Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 май 2015, 14:47 ч.

Тревата съсипва брака ни

 • 18 347
 • 148
 •   1
Отговори
# 135
 • Мнения: 26
Не съм чела цялата тема...прочетох само поста на авторката.
Била съм в подобна ситуация, но без да съм била омъжена за човека и да имаме деца.
Бяхме заедно 7 години, като през последните 2-3 момчето беше започнало много често да се напушва. Малко преди да се разделим, беше стигнал до 4-5 пъти на седмица и за него това беше нещо съвсем нормално. Излизаше със своите "приятели" без да ме вика с него и това започна да ми прави впечатление. Впоследствие влязох в скайпа му и така разбрах, че се е появило и някакво друго момиче (и тя пристрастена към тревата като него), с което са се събирали и се напушвали (не искам да си помислям какво друго може да са правили).
Последваха скандали, обещания... простих му. В крайна сметка спря да излиза с въпросното момиче, но така и не успя да спре тревата ... . Много ми беше трудно да взема решението да се разделим, но го направих. От самото начало осъзнавах, че е било само въпрос на време това да се случи, защото виждах, че момчето нямаше да може да престане да пуши, а аз не исках такъв живот за себе си, а след време и за моите деца... . Въпреки, че ужасно много го обичах си тръгнах и мисля, че постъпих правилно. В момента завършвам магистратура, имам страхотна работа по специалността, пътувам ... греба с пълни шепи от живота, а въпросното момче още се събира със същите "приятели" и още правят нещата, които винаги са правили - напиват се и се напушват. Всеки сам избира по какъв път да поеме!
Не че нещо... но кога успяхте да имате 2 дълги връзки  (по 7-8 години)? А виждам, че сте на 25 години само? (Пусто любопитство Embarassed).
Това е доста опит за Вашата възраст  Rolling Eyes
А Вие къде видяхте, че съм писала, че съм имала 2 дълги връзки за по 7-8 години??? Grinning

# 136
 • Milky way
 • Мнения: 5
Въэможно ли е всъщност човек да се усети (макар и като го пуснат), и да се отърси от таэи беэотговорност. Да си види говната, и да эапочне последователно да решава проблемите с които се е оправдавал эа поведенията си. Въэможно ли е да обърне тоэи човек хода на съдбата, и да насочи иэгубен човек обратно в живота си след толкова компромиси?

# 137
 • Мнения: 926
Не вярвам да се случи.

# 138
 • Milky way
 • Мнения: 5
Не вярвам да се случи.

не вярваш във волята, или в случайността жена да направи подобен компромис

# 139
 • Мнения: 926
Интересното е, че много хора смятат тревата за безобидна и не виждат проблем в това да я пушат всеки ден. Нещо като това да пиеш по 2-3 литра бира всяка вечер, ама да не се смяташ за алкохолик, понеже е бира, а не водка. Неща, които привидно изглеждат леки, безобидни, нищо особено, обикновено не се приемат за проблем. Иначе си има жени, които търпят, аз лично познавам даже една дългогодишна двойка, но в случая жената пафка трева също. От 15 години са заедно вече.

# 140
 • Мнения: 74
Въэможно ли е всъщност човек да се усети (макар и като го пуснат), и да се отърси от таэи беэотговорност. Да си види говната, и да эапочне последователно да решава проблемите с които се е оправдавал эа поведенията си. Въэможно ли е да обърне тоэи човек хода на съдбата, и да насочи иэгубен човек обратно в живота си след толкова компромиси?


Да, възможно е. Доста е трудно и се изисква огромна воля, но е възможно, да.

# 141
 • Street of Dreams
 • Мнения: 6 806
Виждам сте сменили темата, но аз пак да отговоря.

Aз съм върл противник на марихуаната - не мога да понасям нито действието й, нито миризмата й. Бляк! Първият ми приятел пушеше редовно, в момента имам познати, които пушат постоянно. Да, на много хора не им действа зле както на мен и им е кеф, някои дори работят и шофират така. Общото обаче е, че никой от тях не осъзнава, че има някакъв проблем, както и че определят тревата като абсолютна необходимост в ах, така тежкото си ежедневие - всички си го вярват - че просто "разпускат".

Относно агресията - или е фрустрация + липса на трева, или има и други наркотици в играта, от които "слиза" с помощта на тревата след това.

При всички положения, аз на твое място бих направила следното (не знам точно как). Първо бих направила всичко възможно този човек да започне някаква терапия - в Германия има достатъчно професионална и непрофесионална помощ за хора, които са сгазили лука. Мисля, че Rentenversicherung поема разходите дори.
Това е много важно - първо, защото ти е съпруг и ти със сигурност си го искаш стария, за когото си се омъжила и на когото си родила дете. И второ, че ти дори да си го разлюбила и се разведеш, той ще остане баща на дъщеря ти. Тя не заслужава пропаднал баща - за нея това би било кошмар. Така че направи всичко възможно на него да му стане ясно накъде  е тръгнал - техните, вашите, който може да се включи. Защото ако просто го напуснеш, очакваният отговор е още повече трева, за да притъпи неприятните чувства. Трябва сериозен шут в задника. Може би да го заплашиш, че няма да си види детето вече.

Второ, докато той не влезе в пътя и не овладее зависимост и агресия, стане отново пълноправен член на семейството и баща, може би трябва да не живеете под един покрив...измисли го в движение. Ако откаже терапия - мисли за развод - това вече не е твоят мъж.

Всъщност цялата история е много трагична и ме натъжи. Съчувствам ти искрено.

# 142
 • Мнения: 420
Въэможно ли е всъщност човек да се усети (макар и като го пуснат), и да се отърси от таэи беэотговорност. Да си види говната, и да эапочне последователно да решава проблемите с които се е оправдавал эа поведенията си. Въэможно ли е да обърне тоэи човек хода на съдбата, и да насочи иэгубен човек обратно в живота си след толкова компромиси?

Краткият отговор е НЕ!
На теория е възможно,но аз такъв на живо не съм видяла .

# 143
 • Мнения: 1 914
Всичко е възможно, възможно е и да има друг живот във Вселената, освен този на планетата Земя, вече каква е вероятността това да се случи е отделен въпрос. Трябва много воля и най-вече, осъзнаване на проблема, това е половината част от решението.
 
Стигне ли се веднъж до такива проблеми, промяната трудно настъпва, няма да мине без "жертви", близки, деца... Постът е от 2015, но съм била в подобна ситуация, чаках месеци наред, нещата по-добре не станаха, дори напротив. Е, колко време трябва да загубя от моят живот за да променям нечий друг? А особено пък в случаите, в които има и дете - няма да чакам дори месец, не бих рискувала детето ми да расте в такава токсична среда.

# 144
 • Milky way
 • Мнения: 5
ии

[/quote]
Краткият отговор е НЕ!
На теория е възможно,но аз такъв на живо не съм видяла .
[/quote]

Противоречиш си някак.

"Aз съм върл противник на марихуаната"

"има достатъчно професионална и непрофесионална помощ"

Професионална помощ може ли да дойде от хора които не поэнават материята? Ако поэнават материята (това ли ги прави професионалисти), то какво ги раэличава от болния (термина който иэполват върху пациента)?
А ако опишем болния като наркоман, както масата би го описала, самата маса НЕ бива ли лекувана от наркомани.. бивши наркомани добре, иэчистени и посветени да "помагат" .. може да е дълго

Непрофесионална помощ на друга ръка, е нещо като твоята, и на другата цитирана дама, болният намира някой който не харесва порокът им, эа да му бълват эмии и гущери - относно. (или ти каэва че е въэможно, но след като той/тя не е виждала - 3начи НЕ)

Сериоэно съчувстваш, эатова реши да съветваш (случай преди 4,5 години) и раэкажеш колко си анти. Не е честно някак да съчувстваш эа редовно полэване на наркотици, тъй като има и дете в случая тук... Всичко с клас на наркотик е эло, и непростимо (едно е да опиташ, друго е да повториш) Майката е поэволила да се стигне до тук, и също е виждала бялата линия преди брака им, и във годините... просто не каэва директно че повечето пари са отивали именно эа бялото, эащото эеленото няма как да ти коства хилядарката...

Ще эаключа с Да, мисля че е въэможно и никак сложно. Говоря от своя опит и наблюдения. Говоря също само эа марихуаната, и когато системата на обекта не е докосната от непоэнати мисли или усещания.
Трудността на цялото спиране е точно в момента на "шута" , ако патологичния тревоман е имал късмета да има някой който да му го набие. Един ден Ти писва и спираш с глупостите, макар и да няма вариант в който да си с иэгубения човек. (иэгубил си го преди да си иэял шута, и това се энае и от двамата эа съжаление) просто трябва да продължиш, и продължаваш, эащото когато не е эадимено всъщност ти е доста ясно че не си беэсмъртен.

благодаря эа вниманието, и простете ако прекалих с думите Simple Smile

# 145
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 464
Покрай работата ми съм виждала колкото щеш такива истории. С времето ще става все по- зле. Вземи си детето и бягай с 200 от такъв.

# 146
 • Мнения: 136
Vedder, да не си ти бащата от темата или просто имаш сходен опит?

# 147
 • Мнения: 420
Veder никак не си противореча.
На теория винаги има шанс макар и малък(тук обаче има толкова много "ако" )  . На практика и то в описаната ситуация : не , няма да се промени към по-добро.

# 148
 • Мнения: 334
Бивш наркоман няма.Може да намали дозите,но при първия проблем ще е пак същото.Бягайте доката можете,защото родителите на наркомани теглят до живот.

Общи условия

Активация на акаунт