Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 700
По време на първото издание на „Академия за родители“, което ще се проведе на 16 и 17 май 2015 г. в Sofia Event Center, Парадайз център, ще имате възможността да чуете над 50 вълнуващи лектори. Всеки от тях е признат специалист в своята област и ще сподели с посетителите полезна информация, свързана с грижите за бебето и детето, както и ще отговори на въпроси, вълнуващи родителите.

А ето и кои ще бъдат те:             Албена Раленкова е редактор на детска литература в издателство „Фют”. Тя е един от учредителите на Асоциация „Родители”, а по-късно и първият ѝ изпълнителен директор. Сертифициран лектор е по защита на правата на децата. Член е на управителния съвет на списанията „Практическа педиатрия” и „Практическа педиатрия за родители”.

              Анна-Мария Кирова е основател на първата двуезична Монтесори детска градина в България Peekaboo Montessori Children’s House. Учила е детска психология в България, завършва своя ExecutiveMBA по бизнес мениджмънт в Univercity of Sheffield (UK), а с обучението си към The Montessori St. Nicholas, MCI (UK) специализира като Монтесори учител във водещи Монтесори детски градини в Palo Alto (California, USA).

              Д-р Асен Пачеджиев е завършил медицина в София и е специализирал в областта на контрола на инфекциите и общественото здраве в България, Холандия и Швейцария. Има редица публикации, свързани с безопасността на пациентите и профилактиката и контрола на вътреболничните инфекции, а от 2011 година работи активно върху темата за обществено-здравните аспекти на тъканното и в частност на стволово-клетъчното банкиране.

              Вяра Кънева е с бакалавърска степен по психология и магистърска степен по психология на развитието към НБУ. Работи в сферата на детската психология. Взела е участие в редица изследвания на деца, провеждани в НБУ, свързани с развитието на транзитивните разсъждения и аналогията при деца, както и проекти на УНИЦЕФ за изготвяне на стандарти за ранно детско развитие и скрининг тестове за развитие в детска възраст. Работи като обучаващ по австралийската програма за ранно детско развитие КиндиРу.

              Галина Уайнър е дипломиран Монтесори учител (0-6 г.). Завършва обучението си с отличие в колеж в Дъблин, Ирландия. Занимава се с обучение, развитие и популяризиране на Монтесори метод в България. Автор е на книгата „Истинската природа на детето и метода Монтесори“. Основател и председател на „Асоциация Монтесори – Ръка за Ръка“. Собственик и управител на Монтесори Академия.

            Гаяне Минасян е съосновател на Национална мрежа на родителите. Работи като рецензент и преводач на книги в сферата на образованието и възпитанието. Следвала е политически науки в НБУ.

              Георги Камов е основател на фондация "Багра" – фондация, която се стреми да свърже личното и обществено качество на живот. Той е и съосновател на Designthinking.bg – компания, която превръща продукти и услуги в запомнящи се преживявания, променящи хората и средата около тях. Георги е мотивационен лектор, презентатор на три TEDx конференции и на множество други събития, на които говори за иновации, социална промяна и нови начини за разрешаване на стари проблеми.

              Дарина Георгиева е представител на институт Gordon Training International (GTI) за България, международна образователна организация в областта на човешките взаимоотношения. През 2011 г. внедрява в България програмите „Трениране на успешни родители„ (ТУР) и „Трениране на успешни учители“ (ТУУ). Работи с екип от 30 сертифицирани обучаващи от цялата страна. През 2012 г. учредява с колеги сдружение „Успешни родители“

              Дени Илчева е инициатор на „КоОпчето“ – един от първите родителски кооперативи в София или нещо като детска градина за малка група хлапета, организирана изцяло от техните майки и татковци в съответствие с личните им ценности и разбирания за възпитанието. Съосновател е и на сдружение „Общност за демократично образование”, което поема по пътя към създаване на алтернативен училищен модел.

              Деси Пеева От 4 г. е член на „Ла Лече Лига България“ и от година и половина е международно акредитиран Лидер – консултант по кърмене. Част е от група за подкрепа и информация за кърмене „Ла Лече Лига София”. Всеки месец прави лекции за кърмене, захранване и отбиване. Взема участие и като гост – лектор с някои от местните училища за родители.

              Деси Стоева Деси  Стоева притежава Международна диплома за Монтесори педагог от Montessori Centre International (MCI), London, UK. Преди седем години, заедно с група съмишленици –родители и съпруга си Васил, Деси създава първата Монтесори детска градина в България – „Къща на децата”/Casa dei Bambini  (www.montessorisofia.com). След продължителни обучения на учители и създаване на специализирани материали за целите на двуезиковото обучение, детската градина успешно интегрира целодневна работа на български и английски език.

              Деян Петров е докторант по социология към СУ „Св. Климент Охридски“. През последните 10 години работи като изследовател и координатор в социологически агенции, индустриални предприятия, центрове за академични изследвания, БАН, СУ „Св. Климент Охридски“.  В Асоциация „Родители“ към настоящия момент е координатор на националната кампания „Да бъдеш баща“, част от международна кампания „MenCare – a global fatherhood campaign“ .

              Евелина Павлова е радио и ТВ журналист. Преди две години създава и първото Интернет радио, посветено на децата Radio Family. Искрено вярва, че пълноценното общуване с децата предполага и обществото да чува техния глас, затова създава медия, която прави това общуване възможно.

            Евелина Василева е създател на Училище за родители „Ма-Ма“. От 12 години работи активно за утвърждаване на предродилната подготовка в България и в подкрепа на кърменето. Майка на 13-годишно момче.

              Елена Немцова е създател на Детски център, който прераства в Средно общообразователно училище до 12-ти клас. Горещото ѝ желание е българското умно и любознателно дете да получи още от ранна възраст добро възпитание, много знания и умения, поднесени му от учители – творци.

              Емилия Илиева е известна като лицето на ненасилствената комуникацията (ННК) в България. Тя е един от първите обучители по ННК за България и основният, който през последните 8 години системно развива популярността на метода в страната. През 2011 г. Емилия регистрира Communication Academy и започва да работи с екип от професионалисти в различни сфери на хуманитарните науки, обединени от идеите на ненасилствената комуникация, емпатията и потенциала за свързване между хората.

              Златка Василева е музикант, педагог, член на Асоциацията по музикотерапия. Водеща е на групи за ранно музикално развитие и работи музикотерапевтично с деца със СОП. Майка на Ива на 7 год. Тя вярва, че възпитаването в любов към музиката и изкуството от най-ранна възраст има огромно значение за интелектуалното и емоционално развитие на детето.

              Ива Петкова е един от „Ла Лече Лига“ Лидерите в София. Още с първите си стъпки в майчинството открива колко важна е подкрепата и споделянето на опит от майки за майки. Такава подкрепа получава на срещите на „Ла Лече“, а най-ценното е, че може да „отвръща“ със същото и на другите майки.

              Иван Кънчев е студент по международни отношения в Софийския университет и един от създателите на сайта „Българска история“. Освен на ръководните дейности, Иван, заедно с колегите си Марио и Ивомир, е отдаден на проектите „Да обиколим българските училища” и „Българската история в 100”.

              Луиза Шахбазян e психолог и експерт по онлайн безопасност. Тя е заместник-координатор на Националния център за безопасен Интернет Safenet.bg и автор на наръчника за родители „10 МИТА ЗА “СТРАШНИЯ” ИНТЕРНЕТ“.
Луиза Шахбазян има бакалаварска степен по психология от University of Sheffield и магистърска степен по когнитивна наука от Нов български университет.

              Мариана Донкова е педагог с 14 години опит в образованието на юноши и възрастни. В началото на кариерата си работи като учител в професионална гимназия за помощник-възпитатели в детски градини, където води множество педагогически дисциплини, включително и „Игрова дейност“. В момента е отдадена на двегодишния си син, който е основният вдъхновител на създадения от нея сайт „Детето играе“. Вярва, че децата учат най-лесно, когато участват в забавни занимания, които са съобразени с техния темп на развитие, интереси и желания.

         
Марио Мишев с един клик на мишката преди 2 години създава не просто страницата, а идеята „Българска история”.

              Мария Евгениева е консултант по кърмене и стажант-акушерка в СБАЛАГ „Майчин дом“ София. Част от екипа на „Алианс на българските акушерки“ и „Фондация за майчино и детско здраве“

              Мария Трифонова вече повече от две години е част от родителския кооператив „Тумба-Лумба“, а „кооперативните среди“ ѝ носят ценни познания, много интересни контакти с активни родители и невероятни професионалисти, работещи с деца. Убедена в предимствата на тази форма за отглеждане на деца до предучилищна възраст, Мария се включва в създаването на „Асоциация за родителските кооперативи“, бори се за популяризирането им и по-широкото им разпознаване в обществото, споделя своя опит и търси възможности за приложение на добри международни практики в България.

              Мартина Велева работи за инициативата „Горска детска градина“, като вярва, че природното възпитание трябва да се прилага още в най-ранна детска възраст. Работи активно с деца и младежи, като разработва програми, организира и води детски образователни лагери сред природата. Занимава се с алтернативни методи на преподаване, учене чрез преживяване, екологично възпитание. Инструктор е по йога за деца.

              Мая Угрюмова работи в различни държавани, общински и неправителствени организации, с много семейства, представители на маргинални групи, с деца. В настоящия момент работи в частната си практика, а също така в болница с деца с хронични заболявания и техните родители и като фамилен консултант към дневен център за зависимости.

              Мирослав Долапчиев е председател на Националната асоциация за приемна грижа от юни 2012 г. Той и съпругата му Дойница са доброволни приемни родители и 4 години се грижат за малко момиченце. Мирослав Долапчиев е роден през 1979 г. в гр. Сливен. Управлява група от компании, сред които и ROYALLAMB, която дава една седмица образование на дете в неравностойно положение за всеки един продукт, който продава.

              Михаела Виденова е клиничен психолог с психотерапевтично формиране, работи индивидуално с възрастни хора. Част e от екипа на Фондация „Нашите недоносени деца“, където предлага безплатна психологическа помощ за родители и близки на хора, преживели преждевременно раждане и един от водещите на семинари за родители на недоносени деца.

              Росица Божкова e психолог, писател, дула, йога инструктор, фасилитатор и майка на три деца. Основател и управител на студио за себеразвитие „Янтра“,  съвместяващо духовните учения с практическата проява и с грижа и насоченост към нуждите на бременните майки в очакване на Новия Живот, който идва.

              Симона Чаръкчиева е съветник корпоративна социална отговорност във VIVACOM от 2008 г. и отговаря за проектите на компанията в сферата на образованието, културата и спорта, както и за благотворителните инициативи на компанията.

              Станислава Чуринскиене е психолог и автор на романи. Започва да се занимава с проблемите на ранното детско развитие около трудностите с проговарянето при сина ѝ. В момента детето говори добре, а тя се завръща от Брюксел, за да участва в създаването на център за деца със затруднения в развитието.

              Сузана Степанова е с бакалавърска степен по психология към НБУ. Tя е и психодрама-асистент и член на Институт за психодраматични практики „Хирон“. Работи в сферата на детската психология и е обучаващ по австралийската програма за ранно детско развитие Киндиру .

              Tатяна Кючукова е психолог, семеен консултант и арттерапевт. Практикувала е в центрове, предоставящи социални услуги и психологически консултации на семейства. Има опит в работа с кандидат-осиновители и осиновители. В програмата на УНИЦЕФ „Работилници за родители – да пораснем заедно”, се включва от самото начало на нейното реализиране в България, през 2012 г., като водещ на групова работа с родители.

              Христина Янева е сертифициран от международен борд консултант по лактация IBCLC (международно призната титла, която отличава висококвалифицираните специалисти в областта на кърменето). Освен като индивидуален консултант за бъдещи и настоящи родители, Христина Янева е известен лектор по въпросите на кърменето и обучаващ на доброволни консултанти и медицински лица в страната.

              Д-р Цветелина Дучева се дипломира като лекар по дентална медицина през 2002 г. във „Факултет по дентална медицина“ към Медицински университет – гр. София. Управител е на Дентална клиника „Петър Дучев“ –клиника по имплантология и детска дентална медицина.
Работи в областта на микроинвазивна микроскопска ендодонтия, има множество международни специализации и следдипломни обучения.

                Юлия Попова е сертифициран обучител към институт Gordon Training International (GTI) – България по програмите „Трениране на успешни родители“ (ТУР) и „Трениране на успешни учители“ (ТУУ). Професионалното ѝ развитие е като училищен психолог и като експерт и обучаващ по проекти на редица организации – Фонд за население на ООН, Уницеф, Съвета на Европа, МЗ и МОН. Юлия Попова е разработвала образователни програми за интерактивно обучение на учители в областта на развитие на жизнени умения на младите хора, които са оценени както от учителите, така и от международни експерти по проекти като интересни, модерни и успешни в практиката.

       
Явор Ганчев е съосновател на „Национална мрежа на родителите“ и координатор на „Гражданска инициатива за семейството“.

              Яна Алексиева е магистър по детско-юношеска психология, член на дружеството по психология, член на дружеството по позитивна психотерапия. През годините Яна се занимава с теми, свързани с децата, семейството, училището и изграждането на училищата общност. Обучаваща професионалисти, работещи с деца и семейства, води обучения за родители.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 10:49 от Pедактop

# 1
  • Мнения: 264
Няма ли да се провеждат лекции и в други градове? Аз съм от Стара Загора и ще ми бъде много интересно да присъствам на Ваша лекция.

# 2
  • Мнения: 214
Здравейте! На този етап за всички които не могат да дойдат физически на събитието сме предвидили онлайн излъчване и запис на лекциите. Така че ще можете да ги гледате отвсякъде  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт