В очакване на първи клас - Набор 2008 - Тема 2

• 52 204
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Майничка
Много познато, пусне ли се нещо в употреба - брой го заминало.
В предното училище на голямата печатаха тетрадки; към края на учебната година поръчвахме колкото преценим за нужно за следващата, дадат ги в последния учебен ден и септември установявам, че половината са надраскани - започнати разни чернови за дневници, разказчета, упражнения или просто рисунки.
Сега всички канцеларски за първи клас са затворени в едно куфарче и си чакат времето.

Кой питаше за медени боички? Ето http://www.m-arti.com/products.php?category_id=316.

# 76
  • София
Аз питах, благодаря.

# 77
http://www.impresia.bg/products/meden-akvarel-komplekti-akvareln … html#.VZECRssaySM - тези имат и нормален магазин за бои и художнически материали; връзката са медени бои

# 78
  • София
И тук ги има, имат и реален магазин - http://www.slanchogled.com/Product-%D0%97%D0%A5%D0%9A-%D0%B0%D0% … 8%D1%8F_2280.aspx

А аз като напълно невежа да питам - с какво са по-добри тези боички от обикновените, масови такива по книжарниците?

# 79
Като се има предвид, че повечето колеги се стремят максимално да изчистят от ежедневието критични моменти като 25 деца въоръжени с четки, а пред тях позиционирани чашки с вода и боички, то много ми идва втелясването по това какви да бъдат точно въпросните.
Ясно, от "Левчето" не стават и петно да оставят, но като цяло повечето са си о.к.
У дома децата ми имат в момента наченати поне шест различни вида водни бои- харесвам тези на Фабер Кастел и едни руски, прости на цена от два и нещо от кварталната книжарница.

# 80
  • София
Не знaм с кaкво сa по- специaлни. Моят син не рисувa, ще му вземa кaквито сa писaли.

# 81
  • Майничка
Разликата е в пластификатора на самата боя- обикновено мед или глицерин.

# 82
Здравейте, записвам се и аз в темата за първокласници набор 2008. Имам дъщеря, която на есен ще е в първи клас.
Така като ви чета се оказва, че не съм наясно с абсолютно нищо. Моля да ми кажете за бележките от личния лекар и картон кога се вземат и кога и къде трябва да се представят в училището.
Ние сме приети в желаното училище, надявам се до няколко дена да разберем дали ще сме при желаната госпожа и в коя паралелка. Родителска среща още не са обявили кога ще има, може би септември, така че списък нямам. Поръчала съм раница от Германия и на 13юли очаквам да ми я доставят. Раницата е с комплект несесери, единият от които трябва да е зареден с моливи и разни други неща.
Нямам опит с ученици, а от мое време нещата са съвсем различни, затова и всичко ми е ново. Ще следя за интересни и качествени предложения относно всякакви канцеларски неща.
Вашите деца ще посещават ли занималня? Ние за сега смятаме да не ходи на занималня. Като цяло всеки ден от работна седмица има извънкласни занимания - в понеделник и сряда ще е на английски /учебната година започва от началото на октомври/, вторник и четвъртък на гимнастика /от 2години тренира/, в петък е на музикален педагог /от началото на годината пее/. Малко ми е притеснено дали  ще успее да се справя с всичко, но като цяло е доста отговорна и организирана.
Също така ми е интересно вашите деца с каква подготовка ще започнат първи клас? Могат ли да четат, пишат, смятат...?
Може ли тези, които имат вече списъци да споделят какво съдържат?

ПС: Не съм чела първата тема, така че предварително се извинявам ако всичко това е коментирано.

# 83
  • София
Киди, добре дошла   bouquet
ЛЛ посещавам обикновено последните дни на август, началото на септември - после става голяма лудница... Те знаят какво трябва да ти дадат за училище - нищо по-различно, от това което си носила и в ДГ. Поне моята разпечатва от системата 1 лист с нанесени имунизации. Досега съм купувала и ЛАК (лична амбулаторна карта) като там се попълват данни за контакт на родителите и на лекаря - миналата година ЛЛ ми спомена, че е излишно това, но да те подведа  Thinking Първите учебни дни класната ги иска и ги събира тези картони.

Спокойно - не са чак толкова различни нещата  Wink. И ние сме писали и рисували. Не сме писали на дъсчици или в пясъка, пак е имало тетрадки  Wink. Е сега има по-голям избор от всичко и май се увличаме да избираме и задълбаваме във всяка дреболия...

Моят син ще ходи на занималня. Поне в първи клас ще разчитам на допълните занимания в училище, защото нямам възможност да го водя. Ще си търся и някой да го прибира след занималнята, защото нямам възможност всеки ден да тръгвам 1:30-2 часа преди края на работното ми време  Tired

Списъци има в доста сайтове на училища - виж дали няма и вашето. Имат малки разлики, но в повечето като че ли се поувличат с количествата тетрадки, блокчета...

# 84
  • София
От личния лекар се взима същото, което сте взимали за детска градина - при нас е ЛАК, на която се нанасят данните и отзад пише, че детето има пълен имунизационен статус или нещо от сорта, не ни дава отделно имунизационен паспорт. Взима се всяка година, аз също ги взимам към края на август и за големи, и за малката. Ние още не сме напарвили манту, моткам се нещо, сигурно другия месец ще се задвижа вече.

На занималня моята ще ходи в началото, ако не върви обаче, ще я пращам на частна. С брат й се измъчих в първи клас - учене и писане на домашни до 10 вечерта, та сега няма да се моткам толкова много.

Да ви питам друго - моята щерка видимо се промени последните месеци - беше супер отговорна, сериозна и кротка, превърна се в друго дете - постоянно забравя по нещо, не може да стои на едно място и сериозността й отлетя... има ли нещо подобно при вашите деца, че леко се притесних, а бях толкова спокойна за нейния първи клас. Не мога да я сравнявам с брат й, понеже той цял живот е бил отвеян, но нейната отвеяност ми дойде като гръм от ясно небе.

# 85
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=800730.0;;20 - списък от първата тема на бъдещите от есента второкласници

Киди, виж тази връзка тя си има почти всичко.

Дзвер, може би дъщеря ти има някакъв несподелен проблем?! Поговори с нея

# 86
При нас за занималня се записаха 18 деца от общо 21. От баткото знам, че в занималнята не винаги може всичко да се напише. Още повече, че по някога и дисциплината е малко по-различна спрямо в клас. Децата са уморени и стават по-шумни. Но пък се и забавляват и научават някои неща, които не са разбрали в клас. Разбира се това може да стане и в къщи, ако има кой да се занимава, или пък в частна занималня, където се отделя повече внимание на всяко дете, тъй като групите там са с по-малко деца.

Дзвер аз нямам такъв проблем за сега, но децата са различни и ситуациите в които се поставят също.   Може разсеяността да е заради лятото (евентуално ако е жега при вас) или пък заради нещо което се е случило в някой от дните. Може просто да е осъзнала, че ще е по-голяма и ще има повече отговорности и да й се е получил стрес от предстоящото. Мисля, че ще е добре да си почине малко от отговорности и задължения, ако има такива в къщи. Моята си има такива, но ги прави само ако има желание. Сега е на вълна, че чака с нетърпение 15 септември и й е била тази дата любимата. Разбира се уточнихме, че следват много хубави и топли дни, пълни с празнични такива за нашето семейство - че имаме рождени дни, именни дни, море, село, ...

# 87
  • София
Дзвер аз нямам такъв проблем за сега, но децата са различни и ситуациите в които се поставят също.   Може разсеяността да е заради лятото (евентуално ако е жега при вас) или пък заради нещо което се е случило в някой от дните. Може просто да е осъзнала, че ще е по-голяма и ще има повече отговорности и да й се е получил стрес от предстоящото. Мисля, че ще е добре да си почине малко от отговорности и задължения, ако има такива в къщи. Моята си има такива, но ги прави само ако има желание. Сега е на вълна, че чака с нетърпение 15 септември и й е била тази дата любимата. Разбира се уточнихме, че следват много хубави и топли дни, пълни с празнични такива за нашето семейство - че имаме рождени дни, именни дни, море, село, ...

Благодаря ти за мнението, всъщност това нещо настъпи след края на учебната година, може да се е уморила и сега да разпуска, дано е така.

# 88
Дзвер, умората си е умора, така е, но наистина поговори с нея, върни лентата назад и виж, дали няма нещо, което е провокирало поведението ѝ. Може и да е моментно, може да е просто уморена, пренапрегната- идва лято, повече чист въздух, слънце за зареждане на батериите и всичко ще е наред.

Моето дете се мотивира с гимнастиката- знае, че не учи ли както трябва, не се ли справя в училище- отписваме го. Но за момента е силно ентусиазирано за първи клас, има си план действие за деня- понеже познава часовника, знае колко са 40 минути /времето, което държа да бъде отделено за лежерно учене през ваканцията всеки ден/  и си дели по 20 мин. за мат. и 20 за БЕЛ.
Решава задачи по този сборник Задачи по математика за 1. клас на изд. Слово, а по БЕЛ пише в това Букварче със стикери. Вечер чете български народни приказки съкратен и олекотен вариант, но не са му особено интересни- просто е упорито и иска да си дочете книжката. Това е и първата му сериозна и по-дълга такава.

# 89
  • София
Дзвер, умората си е умора, така е, но наистина поговори с нея, върни лентата назад и виж, дали няма нещо, което е провокирало поведението ѝ. Може и да е моментно, може да е просто уморена, пренапрегната- идва лято, повече чист въздух, слънце за зареждане на батериите и всичко ще е наред.
Благодаря ти, Касита, говорих с нея, обяснението е, че въобръжението й било голямо и навсякъде си представяла духове  ooooh!. Предстоят й промени на девойката, а тя не е много по промените, предполагам, че и това оказва влияние. Говорихме си и за това, че догодина ще намалим драстично допълнителните занимания, сама си избра, на какво ще ходи, но каза, че сега искала да си почине - от септември щяла да започне. Сега само на гимнастика искала да ходи.

Иначе си почива активно - беше 2 седмици на море, сега е на лагер....

Общи условия

Активация на акаунт