СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 118 482
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 465
През 2013г. формулата за обща оценка за кандидатстване е била (T-18)/82*3+3

т.е. 18т. - са за 3-ка

През 2014г. някъде четох, че 20т. са били за 3-ка

И за какво е нужна тази стъкмистика, а не се кандидаства с получените точки при оценяването?

# 466
  • София
Успех на физиците днес!

# 467
  • София
Да аз за оценката имах предвид , нямам идея как се формира.

И никъде никой не обявява официално скалата за 7 клас.
Виж за ДЗИ си има официална таблица.
До преди 3 години се обявяваше. Ето тази беше през 2011.
http://zamaturite.com/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B … D0%B0%D1%81-2014/
Предишната година (2010) също я имаше, само сборът беше със 70.

От тогава се скатават...

Луси, балът е сбор от изпитни оценки и оценки от удостоверението за завършен 7 клас със съответната тежест. И за да могат да се събират, двете събираеми трябва да са от един тип. Оценка+оценка Peace

# 468
балът е сбор от изпитни оценки и оценки от удостоверението за завършен 7 клас със съответната тежест. И за да могат да се събират, двете събираеми трябва да са от един тип. Оценка+оценка Peace

Скалата на точките може да е еднаква всяка година. Или оценките от училище да се приравняват на точки. Не виждам причина всяка година различните точки да носят различна оценка.

# 469
  • Пловдив
А въпросната тайна формула една и съща ли е за цялата страна или всяко РИО си я донатъкмява. Че нашите като нищо ще измислят  нещо различно. Mr. Green

Разбира се, че е еднаква. Определя се от МОН.  Peace

LUСY, ама на МОН няма да им излязат кривите сметки, ако всяка година е една и съща.
Забелязала съм, че всяка година слабите оценки се въртят някъде около 25% от седмокласниците. Та според мен от МОН гледат да не излизат от тази рамка и слагат чертата над тези 25%. Нали трябва да се отчита успеваемост.

А за приравняването оценка към точки или обратно, го бистрихме няколко страници по-напред.
В крайна сметка е едно и също.

# 470
  • София
мисля, че ще е нарушение на наредбите. Навсякъде се приравняват точки към оценки, в удостоверението имаш оценки.

# 471
Формула за изчисляване на оценка от НВО - (точките*4)/65+2

или пак в зависимост от базата за 3-ка - напр. (Т-18)/(Тmax-18)*3+3  /ако 18т. са за 3-ка/

# 472
  • София
((Точки-20)/45).3+3  за първи модул/НВО/
Миналата година 3-ката беше 20т.

# 473

т.е
(Точки-20)/15+3  за първи модул/НВО/

# 474
  • Пловдив

т.е
(Точки-20)/15+3  за първи модул/НВО/

да, при положение, че 3,00 се пише за 20 т.
но тази година все още никой не знае за колко точки ще пишат 3,00.  Peace

# 475
  • Пловдив
didk, точно така. И няма да има никаква промяна на мястото на детето в общото класиране.
Скала, приравняване и т.н. щуротии нямат никакво значение.
Детето има някаква позиция между останалите, а оценката е само количествено изражение.

# 476
  • София
Точно това е! И то има позиция само по отношение на статистиката от изпитите. Нататък има значение какви са му оценките от удостоверението и как се формира балът за всяка паралелка. Петица в удостоверението по балообразуващ предмет може да се окаже катастрофално, защото сваля бала с цяла единица.

# 477
Скалата на точките може да е еднаква всяка година.

Не, нито може, нито е правилно да е еднаква.
Това са като коефициенти / рейтинги от дадено състезание и е напълно логично, защото НВО е състезание.
Целта на състезанието е да съпостави резултатите на явилите се на него. Максималният възможен брой не е от значение, важен е максималния получен. Минималния също.
Неразумно е да се приравняват директно точки, получени на различни състезания / години.

# 478
Аз пък мислех, че е проверка на знанията върху учебния материал. Както другите НВО. А там скали няма, нали?

# 479
  • Пловдив
Аз пък мислех, че е проверка на знанията върху учебния материал. Както другите НВО. А там скали няма, нали?

Има, как да няма. И там точките се преобразуват в оценка.  Peace

Първият модул може да е проверка на знанията, но общата оценка е за класиране, т.е. има го състезателният елемент. 

Общи условия

Активация на акаунт