Отговори
# 120
Maidenly, стискам палци Praynig
Аз след малко отивам и сънувах някакви странни неща. Че имам момче, и го водя на гости, ама вътрешно съм убедена, че е момче. И то започва да плаче, разповивам го да му сменям памперса и гледам, че е без и много напикано. И изведнъж, не виждам пишка Shocked, и осъзнавам, че е момче. Joy

# 121
тази сутрин ми се беше подула дясната ръка явно - не мога да си свия пръстите и да докосна върховете на палеца и кутрето.
Сега съм по-добре - вече си пипам върховете, обаче защо тъй стана-не знам.

на вас да се е случвало?

КАто стана дума за сънуване - аз забелязах че като не пия достатъчно вода (и през нощта) сънувам странни неща. Онази вечер сънувах, че ММ ме е пратил да раждам в един манастир, за да ми помогне Божията сила най-много един вид. Обаче като почнах да раждам и монахините се уплашиха и ме качиха на една КАРУЦА и ме пратих с нея до болницата в близкия град.

сега ми е смешно, тогав аобаче като се събудих се поогледах къде се намирам - дали не съм в някоя манастирска килич - беше си съвсем като истински Wink))

# 122
Привет, момичета!  Grinning

И моята втора ФМ мина  - всичко е нормално - имаме много снимки на младежа, толкова сладко се беше подпрял с ръчичка. Heart Eyes От сега ще запазя час за трета ФМ, защото първо че няма време, второ точно тогава е сезонът на отпуските и не се знае кой къде ще почива. Само да е излязъл графикът на д-р Марков и да е наличен, когато ще съм 28-32 седмица.
Другата седмица е ЖК. Резултатът от микробиологията на урина след АБ - стерилна урина.

Аз захраних на 6 месеца с тиква, продължих с картоф, броколи, пащърнак, тиквичка и тогава започнах плодовете, сокове и вода не съм давала изобщо, кърмих година и половина. Аз съм против ранно захранване, не съм бързала изобщо и сега детето ми яде плодове и зеленчуци без да се мръщи, обича всякакви. И сега ще е така, само живот и здраве да е!

Maidenly, дано се окаже фалшива тревогата с околоплодните води.

Only God can..., чакаме да се похвалиш.  Grinning

rumka833, ако се повтори обърни внимание.

За срещата и за мен ще е удобно някъде с метро, Борисовата е добър вариант.

# 123
Здравейте момичета Simple Smile  аз съм добре и бебка я усещам доста често . Тази седмица ми предстои пътуване около 400 км с автобус , малко ми е притеснено с това пътуване по нашите пътища . Преди две седмици бях на преглед и доктора каза че всичко е наред и сега нито да отида да ме гледа пак преди пътуването , нито ще ми е спокойно две седмици като ме няма в града  #Crazy
За сънуването и аз сънувам толкова странни неща  ooooh! Снощи сънувах че съм родила и си изцеждам кърмата , слагам я в бебешко шише и после я изпивам аз   Joy  Луда работа .
 Maidenly стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 124
При доц. Томова съм, всичко е наред, момче на 100% е. Но спи с ръка пред лицето, та сега излязох да се разходя и ако успеем да го събудим.

# 125
Vesi_mir - ако има опция за пътуване с влак, това обикновено е за препоръчване пред автобусите - по-малко киндилкат, защото не минават през дупки все пак Wink

# 126
Руми с влак много ми се удължава пътя , но пак ще проверя ако има нещо горе долу същото като време  newsm78

# 127
  • Драгоман
Vesi_mir, ти най-добре кажи на лекаря си, че ще пътуваш и питай дали не трябва да взимаш магнезий(или друго лекарство) превантивно за всеки случай, за да не стане някоя беля по време на пътуването.  Peace Поне аз с предишната бременност в края на осми - началото на девети месец пътувах надалеч и то с кола и питах и ми изписаха Магнерич да пия 1 ден преди пътуването и в деня на пътуването и да си взема с мен Папаверин и при болки или контракции да пия и от него!

# 128
vesi_mir, говори с лекаря си. А и според мен не е удачно да се пътува с влак. Бях чела някъде, че постоянните, макар и слаби вибрации при път са опасни. Peace И че пътуването с влак не се препоръчва при бременни. Peace
Иначе успяхме да събудим бебо, но се криеше до последно и едвам му направихме една снимка в профил. Много срамежлив господинчо си имам Joy А беше заспал с ръце над главата, опънал се като бей. Joy

# 129
като 5 пари в кесия, значи
пу-пу сладурче!

# 130
  • София
  Здравейте!
 Набързо да се похваля - вчера най-накрая си казах на шефката за бременността и познайте Simple Smile Тя го прие много добре, зарадва се дори, хах!  Mr. Green Ако знаех, че ще е така, нямаше да се притеснявам толкова време и щях да изплюя камъчето отдавна  Whistling Тя само ме помоли да си прекъсна майчинството и да изчистиме отпуската, която ми е за повече от 2 години.  newsm78 newsm78 Вие как мислите, дали няма някаква уловка в това?
 А за захранването - ако детето се кърми, най-добре да се започне от 6тия му месец (моята лична ми каза не по-рано от 4месеца и половина навършени, най-добре 5 навършени месеца). Пресния сок сега се отрича, а преди се е давал още на 2рия месец. Според мен е добре да се изчака с него и като се дава в началото да се разрежда с вода. А картофа доколкото знам няма нищо общо с бобовите и се усвоява много добре от организма, даже бебчетата го харесват! Също е хубаво първоначално да се разреждат пюретата с кърма/АМ. Тиква също съм давала, но аз нея я приемам повече за плод някак си, защото ми е сладка.

Здравей, уловка има ако заплатата ти е по-голяма от минималната. Ако прекъснеш майчинството се изчислява нова база, която ще ти бъде на 90% от доходите ти последните две години, но не по-малко от минимума. Предвид това, че дохода ти е 340 лева за втората година и вземеш 2-та месеца отпуска, може да ти намалее майчинството за второто дете, като се вземе тази сума за почти година и сумата от първата година, която и без това е 90% от заплатата ти. Ако не го прекъснеш, базата не се преизчислява и ще взимаш същото майчинство и за второто дете. Когато започнат 45-те дни от второто, първото майчинство се прекъсва задължително ако не е свършило, но за оставащия период имаш право и на 50% от него, тоест 170 лева, при условие че не си дала първото дете на ясла.
Друго важно освен сумите е, че отпуската няма да я загубиш. Дори фирмата да фалира, те трябва да ти я изплатят. Ако фирмата си съществува, можеш да си я вземеш след майчинството и няма да загубиш нищо, ако ще и 5 години да са минали.
Не знам дали го обясних много точно. Simple Smile Дано да е било полезно. Иначе не могат да те съкратят, освен ако не съкратят цял щат. Мисля, че дори да закрият позицията, на която си назначена, трябва да те преместят на друга. Но ако закрият целия отдел, нищо не може да те защити. За последното обаче не съм на 100% сигурна.
Успех и кажи какво е станало.

# 131
  • Драгоман
 Катя, много добре си го обяснила, благодаря ти!  Hug Ами реших да не я пускам, понеже като заплащане ще е почти същото, а с документите има бумащина, а и трябва да се върна за поне 1 ден на работа, за да могат да ми пуснат отпуската. Самата счетоводителка каза, че го смята за ненужно това прекъсване! Дано шефката разбере, че няма никакъв смисъл и да не се обиди, че не съм я послушала.  Peace

# 132
  • София
Няма за какво.  Hug
Дано шефката ти разбере, но дори да не е доволна, ти не се притеснявай. Simple Smile

# 133
Jen4et012 Звънях на лекарката и тя каза да си взема манерот и нош па , аз съм в 6 месец та се надявам всичко да мине добре Simple Smile
Only God can... големи сладурчета са нашите бебчета като са в коремчетата и те си имат характер и си го показват от рано  Laughing 
Утре ще ходим на пикник , дано е хубаво времето , а събота ще пътувам , така че ще пиша пак Simple Smile
Весело посрещане на Гергьовден Simple Smile 

# 134
  • Ботевград
Момичета,днес минахме ЖК с Ивански..Той е надундил яко дупето за 2 седмици от 372гр е станал цели 638гр..Отговаря на 23гс и 3дни и е с главичката надолу БЕЗ пъпна връв около вратлето..Отдъхнах си  Whistling
А мама..Тя е отличник..Качила съм 2кг и вече съм +7(71кг вече) с кръвно 110/80 и всичко и при мен е добре..
На 5 юли ни викат за консултация в 7 месец вече  Heart Eyes Времето лети..
В 8 месец Юлиии пускаме последни изследвания и това ще да е  bowuu
Доволна съм и от себе си и от дундичко  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт