Отговори
# 135
Здравейте момичета.

Няколко пъти ми се случи, като тръгнем да се разхождаме и от подрусването при вървенето да ме заболява ниско долу леко в дясно. Като спра спира да ме боли. усеща се точно при всяка крачка една болка понякога по-силна, друг път по-слаба. На някой случвало ли му се.

# 136
  • Драгоман
 Здравейте момичета!   bouquet
Да се похваля - от снощи усещам вече истински ритничета от бебчето, които се усещат с ръка на корема!  Heart Eyes  Дасега бяха само бегли усещания за движение, но вече със сигурност си е ритване, хихи!  Laughing Аз понякога имам леки болки все едно съм в цикъл, това какво ли може да значи??? Контракции?  newsm78

# 137
Привет на всички от мен за днес!!!  Hug Hug Hug

По въпроса за отпуската - може да ти я изплатят без да се налага да прекъсваш майчинството си, струва ми се. Ако имат доброто желание, де.

Jen4et012 - браво на вас, това е чудесна новина. Засега аз си ги усещам, но като вдигна блузата с надеждата и да се видят - край, всичко приключва. Не ще да подритва пред публика Wink)
За болките - може би матката се разтяга, или вдига по-нагоре. Към 6-ия кмесец смятам трябва да е на нивото на пъпа, преди това е долу ниско до срамната кост.

# 138
vesi_mir не се притеснявай толкова от пътуването. Ако  по-принцип нямаш проблеми няма да е проблем.
Аз шофирам постоянно. Вчера от София, до Самоков, после Вършец и пак София около 400км Simple Smile . Миналата седмица бях София - видин - София е това си бяха дупки ама направо дупка до дупка Simple Smile
Да не споменавам, че миналия месец ме блъсна автобус (с кола бях) направо спря в мен Sad . Според европейските лекари няма проблем да пътуваш, освен ако нямаш някакъв здравословен проблем (различен от нормална бременност).
Аз да се похваля нямам диабет. След обременяването освен, че едва не ме уби, чувствах се ужасно цял ден, резултатите излезнаха много одбри Simple Smile.

# 139
benite,

защо се наложи да те тестват за диабет - това стандартна процедура ли е, или поради някакъв конкретен проблем?
Моят доктор за изследвания освен кръв и урина в 3-ия месец някъде, досега дума не ми е казал. Та затова, почвам да се зачудвам дали пък не трябва да разпитам като ида другия път?

# 140
Здравейте момичета Simple Smile  Аз вчера на празника бях на една поляна цял ден от 11ч. до 20ч. , то федербал играхме , хора тропнахме , голямо ядене ядохме , супер си изкарахме . Бебка почти не риташе явно се е стресирала горката от музиката  Laughing  Вечерта в 22 ч заспахме и сутринта усещам ритничета , не ме остави да се наспя както трябва  Heart Eyes
benite Много страшно така да пътуваш постоянно , особено като не знаеш отсреща кой кара  Rolling Eyes Това с катастрофата , сигурно си се уплашила доста , аз като си помисля и настръхвам  ooooh!  Иначе моето пътуване днес се отложи  Sad от работата излезе една важна задача и докато не я свърша няма да мога да тръгна , дано за една седмица свърша работата и да не излезе нещо друго , че вече ще се  #2gunfire  
При нас такъв дъжд се изля , нещо страшно #Crazy

# 141
benite,
защо се наложи да те тестват за диабет - това стандартна процедура ли е, или поради някакъв конкретен проблем?
Преполагам, че ако кръвната захар ти е в норма при стандартното изследване, няма нужда.

# 142
Някой може ли да сподели какво е това обременяване Simple Smile

# 143
Ами в норма ми беше захарта, но не съм качила нищо от месец 0 до сега и както нямах корем за 1 седмица +10см. На 4Д излезе че имам много околоплодна течност. Като цяло това били симптоми на гестационен диабет и затова ми правиха изследването (по добре един ден зле, но да сме сигурни). Но както каза лекарката ми (от която съм изключително доволна) не са гаранция за диабет (слава богу при мен така излезе).
За пътуванията ами как да ви кажа най-сигурна се чувствам като съм с кола (в смисъл карам аз или ММ) . За шофьорите няма да коментирам (единсвен недостатък на шофирането на моменти откачам  #Cussing out  #2gunfire ама се навикам и ми минава  Simple Smile ). Пътувам доста и не ми се иска да спирам, че ще взема да лудна от седене в къщи ако не работя.
А от катастрофата стреснах се, но най-забавното беше че като видях че на колата и няма много проблеми се успокоих. Чак след около час се сетихме с ММ за бебе  Blush и че трябва да идем на спешен - всичко беше ОК.  Blush

# 144
Някой може ли да сподели какво е това обременяване Simple Smile

Мерят ти захарта на гладно (взимат кръв), после пиеш чиста глюкоза ( нещо като захарен сироп) чакаш час и пак мерят, след час пак мерят дали се е нормализирала. Като цяло в началото и в края трябва да си в горе-долу едни граници

# 145
  • София
benite,
Преполагам, че ако кръвната захар ти е в норма при стандартното изследване, няма нужда.

Не е така. Аз през първата бременност развих гестационен диабет без изобщо да съм повишавала кръвната захар при стандартно изследване, беше 4.5. Причините, заради които тогавашният ми АГ ме прати на обременяване бяха 2 - по принцип съм със СПКЯ и че в 6 месец качих за един месец 3 кг., т.е. повишено качване на килограми.
Други причини за съмнение за ГД могат да бъдат повишено количество околоплодни води; бебето да избързва в развитието си с повече от седмица.
И сега с води на долна граница според сегашния ми АГ няма нужда да ходя на обременяване. Чудя се какво да предприема, да се обременявам ли, не ли.. Май не ми е много на мисъл в момента.

Иначе за моите намалени води чакам да ми излязат резултатите утре от микробиологията. Пия антибиотик заради скарлатината, която прекара синът ми. Утре ще ходя пак да ги видим, а отделно вчера ми правиха изследване по мое желание дали има изтичане - няма слава Богу. Сами по себе си при това положение няма проблем, но трябва да се внимава да няма инфекция. То всички бременни внимават за това. Наливам се с вода, че аз наистина се бях обезводнила покрай перипетиите с малкия, може да си въобразявам, но и коремът ми беше спаднал. Пия и кокосово мляко, за да остават течностите вътре.

# 146
Благодаря ви, че ме осведомихте за всичко!

Аз не знаех за ефекта на кокосовото мляко  newsm78

И моите кила не се променят - само обиколката на тумбака понараства. Но не ми е казал нищо. При една от предните бременности - тумбакът ми както си беше горе-долу нормален, в един от месеците внезапно щръкна, но и тогава не са ми казвали нищо (но тогава си качвах там, по някое кило за месец).

# 147
Здравейте момичета,
аз изобщо напоследък нямам време да влизам тук,
а вие сте писали доста едвам изчетох всичко.

Аз на преглед ще съм чак на 14 май, иначе се чувствам добре на предишния преглед
пак не можа да се види добре полът и сега имам едно предположение за момче и едно за
момиче най вероятно обаче ще е момиче, всеки който ме види казва женско ще е.
Ние сме малко разочаровани толкова много искахме момче даже и име си имаше,
а сега не можем да измислим женско име /то май и от нежелание/ .

Аз също качих доста килограми и като чета някой момичета вече сте в 5 и 6 месец не сте качили,
как така много странно, аз съм в 22г.с. и съм качила около 7-8кг, иначе пия много вода ям много плодове и зеленчуци и много за жалост сладко - всеки ден поне една вафла  Sad

# 148
една вафла (или както казва една моя приятелка - Фафла) не е много.
Ако си малко кг - ще качиш повече кг до края на бременността>
Ако стартовите ти кг са много - ще качиш по-малко до края на бременността.

По някакъв начин се разпределят през месеците.

Ние пък искаме, и си имаме име за момиченце Wink вече си имаме 2 момченца Wink

# 149
Можете ли да ми кажите изследването за гестационен диабет поема ли се от здравна каса и ако не, колко горе долу струва? Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт