Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 783
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Мен ме посъветваха задължително около месец преди термина, или в краен случай две седмици преди него, да си направя консултация с чичкото с упойките. В сряда влизам в осмия месец и вече започвам много да се вълнувам.  Hug
На теб кога ти беше термина?
Аз онзи ден като ходих говорих с моята докторка и на мен ми каза, че ще трябва да направя среща с чичкото с упойките Grinning но имало време, следващия път в началото на октомври ще пуснем последните изследвания дето ми се полагат по здравната каса и след това преси раждането те си пускат допълнителни изследвания...  общо взето следващия път ще разбера повечето неща,на теб какво ти обясниха? Simple Smile

# 346
Аз имам направление в мен за ПКК,урина и кръвна захар, ще ги пускам другата седмица. Но не са последните, последните със секрет са ми в началото на 9тия. Сега не са ми дали, защото ми дадоха съвсем скоро само за секрет. Следващите изследвания са ми около 07.10 и тогава ще говоря с анестезиолог.
Раждането си е отделно, там си имат здравна пътечка за изследвания така или иначе.
Терминът ми е на петък 13ти. Ноември.  Sunglasses

# 347
Ох нищо де петък 13-ти е хубав ден Simple Smile Всичко ще е наред Simple Smile Аз ще съм с планово секцио най вероятно на 28-ми ноември Simple Smile

# 348
Ох, слушах Ви аз предния път в МОЛа, че масово бяхте за секцио.  Laughing
Мен ме е шубе от излишни операции и съм се насочила към нормално раждане. Абе, да сме живи и здрави, па бебетата в един момент все ще излезнат.
Пете, ти при Паскалева ли ходиш?

# 349
Ох, слушах Ви аз предния път в МОЛа, че масово бяхте за секцио.  Laughing
Мен ме е шубе от излишни операции и съм се насочила към нормално раждане. Абе, да сме живи и здрави, па бебетата в един момент все ще излезнат.
Пете, ти при Паскалева ли ходиш?
Да при Паскалева а ти беше при Кунчев Simple Smile
Абе и мен ме е шубе, на моменти се разколебавах за секцио ама онзи ден Паскалева и без това каза,че върви едро бебе бая зор ще видя и викам айде видя се на бащаси се е метнало с голяма глава Grinning

# 350
Момичета,някоя от Вас раждала ли е при Пелев откакто е в Селена?Чух някакви слухове,че освен 1550 лв на клиниката за секцио и на него се плащало още 900 за да родиш при него.Дали е вярно?

# 351
  • Пловдив
Здравейте,

На 10.09. се роди малката Виктория. Вече сме си вкъщи и двете сме добре.
Родих в Торакс при доктор Паскалева. Раждането мина добре въпреки, че беба не беше застанала в най-добрата поза и малко ме измъчи, но упойката много помогна.

# 352
Е браво, честито! Бързо възстановяване и нагаждане с бебка   bouquet

# 353
Здравейте,

На 10.09. се роди малката Виктория. Вече сме си вкъщи и двете сме добре.
Родих в Торакс при доктор Паскалева. Раждането мина добре въпреки, че беба не беше застанала в най-добрата поза и малко ме измъчи, но упойката много помогна.
Много се радвам за вас Simple Smile Честито, много да ви радва Simple Smile

# 354
Puss in boots, честито! Да е жива и здрава малката принцеса!

Момичета имам въпрос... Четох, четох и една каша в главата ми от информация и противоречиви мнениея за болници и лекари...

Има ли някоя от вас която да е родила естествено в Пловдив? Като казвам есетествено нямам предвид нормално, а без ускоряване на родовия процес, без вливане на окситоцин, който в повечето случаи води и до епизотомиия. При първото ми раждане не знаех какво е това и дори не разбрах, че го правят. А нямаше нищо което да го наложи. Родих за 30 мин след като влязох в родилна зала. Знам, че е минало и по-важно е детенцето ми което се появи на бял свят. Но все още усещам шевовете си отдолу и не знам дали изобщо някога ще спра да усещам. И все още си спомням тъгата от това да съм родила и бебенцето да не е до мен първия ден.

Та ако някой е родил естествено нека сподели къде и при кой лекар. Търся място където да се съобразят с желанието ми, разбира се, ако всичко е наред и нищо не налага друго. И бебето да е при мен от първия час и през цялото време след раждането.

Ако има такъв лекар и ако води и ЖК едновременно, моля пишете ми, защото съм много объркана и не знам къде да отида.

# 355
  • Пловдив
Благодаря ви момичета!   bouquet

Amandine, това което описваш е идеалния и най-естесвения начин да се случат нещата, но за съжаление не съм сигурна, че в някоя българска болница (особено държавна) може да се случи.

Скоро моя близка, която живее във Франция ми разказа как е било нейното раждане преди няколко месеца. Бременността ѝ я е следяла акушерка, която я след това я е израждала. Когато дошъл моментът отишли със съпруга ѝ в болницата. Там ги настанили в стая и присъствала само акушерката и съпруга, никой друг от болницата. Пускала си е музика, движела се е , родила е в поза, в която ѝ е било удобно.
 За съжаление нашата система е светлинни години назад. И на мен ми се искаше да родя без окситоцин, но ми го пуснаха почти веднага. Исках бебчо да ми го дадат след като ме преместиха в стаята, за да я сложа на гърда, но ми я дадоха 5-6 часа след като се роди. Въпреки всичко съм доволна от раждането и за сега успешно се кърмим.

Дано за нашите дъщери условията да са малко по-разлини и близки до естесвеното!

# 356
Момичета, може ли да дадете малко информация - знаете ели кога ще има дни на отворените врати в Окръжна и ВМИ? А, има ли някъде безплатни лекции/курсове/училище за родители в скоро време? Благодаря предварително!

# 357
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета, може ли да дадете малко информация - знаете ели кога ще има дни на отворените врати в Окръжна и ВМИ? А, има ли някъде безплатни лекции/курсове/училище за родители в скоро време? Благодаря предварително!
Ето от тук можеш да следиш информация за:

- Окръжна http://ag-plovdiv.com/news/index/

- ВМИ https://www.facebook.com/%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0 … ref=page_internal - Обикновено отворени врати има всяка втора и последна сряда от месеца.

- Училище за родители

1. https://www.facebook.com/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … 1863188/timeline/

2. http://www.deteto.info/news.aspx?id=847

3. http://www.agselena.com/novini/dejnosti/uchilisteglavnomenu

# 358
SSS_SSS Благодаря за линковете!

# 359
Здравейте, момичета, насочили ли сте се къде ще раждате? Със или без избор на екип?

Общи условия

Активация на акаунт