Алтернативни продукти за дамска хигиена 6

• 102 050
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Saveur, и аз съм като теб, само че в по-лека форма - контактен уретрит заради превръзките, но не към съвсем всички. Имам ежедневни многократни и честно казано ми идват твърде дебели и много ми се разместват. Нямам такива за по-силните дни, но не си се и представям с такива, понеже имам обилен цикъл. Иначе Синьо е права за използваните материали - внимавай и за това. Аз имам такива и засега не съм имала проблем с материала им. А кажи за чашката - нещо не можем ли да помогнем в тази насока, понеже тя е в пъти по-удобна от превръзките. Защо трябва да я сменяш навън? Колко часа ти държи?

# 256
Кристалин, точно такъв вид превръзка търся, безцветна най-вече, изглежда много мекичка  Grinning
За чашката, налагало ми се е навън да я сменям защото я усещам и не успявам да я изтрая  Rolling Eyes

В последно време спряха да я слагам защото най-вероятно имам инфекция и влагалището ми отича и се подува. Чакам си лабораторните резултати, за да видим какво точно има. И като я слагам ме боли.

А по принцип като я използвам винаги при изваждане успявам да я разлея. Един път не си спомням да съм я сложила и да не я усещам, кога повече, кога по-малко.

За сега ще продължа с памучните превръзки и с чашката когато се оправя (докато поръчам тези за многократна употреба).

# 257
На мен тези на лейдипад са ми като мек хавлиен плат на допир. Аз обаче много рядко пазарувам от чуждестранни сайтове и не мога да дам друг линк, но предполагам, че и на други марки би трябвало да има такива.

Щом има и отоци и подувания, чашката наистина отпада  Tired Иначе преди няколко страници това обсъждахме - ако е правилният размер и е добре сложена не се усеща.

# 258
  • ул. "Мечтание"
Имам много хубави ежедневни превръзки от "Сътворено с любов" (има страничка във ФБ жената). Поръчах си ги като подсигуряване на чашката.
Прави и такива за цикъл, приятелки са си поръчвали от нея. Цените бяха много прилични и ползва качествени материали. Моите са от био неизбелен памук.

Имам и три китайски с въглен, но не ми допадат особено. Много са обемни.  Confused Ползвам ги за нощни.

Да споделя сега за гъбката. ВЛЮБЕНА СЪМ!!! Heart Eyes Изключително удобно ми беше с нея, въобще не я усещах. И като цяло въобще не си усетих цикъла. А аз съм с доста тежки втори и трети ден, пълнех нощните превръзки за инконтенция за два часа та чак протичаха. Rolling Eyes
Нито веднъж и капка не протече с гъбката.
Мисля да я клъцна леко за следващия цикъл, защото ми дойде лекинко дълга.
Първите два дни малко ми беше странно слагането, но ѝ хванах цаката.  Mr. Green

# 259
  • Nice
saveur, доста неприятено се получава и при теб  Sad

И при мен с чашката не се получи, но от недълго време ползвам многократни превръзки. Мнението ми е повече от позитивно за тях. Аз по принцип нямам сериозни проблеми или алергии. По случайност разбрах за такъв вид превръзки, поразпитах и се оказа, че една приятелка ползва от доста време и ми препоръча с две ръце да пробвам.
За сега съм много доволна, функциите им са като на обикновени превръзки, попиват номално, имало е протичане, може да ти се сторят дебели в началото, но се свиква. Преди се протривах там където е сгъвката, но вече не ми се е случвало от много време, не запарват и от както ги ползвам не съм имала гъбички  newsm44 newsm44 Пера в пералнята след края на цикъла като ги събирам в дискретна торбичка. По никакъв начин НЕ миришат.

В началото си купувах тук където живея за по 5-6 евро (най-евтините), но моята приятелка ми каза, че си поръчва превръзките от AliExpress  newsm78 увери ме, че не е имала никакви проблеми. Макар и малко предпазливо си поръчах и аз защото определено са доста по-евтини и се отразява добре на бюджета  Grinning Цените започват от 2 долара за бройка. Оказаха се добри, никакви проблеми не съм имала (разбира се като ги получиш ги изпираш много добре). Забелязах, че една английска марка продава същия вид превръзки като едни които бях видяла в АliExpress (шарките, модела) на много по-висока цена, 15 лири или нещо от сорта.  Thinking 
Та няма гаранция, че скъпите са много по-качествени.
От Etsy също е вариант, видях, че някой беше писал по-нагоре. Но на мен доставката ми идва доста скъпичка та до сега не съм поръчвала от там, но има много разнообразие и много продавачи.

Имала съм подобен проблем на твоя, оток на влагалището и на срамните устни. Страшно подуване  ooooh! Тогава промених всичко, бельо, панталони и тн. Малко след това си купих и многократните превръзки и вече всичко се нормализира (дължеше се на възпаление).

Успех, дано намериш  нещо което те устройва,

# 260
Благодаря ви момичета  bouquet bouquet bouquet bouquet
Чудесни сте!!

# 261

Да споделя сега за гъбката. ВЛЮБЕНА СЪМ!!! Heart Eyes Изключително удобно ми беше с нея, въобще не я усещах. И като цяло въобще не си усетих цикъла. А аз съм с доста тежки втори и трети ден, пълнех нощните превръзки за инконтенция за два часа та чак протичаха. Rolling Eyes
Нито веднъж и капка не протече с гъбката.
Мисля да я клъцна леко за следващия цикъл, защото ми дойде лекинко дълга.
Първите два дни малко ми беше странно слагането, но ѝ хванах цаката.  Mr. Green
Точно това чаках да прочета Simple Smile Значи за моят умерен към слаб цикъл гъбката ще е идеална. Отивам да поръчвам. Благодаря за информацията Нощни очи  bouquet

# 262
  • Варна
И аз заглеждам гъбите от известно време. От къде поръчвате?

# 263
Да питам и аз относно гъбите......как се поддържат?

# 264
И аз заглеждам гъбите от известно време. От къде поръчвате?
Аз ще си я поръчам от тук http://meluna.bg/levantiyska-gba  Peace

# 265
Онзи ден видях такива гъби но ги даваха за лице. Дали са същите или за интимното място имат някаква по различна обработка. Иначе цената беше в същия порядък но няма да се занимавам с поръчки.

# 266
  • ул. "Мечтание"
Мисля, че няма разлика в обработката. Thinking Моя позната използва от ония по-порестите гъби за къпане и също е доволна. Wink

Поддръжката: Преди и след цикъл се кисне в "баня" от вода и оцет. Прибирам в платняна торбичка, когато изсъхне добре. Peace
Поръчах моята от сайта на Мелула. Има и в Лила.

# 267
Здравейте момичета!

Първо искам да ви благодаря за полезната информация, която давате  bouquet

Благодарение на темата реших и аз да пробвам с чашките. Взех си Мелуна М с топче, раждала съм 2 пъти, но секцио, въпреки, че имам вагинално раждане, прецених, че тъй като не се е осъществило до край по-добре да пробвам с М. На следващия ден след покупката вече можех да я пробвам по предназначение. И тук започнаха "проишествията"  Confused Почти на всяко слагане имах зацапвания и леки протичащия, но когато изваждах чашката тя беше пълна едва до половината. Когато се опитвам да опитам ръбовете ми се струва, че там където съм я прегърнала при слагането си седи леко вдлъбната. Опитах се и да я завъртам, но без успех.  Отделно откакто родих първият ден от цикъла го карам едва ли не на лигнин, толкова е силен, съответно изпразвах чашката доста често. Затова и си мисля, че ще е удачно да си взема с по-голям капацитет за първия ден/нощ.
Другият ми проблем е, че вчера вечерта след като носих чашката едно денонощие се появиха леки болки наподобяващи тези преди цикъл и съответно я махнах. Тази сутрин болката е изчезнала. Четох и в сайтовете, постнати в началото на темата и се чудя дали чашката не ми в леко голяма или пък твърда и затова се появява болка?! Ще съм благодарна, ако някой се включи с предположение по въпросите ми, особено ако се е сблъсквал с подобни проблеми.
Хубав ден!

# 268
  • through the wormhole
Относно това:
Когато се опитвам да опитам ръбовете ми се струва, че там където съм я прегърнала при слагането си седи леко вдлъбната. Опитах се и да я завъртам, но без успех.
Можеш да пробваш да притиснеш влагалището от страната, от която е вдлъбната чашката, за да ѝ освободиш място. Усеща се. При мен действа това в редките случаи, в които не прави вакуум от първия път - издува се както трябва. Аз не я завъртам изобщо.

# 269
Благодаря ти  bouquet
Ще опитам, но иначе аз изобщо не усещам вакуум, Далия не я вкарвам достатъчно дълбоко?

Ще съм благодарна и ако някой ме насочи от какво може да са болките? Дали soft вариант няма да е по-добър?

Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт