Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 101
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Точицаa, съчувствам ти, но тук не мисля, че гъбичките се приемат за спешно. Те и в България не са де. Иначе Блу е права, има и кремчета и дори май вагинални таблетки не само в Boots, но дори и във всеки по-голям магазин като Sainsbury's  и Tesco.

Моя съвет е да си вземеш каквото и да е противовъзпалително кремче тип Канестен и да се намажеш поне да ти мине сърбежа. Иначе тук бяха писали момичетата за някакви sexual health  клиники ли бяха, в които може да те прегледат. Просто в момента не мога да се сетя как се казваха. Мисля, че тези бяха: http://www.nhs.uk/Livewell/STIs/Pages/VisitinganSTIclinic.aspx

Когато имаш време се върни и прочети какво е писано за живота в UK и в частност здравеопазването. Тук за дребни здравословни проблеми може да те мотаят много време. Да си запишеш час за преглед в частен кабинет от днес за утре не знам дали е възможно. И наистина е добре да успееш да се запишеш при GP. Но имай предвид, че и GP да си имаш пак се обаждаш и обясняваш какво ти има, те преценяват дали си спешна и ако преценят, че не е спешно ще ти запишат час и за след седмица. Реален опит тук нямам, защото аз съм звъняла само за дъщеря ми. А да, тук профилактична цитонамазка се прави веднъж на 3 години. Ако открият нещо вече по преценка могат да ти правят по-често.

Гъбички освен всичко се получавт и от стрес, така че не се чуди как и защо са се появили.

# 181
Ами на мен наистина ми е доста странно, че е без рецепта, но така го разбирам. Говоря за това http://www.boots.com/en/Boots-Thrush-150mg-Capsule-Fluconazole--1-capsule_742863/ и явно няма да е някъде из рафтовете със свободен достъп за клиенти, а трябва да се консултираш с фармацевта и така.
А може да пробваш и в тези клиники, за които пише Изолда.

# 182
  • UK
Споменали са, че гъбичките не са за спешното, но не са ти казали къде да отидеш за подобни проблеми - в Walk In център. Там може и цял ден да си чакаш, но ще ти обърнат внимание накрая. Също и за дребни рани и оплаквания. За настинка например няма да те види лекар, за лека прорезна рана също, цитонамазка не се прави от лекар, по добре отвиквай от идеята, че може да тичаш при лекар за всичко, от което се оплакваш. За гъбички аз лично бих отишла да говоря с фармацевт.

# 183
Точицаа, във всяка една аптека (но по-добре някоя по-голяма като на Boots, Tesco) можеш да поискаш консултация с аптекар. Знам, че не са лекари, но понякога е по-лесно и по-бързо да получиш адекватен съвет от тях. Ще те заведат в някоя стая, за да не обсъждате проблема пред всички, и ще те посъветват какво да правиш. А ти защо нямаш GP?

А, сега прочетох, че и Малката Госпожица Мърморана те е посъветвала същото. Опитай, може пък да помогнат в аптеката. Бързо оздравяване ти желая! Hug

# 184
Здравейте момичета.Предстои ни местене от Лондон към Кембридж.Освен от познати,които живеят там има ли друг начин да се ориентирам за добри райони и съответно училища.Благодаря ви!

# 185
Здравейте , отново мамита!
Имам може би малко дъвкан въпрос. Получвам, обаче различни отговори. Детето септември навършва 5г. , т.е. на какво евентуално ще бъде записан - градина, предучилищна или училище? Ако съдя по таблицата от темата(в началото) , след като е родено септември, вероятно ще е предучилищна. От друго място разбирам, че трябва да е първи клас. Малко съм притеснена, защото вероятно няма да бъде от началото на учебната година и кога, и как ще намерим място да го запишем. Confused Общо взето съм си с много въпросителни, но се надявам лека полека да намирам отговорите.

# 186
Здравейте , отново мамита!
Имам може би малко дъвкан въпрос. Получвам, обаче различни отговори. Детето септември навършва 5г. , т.е. на какво евентуално ще бъде записан - градина, предучилищна или училище? Ако съдя по таблицата от темата(в началото) , след като е родено септември, вероятно ще е предучилищна. От друго място разбирам, че трябва да е първи клас. Малко съм притеснена, защото вероятно няма да бъде от началото на учебната година и кога, и как ще намерим място да го запишем. Confused Общо взето съм си с много въпросителни, но се надявам лека полека да намирам отговорите.
Детето ще е reception от септември. И тъй като reception е задължително, място ще му намерят.

# 187
  • На село (близо до Лондон)
 Li_ana, най-малкия ми син през октомври навършва 5г. Той както и твоето дете ще е на училище в най-малкия клас (reception).
Трябва да кандидатсваш в общината, като посочиш кои училища в района искаш. Те ще видят къде има места и детето ще започне. Питай ако имаш още въпроси. Училищата тук са от 8.40-8.50 до към 3 часа всеки ден.

# 188
Благодаря! Т.е. да не се притеснявам, че няма да го вземат никъде, понеже е задължително присъствието.

# 189
Здравейте момичета,

Съпругът ми е в Англия, преди две години му правиха операция на коляното и от време на време му създава проблеми! Оттук си взе като тръгна кремове за мазане, но са му свършили. Знаете какъв крем може да си купи без рецепта? Нещо от рода на нашият Финалгон....

# 190
zveti81, имате 2 възможности. Можеш да му пратиш ти кремовете по пощата. Няма проблем за лекарства, на мен майка ми ми е пращала. Мисля, че за крем няма да има проблем, особено ако сложиш вътре и рецептата.

Другия начин е просто мъжът ти да пита в която и да е аптека какви лекарства биха му препоръчали. Има доста неща, които се продават без рецепта. На мен този крем нищо не ми говори честно казано, така че по-добре да обясни той на място, може и да си занесе някои от кремовете, които е ползвал и са свършили. То всички лекарства си имат написани на английски съставките, за какво и са т.н. Със сигурност ще му помогнат и ще му дадат съвет  Peace

# 191
Исолда, не се бяхме сетили да отиде с крема в аптеката! Благодаря за идеята!  bouquet

# 192
Доста специфичен е като състав финалгона. И тъй като е нещо без рецепта, за външна употреба и за голям човек, със сравнително чиста съвест бих предложила да потърси и из полските магазини.

# 193
Доста специфичен е като състав финалгона. И тъй като е нещо без рецепта, за външна употреба и за голям човек, със сравнително чиста съвест бих предложила да потърси и из полските магазини.

Благодаря, работа ще му свърши и всякакъв крем, стига да е с подобни съставки. Ще му дам идея и за полски магазин.  Hug

# 194
Здравейте,

Пак съм аз с питане, кремът отпадна, без хапчета няма как да му мине.
Искам да му изпратя тук от Бг , мисля си по Бг пощи.  На Вас пращали ли са Ви лекарства и как?
Благодаря предварително за съветите!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт