Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за кърмене на бебета в България?
Какви са ползите от кърменето?
Как мога да увелича производството на кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за кърмене на бебета в България?
В България кърменето често започва по-рано, отколкото е препоръчително, което води до ранно отбиване. До 1 година кърмата трябва да остане основната храна на детето, независимо дали е цяло хранене или просто утешително сучене. Пюрета и каши могат да се въведат след 6 месеца, но кърменето трябва да продължи.
-
Какви са ползите от кърменето?
-
Как мога да увелича производството на кърма?
За да увеличите производството на кърма, пийте чай за кърмачки, консумирайте черен хляб, макарони, спагети, пилешко и телешко месо и овесени ядки. Количеството мляко зависи от търсенето - колкото по-често майката кърми, толкова повече мляко ще има. Понякога броят на храненията може да достигне 20 на ден, докато майчиният организъм се адаптира да произвежда повече мляко. Освен това по-честото кърмене от двете гърди стимулира тялото да произвежда повече мляко, тъй като по-честите изпразвания сигнализират за тялото, че трябва да произвежда повече мляко.
-
Как да се справя с дискомфорта в гърдите при кърмене?
-
Какви са препоръките за използване на помпи за кърма?
Аз кърмя изцяло синът си,който е на 5 месеца и смятам да продължа докато мога.Още не съм го захранвала и смятам да започна след 6 месец!Радвам се на чудесно,усмихнато,здраво бебе и мисля че това се дължи до голяма степен на кърменето!
Просто е смешно!!!!
sega ve4e sam silno pritesnena zashtoto mi se struva 4e tolkova mnogo ne e normalno.hodia s podplanki za karma4ki i ne moga da razbera dali vse oshte te4e tolkova silno ,no noshta pak shte gi mahna i shte vidia.mejdo drugoto prez cialata bremennost ne sam nosila sutien zashtoto imam netarpimost koiato grani4i sas ludost kogato nosia