мен. Много маймуни пишем.

# 19 393
С цел подобряване на обратната връзка, би било чудесно ако след изтриване на постинг, се изпраща автоматично лично съобщение на 'прегрешилия'. Нещо от типа на "Докладван сте (ако е такъв случая)/За нарушаване на точка еди-коя-си от правилата и след разглеждане от модератор Еди-кой-си постингът Ви е премахнат." Премахнатите постинги да бъдат достъпни за потребителя в отделна категория на профила му.
И в случай на възражение да може да ги цитира и попита отговорния модератор, а след това евентуално и администратор, дали не е станала грешка.

Това е прекрасно предложение, но никога няма да стане. Казвам ви го като модератор на друг форум и запозната отчасти с технологията на форумите.

# 19 394
  • Козлодуй
https://www.bg-mamma.com/?topic=1758966.new#new
https://www.bg-mamma.com/?topic=769355.690
тези двете теми не са ли еднакви

Общи условия

Активация на акаунт