Бременни мами 2015 от Пловдив

• 51 781
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
tai, тъкмо вчера ходих до Торакс да си подновявам болничния и се чудех какво става с теб, преносваш ли и къде се загуби. Супер, честито! Радвам се, че си добре. Какви вещи занесе в болницата? Четка, паста за зъби и лична карта ли?
Какви консумативи точно осигуряват, вчера попитах, но ми казаха, че храна, консумативи и дрехи осигуряват от болницата, но бързах и нямах време да разпитвам по-подробно.

# 331
tai, тъкмо вчера ходих до Торакс да си подновявам болничния и се чудех какво става с теб, преносваш ли и къде се загуби. Супер, честито! Радвам се, че си добре. Какви вещи занесе в болницата? Четка, паста за зъби и лична карта ли?
Какви консумативи точно осигуряват, вчера попитах, но ми казаха, че храна, консумативи и дрехи осигуряват от болницата, но бързах и нямах време да разпитвам по-подробно.
Благодаря, че се сещаш за мен!  Hug
В Торакс си носех четка и паста, мои чехли /там дават едни като хартиени, дето например в банята като ги намокриш, няма как пак да ги обуеш/, взех си и витамините за бременни, защото след раждането си доста отпаднала и има нужда от тях. Не дават шампоан, но дават кърпи, нощници, сменят ги като имаш нужда.
Хранят те три пъти на ден и на мен лично ми липсваше нещо сладичко следобед и моя мъж ми купи бисквитки и шоколад, коиото държах в чантата, че пише че не дават храна да носиш Simple Smile
Превръзки дават колкото и когато имаш нужда.
Много съм доволна от раждането, от епидуралната и от грижите /е, разбира се има и по-добри и по-лоши акушерки, но в общи линии всичко е ОК

# 332
Супер, много ти благодаря, а за бебето ти носеше ли нещо?
Сещам се за тия чехли, дават ги по хотелите и са много гадни, веднъж щях да се пребия с тях.  Laughing

# 333
Tai, честита Бебка! Да ти е жива и здрава! Не че се оплаквам от Окръжна, но жестоко съжалявам, че не родих в Торакс. Следващия път(когато вече ще съм и по-наясно), ще се постарая следящият ми лекар да изражда и да работи там! Кой лекар те изражда?

# 334
Може ли да споделиш повече за епидуралната упойка,как се чувстваше,какво усещаш,искам да знам че мен малко ме е страх от тези упойки и още се чудя дали да слагам

# 335
  • Пловдив
 Здравейте, аз съм още 2в1. Девет дни преди термин и все още никакви признаци за раждане.
Тази седмица съм пак на преглед, да видим какво ще покаже.

Кейтлин, относно епидуралната упойка - родих с такава преди 4 години. Усещах контракциите, но само като стягане, без болка. През това време имах възможност да почивам до като дойде моментът за напъните. Много важно за упойката е анестезиологът и как ще дозира упойката. Винаги има някакъв риск и ако се притесняваш можеш да направиш консултация с анестезиолог и да обсъдите въпросите, които те притесняват.

# 336
Мен ме посъветваха задължително около месец преди термина, или в краен случай две седмици преди него, да си направя консултация с чичкото с упойките. В сряда влизам в осмия месец и вече започвам много да се вълнувам.  Hug

# 337
Супер, много ти благодаря, а за бебето ти носеше ли нещо?
Сещам се за тия чехли, дават ги по хотелите и са много гадни, веднъж щях да се пребия с тях.  Laughing
За бебето нищо не се носи, там ти дават и памперси, и АМ и шише и залъгалка и всичко! Е, като я изписваш си вземи дрешки за изписването де  Laughing
Tai, честита Бебка! Да ти е жива и здрава! Не че се оплаквам от Окръжна, но жестоко съжалявам, че не родих в Торакс. Следващия път(когато вече ще съм и по-наясно), ще се постарая следящият ми лекар да изражда и да работи там! Кой лекар те изражда?
Да, супер беше в Торакс, и всичко ми струва 700 лв. ИЗписаха ме на 4ия ден. Моя лекар бе д-р Кунчев - старши, супер доволна съм от него, хвалят много и сина му, но аз си харесвам моя!

Може ли да споделиш повече за епидуралната упойка,как се чувстваше,какво усещаш,искам да знам че мен малко ме е страх от тези упойки и още се чудя дали да слагам
Много съм доволна от анестезиолога и упойката  Peace Абсолютно никакви странични ефекти нямах, нито бебето имаше някакви усложнения, засука си още като ми годадоха след 2 часа, не съм имала нито главоболие, нито болки, нито нищо.
Без упойка много боли, но важното при упойката е дозата определена от анестезиолога, т.е. той трябва да е много добър. Прави ти няколко вливки, според това дали усещаш болки. Накрая моя доктор прецени че за напъните при раждане не трябва да ми слага допълнителна доза упойка, заради което мноооого се озорих от болки, та знам какво е да те боли и да не усещаш болки Simple Smile Но всичко мина за 15 минути. Зашиха ме много добре, нямам никакви оплаквания, седнах си на д-то още след 2 часа след като родих, а при първото зашиване /с каката/ няколко седмици седях на кълка, от болки не можех да седна като хората. Момичета , не правя реклама, но първото ми раждане бе отново в частна болница Селена, а сега в Торакс, по-доволна съм, и по-евтино е, и по-качествено беше... ама всеки сам да си реши, просто за себе си направих сравнение  Peace

# 338
  • Пловдив
Някой от вас има ли термин март или април ,моля да пише благодаря предварително 🌹💋

Здравей,

аз съм с термин 29 Април  Sunglasses  долу-горе сме близки  Flutter

# 339
Аз съм само в 4-та г.с. и термина ми е за 16 май 2016, малко след вас, съвсем пресни са ми 2-те чертички Simple Smile

# 340
  • Пловдив
Аз съм само в 4-та г.с. и термина ми е за 16 май 2016, малко след вас, съвсем пресни са ми 2-те чертички Simple Smile

ехеее, супер яко!!! поздравления!!!! 

# 341
Честито момичета, безпроблемна и лека брерменост!

# 342
tai,аз ще съм в Селена,защото лекаря ми се премести там,ако зависи от мен ми е все тая къде ще съм,само всичко да е ок и с двамата,а това дали болят шевовете дълго или минават бързо си зависи точно от лекаря.

За епидуралната ме е страх от убождането,усеща ли се,и после можеш ли да се движиш или не си усещаш крайниците,малко започнах да се паникьосвам като наближава,но реших да слагам епидурална упойка все пак затова питам

# 343
tai,аз ще съм в Селена,защото лекаря ми се премести там,ако зависи от мен ми е все тая къде ще съм,само всичко да е ок и с двамата,а това дали болят шевовете дълго или минават бързо си зависи точно от лекаря.

За епидуралната ме е страх от убождането,усеща ли се,и после можеш ли да се движиш или не си усещаш крайниците,малко започнах да се паникьосвам като наближава,но реших да слагам епидурална упойка все пак затова питам

Отнпсно епидуралната про мен мина много леко. Трябва да седиш напълно обездвижена нищо не ме боля. Прекарват то катетър после да ти влеят дозата. Като тръгнеш да напъваш усещаш контракции , но не и болката. Упойката сама по себе си е опасна и всичко зависи от анестезиолога. Успех и без притесненоя всичко ще мине нормално.

# 344
  • Пловдив
Хайде и аз за Селена, да взема да си запиша час за Кръшков, че не остана време. Моя доки май няма да е в БГ , когато ще раждам, а не искам при следящия ми да съм.

Общи условия

Активация на акаунт