Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 093
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  Аз нещо не съм си ли се записала в тази тема, чак сега я видях, тъкмо се чудих, защо не пишете...
  Голямо лято настана, чак ми идва прекалено през деня хихи. От утре го дават да вали по нашите земи..

# 166
Бъдете честни, дръжте на думата си!

Изключително вярно. Не че в България не действах така, но като около мен никой не го правеше... Изключително приятно е работодателят ти да ти благодари за работата, която си свършил. И мотивиращо. И да, честна съм и си налягам парцалите, това е само в мой интерес.

# 167
  • Bristol
Благодаря ви, аз оценявам. Ще крие тогава, щом това е начинът. А после при едно евентуално наемане не лъсва ли всичко, по документи не се ли вижда, не се ли изпада в неловка ситуация? На интервюто ако те питат работиш ли в момента, лъжеш ли?
На интервюто няма как да скриеш този факт, ако те попитат директно. Ако не попитат, можеш да минеш метър.
Аз не лъжа, защото не мога. На мен един ноември ми казаха, поне още една година си при нас, спокойно и първата седмица на декември ме повикаха да кажат, че контрактът ми за голямо съжаление не се подновява  Wink Ама в същност можели да ми предложат нещо друго, за същата позиция друг контракт с 25% по-ниско заплащане, коледен подарък! И да, това не е лъжа, а промяна на ситуацията, фирмата трябва да е гъвкава, за да може да оцелее на пазара. По същия начин и ти не лъжи, пропуснал си да ъпдейтнеш свто. Не забравяйте, че особено за големите фирми сме просто една цифричка и когато големия бос, който никога не е чувал твоето име, а и да го е чувал е забравил, каже трябва да съкращаваме, никой не го интересува колко предан си бил и колко уикенда си пропуснал със семейството, за да завършите проекта на време, за тях си просто цифра. Финансовите съветници работят с цифри, те не виждат хората, съдбите и емоциите. И това е правилния начин, за да оцелее бизнеса. Не казвам с това да се репчите и мъчите да изиграете работодателите си, а просто да имате едно на ум и да не забравяте личните си нужди и интереси.
Голямо лирично отклонение стана  Laughing

# 168
  • UK
И на шефовете не им е лесно. моята шефка например има 20 магазина. Всеки от тях си има мениджър и продавач, таргет и тн. Тези таргети са и нейни, общи даже, и от нея също се иска да ги достига, но от нея достигането им по никакъв начин не зависи. Тя може да мине през магазина веднъж в месеца, да види има ли някаква очевидна причина да не вървят нещата, може да направи 1-2 козметични промени и да се надява, че нещата ще се оправят. И ако си е наела някой мениджър, дето не става за чеп за грозде, накрая нейните резултати страдат, и пред нейните шефове тя не се е справила, като тя няма никаква възможност да влияе на резултата. аз съм си в магазина. Днес ми беше лош ден, утре мога да променя нещо и пак ще си достигна таргета. Тя нищо не може да направи, освен да се надява, че хората, които е наела, ще се справят качествено.

Да помрънкам малко, така или иначе споменах. Като кандидатствах за тази работа бях предупредена, че ще си имам проблеми с възрастни доброволки, които си мислят че разбират от всичко и че те са шефове. Имах една такава, на която още втория път й обясних, а и тя ме разбра, че ако й видя физиономията още веднъж, ще се разделяме, и тя сега идва само като знае, че ме няма. Направи ми се на два пъти на шеф, опита да ме командори и да ми крещи, и сега е предупредена и знае. Една друга обаче, и тя от сто години доброволства, много обича да пренарежда магазина. Обаче хич я няма в тази дейност, в резултат на което аз губя часове наред да пренареждам след нея. Миналия път като почивах оставих бележка на продавачката да не й дава да пренарежда, онази видяла бележката и се обадила на шефката ми да се оплаче, че тя трябвало да пренарежда след мен. Аз пак казах на продавачката да не й дава да пренарежда, днес се връщам след един ден почивка и магазина пак в плачевно състояние. Този път се подковах, снимах всичко, както ми го бяха оставили, и след това като го пренаредих. Шефката ми не иска да губя доброволката, понеже нямам достатъчно. Моята гледна точка е, че тя ми губи времето, да не говорим как изхвърля неща, които трябва да се продават, понеже не й харесват, крие разни неща из магазина, за да подреди както си иска, слага неща по ъглите, които трябва да са в средата и тн. Днес съм изгубила три часа да пренареждам. Наистина нямам време. На всичкото отгоре продавачката ми ме лъже, че не била й давала да пренарежда, а сама нареждала. Аз питах една доброволка и момичето си ми каза това, което аз сама виждах така или иначе - то няма просто как да сбъркаш стила. И сега трябва да говоря и с продавачката и с доброволката, но едната не идва в дните, когато работя, а другата просто нямам как да докажа, че ме лъже. Шефката пък е две седмици в отпуска и очаква аз да съм оправила нещата като се върне, а аз мисля, че трябва да говоря с нея по въпроса. Нямам намерение да си губя времето по този начин. Ако ще от 20 години да е доброволка, като не ми помага, значи ми пречи и това е. Другата овца поне не ми се пречка, продавачката си се оправя с нея някак, не ме интересува кого се опитва да командори като ме няма, щом на тях си им е добре. Тази обаче губи моето време. И тъй, ядосват ме. Иначе всичко е наред, таргетите са стабилно минати, хората правят комплименти на магазина, почти съм стигнала оборотите от най добрите му дни. И това за два месеца, понеже си разбирам от работата, и онази кукумявка може да й е много мъчно, но ще трябва да се съобрази. Не може да спориш с резултатите, все пак.

# 169
  • някъде в орбита...
МГМ, поздравления за постигнатите резултати. В работата винаги ще има някой идиот дето да разваля рахата, но както си го замислила мисля че ще помогне -  keep your cool и спокоен директен разговор с шефката Peace

# 170
  • UK
Разбирам гледаните точни на всички ви, благодаря за съветите.  Simple Smile

# 171
Забравих за лъжата да коментирам. Не, не се лъже! Забравете да лъжете още щом се качите на самолета.
Забравете да давате празни обещания и не надценявайте възможностите си когато се хвалите, т.е пишете си резюмето.
Бъдете честни, дръжте на думата си!

Този съвет си е общовалиден за всички човешки същества. За съжаление не всеки го изпълнява. Няколко пъти ми се е случвало работодател да ме разиграва сериозно и изобщо не говоря за някакви измекяри. Става въпрос за сериозни фирми, добре известни и установени на пазара. Съгласна съм с Мери - всеки трябва да премисля ситуацията от своята си собствена гледна точка. Много малко работодатели ще седнат да мислят кое е най-доброто за теб. В най-общия случай работодателят има една цел - печалба. И ще направи всичко възможно, за да я постигне. И празни обещания съм получавала, и надценяване на възможностите, и лицемерие, и нагло лъгане, и психически тормоз.
Сега съм на мнение, че първо са моите интереси и след това тези на фирмата и шефа ми. Изключително честен и откровен човек съм, но след като ме потъпкаха известно време, осъзнах че никой не мисли за моето благо. Напротив - всеки си гони интереса.

# 172
  • София
Здравейте!
Някой пътувал ли е с кучето си до БГ. и ако да, може ли да го попитам нещо на лични?
П.п. Разбрах това, което ме интересуваше Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 13:30 от dmm

# 173
Момичета, меко казано съм потресена и силно разочарована от тукашните лекари!
Наложи ми се да отида на гинеколог (от сравнително ранна възраст страдам от гъбички и от 2 дена пак ми се появиха симптоми). Така или иначе трябва да си направя цитонамазка скоро, реших да вървя да ме прегледат на частно, защото повечето от вас знаят гъбичките как действат на жената, а и да си питам лично цитонамазка колко ще ми струва. И така...... обиколих 3 клиники в града, където има гинеколози. Отказаха да ме прегледат. Просто казаха НЕ! Щом съм нямала личен лекар, не можело. Обясних им защо не мога да запиша личен, те ми казаха, че да, така било, ще чакам. Казах им, че умирам от сърбеж и болка, и че от години се лекувам от тия инфекции, но пак се проявяват след време, но те не и не. Накрая се ядосах и отидох в спешното. Там една не особено любезна девойка ми каза да изчакам, след което дойде мед. сестра, заведе ме в една стая и почна да ме разпитва. Обяснявам аз на дълго и на широко за всеки един от проблемите ми, тя ми мери кръвното и температурата, и пак ми казва да изчакам. Идва друга сестра, която прави същата процедура. Накрая дойде трета сестра, донесе ми 2 хапчета (бели и продълговати) и каза да ги изпия. Попитах какви са, тя ми избърбори нещо и ми ги натика в ръката. Изпих ги и я попитах сега какво? Тя ми каза да си вървя вкъщи и ако ТЕ преценят, че наистина е било спешно, щели да ми се обадят на мобилния да отида?!?!??????
И аз сега кажете ми, града ли съм сбъркала, държавата ли, или нещо аз не съм в час и тука е такава практиката, кажете, защото се побърквам от сърбеж, болка и нерви?!?
Какво да правя, за бога?!
На път съм да си хвана самолета към България само и само да отида на лекар!!!
Направо съм отчаяна...............

# 174
Точицаа, ако си сигурна, че са гъбички, тук има канестен комби, което вкл. ваг. табл. или капс. + крем. Без рецепта е. Активната съставка е клотримазол, щом имаш често такива проблеми, трябва да го знаеш. А може да пробваш и консултация в аптека.

# 175
Блу, днес си го взех това нещо от една аптека, (Boots) но някак си пак ме е страх да взимам такова нещо, след като не съм сигурна. Винаги при проява на гъбички съм се консултирала с лекар преди всичко... те след като ми дадоха хапчета, таблетката няма да я пия, но обмислям дали да не се намажа с гела довечера, а таблетката да изпия утре.. И все пак, наистина ми се искаше да отида на лекар и много се ядосах!

# 176
Е, просто се опитах да помогна с каквото знам и съм видяла тук. Как се казва това, което са ти дали да изпиеш? Хубаво е, че си свикнала да ходиш на лекар, а не на своя глава.
Знаеш ли причините за чести подобни инфекции? Има фактори, които предразполагат към тях - примерно автоимунни заболявания, прием на АБ или пък меню, богато на въглехидрати. АГ специалистите често спестяват това на пациентките си.

# 177
Не разбрах името на това, което ми дадоха, честно  Embarassed Само разбрах, че е противовъзпалително.
Първата гъбична инфекция получих на около 13 годишна възраст от антибиотик Оспамокс. Не осъзнавах какво и защо ми се случва и доста дълго време не казах нищо на майка ми. Като си казах, вече се беше усложнило. Лекуваха ме дълго време с мазила и таблетки, накрая само Микомакс помогна. От тогава до ден днешен през около година-2 ми се появяват. И сега точно не знам от какво се появиха, антибиотик не съм пила, интимния душ гел си ми е същия, бельото си пера на ръка с топла вода и антибактериален сапун, не знам ... Въпросът е, че от 2 дена се появиха болка, зачервяване и сърбеж.. Микомакса би ме спасил, но тук няма, а и да има, без рецепта едва ли ще ми дадат.
Благодаря ти за помощта!

# 178
Активната съставка на Микомакс е флуконазол / http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/ss0319.pdf / Хвърлих поглед в сайта на Буутс и се оказа, че има флуконазол без рецепта /малко странно Thinking/, просто с друго търговско име, иначе пак 150мг. Иначе виж това http://patient.info/health/vaginal-thrush , та може и точно флуконазол да са ти дали.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт