Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2015, 13:50 ч.

ЧОУ ЕСПА ,Дорис Тенеди или Азбуки

 • 3 784
 • 5
 •   1
Отговори
 • Muenchen
 • Мнения: 569
Здравейте,за сега съм се спряла на четири ЧОУ за моят син за 4-ти клас,като за горните три нямам много информация.Интересуват ме материалната база,защото няма снимков материал,двор,спортни зали,басейн.Интересува ме дали е забранено носенето на мобилни телефони и др. техника.Има ли индивидуален подход към учениците?Ще радвам да споделите всичко позитивно и негативно за горните училища.Аз за съжаление в момента съм извън България и ще мога да ги посетя едва през месец август,а ми се иска до тогава да ги сведа максимум до две.Четвъртото на което съм се спряла е Св.Георги,което за сега ми е фаворит,изключвайки таксата за обучение..Благодаря ви!

# 1
 • Muenchen
 • Мнения: 569
Хайде мами,за Дорис Тенеди някой ще разкаже ли нещо.Днес говорих с тях по телефона и това което разбрах е че учителите по чужди езици са българи.Всъщност това което ме интересува,възможно ли е в един клас децата да работят по различни учебници в зависимост от нивото и в кое училище се случва това?

# 2
 • Мнения: 716
"Дорис Тенеди" е училище с много смесени, клонящи към негативни отзиви. ЕСПА също. Аз лично в ЕСПА записах дъщеря си на лятно училище миналата година с идеята, че голяма част от часовете се водят от хора, на които английският език е майчин. На практика дъщеря ми там нищо ново не научи, не че съм имала свръх очаквания.

От трите, които си изброила, бих проучила Азбуки - то е ново и коментарите за него са много обещаващи.

# 3
 • Мнения: X
Учебен комплекс Азбуки е нова и наистина многообещаваща институция. И в трите образователни степени учителите са подбрани внимателно и наистина работят с хъс- нещо, което е много важно на фона на масовата демотивация сред съсловието у нас. В Азбуки английският език в четвърти клас е осем часа седмично, преподава го нейтив спийкър по Британската фонетична система. Повечето преподаватели са с повече от едно образование/специалност, а четвърти клас тази година ще си продължи с класната Таня Георгиева- човек с опит и много позитивен.
В началното училище се работи по системата Jump Math, която дава много добра основа за полагане на математиката, като без особено усилие децата наистина усвояват лесно, бързо и най-вече качествено материал, в пъти по-труден от учения от наборите им.

Преди всичко, още сега по телефона, си изясни къде изобщо има места свобдни места.

Проучвах училището за децата си. Не попаднаха там, но пък аз продължавам да имам наблюдения над комплекса.

И още нещо важно- материалната база. Сградата е нова, специално проектирана и много приятна.

# 4
 • Мнения: 4
не  на дорис тенеди,

# 5
 • Мнения: 2
Дорис Тенеди в училище пълно с застаряващи учители комунисти, които агитират в часовете. Нямам нови познания и са там, само заради парите и понеже няма да си намерят никъде другаде работа. Оценките са високи, ако мама и тате имат пари, и всичко там е един фарс. Най-вече застаряващите учители комунисти и партийни дейци. Не на Дорис Тенеди.

Общи условия

Активация на акаунт