Интересни места във Варна

• 7 791
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София - Варна
Преди мен са дали доста мнения. Негативното го пропускам. За Аспаруховия парк след наводнението го оправиха. Там е и селището  Фанагория http://www.bulgarian-tourism.com/fanagoria/. Мисля, че може да се качи дете на кон. Може да се съчетае с най-хубавия изглед по пътя за Галата. Има заведение Фантастико http://www.moreto.net/varna-gid2.php?n=24904. Ако отидете преди залез е много хубаво. Да не казвам, че за мен това е най-хубавият залез, който съм виждала. Ходи се с автобус N17 и 17а.
Друго, което ако имате възможност, но пак е с кола, е комплекс Вълшебен извор в Девня http://www.guide359.com/article/825/. Мястото е разкошно. Посетих го чак сега април месец и се чудя как съм го пропуснала.
И да, Варна е разкопана, замърсена, но нима страната ни не е. Живея в София и във Варна, пътувам доста и ме боли за това, което виждам навсякъде.

Относно къпане в морето. Може и да става, но не ходете на централните плажове. Траката, Св.Св.Константин и Елена.

И да не забравя. Ако обичате пуканки, пред Фестивалния продава един дядо. Само там има опашки и са най-хубави. Дядото е продавал пуканки цял живот. Той е нещо като символ на града.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 13:57 от sss197

# 16
  • Балчик
И още нещо... Дали ще можем да се изкъпем (първата седмица на юни) Simple Smile

Зависи колко сте калени. Онзи ден моят син, на 15 години, за първи път ходи на плаж, каза е водата е ок. За мен обаче докато не стане чорба не влизам. Simple Smile Наши приятели се къпят целогодишно. Simple Smile

До Балчик ако ще идвате, имайте предвид, е автобусите са разредени. Вее нямаме автогара и акаш докато се напълни маршрутката, ако няма хора- не тръгва винаги. Има и големи автобуси от Каварна, но не знам разписанието. Общо взето не е като преди- на всеки ас да има сигурен транспорт. Но Двореца е хубаво място за разходка.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 14:11 от Джемма

# 17
Кошове за боклук явно е шок да се видят.  Joy

Ето ,това е най-лошото.Че тая "красота" се счита за нещо нормално  Confused

Ще си позволя да попитам,така ли трябва да изглежда ЦЕНТЪРА на "най-красивия град" .И къде всъщност е красотата ? Помогнете ми малко понеже аз не я виждам  Laughing

Такава каквато е Варна е много по-хубава от София, Пловдив, защото имам честа да живея в него от няколко години,а съм отрасна във Варна.  За от градове като Ловеч и Враца, дори не си струва да се споменава.

Тука сте в много голяма грешка.Постоянно обикалям Бг и от големите градове Варна определено е най-грозният ! Също така ,това е "града" с най-голям проблем с колите и паркирането в цяла БГ !!!!!!  Достигнали сте нива,невиждани никъде  Laughing А сега в сезона не искам и да си помислям какво ще е !
Отделно, Ловеч е 1000 пъти по- красив град от Варна.Личи си че драскате колкото да не заспите  Laughing

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 14:36 от davidorentol

# 18
Давидорентол , Варна не е курорт а град, където живеят хора, и си хвърлят боклука. Уморяват ме глупави писаници като твоите. Не ходи като не ти харесва, може и да емигрираш в Лондон, като мислиш, че там няма  кошове за боклук. Или си стой в Ловеч най-добре, като ти е най-чисто. И  кошове и тоалетни има, и улични кучета и все в тоя ред.

# 19

Е
Скрит текст:
то ,това е най-лошото.Че тая "красота" се счита за нещо нормално  Confused

Ще си позволя да попитам,така ли трябва да изглежда ЦЕНТЪРА на "най-красивия град" .И къде всъщност е красотата ? Помогнете ми малко понеже аз не я виждам  Laughing

Такава каквато е Варна е много по-хубава от София, Пловдив, защото имам честа да живея в него от няколко години,а съм отрасна във Варна.  За от градове като Ловеч и Враца, дори не си струва да се споменава.

Тука сте в много голяма грешка.Постоянно обикалям Бг и от големите градове Варна определено е най-грозният ! Също така ,това е "града" с най-голям проблем с колите и паркирането в цяла БГ !!!!!!  Достигнали сте нива,невиждани никъде  Laughing А сега в сезона не искам и да си помислям какво ще е !
Отделно, Ловеч е 1000 пъти по- красив град от Варна.Личи си че драскате колкото да не заспите  Laughing

незнам дали ти не драскаш. Как да изглежда междублоковото пространство? Коли и кошове, какво друго да има. Да не би по другите градове кошовете да са златни?

# 20
Щом ще сте с автобуси: гледайте много добро онлайн и в реално време разписание, така можете да планирате автобуси: www.varnatraffic.com

# 21
  • София
Още веднъж благодаря много за съветите!

Къде бихте ми препоръчали да отидем на плаж и кои автобуси можем да ползваме? До Балчик чак не ми се ходи, предпочитам нещо по на близо. Журналист дали е добър вариант?

Пак да попитам има ли някой с впечетления от Терариума и Планетариума? Как може да се стигне от морската до мол Варна?
 А Ботаническата градина в к-с св. константин и Елена ли е? Предполагам можем да съчетаем с разглеждане на манастира и плаж. Кой автобус можем да вземем до там?

# 22
На 41 се качвате от спирката пред централна поща и слизате на мол Варна.
Втори варинат 148 от Катедратала и да слезете на мол Варна и трети вариант е да се качите от Макдоналдс на Севастопол на 14 и да слезете на Тих труд и от там надолу да вървите до мола. Много е близко.

За Свети Константин и Елена 31А

Ето виж всички линии и технитя маршрут http://www.varnatraffic.com/

# 23
Хубав плаж в града няма. Свети Константин и Елена е добър вариант. Иначе на Черноморец най-добре, но се ходи с кола. На Камен браг ако отидете, много ще ви хареса, но пак кола ви трябва. Ботаническата градина пак е в св. Константин и Елена. 14 -ка се хваща, до МОЛ-а. Таксита преди Ласия ползвахме,че бяха много евтини. Не вземайте от улицата без поръчка, че много лъжат, особено като видят, че не сте от града, така и така са скъпи много.

# 24
  • Варна

Е
Скрит текст:
то ,това е най-лошото.Че тая "красота" се счита за нещо нормално  Confused

незнам дали ти не драскаш. Как да изглежда междублоковото пространство? Коли и кошове, какво друго да има. Да не би по другите градове кошовете да са златни?
Игнорирайте тъпака с мълчание. Явно за него "чашата е винаги наполовина празна" Комплексари, кво да ги прайш   bash

# 25
  • София
Искам да благодаря на всички, които ми препоръчаха интересни места във Варна. Вече се върнахме. Това, което видяхме от Варна много, много ни хареса! Със сигурност ще се върнем пак! Почивката ни надмина очакванията ни и определено времето не ни стигна да видим всичко от заплануването, още повече че попаднахме и на лунапарка в Морската и ден и половина малката се забавлява там. Беше много щастлива, т.к. в София не е била на такова място (а и не знам дали има нещо с толкова много атракциони след като затвориха Софияленд). беше ни много интересно и приятно в зоологическата, аквариума, планетариума, термите, Катедралата, отидохме и до св. Константин и Елена, бяхме на кино в Гранд мол. За друго за съжаление нямаше време Simple Smile

# 26
Искам да благодаря на всички, които ми препоръчаха интересни места във Варна. Вече се върнахме. Това, което видяхме от Варна много, много ни хареса! Със сигурност ще се върнем пак! Почивката ни надмина очакванията ни и определено времето не ни стигна да видим всичко от заплануването, още повече че попаднахме и на лунапарка в Морската и ден и половина малката се забавлява там. Беше много щастлива, т.к. в София не е била на такова място (а и не знам дали има нещо с толкова много атракциони след като затвориха Софияленд). беше ни много интересно и приятно в зоологическата, аквариума, планетариума, термите, Катедралата, отидохме и до св. Константин и Елена, бяхме на кино в Гранд мол. За друго за съжаление нямаше време Simple Smile

Радвам се, че ви е харесало, друг път повече неща ще видите  Simple Smile

# 27
  • Стара Загора
Някой скоро да е ходил в делфинариума, ще се радвам да прочета отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт