Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 118
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Pampers, благодаря ти за отговора. Ще проверя и в библиотеката нашата ни е наблизо, наканихме се да отидем миналия понеделник, но за съжаление беше почивният и ден, ще пробваме пак. Друго, което се сетих днес мисля да отидем до магазина и да купим някои неща и да се заемем с градинарство.Аз съм много зле с тази част, но ще се науча, че досега нищо не сме правили в градината, само окосяваме тревата и това е.

# 226
Завиждам за градинката - обожавам цветя! Но ние сме с малко дворче, което не позволява градинарство та ще трупам мераци и идеи за следващата къща  Mr. Green Успех!
А за забавленията - в сайта на нашата община има програма за лятото с работещите детски центрове и какви мероприятия има по време на фестивала, който тече в момента.

# 227
  • UK
Здравейте, записвам се чак сега, че не ми остава много време за четене на форума лятото - малко повече офлайн се опитвам да живея 'лятото'  Sunglasses
Да ви следя все пак.

# 228
Здравейте! Simple Smile) Да се представя като новичка в групата:)
От 1 месец аз и синът ми (Марти, 10 год.) сме в Лондон. Мъжът ми работи тук от година.
Почти съм готова с основните неща, които се вършат при преместване в чужда държава. Имам NINo (не беше трудно), имаме JP ( по-трудничко, заради прословутото доказване на адрес), подадох in-year заявление за училище на Марти(днес ми искат по пощата доказване на адрес също, дано да няма проблем), банкова сметка (направихме обща семейна, лична ми предложиха да е basic,защото нямам още работа, но решихме,че обща е по-добре като условия), наехме си малка самостоятелна част от къща, даже си купихме кола Simple Smile))
Но, ни липсват приятели..Деца, с които Марти да си играе. Всеки ден сме навън - по паркове, музеи, плажчета и playgrounds. Всеки ден си търсим нещо интересно за правене от този сайт
http://www.timeout.com/london/kids
 Чудя се дали няма бг.майки с дечица около възрастта на сина ми в северен Лондон и дали искат срещи за игра Simple Smile) Ние живеем до станцията на Brent Cross. Малко не преценихме както трябва квартала..Децата тук се придържат доста към религиозната си принадлежност ( еврейска) и Марти не може да създаде приятелства. Преди време срещнах в автобуса една бг.майка с момче на връщане от училището,в което и ние кандидатствахме, но въобще не се сетих да дам тел. ако искат да се виждаме..
Ще се радвам да пишете Simple Smile

# 229
Момичета, възможно ли е неплатена сметка на предишните наематели да окаже някакво негативно влияние върху нас?
Получаваме писма за неплатена сметка към ЕОН за период февруари/март. Тогава предишните наематели са сменили доставчика и не са платили последната сметка към ЕОН. Те бяха в квартирата до края на май, ние сме от началото на юни с договор през голяма агенция. Странното е, че писмата, които получаваме от ЕОН не са до конкретни имена, а просто до наемателите на адреса, то и затова ние ги отваряме и затова и аз се притеснявам. Сканирани ги пращаме на хазаина, а той на предишните наематели. Те са студенти от Китай, сега са там и септември ще дойдат пак в ЮК. Сметката продължава да стои неплатена. Според хазаина ние няма защо да се притесняваме, договорът с датите в него ни защитава. Предполагам, че той им е върнал каквото е решил да им връща от депозита преди да получим първото писмо /по договор до 14 дни се връща депозита/ и затова не я е платил той.
Обаче аз започнах да се притеснявам. Confused

# 230
Блу, аз бих се обадила на ЕОН и бих им обяснила и ги питай тях как да процедирате. В никакъв случай не предлагайте вие да я платите, просто им обяснете ситуацията. До колкото знам, такъв тип неплатени сметки могат да се отразят на кредитната история на всички (минали, настоящи и бъдещи) наематели.
По принцип е отговорност на хазяйна - негов проблем е, че не е проверил преди да им върне депозита дали са си платили всички сметки, така че той трябва да се погрижи  Peace

# 231
Някой да си кара колата от България в УК? Има ли смисъл да я взимаме с нас, или да я продаваме и да купуваме от там?

# 232
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здравей Блу, ние имахме същият случай, когато се нанесохме в квартирата. Няма от какво да се притесняваш  Peace След като пратят няколко писма е възможно да пратят въпросник дали случайно знаете новият адрес на предишният наемател. Вариант е да се обадиш преди това и да обясниш, но няма много смисъл. Ние получавахе и писма от колекторска фирма към предишния наемател за сметките и в един момент просто спряха да пристигат. Вие си имате отделен акаунт, който няма нищо общо с тяхното задължение.

Уф дълго сатана, но дано съм те успокоила поне  Hug

# 233
Славейче, Илейн, благодаря! Hug Малко се поуспокоих, но ми мига лампичката. Ще натисна все пак ММ да се обади по телефона, че аз не съм за такива отговорни разговори на чужд език. Ако писмата бяха адресирани с имена нямаше да ги отворим, нямаше да знаем за какво са и нямаше да се притеснявам. Но така написани към живеещите ми звучи много обвинително. А в нашия договор при наемането изрично пише, че трябва да си създадем акаунти на наше име към доставчиците, както и направихме. И точно това е в последното писмо - ще дадат акаунта на колекторска фирма.
Tъкмо се разбрахме с нашето Енерго-про, които бяха решили, че щом електромера не отчита, значи е развален, свалилили го за проверка уж, сложили нов и ни изпраскали служебни суми за няколко месеца + такса смяна на електромер. Накрая ги убедихме, че нямаме грехове пред тях и ги сторнираха. После в старата квартира се правиха на интересни и ни мотаха с депозита, но все пак го върнаха в пълен размер.

# 234
  • UK
Някой да си кара колата от България в УК? Има ли смисъл да я взимаме с нас, или да я продаваме и да купуваме от там?

Да, ние. Миналата година си я взехме след лятната ваканция (дойдохме с нея дотук) и съм много доволна, че го направихме. Не сме я пререгистрирали. Върши ни отлична работа, но тя беше почти чисто нова, може би ако беше по-стара щяхме направо да купим от тук, но беше безсмислено.

# 235
  • UK

Да, ние. Миналата година си я взехме след лятната ваканция (дойдохме с нея дотук) и съм много доволна, че го направихме. Не сме я пререгистрирали. Върши ни отлична работа, но тя беше почти чисто нова, може би ако беше по-стара щяхме направо да купим от тук, но беше безсмислено.
Ако колата е за постоянно в УК, тя трябва да се пререгистрира. Не може да я карате с БГ регистрация повече от 6 месеца мисля беше. Трябваше и нещо по фаровете да се сменя, до колкото помня, за да са съгласно УК стандартите - нали е с ляв волан и имаше нещо за ъгъла на светлината на фаровете...  Mr. Green

# 236
Хелоууу, лейдис  Wink

Записвам се със свежо, след ваканционно, българско настроение  Mr. Green Страхотна почивка си направихме и .... искам още!  Laughing
Връщам се да чета, че изгубих дирята  Rolling Eyes

# 237
Ние дълго умувахме, дали да идваме с нашата кола, но я оставихме в Б-я. Като сметнахме всички приелжащи такси и по-високия данък, решихме, че ще ни е по-изгодно да си купим нова. Но, това е в нашия случай.
Та в този ред на мисли да се похваля, че си купихме кола и сме в Бристол на лов за овце  Mr. Green Лошото е, че вчера много валя и не си подадохме носа навън, но днес наваксахме от към обиколки. Избрах си маршрута със зологическата и моста, минахме и през центъра. Много по-различно е отколкото при нас на север.  Crazy
На идванe минахме през Шефилд - страхотна зологическа имат, чак ни хвана яд, че не ни остана време да се повозим и на трактора и да се позабваляваме още Mr. Green Дребното също беше във възторг. Ако някой има път натам - http://www.butterflyhouse.co.uk

# 238

И нашият случай е такъв. Не ни се иска да си продаваме колата, която само ние, със съпруга ми, сме карали, знаем как сме я поддържали, за да вземем някоя котка в торба.

# 239
  • Cambridge, UK
момичета, преди няколко страници имаше нов магазин за бг храни, може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт