С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 450
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
казах ли ви, че моята отишла миналата седмица в детската градина на малкото м идете, и носела със себе си сок от моркови. казала на госпожата, че според нея детето е много бледичко и аз не се грижа за него както според нея трябва, затова му е донесла сок да си пийнел, да се подсилил.
после казала - аз пак ще наминавам, за да се погрижа за детето.

на другия ден от детската ме помолиха да предам на бабата че повече храна и неща за пиене от външни лица в градината не се допускат. /още повече, че е донесла само за едно от децата, пък те всичките играят в двора/.

дори и да пренебрегна всичките останали неща, и да не ми дреме как се държи и какво приказва, мисля че да ходи да ме излага - мен и детето ми все пак /и себе си също/ по институциите, това на какво ви прилича?

# 676
Това ми прилича на ненормално поведение.  ooooh! От какъв зор ще ходи в градината и да носи сок, тя не е добре, ако иска да донесе сок у вас. Що за държание, а и липса на елементарно възпитание.
Твоят мъж какво каза по въпроса?

# 677
Румка, госпожите не е трябвало въобще да допускат бабата до детето в градината.

Иначе моята свекърва веднъж си позволи да дойде у нас, когато малката беше с гледачката си. Гледачката малко се беше притеснила, защото не я познаваше все още, дето се казва, дори не е сигурна дали наистина е баба на детето. Свекърва ми въобще не ми разбра доводите, защо й забранявам повече такива своеволия, но поне не си позволи да направи този номер втори път. Та пробвай с по-остър тон нетърпящ възражение да забраниш такива изпълнения.

# 678
аз не говоря с нея изобщо, от нова година насам. Казах на ММ да й каже - да видим, дано да има ефект

# 679
Писмена декларация до детската градина (копие до директор и 2бр учители) с изрична инструкция лицето  Ххх Ххх Ххх да не бъде допускано до децата ви 1 и 2, да не се везма и предава храна, напитки, добавки, лекарства, бележки, подаръци и лични разговори.
Като гледам в какво разчекнато положение е мъжа ти, пиши декларацията от свое име и не чакай от него друго.
На твое място бих се консултирала спешно с адвокат. Щом сте в малък град, може и адвокат от друго населено място. Нещата са много патологични. Може в сокчетата и витамини по свое усмотрение да слага, пък после като се обрине детето да не знаете от какво е. За по-лош вариант не бих искала да пиша.

# 680
     rumka833, подходи по-деликатно - с разговори в детската градина и съпруга ти. Бабата също може да се консултира с адвокат и да получи режим на свиждане с детето.

# 681
     rumka833, подходи по-деликатно - с разговори в детската градина и съпруга ти. Бабата също може да се консултира с адвокат и да получи режим на свиждане с детето.
и аз мисля, че трябва да се подходи по - деликатно. Вече намесят ли се адвокати и съдилища....Все пак сме хора.
Според мен един разговор в градината ще е достатъчен. Според повечето правилници родители/роднини не могат просто така да идват и да си отиват по време на дневния режим на децата

# 682
Бабата може да е привикала детето на оградата.

# 683
Бабата може да е привикала детето на оградата.

Може, обаче тук въпросът е къде са били учителките, които са допуснали възрастен да привиква дете до оградата и да му дава сокове с неустановено съдържание. От градината си знаят, че са в нарушение и ако поговориш с тях, мисля, че няма да го допуснат отново

# 684
Мен само не ми стана ясно защо бабата ходи в градината, а не се обади на сина си да уговори посещение на цялото семейство у дома й.
Щом работата е опряла до шпионски номерца и следене на чуждо дете в градината му, значи нещо отдавна някъде се е пропукало безвъзвратно.

# 685
и аз мисля, че трябва да се подходи по - деликатно. Вече намесят ли се адвокати и съдилища....Все пак сме хора.
Според мен един разговор в градината ще е достатъчен. Според повечето правилници родители/роднини не могат просто така да идват и да си отиват по време на дневния режим на децата

така е, с хора, които те заплашват със социални (по-назад беше коментирано) трябва да се подходи деликатно. все ние трябва да отстъпваме, да сме по-разбиращи и дипломатични...простият и наглият затова стига далеч - защото все му отстъпват интелигентните.

междувпрочем липсата на реакция е присъща на мъртвата тъкан/болния организъм. здравият такъв е нетолерантен към чужди агенти с вредно въздействие. и това изобщо не е метафора, а пълно описание на човешкото общество и човешките взаимоотношения изобщо.

# 686
  • София
Писмена декларация до детската градина (копие до директор и 2бр учители) с изрична инструкция лицето  Ххх Ххх Ххх да не бъде допускано до децата ви 1 и 2, да не се везма и предава храна, напитки, добавки, лекарства, бележки, подаръци и лични разговори.
Като гледам в какво разчекнато положение е мъжа ти, пиши декларацията от свое име и не чакай от него друго.
На твое място бих се консултирала спешно с адвокат. Щом сте в малък град, може и адвокат от друго населено място. Нещата са много патологични. Може в сокчетата и витамини по свое усмотрение да слага, пък после като се обрине детето да не знаете от какво е. За по-лош вариант не бих искала да пиша.
+1
Аз съм разведена с БНД. От както бившата ми свекърва взе детето веднъж от градина и по случайност майка ми я срещна, за да го прибере(в противен случай трябваше да го търся по улиците, защото госпожата няма тел, а у тях вечно е заключено и не отваря на никой), попълних декларация, че само аз, майка ми и сегашният ми партньор можем да взимаме детето. От тогава на никой друг не го дават. И така е правилно. Всяко дете си има родители и е редно те да го водят и взимат от градина/училище. Недопустимо е да се внася храна и напитки отвън или да се подхвърлят през оградата.

# 687
+1 Така и трябва, не може да се дава детето на този или онзи, било то роднина без изричното съгласие на родителите. В градината на дъщеря ми се вдигна такава  патардия заради подобен случай. Леля на бащата решила да вземе детето от градина без да предупреди родителя, видиш ли била наблизо, бащата да не се разкарва, взела го, да ама не могла да се свърже с бащата, той отива да си прибере детето и него го няма. Такъв скандал беше вдигнал, че разбра цялата градина. Оттогава вече искат писмено съгласие, че детето ще се забере от друг освен обичайните.

# 688
По тази логика може всеки срещнат да дойде и да вземе детето като се представи за еди кой си . Според мен не трябва да се дават така децата. Аз такъв скандал бих спретнала , че идея си нямате . Ави ако детето беше аллергично към моркови примерно и бабата незнае

# 689
Учителките трябва да знаят. Дъщеря ми е с алергия и всеки от персонала на групата + горвачка и директорка са запознати с проблема.

Общи условия

Активация на акаунт