С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Те знаят, но ако бабата, която детето познава, го привика и му даде сокче, без да знае, че му е алерген? Детето ще вземе сокчето и отиде.

# 691
Учителката 'де е в този момент?

# 692
междувпрочем липсата на реакция е присъща на мъртвата тъкан/болния организъм. здравият такъв е нетолерантен към чужди агенти с вредно въздействие. и това изобщо не е метафора, а пълно описание на човешкото общество и човешките взаимоотношения изобщо.
    Нали не твърдиш, че сме съветвали момичето да отстъпи и да не реагира? Спокойната и обмислена реакция не е бездействие, а методичният подход към решаването на проблема води до резултати.

Колкото до заплашването със социални без реална причина, по-добре такива откачалки да пуснат жалба срещу родителите. Социалните ще си извършат проверката и толкова. Безумно е стоиш на тръни, само защото някой можело да пусне неоснователна жалба и да се чудиш как да му угодиш, за да не се стигне до там.  

# 693
Заета с друго дете, на което му е текнала кръв от носа, да речем. Ситуацията е хипотетична.
Интересно ми стана как ще ограничите подобни контакти на 4 очи между бабата и детето? Също и защо бабата от цитираната случка ходи да шпионира детето в градината - ето това ми е особено любпитно.

# 694
      Във всеки житейски случай, с който съм се сблъсквала, бабите, които ходят да видят дете в градината или пред училище, са били лишени от контакт с внуците си изцяло. В моите очи, само една от майките беше права да постъпва така.

# 695

Щом работата е опряла до шпионски номерца и следене на чуждо дете в градината му, значи нещо отдавна някъде се е пропукало безвъзвратно.

Не се ли оляхте малко?

# 696

Щом работата е опряла до шпионски номерца и следене на чуждо дете в градината му, значи нещо отдавна някъде се е пропукало безвъзвратно.

Не се ли оляхте малко?
Що, бабата ли го е раждала?

# 697
Бих подала оплакване срещу учителката до директора. Що за безотговорност? Хипохондричната баба ако е сметнала да вземе лечението на "анемията" в свои ръце, какви ли лекарства е набутала в сока.

# 698
Цитат на: Трещерица link=topic=843066.msg30840154#msg30840154
Не се ли оляхте малко?
Не се припознавай само, защото и ти си баба. Не всяка заслужава тази титла. В случая женицата не е наред с нервите и не само. Отмъщава на сина и снахта чрез дете в градинска възраст. Да въвличаш трети лица (учителките) в някаква нелепа вендета говори много за капацитета на този човек. И вероятно майката трябва да изпревари, за да не се чуди после откъде и е дошло.

# 699
  • Варна
Също и защо бабата от цитираната случка ходи да шпионира детето в градината - ето това ми е особено любпитно.

Ако прочетеш постовете на снаха й по-назад, ще разбереш защо...

Ама наистина малко се поуляхте с крими сценариите и възможностите...  ooooh!

# 700
Трещерица , отговорност за децата на територията на детската градина носят възпитателите! Ако за теб е ок да дава целия квартал на внуците ти домашни напитки с неустановен произход, какъв ти е проблема?
Румка назад е обяснявала за поривите на бабата да лекува детето.
Хайде, поставяй си на теб диагнози ако обичаш!  Stop

# 701
междувпрочем липсата на реакция е присъща на мъртвата тъкан/болния организъм. здравият такъв е нетолерантен към чужди агенти с вредно въздействие. и това изобщо не е метафора, а пълно описание на човешкото общество и човешките взаимоотношения изобщо.
    Нали не твърдиш, че сме съветвали момичето да отстъпи и да не реагира? Спокойната и обмислена реакция не е бездействие, а методичният подход към решаването на проблема води до резултати.

Колкото до заплашването със социални без реална причина, по-добре такива откачалки да пуснат жалба срещу родителите. Социалните ще си извършат проверката и толкова. Безумно е стоиш на тръни, само защото някой можело да пусне неоснователна жалба и да се чудиш как да му угодиш, за да не се стигне до там.  

разбира се, че не го твърдя. коментарът ми не беше лична нападка, а констатация. но в случая не съм съгласна с теб. някои неща се прерязват в корен. в случая на румка нещата само ескалират с това злобно изобретателно същество. дай, за да ни си 'трови' нервите да я остави да:
1. се оплаква от майчинските й умения на възпитателки
2. да пусне неоснован сигнал до социалните
(и ако това не даде желаният резултат):
3. жалба за малтретирано дете в полицията (аз това вече го виждам като съвсем реален вариант след заплахите и онлайн тормоза)

ок, на първия неоснователе сигнал няма да се реагира, а на втория и третия на напористото бабе? няма ли да почне да изглежда леееко зле трупащата се лавина от сигнали от загрижената баба? или те социалните са такива извънземни интелекти и с толкова висок морал, че моментално ще засекат течащия семеен конфликт и ще бранят правата на майката със зъби и нокти...хайде няма нужда. в тази ситуация ще спечлели който пръв подаде сигнала, защото ще има предимството на изненадана и на 'загрижения роднина' срещу 'психично болния'

# 702
Румката искаше да се оплаче, права е, ама колко ненормалници има сред вас, не е истина.

# 703
Сега се сетих за старата история, мерси.
Аз да ви питам, вашите майки месят ли се в живота на семейството ви по начина, по който го прави свекърва ви? Говорят ли с мъжете ви, дават ли акъл и наставления и на двама ви (особено на него), натискат ли се да гледат децата по техния (естествено, най-добрия) начин?
Аз деца нямам, обаче майка ми никога и за нищо не ми се е бъркала със сегашния ми приятел. Ако има нещо за казване - на мен, а аз при необходимост и усмотрение предавам. С предишното гадже я бях срязала за едно фриволно многозначно изказване. То се изтълкува в най-лошия му смисъл, без тя да има нищо лошо предвид, само предупреждаваше, и сега не смее да се обади. Но като цяло никога не се е месила, не се е натискала да се прави на "маминка" и др. под., баща ми също.
Затова ми е странно като чета изказвания "за свекървата не може, ама като се появи майка ти, изведнъж може".

# 704
      babunka, разбрах, че не е нападка, а позицията ти по въпроса. И каква предлагаш да е адекватната реакция? Да набие свекърва си? Да вдигне махленски скандал? Мислиш ли, е ще помогне? Ако свекървата на Руми е тази със социалните (аз не направих връзката сутринта като писах за деликатния подход), освен разговори със съпруга и директора, може да пусне жалба в прокуратурата като твърди, че свекърва й е психично болна. Или да подаде молба по Закона за защита от домашно насилие.
     Любопитна съм да видя колко са смелите жени, които биха се жалили от свекърви, без да са взели съвместно решение за това със съпрузите си.

.................., не го прави майка ми, но и ни една от свекървите не го е правила. Да не би да искаш да кажеш, че ако евентуално имаш брат, майка ти би била коренно различен човек?

Общи условия

Активация на акаунт