Объркана история с "нова" работа

• 8 944
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Всичко може, но така не се прави. Когато всичко е изрядно, напуска се едното място и от следващия ден, важно е за служителя да няма дупка между договорите, когато са един след друг, се подписва новият. Този батак, на и около авторката, ще ме прощава, ама му викат циганска работа.

# 16
Уауу, не ти е лесно.  Peace
Виж, аз, ако съм на твое място, няма да искам да работя нито на старото, нито на новото място. Така да се каже, дискредитирала си се отвсякъде и на двете места. Молба за напускане, молба за отмяна молбата за напускане, публично резолирана молба за напускане ..... Системата е Халифакс.

+10

Може би не е лошо да седнеш и да помислиш, какво стои зад всичко това и дали твоето поведение все пак не провокира подобни реакции.
Странно е, че очакваш, че директорът в другата фирма ще вземе решение точно до 8,30 ч. при положение, че контактът ти с него е през ЧР, а не личен

Уау, благодаря момичета..на всички ...колкото сте по-открити и директни,толкова сте ми по-ценни в случая:hug:

...ами така се разбрахме с ЧР и тя ми обеща ,че ще говори с шефа си веднага щом се видят сутринта,за да знам аз след това как да процедирам с втората молба- да я пускам ли ,или не...ако новия шеф е размислил...знам ли....все си мисля,че ще проумее  истинността ми...
Отн моето поведение -коретен човек съм и премълчавам,за да има мир и любов/ и може би това ,е,което ми пречи,щото се възползват от това....знам ли /,.... в последните няколко години привличам упорито хора,които са подчертани интриганти ,и това наистина ме притеснява...и точно от такива се мъча да избягам,но  явно е ,че не мога...ето , и тук ...от нищото буквално...и не знам защо..........

# 17
Извън твоя проблем ми направи впечатление и двучасовото уволнение,като наказание.Това,че шефа ти те харесва.Ти очакваш ли по-специално отношение?
Как така ти звъннаха за работа?Ти си търсеше вече работа или...В каква фирма се местиш ,че да се знаете и познавате,че да се носи мълвата за теб?
И за какво точно се борите на работа,че да се ритате по кокалчетата?

..нашия шеф си е малко такъв Wink...плаши ни по този начин..половината от насс са писали такива молби за щяло и не щяло...противоречиш му за нещо- "Веднага горе- молба за напускане! "..за в момента..и при мен сега беше така..Отн специалното отношение - опазил ме господ Sunglasses...
Отн позвъняването- колежка от друга фирма като"по поръчка "ми звънна,сякаш е знаела за случилото се- късмет....и понеже й обясних набързо за случилото се  и може би тя е преувеличила нещата  и  се е стигнало до тази нелепа мълва за мен когато новия шеф я е разпитвал,след като се срещнахме с него../ самата тя беше уволнена ,но действително.... от сегашния ми шеф ../..

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 20:53 от румид

# 18
Това чисто технически няма как да се получи, защото ще си извън буквата на закона. Нямаш право да на два паралелни трудови договора на пълно работно време. А новоподписан такъв се регистрира в НАП в срок от три работни дни.
Новият договор може да влиза в сила след няколко дни, не е задължително да се подпише в деня на започване на работа.

..ако ме потърси отново "новия шеф"/за което все още се надявам ooooh! /..може да му предложа този вариант...не знаех,че съществува такава опция...благодаря,Лиляна Simple Smile..сегашната молба с предизвестие съм я написала на 23,04 , и значи започва да тече от 24,04 ли..или от датата,когато е одобрена от шефа....щото ще изтече на 24,05 тогава..а новия ми договор да бъде от 25,05...може би:))......ако изобщо стигна до там...

# 19
Всичко може, но така не се прави. Когато всичко е изрядно, напуска се едното място и от следващия ден, важно е за служителя да няма дупка между договорите, когато са един след друг, се подписва новият. Този батак, на и около авторката, ще ме прощава, ама му викат циганска работа.

..ох,знам..ама не знам къде сгреших и това ми е проблема...   Crazy

# 20
  • Ямбол
В молбата за напускане трябва да има дата, от която заявяваш желание да напуснеш.
А ето за новия договор какво пише в КТ:
Цитат
Чл. 61. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 120 от 2002 г.) Трудовият договор се сключва между работника или служителя и работодателя преди постъпването на работа.
Никъде не пише колко преди.
Така че първо новият договор, после прекратяваш другия. Тук обаче може да ти искат обезщетение заради липса на предизвестие.

П.П. румид, форумът дава възможност да се редактира пост и не е необходимо да пускаш последователни постове.

# 21
Да не би тези шефове да се познават и за  това да се е отказал да те вземе новият?
Цитат
Чл. 61. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 120 от 2002 г.) Трудовият договор се сключва между работника или служителя и работодателя преди постъпването на работа.
Така че първо новият договор, после прекратяваш другия. Тук обаче може да ти искат обезщетение заради липса на предизвестие.
Договорът се сключва предварително, но в него се упоменава от коя дата се започва работа. Така че, този вариант е неприложим.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 21:03 от mireto

# 22
  • Ямбол
Да не би тези шефове да се познават и за  това да се е отказал да те вземе новият?
Цитат
Договорът се сключва предварително, но в него се упоменава от коя дата се започва работа. Така че, този вариант е неприложим.
Защо да е неприложим?
Новият договор влиза в сила след 5 дни примерно, а другият се прекратява след четири.
Кое точно пречи да се сключи договор, който влиза в сила след 5 дни?

# 23
Стига някой да се съгласи да го направи.

# 24
В молбата за напускане трябва да има дата, от която заявяваш желание да напуснеш.
Цитат
..а когато отработвам предизвестие?...и дали ще се съгласи новия шеф да направи договора ми преди да са изтекли 30те дни и ще мога ли чак тогава да пусна Молба за оттегляне на Молбата за предизвестието ?

# 25
  • Ямбол
Изобщо не знам. Това са ваши лични уговорки, договорки и доверие.
Щом този новият те е изпързалял толкова гадно, аз не бих се хванала, дори и да размисли.

# 26
Ако напуснеш по взаимно съгласие не си отработваш предизвестието.Което може да не е едномесечно ,а повече.Иначе,ако не го отработиш дължиш на бившия шеф обезщетение.Новия договор влиза в сила ,когато ти пусне уведомление в НОИ или си уговорите дата.Може да те чака.
Не зная защо се забиваш в по-голяма каша.Дори да спреш предизвестието за напускане след 5 дни може той да ти каже уволнена си.Потърси си нова работа.Може да отидеш на борсата за известно време.

# 27
Изобщо не знам. Това са ваши лични уговорки, договорки и доверие.
Щом този новият те е изпързалял толкова гадно, аз не бих се хванала, дори и да размисли.

Peace...сякаш и аз вече категорично съм на това мнение...подавам си утре втората молба/за анулиране на предизвестието...ако шефа се съгласи,обаче Confused / и спирам да мисля за тези простотии ...

# 28
Добре, де, нямате ли предизвестие?
Дори да се споразумеете за по-кратък срок, все има някакъв транзитен период - да предадеш работа на колега, да приключиш част от ангажименти, които вече си поел?

# 29
  • Другата България
Ако напуснеш по взаимно съгласие не си отработваш предизвестието.Което може да не е едномесечно ,а повече.Иначе,ако не го отработиш дължиш на бившия шеф обезщетение.Новия договор влиза в сила ,когато ти пусне уведомление в НОИ или си уговорите дата.Може да те чака.
Не зная защо се забиваш в по-голяма каша.Дори да спреш предизвестието за напускане след 5 дни може той да ти каже уволнена си.Потърси си нова работа.Може да отидеш на борсата за известно време.
И аз така мисля.
Или бих отишла на новата, или друга, но това с тези молби, молби за молбите, след молбите....

Общи условия

Активация на акаунт