Пети клас - ваканционна

• 34 557
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Да, мамите също ваканцуват и събират сили за материала в 6-ти клас.
Като си представя, че само месец остана и ми се вие силно като вълк на пълнолуние.

# 676
Да, мамите също ваканцуват и събират сили за материала в 6-ти клас.
Като си представя, че само месец остана и ми се вие силно като вълк на пълнолуние.
Да-а-а, ужас.  ooooh! И на мен ми идва да завия от сега.  Mr. Green

# 677
+1 към виенето  Mr. Green
От вчера чете "Под игото". Повече от 5 книги от списъка няма да стане да се прочетат.

# 678
Joy Добре дошла в "глутницата" .

# 679
Joy Добре дошла в "глутницата" .
Хи-хи, събрахме се!
Моето за цяло лято от списъка май само 1-ва част от "Под игото" ще прочете. Освен разказите и стиховете да ги вземем на път за морето и да рецитираме.
Поне "Малкия Принц"се надявах да успее да изчете, че по - малка.
"Приказка без край" я купих, прочете я мъжа ми, поне да не ме яд.

# 680
  • Русе
  Изобщо не се и надявам да изчете книгите от списъка си. Прочете с триста зора една малка на Тери Пратчет. Но то не е само да е прочетена. Сега има да пише по тема върху изчетената книга. Но пък събота и неделя изобщо не му виждам очите, събират се една компания приятели неразделни от близо и далеч и само си ги прибираме да спят.

# 681
  • София
Здравейте, и при нас ваканцията върви с пълна сила. Девойката днес замина на лагер в Троянския балкан, другата седмица отиваме на море, после е на лагер-школа по математика в Поморие и ваканцията ще свърши Sad
Май само книгите ще изчете, въпреки, че имам съмнения за Под-игото. Тоновете домашни, които им дадоха за ваканцията, няма да успее да ги свърши, но каквото такова, ваканция е все пак.

Не знам дали попаднахте на тази информация http://www.mon.bg/?go=page&pageId=381&subpageId=63 . За кандидатстване след 7 клас вече ще се взима вече цялата диплома, а не само БЕЛ и Мат.
Вярно е, че имаме още цяла година да го мислим, но тази промяна е много сериозна и да се надяваме да е за добро.

# 682
  • Русе

Не знам дали попаднахте на тази информация http://www.mon.bg/?go=page&pageId=381&subpageId=63 . За кандидатстване след 7 клас вече ще се взима вече цялата диплома, а не само БЕЛ и Мат.
Вярно е, че имаме още цяла година да го мислим, но тази промяна е много сериозна и да се надяваме да е за добро.
    Струва ми се по-правилно. То и сега има училища, които формират бала с оценка от профилиращ предмет. За езиковите гимназии предполагам ще си остане оценката по БЕЛ, и годишната оценка по математика няма да има чак такава тежест при тях, защото може да се комнесира от другите дисциплини, което е по-реална представа за цялостна подготовка.

# 683
  • София

Струва ми се по-правилно. То и сега има училища, които формират бала с оценка от профилиращ предмет. За езиковите гимназии предполагам ще си остане оценката по БЕЛ, и годишната оценка по математика няма да има чак такава тежест при тях, защото може да се комнесира от другите дисциплини, което е по-реална представа за цялостна подготовка.

Joy Joy  Това ако проблемът е с математиката.   Wink Ако по-проблемен е БЕЛ, ще се вземе оценката по МАТ.

От една страна ми харесва промяната: Децата ще учат по-равномерно по всичко, а не само по БЕЛ и МАТ.
  От друга страна съм против: В някои училища оценките се пишат на килограм. В други е борба за всеки предмет, включително "развлекателните".
  Когато бях ученичка, в час по музика предимно пеехме. И не беше задължително да е вярно.  Laughing Учиш там 2-3 песни, грачиш в час (момчетата почваха да мутират, сещате се  Crazy ) и ти пишат 6. Сигурно и сега някъде е така, няма лошо. Хлапето изписа тетрадка 100 стр. по музика-произведения, автори, абе много хубава и сериозна подготовка. Ама за 6 трябваше и да се научи, което не е същото като да пееш "Ставай страна огромная".
  Та и сега ще се получи една пълна 6-ица от някои училища, а от други-30-40 стотни назад заради по-високи/реални критерии на учителите. Не ми харесва.
  Като се замисля-ако ще взимат резултатите от дипломата, нека по-добре да вземат резултатите от всички матури, които да се провеждат като БЕЛ и МАТ.

# 684
  • София

От една страна ми харесва промяната: Децата ще учат по-равномерно по всичко, а не само по БЕЛ и МАТ.
  От друга страна съм против: В някои училища оценките се пишат на килограм. В други е борба за всеки предмет, включително "развлекателните".

И аз съм раздвоена. От една страна, в един идеален случай, общата оценка от дипломата дава по-добра представа за цялостното ниво на подготовка. От друга обаче липсват единни критерии за оценяване и в едно училище знанията за 6, няма да са достатъчни и за 5-ца в друго училище.

В крайна сметка, според мен, това ще доведе до много по-голямо натоварване на децата. Подготовката по БЕЛ и МАТ ще остане такава, каквато е до момента, защото изпитния формат не се променя. Допълнително децата ще трябва да се борят за 6-ци и по всички останали предмети.

# 685
Здравейте момичета.
Чиби, тук сме си. Прибрахме се още в петък, но или интернет няма или време. Днес бяхме в Стара Загора. Лекари и малко разходка. Утре се запътвам към следващия град в района. Доста неща има за свършване и гледам да отмятат едно по едно. Ако намеря време пак ще пиша.

# 686

Joy Joy  Това ако проблемът е с математиката.   Wink Ако по-проблемен е БЕЛ, ще се вземе оценката по МАТ.

На мен не ми стана ясно дали "оценката по още един балообразуващ учебен предмет" означава, че може да се вземе БЕЛ или МАТ по избор на ученика или всяко училище ще решава коя оценка - напр. за ЕГ ще бъде БЕЛ а за МГ ще бъде МАТ.

Включването на общия успех ще доведе до разслояване на бала. Положителното е, че ще се спре с неглижирането на други основни дисциплини като физика, химия и биология.

При нас засега 1:0 за задължителната литература. Ваканция съм, хич не желая да го ръчкам.  
Цял месец юли почти не му видях очите на младежа от лагери. Към края на август заминава отново за 2 седмици.

Да се отчета и за размерите - вече е към 170 см. (колкото мен), 45-50 кг., маратонките са 43 номер.

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 16:42 от *Vessy

# 687
  • Русе
На мен не ми стана ясно дали "оценката по още един балообразуващ учебен предмет" означава, че може да се вземе БЕЛ или МАТ по избор на ученика или всяко училище ще решава коя оценка да се взима - напр. за ЕГ ще бъде БЕЛ а за МГ ще бъде МАТ.

Училището определя балообразуващия предмет.
  По отношение за различните критерии в различните училища , то и сега си го има този риск. Шестиците по математика и БЕЛ в едно училище, се равняват на 4 в друго. Така че не се променя особено тежеста заради субективния фактор от сегашното положение.

# 688
Хекси, добре дошли.  Heart Eyes
Вашата програма и тук, и в немско е много натоварена.  Hug
В нашето училище няма неглижиране на никой от сериозните предмети. По всеки  от тях гонката е голяма.  Peace
По т.нар. от мен разтоварващи пък няма вманиачване, което е супер.  Hug

# 689
Училището определя балообразуващия предмет.
По отношение за различните критерии в различните училища , то и сега си го има този риск. Шестиците по математика и БЕЛ в едно училище, се равняват на 4 в друго. Така че не се променя особено тежеста заради субективния фактор от сегашното положение.
И аз мисля така.  Peace
Chibi, училището ви е супер! Де да беше навсякъде така...
Според мен по-важно е нивото на обучение да е високо, отколкото неоправдано високите оценки.
А неглижирането не е само от училищата, но и от ученици и родители именно защото оценките не са важни за кандидатстването.

Общи условия

Активация на акаунт