СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 118 467
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 555
dundi73, вярвам и пожелавам да е било правилно! Стискам палци. Още малко остана. После ще те търся за малко съвети. Peace

# 556
  • Bankya
gerka, да има. Моето дете не е ходило на никакви школи, курсове и пр. И въпреки това се справи мн. добре с двата модула и на двете НВО-та.   Wink

# 557
Моето.
По БЕЛ не ходи, защото не знаех къде да го запиша- според мен си е риск да взема уроци при некомпетентен учител. Подготвя се само и внимава в час. Ползва сборници- два.
По математика също решава задачи от сборници.

# 558
Ехаа, Браво бе момичета! Hug Hug Hug
Вие ми върнахте вярата, че човек може да не се подаде на всеобщата истерия.

Аз вярвам, че може да се мине без школи при определени условия/ зависи си от детето/, но естествено се прокрадват съмнения, защото аз няма да  помагам с изключение на разпечатване на тестове.

Искрено пожелавам всички форумски деца да постигнат необходимите резултати за прием където желаят най- много, без компромиси.

# 559
Разглеждам заявлението и списъка с училищата, и се чудя какво точно се пише в средната колона "Училище, профил или специалност от професия", защото в списъка има доста колонки и уточнения. Някой може ли да даде пример?
Миналата година попълних следното:
НПМГ Академик Любомир Чакалов - ПрМ-М;АЕ
Точно както беше в списъка на РИО.
Приеха ми двустранно разпечатано заявление.
Благодаря много  bouquet
Ще пробвам да направя едно за езикова:
Първа английска езикова гимназия - АЕ; НЕ; М
Дали е така?

Според мен трябва да се добави и четвъртият профилиращ предмет,например Ит.

# 560
Ще пробвам да направя едно за езикова:
Първа английска езикова гимназия - АЕ; НЕ; М
Дали е така?
[/quote]

Според мен трябва да се добави и четвъртият профилиращ предмет,например Ит.
[/quote]

Да, видях го. Ето това са важни детайли, защото в указанията пише: 5. При несъответствие между текста на пълното наименование на училището, профила или специалността от професията и на кода, водещ е текстът!

# 561
  • София
Герка, ти вярвай, но недей да лежиш на това ухо, особено ако кандидатствате в София! Или пък, смяташ, че детето ти е супер-дупер-способно да се справи без допълнителна подготовка от учител или достатъчно компетентен възрастен, който да е наясно. Аз лично се убедих за себе си колко ужким знаех математика и български, и когато отгърнах това, което правеха в курса, всъщност колко съм зле и напълно некомпетентна да ги подготвя за изпитите, а и те самите отказаха да се готвят сами. За мен точно седми клас не е времето да се доказвам на системата колко съм печена, нито да разчитам на училищната подготовка и самоподготовката на децата от сборници и тестове. Истерия-неистерия, трябва да се мине!

# 562
На моето дете, освен че му показаха "хватки" за изпита, му дадоха и криле- накараха го да повярва, че може и че ще успее! А тя имаше огромна нужда от това.

# 563
Абсолютно съм съгласна! Дори си мисля, че ако детето е амбициозно, само ще търси допълнителна подготовка, най-малкото някой, който да му даде увереност дали се движи добре. При това в школа, при работа в група с други деца, ще се види къде се намира като ниво на общия фон, къде са пропуските му и да наблегне на тях. За нивото помагат и пробните изпити, но повечето от тях са след февруари, а тогава може да се окаже късно за наваксване.
Не рискувайте, е моят съвет! Мисля, че ако детето досега е разчитало само на получените от училище знания, състезанията на Регалия (които минаха в почивните дни) биха показали доколко е способно на качествена самоподготовка. Не пречи и в домашни условия да се направи текста, за да се види дали пропуски. Освен това, в школите се преговаря материал и от 6-ти клас.
Аз лично съм повече "за" частен учител, но без да го приемам безкритично, а след проучване на методите му на работа и начина на преподаване.

# 564
Първо питай хората, които ти отговарят, от кой град са и за какво кандидатстват. За НЕГ малко трудно без школа, не че не е възможно.

# 565
Благодаря за мненията. Ползите от школите са ми ясни. Но не това ми беше въпроса. Аз не питам за сравнение м/у самоподготовка и школа, а дали има такива , които са се справили сами.

Естествено, че пробните изпити са коректив по всяко време.

Стели, не разбрах какво имаш предвид като спомена пробния в Регалия?

Люси, абсолютно на място отбелязване. Но сега няма как да се разбере кой , каква оценка е изкарал.

# 566
Имаше състезания за шестокласници в "Регалия". Тях имах предвид за проверка на усвоеното дотук. Но през годината има пробни изпити в различни школи, отворени за явяване и на ученици, които не се обучават в школата (срещу съответно заплащане). Регали имат три такива. Толкова са и на езикови школи "Астра". Просто трябва да се следят, защото е важно детето да види как "се случва" изпита.

# 567
Ми аз знам за две деца, които уж се готвят без никакви уроци. Вкл едното сега се подготви за кандидатстване на медицина. Дали е вярно- не знам.
Моите деца специално, не биха се справили без уроци. Едно че самите те имат нужда от занимания и обяснения, друго че аз не мога да им помагам, трето че понякога случваш на скапан учител. Написаха точно 1 преразказ по БЕЛ тази година в училище...ми няма как да стане само с училищната подготовка.

# 568
stely33, Благодаря. Hug
Ако резултата от такъв изпит, като в Регалия е добър на фона на останалите участници, това би ли трябвало да е атестация, че нещата в училище се случват по правилния начин?

♥ LOST ♥ , в полза на школата бих отбелязала факта, че там имат домашно, което трябва да се напише. А самоподготовката е базирана на тяхната съвест.

Благодаря ви, момичета, за мненията.

# 569
Вярно е, че зависи в кой град си. Нас оценки над 5,80 ни устройват напълно, а познаваме най-малко три деца, които миналата година имаха  по-високи без уроци и школи. Не е невъзможно, дори цялата тази истерия и уроци може да паникьоса детето и да се провали на изпита. Щом си прави тестовете без забележки, умее да прави преразкази, значи е готово за изпита и толкова. Какво като знае повече, няма да му пишат 9-ка например newsm78

Общи условия

Активация на акаунт