MasterChef България, Тема 14 - Финал

• 74 020
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 555
Аз лично не се сещам за нейно ястие, което да не е било приготвено добре и те да са я похвалили.
е те просто не и правят забележка, когато яденето не става. Все пак ние не знаем какво опитват
Ами ако гледаш предаването с тази нагласа, то би следвало да се съмняваш в коментарите на журито не само по отношение на Елена, а и към останалите участници. Аз не разбирам откъде идва тази категоричност, че лансират именно нея.

# 556
  • София
В телевизионните предавания монтажа е сериозен инструмент за манипулация. При него и най-доброто ястие може да бъде представено като буламач, а най-лошото като виртуозно изпълнение. Когато гледаш от екран ти ползваш само тази информация, която ти се предоставя в преработен вариант. Така, че няма никаква пречка целия екип на предаването (вкл. журито и някои играчи) за спазват някаква линия.

Всички участници, особено тия от втората фаза на предаването са спечелили вече своето - те си направиха много добра реклама. Някои от тях дори вече се възползват от това. Но не си мислете, че за тези участници това е безплатно. Да откриеш едно заведение в центъра се искат големи инвестиции и определено тези участници ще работя с хора, които имат пари и нищо чудно някои от тези парични личности да стоят и зад предаването под формата на спонсорство и реклама.

Журито какъв интерес има. Журито винаги е защитено. То видите ли съди безпристрастно от това, което му се сервира (ние няма как са проверим това). Така, че никой не може да обвини журито за корупция, най-малкото защото не разполага с всички факти и обстоятелства. На журито обаче също се заплаща подобаващо не само за участието. Журито също спечели много от това предаване - наясно сте с колко се увеличил потока от клиенти към техните заведения.

# 557
Присъедниявам се към сериозно съмняващите се в световната конспирация. Не виждам смисъл, както казахте, уважавани професионалисти в областта си, да си "плюят" на името и авторитета и да пробутат някой напълно незалсужаващ за победител. В края на краищата - нека посмятаме. Става дума за награда от 100 000 лв., която евентуално е купена. Колко е мизата за подобно купуване? Да кажем половината. Т.е. някой трябва да даде 50 хил. лв. за титла. И тези 50 хил. между колко човека и по колко да се разделят: мин. между продуцентите (чуждестранна компания) и 3-ма души жури. По равно да са пак са около 15 хил.лв. на калпак.  Хайде моля ви се - ами всеки шеф ще изкара толкова за месец-два в ресторанта си, а продуцентите ще ги вземат от 15 мин реклами. Трябва ли за подобна сума да си залагат авторитета? Освен това - наградата е парична, не ресторант, от който в бъдеще да печелиш. А ако говорим за добра реклама, мисля че всички на този етап вече са станали достатъчно популярни и ако решат да развиват собствен бизнес биха успели да "инвестират" тази си популярност успешно.

# 558
  • Once there was a Hushpuppy...
Тази вечер ще има ли предаване? newsm78

# 559
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Да.  Peace

# 560
  • Once there was a Hushpuppy...
 Мерси Peace

# 561
  • София
Доволна съм как върви състезанието и изобщо не мисля , че има някаква подмолна мисъл и световни конспирации за едните 100 000 лв. Никой от Шеф готвачите няма да си сложи главата в торбата. Борбата на състезателите и ден за ден и ястие за ястие, няма събиране  на червени   точки от цялото предаване. Може вчера да си бил добър, но днес да не се справиш и съответно  излиташ. Така трябва и да бъде. Симеон определено го виждам на финал и му стискам палци!!

# 562
  • София
След снощното отпадане на моя фаворит Боян  Cry  днес ще стискам палци на Елена.
От останалите двама, ми е безразлично кой ще отпадне, макар че като че ли везните ми накланят към Симеон. Представянето на Аврам взе да става доста атрактивно в последните епизоди  Twisted Evil, и ще ми е интересно да го видя наавор финал.

Вчера Боян каза, че най-много пъти е печелил Теста за креативност. Въпреки че ми беше фаворит, не знаех, че толкова пъти е бил победител в тази задача. Жалко, че в сайта няма някаква статистика за всеки участник по отделно, щеше да е интересно...

# 563
Цитат
Не виждам смисъл, както казахте, уважавани професионалисти в областта си, да си "плюят" на името и авторитета и да пробутат някой напълно незалсужаващ за победител.
Не става дума за пробутване на напълно незаслужаващ Simple Smile то там и няма такива отдавна.
Но леко побутване на този или онзи, затваряне на очите за някоя грешка (като напр., че консомето не е съвсем консоме, или че е приготвена само малка част от продукта, въпреки изричното първоначално изискване за максимално използване), видяхме, че се случват. Незначителни на вид нещица, лека снизходителност към един или друг участник, породена от лични симпатии, познанства, приятелства, колегиалност и пр., и се обръща изходът на състезанието.

# 564
Точно така...
Нормално е всички вече да готвят много добре, а за победител може да бъде "избран" човек, от който този, който дава пари за предаването има най-голяма полза... Я ще му дадат да води кулинарно предаване, я нещо някой богаташ си търси готвач (включително и за реклама) за заведението...
Журито просто може да получи лека насока примерно в слушалките или в паузите докато екипа се намества да снима, кого да изгони на дадена елиминация, което е напълно достатъчно, при положение че няма някой който тотално е оплескал ястието... Журито може да го направи съвсем фино... Колко пъти сме се чудили защо критикуваха повече Пенчо, а изгониха Иванчо... (примерно трябваше да правят консуме, и за Симеон казаха че това е най-лошото консуме, което са виждали, ама изгониха Мариела, щото и "беше реда" примерно?)
Съществуват още доста начини за манипулиране на реда на отпадане... те хората по света избори манипулират, та едно предаване ли няма... Grinning А какво е ставало никой не знае (освен най-вътрешните хора вероятно), можем само да си играем на предположения...

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 21:20 от 206

# 565
Трябва да му готварско шоу на Аврам!
Много хубаво стои на екран.

# 566
  • София
Трябва да му готварско шоу на Аврам!
Много хубаво стои на екран.

Особено като циври.

# 567
  • София
Защо ръцете на Елена са така зачервени?

# 568
  • София
И аз вече съм за Аврам, голяма шамандура  Heart Eyes

# 569
Именно. Циври по истински от останалите.

Общи условия

Активация на акаунт