Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 112
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • някъде в орбита...
Pampers, всякакви подобни наистина ще са ти от полза, така че стискам палци Peace

И ние в началото си викахме "само да ни падне в ръцете и една кола...", и сега няма слизанеееее Laughing Обикаляме като луди без работа Mr. Green Пожелавам ви скоро и на вас така Wink

# 211
Pampers, всякакви подобни наистина ще са ти от полза, така че стискам палци Peace

И ние в началото си викахме "само да ни падне в ръцете и една кола...", и сега няма слизанеееее Laughing Обикаляме като луди без работа Mr. Green Пожелавам ви скоро и на вас така Wink

Усещам, че и при нас ще е така  Mr. Green Че и аз дето нямам почти никакъв шофьорски стаж съм се мераклисала да карам  Crazy И колело подкарах - то тук е рай направо!

За другото - приемам идеи всякакви Simple Smile И без това само си търся повод да избягам от семейната идилия.

# 212
Памперс, за колко време след като сестрата е разбрала за алергията, сте посетили клиниката?
При детето ни положението е изключително сериозно и тук се следи при най-добрите специалисти в страната, не ми се иска да емигрираме и да се окаже, че трудно бихме се добрали до съответния специалист, а за момента е от изключителна важност да се следи всеки месец.

# 213
Памперс, за колко време след като сестрата е разбрала за алергията, сте посетили клиниката?
Някъде месец след това имаше свободен час. В останалите клиники от направлението свободни часове имаше след 2 месеца чак. Доколкото разбрах, от клиниката ще ни пускат датите за последващи часове, когато те преценят, а не през личния. Както и при нужда да звъня на тях. На личния ще се пращат само копия на резултатите и прегледите. Не знам, дали това е обичайната практика. Успех!

# 214
Въпрос към тези,които са сменяли българска шофьорска книжка с английска - само книжката ли искат или и талона?
  Ние сряда летим за УК. Чудя се малката дали да я запиша от 1-ви август на ясла или да изчакам повече.Там имат ли почивка летните месеци яслите или работят целогодишно?

# 215
  • Истински се вижда само със сърцето.
Само книжката и документ за самоличност се изпращат.

# 216
Нали по пощата може да се изпрати? Мерси  Simple Smile

# 217
Да по пощата се изпраща комплекта документи, там се плаща и таксата за издаване на книжката.

# 218
Само книжката и документ за самоличност се изпращат.
Освен книжката, лична карта ли се изпраща?

# 219
Аз си изпратих международният паспорт, изборът е ваш може него или лична карта.

# 220
  • София
Здравейте, мами!
Да се запиша и аз тук.   newsm03 От скоро съм в Лондон и си търсим семейна къща. Харесали сме си Watford. Има ли мами в този район, които да споделят мнение за района и най-вече за училищата в него. Дъщеря ни е на 7год и трябва да изберем и училище за нея.
Благодаря!

# 221
Въпрос към тези,които са сменяли българска шофьорска книжка с английска - само книжката ли искат или и талона?
  Ние сряда летим за УК. Чудя се малката дали да я запиша от 1-ви август на ясла или да изчакам повече.Там имат ли почивка летните месеци яслите или работят целогодишно?
   Градините работят целогодишно. Ако сте в Лондон или голям град има на повечето градини, особедно хубавите, лист за чакане, много рядко от днес за утре става. Препоръчвам ти първо да обиколиш тези в района ви и да ги разгледаш, защото тук градините са частни и има от страшна мизерия до доста хубави.

# 222
Ние сме извън Лондон. При нас има и частни - работят целогодишно и общински ясли/градини, които сега излизат във ваканция до септември. Вторите са малко по-евтини(32-26 паунда/ден). Има разлика и в часовете, които предлагат. Някои са целодневни, други по 3-4 часа сутрин или следобед. Зависи и от месеца на раждане на детето. Синът ми септември ще навърши 2, но може да тръгне в повечето ясли след януари - при запитване всички ми казаха тогава да подам документи, защото сега било твърде рано. Съответно намерих място в близкото училище, където още в деня след рождения му ден може да ходи по 2 часа сутрин до януари месец. В сайта на нашата община по код може да се видят различните типове забавачки, вкл и детски центрове, както и контаки за връзка. Предполагам и за вашата община ще има такава информация. Успех!

# 223
Здравейте, сега през ваканцията с дъщеря ми се чудим какво да правим, доста от групите за игра, които намерих около нас или са във ваканция или са за малки деца, утре ще попитам на още няколко места, в петък идва хелт визиторката и ме подсети за няколко варианта. Още нямаме много познати, мъжът ми е на работа през деня и ние обикаляме квартала и от време на време с автобуса ходим до по-далечни дестинации.Уикенда обикаляме водим детето на различни и по-интересни за нея места, да поиграе и да се помотаме всички. Добре че началото на септември започва F2 и ходи няколко пъти за по няколко часа в училището и много и харесва. Сега обаче ни е малко скучно, запълваме си времето, но все пак тя няма всеки ден контакти с деца да играе и общува.
Ако имате идеи за летни занимания, моля споделете, също така ако има мами с деца в Милтън Кейнс и околностите които също си търсят компания, ние сме насреща  Grinning

# 224
И аз търся идеи.Близката група затвори ваканцията, а кола нямаме, за да можем да ходим надалече. Доколкото знам в библиотеките има различни занимания за деца и възрастни,но не съм ги проучвала, защото най-близката такава ни е на час пеша.

На този сайт може да проверите за идеи - http://www.dayoutwiththekids.co.uk

Общи условия

Активация на акаунт