С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Румката искаше да се оплаче, права е, ама колко ненормалници има сред вас, не е истина.
Joy
В качеството си на каква поставяш диагнози?  Wink Дали ти изглеждаш нормална в очите на другите във форума? Не държа на отговори. Живота е прекрасен, не го ограничавай с целодневно душене, кой е допуснал правописна грешка и кой е нормален, глупав и т.н.  Simple Smile
Извинявам се за спама!

# 706
Хърми, имам предвид, че от моята камбанария всички реват от свекърви, обаче мъжете рядко реват от тъщи, та се чудя защо. Мъжете ли са пердета или майките им са просто по-досадни, егоицентрични, нарцистични госпожи от тъщите.

# 707
Моята майка прекалено добре ме познава и ако на мен ми каже нещо ,не си е и помисляла да направи забележки на мъжа ми.
 С него се разбират много ,чуват се отделно , правили са си компания заедно ,много се тачат ,но майка ми го възприема като 'моето момче -син' от ден първи и дотам. Има двама сина ,според нея и не ги дели .Каква свекърва е ,не мога да преценя , но винаги сме си говорели как трябва със снахата  да си мери приказките и да гледа сина й да е добре .Щом той е щастлив с тази жена и с този живот , помагай , бъди там коато те искат ,имай връзка с внуците си и си живей живота ми е бил винаги съвета когато ме пита за нещо .
Аз самата не се въздържам да спра коментар ,който смятам ,че е несправедлив и винаги защитавам който е онеправдан . С майка ми можем всичко да си кажем , да си викнем, да се сдърпаме ,да й кажа какво мисля ,но след час ще се смеем пак заедно и няма да има лоши чувства.
Майка ми ми е най-близкия приятел , липсва ми неимоверно много в момента и познава само като ме види или като ми чуе гласа какво ми е .
Докато свекърва ми ,въпреки че, се опитваше да ми стане приятелка ми е чужда и всеки коментар, който не се въздържат да изкажат ми остава в сърцето. Не се почувствах приета напълно там и  това е.

# 708
Хърми, имам предвид, че от моята камбанария всички реват от свекърви, обаче мъжете рядко реват от тъщи, та се чудя защо. Мъжете ли са пердета или майките им са просто по-досадни, егоицентрични, нарцистични госпожи от тъщите.

А ако една жена е и тъща, и свекърва?

# 709
..... Мъжете са непукисти и просто нито си слагат на душата казаното,нито му правят анализи,нито се впечатляват. При нас е друго. Настъпва учудването защо еди си какво е казано,после коментиране с тази и онази приятелка,"навиване" допълнително и съответно някой път преиначаване на фактите. Истината е ,че жените сме склонни към мелодрами. Каквито са жените като тъщи,такива са и като свекърви. Просто важното в случая е кой седи на отсрещната страна и как ще се приеме съответно чутото

# 710
Ок, но не отговаряте на въпроса - вашите майки месят ли се по начина, който ви дразни у свекървата?

# 711
Ок, но не отговаряте на въпроса - вашите майки месят ли се по начина, който ви дразни у свекървата?

За едно и също, дразните ли се еднакво на майка и на свекърва?

В качеството си на каква поставяш диагнози?  Wink Дали ти изглеждаш нормална в очите на другите във форума? Не държа на отговори. Живота е прекрасен, не го ограничавай с целодневно душене, кой е допуснал правописна грешка и кой е нормален, глупав и т.н.  Simple Smile
Извинявам се за спама!

Пишеш адски неграмотно, вярно.

# 712
Трещерица , би ли ми посочила грешките на лични, моля!  Heart Eyes

# 713
     rumka833, подходи по-деликатно - с разговори в детската градина и съпруга ти. Бабата също може да се консултира с адвокат и да получи режим на свиждане с детето.
и аз мисля, че трябва да се подходи по - деликатно. Вече намесят ли се адвокати и съдилища....Все пак сме хора.
Според мен един разговор в градината ще е достатъчен. Според повечето правилници родители/роднини не могат просто така да идват и да си отиват по време на дневния режим на децата

така е, с хора, които те заплашват със социални (по-назад беше коментирано) трябва да се подходи деликатно. все ние трябва да отстъпваме, да сме по-разбиращи и дипломатични...простият и наглият затова стига далеч - защото все му отстъпват интелигентните.

междувпрочем липсата на реакция е присъща на мъртвата тъкан/болния организъм. здравият такъв е нетолерантен към чужди агенти с вредно въздействие. и това изобщо не е метафора, а пълно описание на човешкото общество и човешките взаимоотношения изобщо.

Ама разбира се..Друго си е да нарамиш сопата и да им покажеш на простаците,как процедират културните хора. Peace

# 714
  • при късмета
Бих подала оплакване срещу учителката до директора. Що за безотговорност? Хипохондричната баба ако е сметнала да вземе лечението на "анемията" в свои ръце, какви ли лекарства е набутала в сока.

Вярно, не си наред. 
Защо да не е наред? Във всяка градина се подава декларация в която е описано кой може да взима детето. Или поне са длъжни да имат тези декларации черно на бяло. Ако бабата не е посочена в тази декларация си е грубо нарушение и имат право да се оплакват на директора

# 715

За едно и също, дразните ли се еднакво на майка и на свекърва?
Аз се дразня еднакво и на двете, всяка по свой начин  влиза в личното ми пространство, но моята майка не прави като свекървата. Ама наистина не прави, не си измислям - тя въобще не контактува с приятеля ми. Освен ако не сме им на гости, но това беше отдавна, докато още си ходехме с него на гости.
Иначе и твоят въпрос е интересен и логично продължение, АКО отговорът на моя е "да".

# 716

Защо да не е наред? Във всяка градина се подава декларация в която е описано кой може да взима детето. Или поне са длъжни да имат тези декларации черно на бяло. Ако бабата не е посочена в тази декларация си е грубо нарушение и имат право да се оплакват на директора

Бабата не е искала да вземе детето.

# 717
     Ще споделя "теорията"  Laughing  на моя мъж: "Жените сте странни същества, Умрете да си създавате проблеми, да анализирате и да разчепквате, кой какво казал, какво всъщност мислел и къде искал да ви настъпи. Ако приемеш, че другите са различни, подминаваш и не се впечатляваш толкова, живееш си много по-спокойно." Казва го с далеч по-малко думи.  
      По въпроса за намесата - отговорих ти, но нека да допълня. Майчината намеса не я приемаме като намеса, свикнали сме и със стила на общуване и начина, по който се изразява и как да приемаме думите й, без да се замислим особено върху тях. Сигурна съм, че 90% от "гадните" свекърви са точно такива в очите на синовете си. И нали жените лесно се филмираме (според теорията на мъжа ми), създаваме си проблеми от неща, които мъжете приемат естествено.
     Виж тези две изречения на Barefoot Kontesa, мисля че обясняват повечето "проблемни" отношения: "С майка ми можем всичко да си кажем, да си викнем, да се сдърпаме, да й кажа какво мисля, но след час ще се смеем пак заедно и няма да има лоши чувства.
      Докато свекърва ми, въпреки че се опитваше да ми стане приятелка ми е чужда и всеки коментар, който не се въздържат да изкажат ми остава в сърцето. Не се почувствах приета напълно там и  това е."

# 718
Опитваме се да намерим общ език, ама бавно се получава Wink Не би ли трябвало да НЕ се дразним, ако свекървата прави нещо като мама? СМисъл, свикнали сме на това нещо и не ни прави впечатление, ако идва от всички, но не и от свекървата - тя задължително има нещо предвид.
Ей го на, моята днес ПАК ми говори как гледала свекърите си, като легнали на легло, и ги наричала мамо и тате. Еми не е случайно, кой каквото ще да ми твърди. Докато, ако майка ми заговори за гледане на възрастни, съм сигурна, че няма да има предвид да гледам нея. П.П. И пак да кажа, че тя просто не го прави - т.е. И такива неща не ми говори.

# 719

Иначе и твоят въпрос е интересен и логично продължение, АКО отговорът на моя е "да".

Прекрасно се разбирам със зет си, сигурно със снахата ще е същото. Освен ако не търси под вола теле. Или ако е настроена, че по принцип, свекървите са кофти.

Общи условия

Активация на акаунт